Mountfield HK – Zug cz 2:2 (kon.)
konec
Mountfield HK
2:2 (0:1, 0:0, 2:1)
EV Zug
Středa 07.12.2022, 17:30 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Play-off Hokejové Ligy mistrů • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Krásné středeční odpoledne z východočeské metropole! Po vítězném derby vstupuje Hradec po dvoutýdenní odmlce zpět na evropskou scénu, respektive do čtvrtfinále Ligy mistrů. A atraktivnějšího soupeře byste pro Lvy hledali v rámci kontinentu už jenom velmi těžko.

    Pod Bílou věž totiž po třech letech přiletí švýcarský EV Zug, který je pasován na jednoho z největších favoritů celé CHL. V novodobé éře patří navíc mezi naprostou švýcarskou elitu, poslední dva ročníky zakončil mistrovským titulem a ambice má rozhodně na hattrick, přestože je v základní části zatím na průběžném pátém místě, přičemž na suverénní ženevskou Servettu ztrácí 19 bodů.

    V Lize mistrů však zůstává jeho maximem čtvrtfinále ze sezony 2019/20, kde jej přehrál právě Hradec. Bude to platit i v případě druhého měření sil? Atraktivní duel začíná v ČPP Aréně v 17:30, příjemnou zábavu!
     
    -31
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Kiviaho (Růžička) – McCormack, Jank, Blain, Kalina, Filip Pavlík (C), Rosandič, Piegl – Lev (A), Lalancette, Cingel – Okuliar, Zachar, Radovan Pavlík – Jergl, Kevin Klíma, Kelly Klíma – Doležal, Štohanzl, Pilař
    Trenér: Tomáš Martinec

    EV Zug: Genoni (Zaetta) – Djoos, Stadler, Geisser, Nussbaumer, Schlumpf, Kreis, Allenspach, Vogel – Simion, Kovář (C), Hofmann (A) – Zehnder, Senteler, Herzog – Martschini (A), O´Neill, Cehlárik – Abdelkader, Leuenberger, Suri
    Trenér: Dan Tangnes

    Rozhodčí: Hunnius (GER), Nikolić (AUT) – Ondráček, Svoboda.
     
    -23
    Ještě jednou vám přeji krásný večer z ČPP Arény! Zhruba za půl hodiny začne velmi atraktivní souboj a na ledě probíhá v plném proudu rozcvička. Na straně Zugu se to zajímavými jmény jenom hemží, v brance dnes začne Leonardo Genoni, v útoku lze například najít Gregoryho Hofmanna, to suverénně největší jméno se ale nachází až ve čtvrté útočné formaci. Justin Abdelkader totiž velmi dlouhou dobu patřil mezi stálice Detroitu a 739 duelů za Red Wings neodehrál rozhodně náhodou.

    Co se sestav týče, Hradec prakticky nic nemění. Sedmým obráncem je kvůli regulím CHL René Piegl. A ani Zug do toho od posledního duelu v Ženevě mnoho nehrábl, pouze prohodil druhou a třetí útočnou formaci, jako dvojka v brankovišti je Valentino Zaetta, teprve 18letý produkt klubové akademie.
     
    -7
    Stadion je pár minut před utkáním spíše nezaplněn než zaplněn. Dá se čekat, že návštěva bude postupně narůstat, jak je ve všedních dnech zvykem. V hostujícím sektoru lze registrovat zhruba 20 fanoušků hostí, sympatické číslo.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:03
    Utkání čtvrtfinále CHL začíná a Zug jej hned zahájil útočným tažením.
     
    00:29
    Zatím hrají hosté v útočném pásmu velmi sebevědomě. Kovář hledal z pravého kruhu spoluhráče před brankou, přihrávka ale byla zablokována a první střídání tak Hradec přečkal.
     
    01:09
    Kalina si srazil puk rukou do jízdy a posouval jej dopředu podél mantinelu. Ale nikoho před sebou neměl, proto je to zakázané uvolnění a vhazování před Kiviahem.
     
    01:30
    Z vhazování po icingu to ale domácí nakopli a vybojovali si první vyloučení. Kevin Klíma nahrával v rychlém kontru svému dvojčeti a Sven Senteler (MHK) jej podseknul před zakončením. Proto dvě minuty.
     
