Jihlava – Poruba 2011 2:3 (0:1 po s.n.) | Vsetín – Šumperk 4:3 (kon.) | Třebíč – Slavia 4:3 (kon.)
Sokolov – Pardubice B 5:3 (kon.) | Prostějov – Frýdek-M. 4:2 (kon.)
po s.n. (0:1)
HC Dukla Jihlava
2:3 (1:0, 0:0, 1:2 - 0:0)
HC RT TORAX Poruba 2011
Pondělí 05.12.2022, 17:30 • Zimní stadion Jana Marka, Jindřichův Hradec • Chance liga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    Dominik HRNÍČKO - 2:3
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC RT TORAX Poruba 2011. Rozhodující nájezd poslal k pravé tyči Neužila nad jeho beton a kolem lapačky útočník DOMINIK HRNÍČKO.
     
    64:33
    Obránce Fabien Koči zpoza branky odmítl soupeře, obkroužil jí a zakončil, ovšem Dolejš zabránil rozhodnutí zápasu.
     
    62:08
    Také Dominik Hrníčko mohl rozhodnout zápas, když projel mezi Fronkem a Hamanem a dostal se sám před Neužila. V bezprostřední blízkosti si přehodil puk na forhendové zakončení, ale i nyní se potvrdilo, že utkání kralují brankáři a možná budeme za chvíli sledovat jejich umění v nájezdech.
     
    61:01
    Jihlavští hokejisté zásluhou Tomáše Chlubny udrželi puk v útočném pásmu. Útočník Dukly se pak neohroženě dostal až před Dolejše, který měl při zákroku i trošku potřebného štěstí a puk vytěsnil mimo.
     
    58:47
    Brož nebyl dalek od toho, aby zblízka překvapil Dolejše, který nebyl v ideální pozici. Nezadařilo se mu. Kotouč poté přišel na modrou pro Fabiena Kočího, který malou volnou část branky netrefil.
     
    57:11
    Fronk si najížděl před branku, kam i dostal puk, ale v rozhodujícím momentu se mu kotouč svez z hokejky. I tak Dukla zahrozila, po Hamanově nahození sebral právě Fronk za brankou kotouč a mezi kruhy viděl Harkabuse, který si na Dolejše nepřišel.
     
    52:28
    Poněkud rozporuplné výroky sudích ve třetí třetině – jmenovitě předcházející vyloučení Jáchyma – nyní pokračují, kdy jde ven Roman Pšurný za podrážení. Ani jeden zákrok nevypadal výrazně vážně.
    51:48 Tomáš HARKABUS - 2:2
     
    51:48
    Dukla právě vstřelila branku!
    Po velkém propadu ve středním pásmu jel Fronk se Skořepou sám na branku. Když to vypadalo, že jihlavský forvard nahraje kapitánovi na levou stranu do zakončení, vybral si z druhé vlny sjíždějícího TOMÁŠE HARKABUSE, který se opřel o puku a v levé šibenici Dolejše od této chvíli není ani jeden pavouk.
    50:35 Roman PŠURNÝ - 1:2
     
    50:35
    Poruba právě vstřelila branku!
    Porubští využívají přesilovou hru. Spíše se mi zdálo, že střelu od modré tečoval před brankou Neužila Michal Vachovec, jenž se i velmi radoval, ale branka je nakonec přiznána ROMANU PŠURNÉMU, který se zřejmě postaral o finální dotek puku. Asistence: Michal Vachovec, Adam Sedlák.
     
    49:38
    Miloslav Jáchym s velkou nelibostí usedá za katr kvůli domnělé hrubosti, které se dle sudích dopustil za vlastní klecí.
    40:58 Tomáš ŠOUSTAL - 1:1
     
    40:58
    Poruba právě vstřelila branku!
    Po souboji o puk před Neužilem vyplaval puk mezi kruhy na TOMÁŠE ŠOUSTALA, který byl zcela volný a kotouč poslal nechytatelně nad vyrážečku brankáře. Asistence: Aaron Berisha, Michal Vachovec.
     
    38:57
    Jen velmi nerad usedá Jiří Fronk před koncem druhé třetiny na trestnou lavici za faul kolenem na soupeře za porubskou brankou.
     
    38:26
    Jáchym si najel s pukem na pravý kruh, jeho slibnou střelu ale vytěsnil Dolejš nad branku. Souboj na dálku v podání dvou brankářů se zkušenostmi z extraligy probíhá nadále.
     
