New Jersey – Chicago 3:0 (kon.) | Pittsburgh – Columbus 4:1 (kon.) | Tampa – Detroit 2:4 (kon.)
Ottawa – Los Angeles 2:5 (kon.) | NY Islanders – St. Louis 4:7 (kon.) | Winnipeg – Florida 5:2 (kon.)
Dallas – Toronto 0:4 (kon.) | Anaheim – Carolina 4:3 (po pr.) | Seattle – Montreal 2:4 (kon.)
konec
Tampa Bay Lightning
2:4 (0:0, 0:1, 2:3)
Detroit Red Wings
Středa 07.12.2022, 01:00 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Ve středu v noci na sebe narazí dva týmy NHL z horní poloviny Východní konference. Tampa Bay hostí v Amalie Areně hokejisty Detroitu poté, co na domácím ledě porazila Toronto 4:3. Red Wings také poslední venkovní zápas zvládli, když vyhráli v Columbusu 4:2.
     
    Tampa Bay Lightning

    Lightning vyhráli osm z posledních deseti zápasů a proti Detroitu budou usilovat o třetí vítězství za sebou. Tampa Bay vstřelila během daného počtu utkání v průměru 4,1 gólu na zápas, takže o zábavu by mělo být postaráno. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Nikita Kučerov, jenž má na kontě šestatřicet bodů za 11 gólů a 25 asistencí.
     
    Detroit Red Wings

    Red Wings se ještě nedávno vezli na sérii čtyř výher v řadě, jenže poté přišla série tří porážek, kterou ukončili hned v prvním venkovním utkání, když vyhráli na ledě Columbusu 4:2. Fantastický zápas proti němu odehrál český obránce Filip Hronek, který se podílel na výhře Detroitu dvěmi asistencemi a stal se první hvězdou.
     
    Úvodní sestavy:

    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Elliott) – Sergačjov, Hedman (A), Černák, Cole, Perbix, Bogosian – Kučerov (A), Point, Hagel – Killorn, Paul, Stamkos (C) – Maroon, Cirelli, Naměstnikov – Perry, Bellemare, Colton.
    Trenér: Jon Cooper

    Detroit Red Wings: Husso (Nedeljkovic) – Seider, Chiarot, Hronek, Määttä, Oesterle, Walman – Raymond, Larkin (C), Perron (A) – Kubalík, Rasmussen, P. Suter – Sundqvist, Copp (A), Erne – Czarnik, Veleno, Berggren.
    Trenér: Derek Lalonde

    Rozhodčí: Pierre Lambert, Kyle Rehman. Čároví: Jonny Murray, Michel Cormier.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    01:38
    Český útočník Dominik Kubalík měl hned po pár sekundách první slibnou příležitost, bekhendem se ale před bránou prosadit nedokázal a Andrej Vasilevskij zůstal nepřekonán! Dorážka a nic.
     
    02:36
    Lightning se ještě nedostali ani k jedné střele, zatímco Red Wings už vyslali na brankáře Andreje Vasilevského čtyři pokusy, z nichž dva přišli od modré čáry. Stav 0:0.
     
    03:27
    Oskar Sundqvist to přehnal s důrazem v rohu útočného pásma a dostal dvě minuty za podrážení. Přesilová hra.
     
    04:14
    Nikita Kučerov vypálil bez přípravy na vrcholu pravého kruhu pro vhazování, hostující brankář Ville Husso měl ale čistý výhled a jeho pokus podržel ve své výstroji.
     
    05:35
    Ross Colton vypálil v závěru přesilové hry od hrazení na pravém křídle a Ville Husso na přední tyči puk vyrazil za bránu. Následovalo zakázané uvolnění Red Wings.
     
    06:32
    Austin Czarnik si najel na vzdálenější pravé tyči na nahození z levého křídla, poskakující puk ale nedokázal usměrnit mezi tři tyče. Následuje reklamní přestávka.
     