    01:50
    Po rychlém předání puku na pravém kruhu Jergl posouval hru na levou stranu, McCormack to ale měl na dlouhou hůl. Hosté se tak rychle stihli srovnat a vyhodili.
     
    02:23
    Téměř polovina přesilovky pryč a domácí zatím pořádně neohrozili Genoniho v brance Zugu.
     
    02:49
    Zajímavě to zkusil Lev, který si nabruslil na pravý kruh a Genonimu střílel pod beton, švýcarský gólman si ale prostor pohlídal a v poklidu vykryl.
     
    03:23
    Na samotném konci přesilovky to zkusil od modré z nápřahu Blain, ale trefil jenom první blok před sebou. Zug poté vyhodil a tohle oslabení zvládl s přehledem.
     
    04:07
    Domácí pokračovali po vhazování v náporu, zásadněji ale Genoniho neohrozili. Více času se však v úvodních minutách hraje rozhodně před jeho brankou.
     
    04:50
    Okuliar za brankou umotal dva napadající hráče Zugu a rázem z toho byl brejk 2 na 2, který Filip Pavlík řešil po Zacharově přihrávce střelou z kruhu. Pokus ale šel jenom do betonů Genoniho.
     
    05:40
    Přestože šlo nahození Leuenbergera z pravého křídla mimo branku, Kiviaho si chtěl situaci pojistit a sebral puk do lapačky. Proto se přerušuje a vhazovat se bude po jeho levici.
     
    06:06
    Geisser udržel puk v souboji na prknech a posunul jej na Leuenbergera, ten už ale měl sám o sobě dlouhé střídání a po chvilce o puk přišel. Využil toho Jergl a propracoval se až do střelby, obránci Zugu si ale připsali další blok.
     
    06:41
    A protože rychlý kontr Zugu skončil ofsajdem, tak následuje první power break utkání.
     
    06:59
    Štohanzl protečoval napříč pásmem pro Doležala, který měl před sebou otevřenou cestu na pravém křídle v útoku. Zkušený útočník pak zkoušel nahrávat zpátky do druhé vlny Štohanzlovi, toho ale čistě odstavil Schlumpf.
     
    07:46
    Hradec nebyl daleko od vedoucí trefy! Prudké nahození z úhlu překvapilo Genoniho, který byl dezorientovaný, přičemž neměl puk u betonu pod kontrolou. Zblízka jej tlačil do branky Radovan Pavlík, švýcarská stálice ale udržela puk před brankovou čárou!
     
    08:25
    Po souboji o kotouč v obranném pásmu Hradce vyletěl hrací předmět až na střídačku, kde téměř zasáhl hlavního trenéra Martince. Ten ale stačil uhnout, hra nicméně před Kiviahem zůstává.
     
    08:39
    První lajna Zugu dělá zatím obraně domácích velké problémy a Jan Kovář si ze zdánlivě bezpečné pozice vyjel až do střeleckého úhlu, zblízka ale napálil Kiviaha jenom do masky!
     
    09:28
    Domácí z toho ale vybruslili a dokonce se dostali i do útočného pásma. Situaci ale hráli jenom na modré a vznikl z toho ofsajd.
     
    10:06
    Abdelkader se poprvé dostal na kotouč a zašlápl ho na mantinelu. Mezitím si dirigoval spoluhráče, kam mu mají najet. A nakonec z toho vykouzlil hodně zajímavou akci, Leuenberger ale z ostrého úhlu Kiviaha na bližší tyči nepřekonal.
     
    10:39
    Zug právě vstřelil branku!
    Švýcarský úřadující mistr udeřil náhle, po vyhraném vhazování! Peter Cehlárik jej vyhrál čistě pod sebe na LINA MARTSCHINIHO, který si jenom nabruslil do o něco lepší střelecké pozice a ostrou střelou zápěstím poslal kotouč nad masku Kiviaha, který přes clonu neviděl vůbec nic – 0:1! Asistence: Peter Cehlárik, Tobias Geisser.
    10:39 MARTSCHINI - 0:1
     
    12:04
    Zanedlouho ale mohlo být srovnáno a blízko tomu byl Oliver Okuliar! Ten vypíchl přihrávku na modré a podél mantinelu pálil sám na branku. Fantastický Genoni ale jeho dlouhou kličku zprava přečetl a prostor, kam Okuliar zakončoval, tedy mezi vyrážečku a beton, utěsnil! Následná strkanice okolo branky již nic nepřinesla a následuje komerční přestávka.
     
