Třinec – Motor ČB 2:3 (1:3 po s.n.) | Litvínov – Vítkovice 5:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Sparta 1:2 (kon.)
Plzeň – Olomouc 5:4 (kon.) | Kometa Brno – K. Vary 2:3 (kon.)
po s.n. (1:3)
HC Oceláři Třinec
2:3 (1:0, 1:1, 0:1 - 0:0)
Banes Motor České Budějovice
Pátek 09.12.2022, 17:00 • WERK Arena, Třinec • Tipsport extraliga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Mezi železárnami a jedním z vrcholů těšínských Beskyd se nachází jedna z nejmodernějších arén v České republice. WERK Aréna v pátek večer hostí zápas 27. kola Tipsport extraligy. Místní Oceláři přivítají Motor České Budějovice a mají jim co vracet. Zápasem vás od klávesnice provede Igor Mainka.
     
    MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE

    Jihočechům po bronzové sezóně nevyšel vstup do nového ročníku a po polovině soutěže se s 28 body dělí o poslední příčky s Litvínovem a Kladnem. Pouze lepší skóre hovoří pro Budějovice v souboji se Středočechy.

    Budějovické může těšit fakt, že ze dvou vítězných zápasů na soupeřových kluzištích bylo jedno právě v Třinci. Oceláři sice tlačili soupeře, ale Jihočeši si z WERK Arény odvezli všechny tři body za výsledek 2:0.

    Dobře pro tým Jaroslava Modrého dopadl i odvetný duel v Budvar Aréně. Sice to nebylo za plný počet bodů, ale za výhru 3:2 po nájezdech brali dva body.

    V posledních pěti zápasech střídají porážky s vítězstvími, když prohráli ve Vítkovicích 3:4, doma porazili Liberec 4:1, ale pak prohráli s Karlovými Vary 0:3. Během venkovní série získali tři body za výhru 6:1 na Kladně a prohru 1:4 v Plzni.

    Trenér Modrý pravděpodobně bude postrádat Bindulise s Percym, otazník visí nad startem Šenkeříka. Nutno říci, že zadní řady v minulých dnech posílil loňský nejlepší střelec mezi beky, exzlínský Daniel Gazda.
     
    HC OCELÁŘI TŘINEC

    Třinecké v minulých dnech trápily virózy, které řádily v kabině. Několik hráčů muselo zápasy vynechat, jiní nastoupili s touto indispozicí. To se projevilo i na výsledcích. Tým trenéra Zdeňka Motáka získal během čtyřzápasové venkovní série pouze dva body za výhru 2:1 v prodloužení v Litvínově.

    V dalších třech zápasech nezískali ani bod. V Plzni prohráli 1:2, na Spartě 0:1 a v Olomouci 2:4. Zvítězili až v neděli na domácím ledě, když Mladé Boleslavi nepovolili ani gól a tři body brali za výhru 3:0.

    Aktuálně jsou Oceláři na pátém místě o bod za pražskou Spartou, která má o dva odehrané zápasy více. Navíc trenérů Motákovi chybí několik zraněných hráčů – Nestrašil, Adámek, Dravecký, Marcinko a Vrána.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – Marinčin, M. Doudera (A), Čukste, J. Jeřábek, Jaroměřský, Zahradníček – Daňo, Marcinko (A), M. Růžička (C) – Buček, Voženílek, Kurovský – Chmielewski, Roman, Hrehorčák – Svačina, Hrňa, Lyszczarczyk.
    Trenér: Moták.

    Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Štencel (A), Vráblík, Šenkeřík, Hovorka, Plášil, Gazda – Strnad, Hanzl, Gulaš (C) – Dzierkals, Pech (A), Valský – Čachotský, M. Toman, Přikryl – Tomeček, Vopelka, Karabáček.
    Trenér: Čermák.

    Rozhodčí: Mrkva, Kika – Axman, Lederer.
     