    35:16
    Porubský "ledový muž" Dominik Hrníčko, velký příznivec zimního otužování a koupání, držel soupeře a jde na trestnou lavici.
     
    32:11
    Adam Sedlák mezi kruhy nedostal puk ideálně na střelu, následovala ale mnohem nebezpečnější rána Romana Pšurného z velkého úhlu z pravé strany, kterou Neužil vykryl.
     
    31:39
    Minutu a 28 dlouhá přesilovka pět na tři pro Porubu. Na trestnou lavici míří i Adam Dvořák za držení protihráče.
     
    31:07
    Fabien Kočí chtěl za vlastní brankou obrat soupeře o puk, jenže podrazil jej a jde zbytečně ven.
     
    26:38
    Jihlava v přesilové hře zamkla soupeře. Z levé strany posílal střílenou přihrávku na branku Fronk, po puku se sápal ještě Brož, ale Dolejš byl na místě.
     
    26:05
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011:
    Tomáš Šoustal – 2 min., krosček.
     
    23:48
    Patrik Miškář se na chvíli ocitl sám před brankou a ihned tváří v tvář Dolejšovi zakončoval. Neúspěšně, stav zůstal nezměněn.
     
    19:25
    Také Poruba si zahraje přesilovku pět na tři, dvě minuty za krosček odpyká Miloslav Jáchym.
     
    18:38
    Vylučení přichází také na jihlavské straně, trestán je Radek Pořízek, dvougólový střelec z minulého kola proti Slavii. Nyní se do statistik zatím zapisuje jen hákováním.
     
    16:33
    Bilčík zabojoval na vlastní modré a Porubským tak trvalo o něco déle, než se dostali do pásma. Ve finále celé akce byl Neužil opět s Krenželokem, který jej střelou z kruhů nepřekonal.
     
    15:32
    Po levé straně si sjížděl před branku Daniel Krenželok, který je všem jihlavským fanouškům znám jako produktivní a hlavně ofenzívní bek. Na Neužila v jihlavské brance si ale nepřišel.
     
    11:24
    Dukla si zahraje minutu a čtrnáct sekund dlouhou přesilovku pět na tři po hákování, kterého se dopustil kapitán Jiří Klimíček.

    A před touto dlouhou početní výhodou si bere trenér Viktor Ujčík oddechový čas.
    09:55 Vítězslav BROŽ - 1:0
     
    09:55
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlavští hokejisté jdou v přesilové hře do vedení. Haman na modré posunul puk na levou stranu na Fronka, který vystřelil. Puk vypadl před brankou, kde si jej našel VÍTĚZSLAV BROŽ a behkendem poslal puk nechytatelně pod horní tyčku. Asistence: Jiří Fronk, Filip Haman.
     
    07:38
    Tomáš Gřeš je vyloučen na pět minut a do konce utkání za napadení.
    Marken.cz

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 10. V. Brož (Fronk, Haman), 52. Harkabus (Fronk, Haman) – 41. Šoustal (Berisha, Vachovec), 51. Pšurný (Vachovec, Sedlák), rozh. náj. Hrníčko

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Fabien Kočí (JIH)
    0:0   Roman Pšurný (POR)
    2. série:
    0:0   Filip Haman (JIH)
    0:0   Vojtěch Střondala (POR)
    3. série:
    0:0   Tomáš Harkabus (JIH)
    0:0   Tomáš Šoustal (POR)
    4. série:
    0:0   Jiří Fronk (JIH)
    0:1   Dominik Hrníčko (POR)
    5. série:
    0:1   Patrik Miškář (JIH)


    HC Dukla Jihlava: Neužil (Beran) – Bilčík, A. Dvořák, D. Kolář, F. Kočí, Haman, M. Jáchym, Chvátal – Chlubna, Miškář, Šik – Harkabus (A), Skořepa (C), Fronk – Tecl, Handl, Křehlík – Cachnín, Pořízek, V. Brož.
    Trenér: Viktor Ujčík

    HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš (O. Bláha) – Klimíček, Lemcke, Urbanec (C), Voráček, Sedlák, Krenželok, Mlčák – Christov, Střondala, Hrníčko – Karafiát, Pšurný (A), Berisha – Gřeš, Vachovec (A), Šoustal – Häring, Toman, Brodek.
    Trenér: Jiří Režnar

    Rozhodčí: Hucl, Valenta – Jindra, Štofa
    thejrc.org