    12:27
    Kelly Klíma se snažil rychle vypálit na pravé straně dopředu, na led ale zrovna naskakoval Geisser, který celou situaci vyřešil. Zug se tak znovu dostal na kotouč a čeká za vlastní brankou na kompletní dostřídání.
     
    13:26
    Po souboji v rohu pod hostujícím kotlem reklamují Hradečtí faul, zápas ale pokračuje nadále bez zásahu rozhodčího.
     
    14:03
    Rychlá kombinace napříč ledovou plochou a v útočném pásmu se otevřel prostor pro Cehlárika, který měl na zádech Zachara. Ten ukázal v tomto případě svojí rychlost a čistým způsobem nedovolil slovenskému reprezentantovi zakončit!
     
    15:13
    Kelly Klíma byl při vyvážení kotouče zdvojen a Hofmann se jej zmocnil na útočné modré, byl ale v pohybu proti a nedokázal přejít do útočné třetiny. To se však povedlo hostům o něco později a Hradec se musí opět bránit.
     
    16:14
    Nussbaumer dostal prostor na modré čáře a rozhodl se střílet na teč někoho z mezikruží. Ta ale nepřišla, a tak kotouč skončil na plexiskle zcela mimo dosah branky Kiviaha.
     
    16:56
    Chyba v rozehrávce u vlastní branky a Cehlárik od mantinelu hledal spoluhráče na přihrávku. Nikdo z druhého sledu mu ale nedojel a hra se tak otáčí.
     
    17:40
    A otočila se přímo do šance pro domácí! Rosandič se uvolnil v útočném pásmu a z hranice pravého kruhu vypálil na Genoniho, ten se ale rozházet nenechal a sebral puk do lapačky!
     
    18:33
    Domácí prostřídávají, poslední minuta však z jejich strany byla více než solidní. Zug však vyhodil tak, aby z toho nebyl icing, proto mohou oba celky prostřídat.
     
    19:16
    McCormack jenom z modré nahodil do útočného pásma, hosté však reagovali velmi podobně.
     
    19:44
    Bratři Klímové zkusili svojí typickou zadovku sehrávanou na levý kruh, Kellymu však byla zablokována hůl a třetina se pravděpodobně dohraje za Genoniho brankou.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Svižná první třetina je minulostí a rozhodně to byl slušný hokej z obou stran. Hradec byl dokonce střelecky aktivnější a měl několik slibných šancí, ta největší v podobě úniku Olivera Okuliara ale skončila jenom na fantastickém Genonim. Zugu se naopak povedlo vstřelit branku a dokázal to pravděpodobně nejmenší hráč na ledě, pouze 168 cm vysoký Lino Martschini. Ten svižným pokusem poslal v polovině 11. minuty puk pod víko a švýcarský celek tak drží nejtěsnější možné vedení. Za 15 minut jsme zpátky!

    Střely na branku: 8 – 6
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:06
    Druhou třetinu zahájil Radovan Pavlík vybojovaným kotoučem a tím usadil Hradec v útočném pásmu.
     
    20:32
    Zatímco Simion rozdýchával hodně přísnou střelu Janka od modré, naskytla se domácím šance 2 na 1! Cingel to vzal z hranice kruhu na sebe a zkoušel překonat Genoniho bekhendem nad jeho lapačku, branku ale minul!
     
    21:39
    Dopředu se dostali i hosté a Suri se na chvilku dostal ke kotouči. Z levého kruhu proto okamžitě střílel na Kiviaha, ten předvedl jistý zákrok lapačkou.
     
    21:59
    Rosandič dostal dvakrát za sebou nabito na modrou a dvakrát se dostal do zakončení, ani jednou ale netrefil prostor mezi třemi tyčemi.
     
    22:19
    Hradečtí pálí další šanci! Výbornou práci odvedla třetí lajna a Kevin Klíma z otočky našel pod sebou Jergla, který najížděl z druhé vlny do volného prostoru v pásmu. Zabiják s dětskou tváří si sjel až před Genoniho, jenže netrefil ani branku!
     