    Hezký podvečer z krásného města ve Slezsku. Za malou chvíli odstartuje zápas 27. kola. Ocelářům oproti původním předpokladům chybí v sestavě útočník Libor Hudáček. Naopak do prvního útoku se vrátil další Slovák Tomáš Marcinko. Trenéři Motoru zapojili do sestavy i uzdraveného Šenkeříka. Své místo v útoku má také matador Tomáš Čachotský.
     
    Hráči obou celků už jsou na ledě, stejně jako kvarteto rozhodčích na čele s dvojici hlavních Mrkva – Kika. Pořádně se rozdýchejte, za malou chvíli dnešní show ve WERK Aréně vypukne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:17
    Marinčin dlouhou nahrávkou našel u levého mantinelu Daňa, ten se rozjel po křídle do kruhu, odkud prudce vypálil vedle českobudějovické branky.
     
    00:53
    Budějovický úmysl založit akci skončil nepřesnou přihrávkou a zakázaným uvolněním.
     
    01:34
    Po přihrávce Bučka od levého mantinelu Jaroměřský zamíchal s pukem u modré čáry a následně vystřelil přes bránící hráče. Jeden z hráčů hostí puk odrazil vedle branky.
     
    02:10
    Dobrá příležitost třetího třineckého útoku. Nejprve pálil po přihrávce Hrehorčáka z pravého kruhu Roman, ale jeho ránu vytáhl brankář Hrachovina nad branku, o pár sekund později střílel z levého kruhu z voleje Hrehorčák, ale tento pokus letící těsně nad ledem Hrachovina betonem vyrazil vedle branky.
     
    03:25
    Nahození Jihočechů na Mazancovu branku raději třinecký gólman lapačkou přikryl před dojíždějícím Čachotským.
     
    03:48
    Po přihrávce Daňa od modré čáry střílel zápěstím od levého mantinelu Čukste, ale jeho prudký pokus nad ledem vyrazil Hrachovina ke svým spoluhráčům.
     
    05:08
    Třinečtí jsou v úvodu utkání aktivnější a soupeře téměř nepouštějí před vlastní branku. Druhá řada nyní zatlačila soupeře před Hrachovinu, ale střelou to neskončilo.
     
    05:39
    Střelou už skončila další akce, kdy z pravého kruhu pálil prudce Roman, ale zápěstím neusměrnil puk k levé tyči.
     
    06:26
    Vypadalo to na slibnou akci Jihočechů, Valský si na levé straně vyměnil puk s Pechem, jenže následně o kotouč přišli a Valský fauloval třineckého hráče u mantinelu. Oceláři si zahrají první přesilovou hru, Valský byl vyloučen na dvě minuty za držení Doudery.
     
    06:40
    Růžička dlouho míchal s pukem v levém kruhu, nakonec vykouzlil přihrávku před branku na Marcinka, který tečoval kotouč mimo tři tyče.
     
    06:55
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři využili přesilovku! Růžička našel z levého kruhu před Hrachovinou nehlídaného TOMÁŠE MARCINKA, ten si zpracoval puk a následně jej uklidil mezi betony gólmana Hrachoviny! Asistence: Martin Růžička, Jakub Jeřábek – 1:0!
    06:55 Tomáš MARCINKO - 1:0
     
    07:58
    Gulaš mohl vyrovnat po přihrávce Hanzla z levého kruhu, ale žabku od spoluhráče před Mazancem promáchl.
     
    09:01
    Nedovolená přihrávka rukou v podání domácích u českobudějovické střídačky donutila sudí přerušit hru. Vhazování ve středním pásmu.
     
    09:11
    Růžička si na levé straně vyměnil puk s Daněm a při průniku do levého kruhu byl zahákován zkušeným útočníkem. Oceláři si tak zahrají další dvouminutovou přesilovku.
     
    09:44
    Oceláři ztratili po buly puk, Hanzl vyvezl kotouč po levé straně do útočného pásma, ale následnou střelou z kruhu minul třineckou branku.
     
