Mountfield HK – Zug cz 2:2 (kon.)
konec
Mountfield HK
2:2 (0:1, 0:0, 2:1)
EV Zug
Středa 07.12.2022, 17:30 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Play-off Hokejové Ligy mistrů • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Remíza 2:2 tak ani jeden tým příliš k postupu do semifinále nepřiblížila. O postupu se tedy rozhodne v úterý 13. prosince, kdy se v Bossard Areně odehraje odveta a očekávat se dá rozhodně bouřlivé prostředí.

    Z mé strany je to dnes již vše. Přeji vám krásný zbytek pracovního týdne a někdy příště se budu z hokeje v Hradci těšit na počtenou! (19:53:34)
     
    Nezlomí a tenhle moc sympatický večer končí v Hradci remízou! Z průběhu by se ale dalo snad i říci, že tahle remíza domácí trápí. Ti byli totiž ve třetí třetině prakticky dominantní, jenže dlouho nemohli překonat Genoniho, který držel dlouho Zug v jednobrankovém náskoku. Všechno se ale začalo hostům lámat v poslední desetiminutovce. A když v čase 55:08 dostrkal do branky kotouč Lukáš Cingel, s remízou byli fanoušci na tribunách spokojeni. Jenže na konci 57. minuty v přečíslení 2 na 1 zakončil přesně Marek Zachar a rázem bylo všechno jinak, to téměř tři tisíce fanoušků v aréně explodovalo radostí. Hosté však ukázali, že mistry Švýcarska nejsou nadarmo. 79 sekund před koncem srovnali z hole Christiana Djoose a remíza 2:2 je pro ně určitě cenná.

    Střely na branku: 22 – 16 (7 – 5)
     
    Dnešní utkání sledovalo 3 012 diváků.
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Hradec však končí v útočném pásmu a čtyři sekundy před koncem bude mít vhazování po pravici Genoniho. Že by to ještě zlomil?
     
    59:43
    Dohrává se tak 4 na 4 a zřejmě skončí dnešní utkání v Hradci sympatickou remízou.
     
    58:47
    Před vhazováním se nejprve osekli Oliver Okuliar (MHK) a Gregory Hofmann (EVZ). To pokračovalo i během hry, proto Okuliar dostal dvojku za krosček a Hofmann dvojku za držení.
    58:41 DJOOS - 2:2
     
    58:41
    Zug právě vstřelil branku!
    Odpověď švýcarského mistra je ale víc než blesková! Okamžitě po inkasovaném gólu rozjel velký kolotoč v útočném pásmu, a zatímco domácí obrana byla už zatavená, Zug posílal do pásma nové a nové hráče. Celý tlak nakonec vyřešil CHRISTIAN DJOOS. K němu už po přihrávce nejel obránce tak rychle, načež jeho tvrdá střela prolétla až za Kiviaha – 2:2! Asistence: Sven Leuenberger.
     
    57:59
    Hosté teď hrají all-in. Mají velký tlak v útočném pásmu a Djoos provětral Kiviaha, který musel vyrazit částí výstroje.
    56:55 ZACHAR - 2:1
     
    56:55
    Hradec právě vstřelil branku!
    Zugu se to celé rozpadlo a tři minuty před koncem ztrácí vedení! Všechno začalo přímočarým nahozením Radovana Pavlíka dopředu, které sebral Okuliar a otevřela se mu situace 2 na 1. A ten to vyřešil parádně. V ideální čas pustil na MARKA ZACHARA vedle sebe, který v pádu protlačil puk za beton Genoniho – 2:1! Asistence: Oliver Okuliar, Radovan Pavlík.
     
    56:16
    A domácí do toho šlapou i nadále. Zug jenom vyhazuje a s remízou je – zdá se – spokojen. Ještě však není hotovo.
    55:08 CINGEL - 1:1
     
    55:08
    Hradec právě vstřelil branku!
    Pokud to má být tak, že trápení v koncovce je potřeba zlomit ošklivým gólem, tak teď se to ukázalo! Na modré dostal chvíli prostoru Lev a hned cpal puk na branku. Nejprve to sice vypadalo, že se povede tohle nahození odklidit jednomu z obránců, ten ale v pádu selhal. Ke kotouči se tak dostal LUKÁŠ CINGEL, který okolo tyče překonal Genoniho – 1:1! Asistence: Jakub Lev, Bohumil Jank.
     
    54:26
    Filip Pavlík pod tlakem nedokázal odklidit kotouč z mezikruží a hosté mohli po dlouhé době kombinovat v pásmu, stačila však jedna nepřesná přihrávka a puk letěl kamsi mezi střídačky.
     
    53:54
    A Genoni byl v permanenci hned záhy. Od modré totiž pálil napřímo Blain, jenže to bylo do středu branky. Genoni tak sebral do lapačky.
     
    53:39
    Kalinovi vyplaval puk nad levým kruhem a bylo to na přímou střelu. Jenže ta byla tečována do ochranné sítě, tlak Hradce přesto pokračuje.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 56. Cingel (Lev, Jank), 57. Zachar (Okuliar, R. Pavlík) – 11. Martschini (Cehlárik, Geisser), 59. Djoos (Leuenberger)


    Mountfield HK: Kiviaho (Růžička) – McCormack, Jank, Blain, Kalina, Filip Pavlík (C), Rosandič, Piegl – Lev (A), Lalancette, Cingel – Okuliar, Zachar, Radovan Pavlík – Jergl, Kevin Klíma, Kelly Klíma – Doležal, Štohanzl, Pilař
    Trenér: Tomáš Martinec

    EV Zug: Genoni (Zaetta) – Djoos, Stadler, Geisser, Nussbaumer, Schlumpf, Kreis, Allenspach, Vogel – Simion, Kovář (C), Hofmann (A) – Zehnder, Senteler, Herzog – Martschini (A), O´Neill, Cehlárik – Abdelkader, Leuenberger, Suri
    Trenér: Dan Tangnes

    Rozhodčí: Hunnius (GER), Nikolić (AUT) – Ondráček, Svoboda

    Diváci: 3 012
    Úterý 13.12.2022
    Zug - Mountfield HK 2:1

    Branky a nahrávky: 24. Abdelkader (Suri), 64. O'Neill – 28. Jergl (Perret)

    thejrc.org