    23:39
    Domácí do toho na startu druhé třetiny šlápli, ale nemohou se dočkat srovnání. Okuliar se u mantinelu zbavil hned dvou obránců, ale ujel mu puk a nemohl tak přihrávat dále.
     
    24:42
    Cingel přetlačil O´Neilla a posunul puk na modrou, kde se ale Filip Pavlík do střelby nedostal. Téměř minutu trvající obléhání pásma Zugu pak hosté vyřešili na dvě přihrávky a rázem mají buly před Kiviahem.
     
    25:46
    Kevin Klíma nechtěl nahrávat na riziko, proto stáhnul hru k vlastní brance a chtěl rozjet kombinaci. Nakonec se výrazně zrychlila a skončila zakázaným uvolněním pro Hradec.
     
    26:19
    Snahu Zugu uhrát něco v útoku hatí přihrávka rukou, po níž následuje další powerbreak.
     
    26:53
    Štohanzl neuspěl proti dvěma obráncům v souboji na prknech a hosté mazali dopředu, z rychlosti ale nic v první fázi nevytěžili. Hradec však nerozvážně poslal puk na icing.
     
    27:50
    Zachar dostal přihrávku na střední pásmo a chtěl si pustit puk na opačnou stranu, než chtěl projít přes Leuenbergera. Ale to mu neprošlo, přesto se domácí střely dočkali. Pokus Blaina z modré ale končí jenom v lapačce Genoniho.
     
    28:43
    McCormack nabil podél modré pro Lalancetta, který za to vzal a po ledě zkoušel prostřelit Genoniho mezi betony, ale bez úspěchu. Jenže hosté mají v obraně zmatky a vyhodili jenom na zakázané uvolnění.
     
    29:32
    Z nadějného tlaku ale Hradec nic nezískal. Nepřesnou přihrávkou se vyhnal až ke Kiviahovi, následné vyhození vzduchem skončilo sražené na střídačce švýcarského týmu.
     
    29:54
    Bleskový přechod Zugu do útoku a O´Neill nabil Schlumpfovi na modrou, tvrdý pokus ale Kiviaho lapil, i přestože měl drobný kontakt s clonícím hráčem hostí.
     
    30:59
    Cehlárik se dostal na kotouč u mantinelu a z otočky hned pálil, Kiviaho si to z ostrého úhlu ale pohlídal. V přerušené hře navíc Genoni usnadnil práci čárovým rozhodčím, když zlomenou hokejku z mezikruží dovezl na hradeckou střídačku.
     
    31:26
    Lev podél mantinelu našel Kalinu, který se i přes kontakt dokázal utrhnout obránci. Pokus z vrcholku kruhů mu ale už nesedl a po ledě skončil pouze mezi hráči u brankoviště. Zug však vyhazuje na icing.
     
    32:19
    Herzog hned na začátku střídání vyklekl tvrdý pokus Blaina od modré a pak baseballovým způsobem odpálil vysoko odražený kotouč, čímž překvapil nejen hostující příznivce. Potenciální hra vysokou holí ale nepřišla v úvahu, domácí díky tomu mohou pokračovat v útoku.
     
    33:08
    Zug přestal být na chvíli důrazný a přestává se mu to vyplácet. Dvakrát za sebou vyhodil na icing a Hradec cítí, že v téhle pasáži utkání by mohl srovnat.
     
    33:49
    Hosté nejsou poslední minuty v herní pohodě a darovali Hradci druhou přesilovku. Justin Abdelkader (EVZ) v útočném pásmu stáhl k ledu Zdeňka Doležala a za držení dostává dvě minuty. Po komerční přestávce se rozehraje druhá přesilovka duelu.
     
    33:59
    Rosandičovi po vyhraném buly ale puk na modré uskočil a musí tak jet až ke Kiviahovi.
     
    34:18
    Filip Pavlík navíc zachyboval v rozehrávce a Simion v poklidu držel dobrých 15 sekund hru ve vlastním útočném pásmu. Tahle přesilovka se Hradci zatím vůbec nedaří. A to hrál ještě téměř čtvrt minuty ve čtyřech.
     
    35:12
    Až teď se povedlo domácím usadit v pásmu, kombinace se zakončením Kevina Klímy z modré ale končí na prvním obránci.
     
