New Jersey – Chicago 3:0 (kon.) | Pittsburgh – Columbus 4:1 (kon.) | Tampa – Detroit 2:4 (kon.)
Ottawa – Los Angeles 2:5 (kon.) | NY Islanders – St. Louis 4:7 (kon.) | Winnipeg – Florida 5:2 (kon.)
Dallas – Toronto 0:4 (kon.) | Anaheim – Carolina 4:3 (po pr.) | Seattle – Montreal 2:4 (kon.)
po prodl.
Anaheim Ducks
4:3 (2:1, 1:2, 0:0 - 1:0)
Carolina Hurricanes
Středa 07.12.2022, 04:00 • Honda Center, Anaheim • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    61:56 Ryan STROME - 4:3
     
    61:56
    Anaheim právě vstřelil branku! Andrej Svečnikov jel ve špatnou chvíli střídat a už se nestíhal vrátit, čehož pak RYAN STROME využil, když nádhernou střelou zápěstím zamířil z pravého kruhu pod vyrážečkou Pjotra Kočetkova ke vzdálenější levé tyči! Ducks konečně vítězí a doma. Asistence: Cam Fowler a Frank Vatrano.
     
    59:50
    Pjotr Kočetkov musel zasahovat proti několika střelám z blízkosti, všechny zákroky ale zvládl a na opačné straně mířil do lapačky Johna Gibsona z levého kruhu Sebastian Aho! Hra přerušena.
    57:26 Adam Henrique mohl rozhodnout po zadovce Terryho
     
    57:26
    Adam Henrique si najel v pravém kruhu na zadovku od Troye Terryho a dobře mířil do vzdálenějšího levého horního rohu brány, puk ale skončil na vyrážečce Pjotra Kočetkova – 3:3!
     
    51:21
    Hostující Pjotr Kočerkov vyrazil pravou rukou nebezpečnou střelu Troye Terryho z mezikruží nad bránu a na opačné straně mířil do ochranné sítě Seth Jarvis. Krátká komerční přestávka.
     
    39:30
    Martin Nečas dohrál souboj v levém rohu útočného pásma a dostal dvě minuty za krosček. Přesilová hra.
    35:49 Jordan STAAL - 3:3
     
    35:49
    Carolina právě vstřelila branku! Brent Burns vypálil na pravém křídle od modré čáry a na přední tyči usměrnil puk nad lapačku Johna Gibsona skvěle clonící JORDAN STAAL! Znovu je vyrovnáno. Asistence: Brent Burns a Jesper Fast.
    30:59 Brett LEASON - 3:2
     
    30:59
    Anaheim právě vstřelil branku! Mason McTavish na levém křídle chytře podržel puk na holi a na vzdálenější pravé tyči skóroval po jeho nádherné přihrávce do prázdné brány BRETT LEASON! Je to 3:2. Asistence: Mason McTavish a Max Jones.
    30:16 Sebastian AHO - 2:2
     
    30:16
    Carolina právě vstřelila branku! Jaccob Slavin vypálil na ose útočného pásma bez přípravy od modré čáry a jeho rána trefila hokejku clonícího Setha Jarvise, čehož využil SEBASTIAN AHO, a pod teploměrem Johna Gibsona zamířil k přední levé tyči! Asistence: Seth Jarvis a Jaccob Slavin.
     
    29:00
    Tamní hlasatel oznámil doplnění druhé asistence u úvodního gólu Adama Henriquea. Asistenci si připsali Jakob Silfverberg a také Troy Terry.
    22:19 Pjotr Kočetkov vleže senzačně zasáhl svou pravou rukou
     
    22:19
    Pjotr Kočetkov ležel na čáře a zdálo se, že bude potřetí překonán, jenže Ducks ho z blízkosti v nevýhodné pozici překonat nedokázali! Brankář Caroliny vleže senzačně zasáhl pravou rukou.
     
    21:14
    Jordan Staal se řítil během oslabení sám na bránu, mezi betony ale Johna Gibsona překonat nedokázal! Všichni si mysleli, že puk opustil hrací plochu a hra byla zastavena, jenže ale nebyla.
     
    21:00
    Andrej Svečnikov zbytečně fauloval ihned po vhazování v útočném pásmu a dostal dvě minuty za podrážení.
    20:57 Sebastian Aho se natlačil před bránu a poté trefil tyč!
     
