Columbus – Detroit 2:4 (kon.) | Buffalo – San Jose 6:3 (kon.) | NY Islanders – Chicago 3:0 (kon.)
konec
Columbus Blue Jackets
2:4 (0:2, 1:1, 1:1)
Detroit Red Wings
Pondělí 05.12.2022, 00:00 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:41
    Jenner vymyslel přihrávku na Gaudreaua, který stál před odkrytou brankou. Její pravou část měl doslova prázdnou, jenže z nepřipravené pozice střílel na střed a tam se Husso stačil přesunout.
     
    58:12
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings:
    Pius Suter – 2 min., nedovolené bránění.
     
    57:36
    Korpisalo byl zavolán na střídačku. Blue Jackets jsou na ledě v šesti a hledají cestu do útočného pásma.
     
    55:11
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets:
    Jegor Činachov – 2 min., hákování.
     
    46:24
    Mohlo být jasno! Raymod vrátil přihrávku na modrou čáru. Määttä nenápadně nahodil a dezorientovanému Korpisalovi zacinkal kotouč o tyč.
    46:08 Andrew COPP - 2:4
     
    46:08
    Detroit právě vstřelil branku!
    Tento zásah na 4:2 už je naprosto regulérní! ANDREW COPP převzal nahrávku na zadní čáře a vychytralou střelou ze záporného úhlu nachytal Korpisala, kterému se puk odrazil od ramena do brány. Asistence: Olli Määttä, Oskar Sundqvist.
     
    43:35
    Raymond před útočnou modrou distribuoval kotouč na DYLANA LARKINA a ten ho vrcholku pravého kruhu famózně uklidil do šibenice. Domácí trenérský štáb si vzal na pomoc výzvu a záznam u videa odhalil milimetrový ofsajd Perrona.
    41:58 Kent JOHNSON - 2:3
     
    41:58
    Columbus právě vstřelil branku!
    Johnny Gaudreau ukázal, jak těžké je ho oddělit od kotouče. S pukem na holi obkroužil celé útočné pásmo. Výletem za branku znejistil Hussa a ten po krátké přihrávce na KENTA JOHNSONA nezabránil kontaktnímu gólu na 2:3. Asistence: Johnny Gaudreau, Boone Jenner.
     
    38:18
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings:
    David Perron – 2 min., držení hole.
     
    37:41
    Copp si nevyhověl se Sundqvistem a nechali domácí tým ujet do přečíslení tři na dva. Kotouč potáhl Jenner a nahrávkou přes osu vybídl Gaudreaua, jehož střela lízla horní tyč.
    36:10 Marcus BJORK - 1:3
     
    36:10
    Columbus právě vstřelil branku!
    V Nationwide Areně se dnes poprvé ozvala tradiční rána z kanónu! Za Hussa spadla střela zápěstím MARCUSE BJORKA. Jistý vliv na tom měl i Jenner, který v nejdůležitější okamžik zakryl finskému brankáři výhled. Asistence: Boone Jenner, Jack Roslovic.
     
    35:11
    Laineho dělovka svůj cíl nenašla. Pak už se hra přerušila a rozhodčí mohli Oskaru Sundqvistovi udělit dvouminutový trest za držení.
     
    28:40
    Christiansen zavinil únik Piuse Sutera. Švécarský útočník si přichystal bekhendový blafák a vylámal si zuby na levém betonu Korpisala.
     
    27:30
    Chiarot prohrál souboj a nechal vzniknout brejk dvou na jednoho. Sean Kuraly neriskoval přihrávku skrz Seidera a zleva sám vystřelil. Husso si svůj čistý štít uhlídal.
    27:03 Lucas RAYMOND - 0:3
     
    27:03
    Detroit právě vstřelil branku!
    Red Wings skórují ve dvojnásobné početní výhodě! Na ose stojící Hronek našel způsob k doručení puku LUCASI RAYMONDOVI. Švédský mladík se pohyboval na úrovni brankové čáry a díky odrazu od přesouvajícího se Korpisala zvýšil na 3:0. Asistence: Filip Hronek, David Perron.
     
    26:03
    Jack Roslovic nechal hokejku mezi nohama Larkina. Zjevně ho podrazil a Columbus bude celých 69 sekund ve třech.
     
    25:11
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets:
    Gavin Bayreuther – 2 min., držení.
     
    18:02
    Hronek málem dosáhl na další primární asistenci. Perron na základě jeho přihrávky orazítkoval tyč za již překonaným gólmanem.
     
    17:45
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets:
    Marcus Bjork – 2 min., hákování.
    17:35 Dominik KUBALÍK - 0:2
     
    17:35
    Detroit právě vstřelil branku!
    Bránící kvarteto Columbusu se sjelo k jednomu mantinelu. Perron danou situaci skvěle vyhodnotil zadovkou na Hronka, který měl napravo ještě volnějšího DOMINIKA KUBALÍKA. Český útočník našel mezeru vedle Korpisalovy lapačky a dal svůj 10. gól v sezoně. Asistence: Filip Hronek, David Perron.
     
    17:08
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets:
    Cole Sillinger – 2 min., hákování.
    06:34 Austin CZARNIK - 0:1
     
    06:34
    Detroit právě vstřelil branku!
    Gudbranson se nechal obalamutit manévrem Berggrena a nechal ho přihrát z levého křídla. V předbrankovém prostoru Christiansen neuhlídal AUSTINA CZARNIKA a tomu se povedlo tečovat puk do protipohybu Korpisala. Asistence: Jonatan Berggren, Olli Määttä.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 37. M. Bjork (Jenner, Roslovic), 42. K. Johnson (J. Gaudreau, Jenner) – 7. Czarnik (Berggren, Määttä), 18. Kubalík (Hronek, Perron), 28. Raymond (Hronek, Perron), 47. Copp (Määttä, Sundqvist)


    Columbus Blue Jackets: Korpisalo (Merzlikins) – M. Bjork, Gavrikov, Gudbranson, Christiansen, Peeke, Bayreuther – Laine, Jenner (C), J. Gaudreau – K. Johnson, Roslovic, Nyquist (A) – L. Foudy, Sillinger, Činachov – Meyer, Kuraly, E. Robinson.
    Trenér: Brad Larsen

    Detroit Red Wings: Husso (Nedeljkovic) – Seider, Chiarot (A), Hronek, Määttä, Oesterle, Walman – Raymond, Larkin (C), Perron – Kubalík, Rasmussen, P. Suter – Sundqvist, Copp (A), Erne – Czarnik, Veleno, Berggren.
    Trenér: Derek Lalonde

    Rozhodčí: Hanson, Blandina – Pancich, Hughes

    Diváci: 16 087
    thejrc.org