    35:49
    Na tuhle přesilovku zřejmě pod Bílou věží nikdo moc dlouho vzpomínat nebude. Hradec se v ní nedostal prakticky ani ke střele na branku a po jejím konci Abdelkader zahrozil střelou z levého kruhu, Kiviaho bere pokus do lapačky.
     
    36:31
    Navíc příhodně odražený kotouč před brankoviště chtěl zamést do branky Djoos, který se nacházel jakožto bek na pravém kruhu. Z úhlu mířil na zadní tyč, ale minul.
     
    37:29
    Doležal protečoval snadno do pásma a Hradec se pokusil před Genonim něco vymyslet. Nakonec to zůstalo na Doležalovi, který pálil z levého kruhu, blokovaný pokus letěl jenom do ochranné sítě.
     
    38:13
    Zug dokázal ve vlastním obranném pásmu vytlačit hru k mantinelu, přesto mohlo být srovnáno! Střela Rosandiče od modré byla snad nadvakrát tečována a Genoni musel reagovat v poslední chvíli reflexivně betonem!
     
    39:09
    Závěr druhé třetiny mají Lvi hodně silný. Jenže ani jeden z pokusů není natolik vážný, aby ohrozil Genoniho, ten má v brankovišti zatím velký přehled.
     
    39:58
    Na gól v ČPP Aréně stále čekáme, tohle ale musí být branka! Domácí to vykombinovali v posledních sekundách na pětníku a McCormack po zadovce od Kevina Klímy fakticky zakončoval do prázdné, ale opět a zas – fantastický Genoni skočil do střely a předvedl luxusní zákrok, který drží Zug ve vedení!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina byla převážně pod taktovkou Hradce, který měl silný především start a závěr. Zejména v prvních třech minutách byl Genoni ostřelován a čelil několika tutovým příležitostem, v té největší ale Aleš Jergl z mezikruží minul. Zug nebyl lepším celkem a Kiviaha tolik nezaměstnával, koneckonců má podle statistik Hradec v aktuální chvíli 59% šanci na výhru. A že v závěru to před Genonim hodně hořelo, prozatimní zákrok zápasu předvedla švýcarská stálice pouhé dvě sekundy před koncem druhé třetiny, když vychytala McCormacka. Lvi však nehrají vůbec druhé housle a jsou lepším celkem, dovedou duel minimálně k remíze? Zpět se vrátíme za 14 minut!

    Střely na branku: 15 – 11 (7 – 5)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:16
    Hradec zahájil třetí třetinu v útoku a Jank to zkoušel na Genoniho nahozením od modré, nemělo to však potřebnou razanci a hosté mohli jít do kontru.
     
    41:06
    Martschini se po delší době opět připomněl. Na hranici ofsajdu si zpracoval kotouč a měl rázem před sebou volný prostor, jenže jeho střela mířila těsně nad.
     
    42:00
    Kelly Klíma si najel do středního pásma na přihrávku od dvojčete, ale nepřesnost v kombinaci způsobila, že je Zug znovu před Kiviahem.
     
    42:46
    Suri byl snad v jednu chvíli až ztrojen a přišel ve vlastním pásmu o puk. Hradec tak mohl znovu kombinovat, jenže ani jedna ze dvou střel, co šly na Genoniho, nebyly nijak závažné.
     
    43:49
    Okuliar to vzal na sebe už ve vlastním pásmu a šel postupně dopředu. Z mezikruží se poté odhodlal ke střele, dokonce ještě zakončením odpálil laxnímu Zehnderovi hůl, kterou spíše nedržel. Ale Genoni žádnou práci neměl.
     
    44:39
    Schlumpf si nabruslil na modré, udělal rychlou kličku mimo útočníka a pálil na O´Neilla, který zblízka tečoval zády k brance. Kiviaho ale nemusel ani zasahovat, puk by tak jako tak šel vedle.
     
    45:39
    Blain ještě pro domácí zachránil pásmo, nahozením poslal puk do rohu, kde o něj bojovali dva hráči z každého celku. Ale pro hru to zásadní vliv nemělo.
     