    06:55
    Nikita Kučerov si nyní najel v pravém kruhu na přihrávku přes osu a ránou bez přípravy mířil do předního horního rohu brány, Ville Husso se ale bleskově přesunul a předvedl nádherný semafor!
     
    08:06
    Oskar Sundqvist si nepohlídal na ose útočného pásma přechod přes modrou čáru a Detroit v akci nemohl pokračovat kvůli postavení mimo hru. Hra přerušena.
     
    08:54
    Filip Hronek využil volného prostoru na vrcholu pravého kruhu a napřáhl k prudké ráně s příklepem, kterou zřejmě Andrej Vasilevskij vytáhl mimo bránu lapačkou.
     
    09:39
    Jordan Oesterle dostal nádhernou přihrávku přes osu na bod pravého kruhu a střelou bez přípravy orazítkoval horní tyč brány! Velká šance hostí.
     
    10:30
    Vladislav Naměstnikov mohl vstřelit svůj druhý gól v letošní sezóně, když se ocitl na brankovišti úplně sám, ani nadvakrát ale Villeho Hussa mezi betony nepřekonal! Poté přišla střela od modré čáry, kterou brankář hostí podržel. TV přestávka.
    10:30 Vladislav Naměstnikov nevyužil brankovou příležitost
     
    12:05
    Lucas Raymond se snažil na levém křídle ucpat prostor u hrazení a zabránit Lightning ve vyhození, jenže se ocitl v ofsajdu, takže tak jako tak nedokázal uspět.
     
    13:05
    Detroit vyhrál na ledě soupeřů třikrát za sebou a navíc se mu dařilo střelecky, když byl v plusu deseti branek. Dokáže dnes po Columbusu dobýt i led Tampy Bay?
     
    14:19
    Dominik Kubalík se řítil sám na bránu a zdálo se, že Andrej Vasilevskij bude překonán, jenže domácí brankář dokázal na poslední chvíli puk pravou rukou vytáhnout z brankové čáry!
    14:19 Andrej Vasilevskij a jeho pěkný zákrok po úniku Kubalíka
     
    16:04
    David Perron mohl využít další nepřesné rozehrávky Lightning a na vrcholu levého kruhu si chystal puk na střelu, nakonec se k ní ale dostat nedokázal. Stále 0:0.
     
    17:29
    Patrick Maroon dostal na levém křídle puk do jízdy a střelou zápěstím mířil do předního horního rohu brány, Ville Husso byl ale připraven a jeho pokus vyrazil mimo.
     
    18:33
    Michael Rasmussen zakončoval bez přípravy po přihrávce z levého křídla, z blízkosti ale trefil pouze ruského brankáře, který poté vyrazil střelu Dominika Kubalíka z pravého kruhu a poté si poradil i se střelou z ostrého úhlu! TV přestávka.
    18:33 Ruský brankář vytáhl v rychlém sledu tři parádní zákroky!
     
    19:00
    Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Dominik Kubalík měl během úvodní části utkání dvě slibné brankové příležitosti, po samostatném úniku a dorážce v nadcházející akci krátce před přestávkou se ale prosadit nedokázal. Oba brankáři zatím drží čisté konto. Mírně aktivnější byli Red Wings. Skóre po první třetině. Tampa Bay Lightning 0 Detroit Red Wings 0.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 2:02.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 9-12; Zablokované střely: 4-2; Vhazování: 56%-44%; Hity: 7-9; Přesilové hry: 0/1-0/0; Trestné minuty: 0-2.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:06
    Red Wings prožili skvělou úvodní třetinu zápasu, jenže nedokázali Andreje Vasilevského v bráně Lightning ani jednou překonat a druhá třetina začíná za stavu 0:0.
     
    21:32
    Hosté se nyní snažili prosadit na levém křídle, jejich nahození ale bylo příliš slabé a sotva doklouzalo pod lapačku Andreje Vasilevského, který raději přerušil hru.
     