    20:57
    Sebastian Aho se nádherně natlačil z pravého křídla před bránu a na přední tyči orazítkoval bekhendem brankovou konstrukci! Velká šance.
    19:59 Max Jones se řítil krátce před přestávkou sám na bránu!
     
    19:59
    Max Jones se řítil v posledních sekundách první třetiny sám na bránu a málem skóroval, Pjotr Kočetkov ale dokázal s pomocí lapačky a levé brusle jeho pokus zastavit! Obrovská šance!
    16:57 Sebastian Aho nevyužil slibnou brankovou příležitost
     
    16:57
    Sebastian Aho dostal u pravé tyče přihrávku zpoza brány a bez přípravy vypálil, John Gibson byl ale připraven a nadvakrát puk zastavil!
     
    16:47
    Dmitrij Kulikov fauloval ihned po vhazování Sebastiana Aha a dostal dvě minuty za podrážení. Přesilová hra.
     
    15:32
    Jesperi Kotkaniemi nahodil puk z levého rohu útočného pásma před bránu a John Gibson předvedl skvělý zákrok proti střele zblízka!
     
    12:41
    Adam Henrique na levém křídle nahodil puk z ostrého úhlu před bránu a na vzdálenější pravé tyči málem skóroval Maxime Comtois! Kotouč skončil těsně nad. Další snažení nic nepřineslo.
    11:13 Maxime COMTOIS - 2:1
     
    11:13
    Anaheim právě vstřelil branku! Jakob Silfverberg ukradl za bránou o kotouč Jaccoba Slavina a MAXIME COMTOIS zamířil po jeho přihrávce zpoza sítě z blízkosti ke vzdálenější levé tyči! Asistence: Jakob Silfverberg a Sam Carrick.
     
    07:01
    Sebastian Aho číhal před bránou a po přihrávce z levého rohu málem skóroval, John Gibson ho ale skvěle vychytal levým betonem! Velká šance!
     
    06:49
    Carolina si zahraje po krátké reklamní přestávce první přesilovou hru utkání. Vyloučen byl Simon Benoit.
    05:38 Brady SKJEI - 1:1
     
    05:38
    Carolina právě vstřelila branku! BRADY SKJEI nádherně zakončil kombinační akci Hurricanes, když střelou z levého kruhu vymetl přesně vzdálenější pravý horní roh brány! John Gibson máchl lapačkou naprázdno a je rychle vyrovnáno na 1:1. Asistence: Jack Drury a Paul Stastny.
    03:59 Adam HENRIQUE - 1:0
     
    03:59
    Anaheim právě vstřelil branku! Kevin Shattenkirk na pravém křídle vystřelil od modré čáry a puk byl před bránou zablokován, čehož využil ADAM HENRIQUE, když střelou z otočky zamířil pod lapačkou brankáře Caroliny ke vzdálenější pravé tyči! Asistence: Kevin Shattenkirk a Troy Terry.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 4. Henrique (Shattenkirk, Terry), 12. Comtois (Silfverberg, Carrick), 31. Leason (McTavish, Max Jones), 62. R. Strome (Fowler, Vatrano) – 6. Skjei (Drury, Stastny), 31. Aho (Jarvis, Slavin), 36. J. Staal (Burns, Fast)


    Anaheim Ducks: Gibson (Stolarz) – Kulikov, Fowler (A), Benoit, Vaakanainen, Shattenkirk, Beaulieu, White – Terry, Zegras, Henrique (A) – Silfverberg (A), R. Strome, Vatrano – Leason, McTavish, Max Jones – Comtois, Carrick.
    Trenér: Dallas Eakins

    Carolina Hurricanes: Kočetkov (Raanta) – Burns, Slavin (A), Pesce, Skjei, Chatfield, de Haan – Nečas, Aho, Jarvis – Teräväinen, Kotkaniemi, A. Svečnikov – Fast, J. Staal (C), Martinook (A) – Noesen, Stastny, Drury.
    Trenér: Rod Brind'Amour

    Rozhodčí: Chris Lee, Justin St. Pierre. Čároví: Shandor Alphonso, Travis Toomey

    Diváci: 14576
    thejrc.org