    46:19
    Zajímavější to bylo o střídání později, kdy zůstal Štohanzl na středu volný a tečoval ostré nahození z modré. Ale přímo do lapačky Genoniho, který přerušuje hru. Navíc začíná komerční přestávka.
     
    46:24
    Možnost rozbalit své přesilovkové umění bude mít i Zug. Oliver Okuliar (MHK) je totiž vyloučen na dvě minuty za vysokou hůl.
     
    47:10
    Ani hosté však v přesilovce příliš neoslňují. Hradec hraje v útočném pásmu a Zugu se nedaří založit kombinaci.
     
    47:41
    Přesto se to ale Švýcarům povedlo a Kreis z modré ostře pálil, načež Cehlárik před brankou tečoval. Kiviaho se však nenechal rozhodit a předvedl efektní zákrok lapačkou.
     
    48:09
    Přestože hrají domácí v oslabení, daří se jim nadmíru. Chybnou rozehrávku mohl vytrestat Blain, jenže jeho ostrý pokus končí zblokovaný mezi kruhy. Lev se pak sice tlačil společně s obráncem Zugu do branky, kam puk směřoval, Genoni si to však pohlídal.
     
    49:16
    Hraje se již dále v plném počtu a McCormack nahodil do útočného pásma. Domácí se snaží hru zjednodušovat a dočkat se srovnání.
     
    49:59
    Jank svižným pokusem z modré chtěl otestovat Genoniho, jenže trefil jenom bránícího Cehlárika. Ten poté rychle vyvezl a zprava na Kiviaha střílel, bez úspěchu.
     
    50:54
    Tlak domácích pokračuje a Genoni drží Zug ve vedení! Blain dostal puk na modrou a stáhl si jej ještě mimo obránce před sebou. Jeho střela měla parametry, opět fantastický Genoni ale do prostoru vytáhl lapačku a předvedl další zákrok!
     
    52:06
    Radovan Pavlík ukázal rychlost a natlačil se před Djoose, který rychlostí zrovna neoplýval. Domácímu rychlíkovi se povedlo sice odstavit Djoose, ale na puk již nedosáhl.
     
    52:24
    Další povedená směna třetí lajny, po přerušení hry ještě navíc Schlumpf důrazně odstrčil Jergla u brankoviště, vylučovat se ale nebude. Přichází poslední power break zápasu.
     
    53:06
    Lev napadal vysoko rozehrávku Zugu, hosté se však stáhli za branku a vyčkali na kompletní dostřídání formace.
     
    53:39
    Kalinovi vyplaval puk nad levým kruhem a bylo to na přímou střelu. Jenže ta byla tečována do ochranné sítě, tlak Hradce přesto pokračuje.
     
    53:54
    A Genoni byl v permanenci hned záhy. Od modré totiž pálil napřímo Blain, jenže to bylo do středu branky. Genoni tak sebral do lapačky.
     
    54:26
    Filip Pavlík pod tlakem nedokázal odklidit kotouč z mezikruží a hosté mohli po dlouhé době kombinovat v pásmu, stačila však jedna nepřesná přihrávka a puk letěl kamsi mezi střídačky.
     
    55:08
    Hradec právě vstřelil branku!
    Pokud to má být tak, že trápení v koncovce je potřeba zlomit ošklivým gólem, tak teď se to ukázalo! Na modré dostal chvíli prostoru Lev a hned cpal puk na branku. Nejprve to sice vypadalo, že se povede tohle nahození odklidit jednomu z obránců, ten ale v pádu selhal. Ke kotouči se tak dostal LUKÁŠ CINGEL, který okolo tyče překonal Genoniho – 1:1! Asistence: Jakub Lev, Bohumil Jank.
    55:08 CINGEL - 1:1
     
    56:16
    A domácí do toho šlapou i nadále. Zug jenom vyhazuje a s remízou je – zdá se – spokojen. Ještě však není hotovo.
     
    56:55
    Hradec právě vstřelil branku!
    Zugu se to celé rozpadlo a tři minuty před koncem ztrácí vedení! Všechno začalo přímočarým nahozením Radovana Pavlíka dopředu, které sebral Okuliar a otevřela se mu situace 2 na 1. A ten to vyřešil parádně. V ideální čas pustil na MARKA ZACHARA vedle sebe, který v pádu protlačil puk za beton Genoniho – 2:1! Asistence: Oliver Okuliar, Radovan Pavlík.
    56:55 ZACHAR - 2:1
     
    57:59
    Hosté teď hrají all-in. Mají velký tlak v útočném pásmu a Djoos provětral Kiviaha, který musel vyrazit částí výstroje.
     