    21:54
    Detroit právě vstřelil branku! Aktivní MICHAEL RASMUSSEN dostal mezi kruhy pro vhazování nádhernou přihrávku od Dominika Kubalíka a střelou zápěstím zamířil nad lapačkou Andreje Vasilevského k pravé tyči! Hosté vedou. Skóre 0:1. Asistence: Dominik Kubalík a Filip Hronek.
    21:54 Michael RASMUSSEN - 0:1
     
    22:53
    Austin Czarnik fauloval za bránou a byl vyloučen na dvě minuty za hákování. Tampa může vyrovnat v přesilovce.
     
    24:53
    Vyloučený Austin Czarnik naskočil z trestné lavice zpět na ledovou plochu a Lightning tedy nevyužili druhou přesilovou hru v dnešním zápase. Příliš šancí neměli.
     
    27:03
    Filip Hronek dostal zpětnou přihrávku na modrou čáru a bez přípravy mířil tvrdou ránou ke vzdálenější levé tyči, jeho pokus byl ale před bránou Lightning zablokován.
     
    27:28
    Český obránce Filip Hronek dnes bodoval již v jedenáctém venkovním zápase v řadě a překonal rekord z ročníku NHL 1993-1994, který měl v organizaci Sergej Fjodorov. Komerční přestávka.
    27:28 Filip Hronek dnes překonal venkovní rekord organizace
     
    29:17
    Red Wings si vytvořili v útočném pásmu dobrý tlak zásluhou hýřivého pohybu. Jejich nahození ovšem skončilo pod lapačkou Sergeje Vasilevského. Stav 0:1.
     
    31:05
    Delší dobu se hraje bez přerušení a Ville Husso se vydal u své levé tyče mimo bránu, aby zastavil nahození domácích hráčů a pod tlakem pak o hrazení rozehrál.
     
    32:29
    Lightning se poté málem řítili po chybě Red Wings do samostatného úniku, jenže Nikita Kučerov nedokázal udržet brusli na modré čáře. Krátká reklamní přestávka.
     
    34:10
    Austin Czarnik se dostal v mezikruží ke střele zápěstím, jeho pokus byl ale přizvednut do ochranné sítě a domácí brankář nemusel zasahovat. Komerční brejk.
     
    34:44
    Joseph Veleno dostal nádhernou diagonální přihrávku na vzdálenější levou tyč, jenže se ocitl ze střeleckého úhlu poté, co puk nedokázal těsně ideálně zpracovat.
     
    35:57
    Dominik Kubalík dostal přihrávku na modrou čáru a na ose útočného pásma vypálil bez přípravy, jeho rána nebyla špatná, minula ovšem vzdálenější levou tyč.
     
    36:58
    Nick Perbix mohl něco vymyslet na pravém křídle, jenže na útočné modré čáře nedokázal poskakující kotouč zpracovat a unikl mu do středního pásma kluziště.
     
    37:23
    Vladislav Naměstnikov nesmyslně fauloval v pravém rohu útočného pásma a dostal dvě minuty za krosček.
     
    37:55
    David Perron se ocitl na bodu levého kruhu po krásném uvolnění ve slibné střelecké pozici, jeho následný pokus zápěstím ale minul vzdálenější pravou tyč brány Tampy.
     
    38:36
    Brandon Hagel teď byl vyloučen za nedovolené bránění a Red Wings budou hrát 47 sekund 5 na 3! Tak nakonec nikoliv, za držení byl vyloučen také Dominik Kubalík.
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    39:13
    Brayden Point mohl z ničeho nic vyrovnat, když se ocitl v mezikruží úplně sám a krásnou střelou zápěstím orazítkoval levou tyč sítě! Málem 1:1.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Detroit měl parádní vstup do druhé třetiny, když se krátce po přestávce prosadil Michael Rasmussen. Dominik Kubalík sice v úvodní části nevyužil samostatný únik, po přestávce se ale podílel společně s krajanem Filipem Hronkem na doposud jediném gólu utkání. Filip Hronek bodoval v jedenáctém venkovním zápase za sebou a překonal rekord Sergeje Fjodorova z ročníku 1993-1994. Skóre po druhé třetině utkání s českou stopou. Tampa Bay Lightning 0 Detroit Red Wings 1.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 2:55.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 16-19; Zablokované střely: 7-7; Vhazování: 52%-48%; Hity: 17-20; Přesilové hry: 0/2-0/1; Trestné minuty: 4-6.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:28
    Lightning vstoupili do závěrečné části utkání dobře a v pravém kruhu se dostali ke střele, která skončila v náručí připraveného brankáře hostí Villeho Hussa.
     
    40:45
    Anthony Cirelli se dostal ke střele v blízkosti pravé tyče a měl dobrou příležitost vyrovnat, jenže Ville Husso zřejmě zasáhl levým ramenem a poté přerušil hru.
     
    41:34
    Tampa Bay předvedla nádhernou kombinační akci, když z pravého křídla rychle přenesla hru doleva, střela Zacha Bogosiana z levého kruhu ale skončila mimo.
     
    42:56
    Domácí hokejisté do toho pořádně šlápli a touží po vstřelení vyrovnávací branky, zatím se ale ani jednou prosadit nedokázali. Stav střel je vyrovnaný 19:19.
     
    43:44
    Nick Perbix práskl do puku na vrcholu levého kruhu ihned po vhazování a jeho pokus mířil těsně nad ledem k levé tyči, Ville Husso ale zasáhl pravým betonem.
     
    44:12
    Erik Černák vypálil na pravém křídle od modré čáry a Ville Husso nedokázal puk udržet, Brayden Point ho ovšem z následné dorážky nepřekonal!
     
    44:45
    David Perron se řítil na levém křídle do přečíslení dva na jednoho a rozhodl se zakončit sám, jeho střela zápěstím ale zamířila přímo do lapačky brankáře! Andrej Vasilevskij fantasticky zasáhl.
    44:45 David Perron se rozhodl zakončit samostatný únik sám
     
    45:59
    Detroit právě vstřelil branku! Olli Määttä vypálil na ose útočného pásma od modré čáry bez přípravy a před bránou puk tečoval JONATAN BERGGREN, od jehož hole se puk odrazil přesně do pravého horního rohu brány! Detroit vede nyní 2:0! Asistence: Olli Määttä a Joseph Veleno.
    45:59 Jonatan BERGGREN - 0:2
     
    46:16
    Detroit mohl rychle přidat třetí gól, Andrej Vasilevskij ale podržel Lightning nad vodou a po přerušení hry dostává prostor reklamní přestávka. Hosté vedou 2:0.
     
    47:31
    Adam Erne se snažil prosadit v blízkosti pravé tyče, jenže Andrej Vasilevskij proti němu dobře vyjel z brány a vkleče ukryl puk ve své výstroji. Hra byla přerušena.
     
    47:43
    Nick Paul dostal puk na bodu pravého kruhu a střelou bez přípravy chtěl puk napálit do odkryté brány, záhadně se mu to ale poté nepodařilo!
     
    49:28
    Lucas Raymond si najel před bránu na skvělou přihrávku a střelou bez přípravy z blízkosti trefil masku Andreje Vasilevského! Stále stav 0:2.
     
    50:11
    Ville Husso se ocitl pod sprchou střel a jedna z ostrého úhlu ho pak málem překonala, jenže hostující brankář zasáhl čelem k vlastní bráně senzačně zády! Obrovský tlak domácí Tampy tak gól nepřinesl. Následuje komerční přestávka.
    50:11 Senzační zákroky obou brankářů v rychlém prostřihu!
     
    53:13
    Lightning se dostali ke střele v blízkosti pravé tyče, Ville Husso ale puk vyrazil za svou bránu a následná střela z levého křídla pak byla jeho spoluhráči zablokována.
     
    54:08
    Čas letí z pohledu Tampy strašně rychle. Lightning mají sice obrovskou střeleckou převahu, Ville Husso ale chytá v bráně Detroitu parádně a nadále drží nulu.
     
    54:39
    Pierre-Édouard Bellemare se dostal na pravém křídle k nahození od modré čáry, jeho pokus ale skončil v lapačce připraveného Ville Hussa. Komerční přestávka.
     