    58:41
    Zug právě vstřelil branku!
    Odpověď švýcarského mistra je ale víc než blesková! Okamžitě po inkasovaném gólu rozjel velký kolotoč v útočném pásmu, a zatímco domácí obrana byla už zatavená, Zug posílal do pásma nové a nové hráče. Celý tlak nakonec vyřešil CHRISTIAN DJOOS. K němu už po přihrávce nejel obránce tak rychle, načež jeho tvrdá střela prolétla až za Kiviaha – 2:2! Asistence: Sven Leuenberger.
    58:41 DJOOS - 2:2
     
    58:47
    Před vhazováním se nejprve osekli Oliver Okuliar (MHK) a Gregory Hofmann (EVZ). To pokračovalo i během hry, proto Okuliar dostal dvojku za krosček a Hofmann dvojku za držení.
     
    59:43
    Dohrává se tak 4 na 4 a zřejmě skončí dnešní utkání v Hradci sympatickou remízou.
     
    59:56
    Hradec však končí v útočném pásmu a čtyři sekundy před koncem bude mít vhazování po pravici Genoniho. Že by to ještě zlomil?
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání sledovalo 3 012 diváků.
     
    Nezlomí a tenhle moc sympatický večer končí v Hradci remízou! Z průběhu by se ale dalo snad i říci, že tahle remíza domácí trápí. Ti byli totiž ve třetí třetině prakticky dominantní, jenže dlouho nemohli překonat Genoniho, který držel dlouho Zug v jednobrankovém náskoku. Všechno se ale začalo hostům lámat v poslední desetiminutovce. A když v čase 55:08 dostrkal do branky kotouč Lukáš Cingel, s remízou byli fanoušci na tribunách spokojeni. Jenže na konci 57. minuty v přečíslení 2 na 1 zakončil přesně Marek Zachar a rázem bylo všechno jinak, to téměř tři tisíce fanoušků v aréně explodovalo radostí. Hosté však ukázali, že mistry Švýcarska nejsou nadarmo. 79 sekund před koncem srovnali z hole Christiana Djoose a remíza 2:2 je pro ně určitě cenná.

    Střely na branku: 22 – 16 (7 – 5)
     
    Remíza 2:2 tak ani jeden tým příliš k postupu do semifinále nepřiblížila. O postupu se tedy rozhodne v úterý 13. prosince, kdy se v Bossard Areně odehraje odveta a očekávat se dá rozhodně bouřlivé prostředí.

    Z mé strany je to dnes již vše. Přeji vám krásný zbytek pracovního týdne a někdy příště se budu z hokeje v Hradci těšit na počtenou! (19:53:34)

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 56. Cingel (Lev, Jank), 57. Zachar (Okuliar, R. Pavlík) – 11. Martschini (Cehlárik, Geisser), 59. Djoos (Leuenberger)


    Mountfield HK: Kiviaho (Růžička) – McCormack, Jank, Blain, Kalina, Filip Pavlík (C), Rosandič, Piegl – Lev (A), Lalancette, Cingel – Okuliar, Zachar, Radovan Pavlík – Jergl, Kevin Klíma, Kelly Klíma – Doležal, Štohanzl, Pilař
    Trenér: Tomáš Martinec

    EV Zug: Genoni (Zaetta) – Djoos, Stadler, Geisser, Nussbaumer, Schlumpf, Kreis, Allenspach, Vogel – Simion, Kovář (C), Hofmann (A) – Zehnder, Senteler, Herzog – Martschini (A), O´Neill, Cehlárik – Abdelkader, Leuenberger, Suri
    Trenér: Dan Tangnes

    Rozhodčí: Hunnius (GER), Nikolić (AUT) – Ondráček, Svoboda

    Diváci: 3 012
    Úterý 13.12.2022
    Zug - Mountfield HK 2:1

    Branky a nahrávky: 24. Abdelkader (Suri), 64. O'Neill – 28. Jergl (Perret)

    bahis siteleri