    54:52
    Tampa právě vstřelila branku! STEVEN STAMKOS vypálil na levém křídle bez přípravy a jeho rána od hrazení skončila na bližší tyči v síti krátce poté, co Lightning odvolali brankáře! Sníženo na 1:2. Asistence: Victor Hedman a Corey Perry.
    54:52 Steven STAMKOS - 1:2
     
    56:11
    Red Wings vyhodili puk na zakázané uvolnění a Andrej Vasilevskij se opět vydal na střídačku!
     
    56:22
    Detroit právě vstřelil branku! Andrew Copp před vlastní bránou zachytil přihrávku Lightning z pravého rohu útočného pásma a ADAM ERNE zamířil do prázdné brány Lightning přes téměř celé kluziště – 1:3! Asistence: Andrew Copp.
    56:22 Adam ERNE - 1:3
     
    57:34
    Tampa právě vstřelila branku! BRAYDEN POINT využil nepřehledné situace před bránou Detroitu a bekhendem poslal puk z blízkosti k levé tyči – 2:3! Asistence: Alex Killorn a Nikita Kučerov.
    57:34 Brayden POINT - 2:3
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    59:35
    Detroit právě vstřelil branku! DAVID PERRON bleskově dobruslil vyhozený puk a vkleče ho poslal z blízkosti a pod tlakem do prázdné brány! Hotovo. Asistence: Andrew Copp a Filip Hronek.
    59:35 David PERRON - 2:4
     
    Konec zápasu.
     
    Filip Hronek a Dominik Kubalík se podíleli asistencí na překvapivé výhře Detroitu v Tampě, přičemž první jmenovaný muž bodoval v jedenáctém venkovním zápase za sebou a překonal rekord Sergeje Fjodorova z sezóny 1993-1994. Lightning vstřelili dva góly při hře bez brankáře, výhře Red Wings ale zabránit nedokázali. Vítěznou branku vstřelil do prázdné brány Adam Erne. Výsledek. Tampa Bay Lightning 2 Detroit Red Wings 4.
     
    Statistiky
    Střely na bránu: 46 – 26 | Přesilová hra: 0/2 – 0/1 | Trestné minuty: 4 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Andrej Vasilevskij (TBL) – 22 zákroků, 2 OG, úspěšnost 91,7 %, odchytal 58:16
    Ville Husso (DET) – 44 zákroků, 2 OG, úspěšnost 95,7 %, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa
    Erik Černák (TBL) – 0+0, 0 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 20:01
    Dominik Kubalík (DET) – 0+1, 0 účast, 4 střely na bránu, TM 2, čas na ledě 13:31
    Filip Hronek (DET) – 0+2, +2 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 23:33

    Tři hvězdy utkání
    1. Ville Husso (DET)
    2. Andrej Vasilevskij (TBL)
    3. Anthony Cirelli (TBL) – 0+0 (03:53:50)

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 55. Stamkos (Hedman, Perry), 58. Point (Killorn, Kučerov) – 22. Rasmussen (Kubalík, Hronek), 46. Berggren (Määttä, Veleno), 57. Erne (Copp), 60. Perron (Copp, Hronek)


    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Elliott) – Sergačjov, Hedman (A), Černák, Cole, Perbix, Bogosian – Kučerov (A), Point, Hagel – Killorn, Paul, Stamkos (C) – Maroon, Cirelli, Naměstnikov – Perry, Bellemare, Colton.
    Trenér: Jon Cooper

    Detroit Red Wings: Husso (Nedeljkovic) – Seider, Chiarot, Hronek, Määttä, Oesterle, Walman – Raymond, Larkin (C), Perron (A) – Kubalík, Rasmussen, P. Suter – Sundqvist, Copp (A), Erne – Czarnik, Veleno, Berggren.
    Trenér: Derek Lalonde

    Rozhodčí: Pierre Lambert, Kyle Rehman. Čároví: Jonny Murray, Michel Cormier

    Diváci: 19092
    thejrc.org