    10:18
    Druhá přesilovka se Ocelářům nedaří, Budějovice vyhazují puk k třinecké brance.
     
    10:39
    Oceláři zavezli puk po pravé straně do útočného pásma, kde dostal puk na modrou čáru Marinčin, ale na jeho dlouhý nápřah se stihl nachystat Hrachovina, který nepříjemnou střelu zkrotil.
     
    10:56
    Další nahození Marinčina od modré čáry končí v Hrachovinově lapačce. Puk možná ještě před brankou někdo tečoval, ale gólman Budějovic byl úspěšný.
     
    11:26
    Oceláři jeli po skončení přesilovky ve třech po levé straně, celou akci vzal na sebe Buček, položil si Hrachovinu, ale puk mu při kličce ujel k Chmielewskému, který následně kotouč vystřelil do boční sítě. Buček měl i další střeleckou možnost, stejně jako jeho polský spoluhráč, ale ani jeden nedokázal zamířit přesně.
     
    12:43
    Roman se srazil v brankovišti s gólmanem Mazancem, ale Oceláři byli v držení puku, což další hrozbu pro třineckou branku neznamenalo. Oba po pár sekundách vstali a pokračují ve hře.
     
    13:27
    Akce Budějovic končí zakázaným uvolněním, hra se po krátké chvíli znovu stěhuje před Hrachovinu. Ten si v první třetině nemůže stěžovat na nedostatek práce.
     
    14:11
    Růžička vjel do souboje Daňa s Tomanem a vložil hokejku mezi Tomanovy nohy. Českobudějovický útočník upadl a jeden z hlavních rozhodčích zvedl ruku nad hlavu a rozhodl se vyloučit třineckého ostrostřelce na dvě minuty za podrážení.
     
    14:50
    Jeřábek o mantinel vyhodil puk za českobudějovickou branku, Jihočeši rozjeli další akci, která skončila ofsajdem.
     
    15:02
    Doudera vybojoval puk u mantinelu a obloukem jej vyhodil za obrannou modrou čáru, mimo dosah jihočeských obránců.
     
    15:36
    Nepříjemná střela Vráblíka od modré čáry, puk tečoval před Mazancem jeden z hráčů, přesto třinecký gólman kotouč odrazil vedle branky.
     
    15:56
    Po přihrávce Štencla zpoza branky se puk odrazil před brankou od brusle Přikryla k Mazancově betonu. Třinecký gólman neměl puk pod kontrolou, ale Přikryl se k dorážce přes bránící hráče nemohl dostat. Rozhodčí proto přerušil hru.
     
    16:23
    Třinečtí jsou kompletní a míří do útočného pásma, protože Jihočeši se dopustili zakázaného uvolnění.
     
    16:44
    Roman hledal přihrávkou zpoza branky před brankovištěm Hrehorčáka, ale slovenský spoluhráč jeho prudkou přihrávku minul.
     
    17:18
    Douderovo nahození od levého mantinelu dobře viděl gólman Hrachovina a puk chytil.
     
    17:46
    Oceláři se dostali do situace dva na jednoho, Svačina na pravé straně objel bránícího hráče, ale přihrávku před branku minul natahující se po puku Kurovský.
     
    18:38
    Vráblík dostal puk do dobré střelecké pozice v pravém kruhu, ale byl zablokován. Následoval rychlý protiútok domácích, přihrávka Růžička na volného Marcinka, který z pravé strany trefil jen gólmana Hrachovinu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina nabídla průměrnou podívanou s jasnou převahou Ocelářů a jedním gólem. O ten se postaral navrátilec do sestavy Tomáš Marcinko, který zůstal v přesilové hře zcela volný před Hrachovinou a po nepovedené teči z předchozí akce změnil styl zakončení a uspěl. Jihočeši v první části téměř nic neukázali. Pokud budou chtít dnes bodovat, budou muset výrazně změnit přístup k utkání.
     
    Střelecké statistiky 1. třetiny hovoří ve prospěch domácího celku.

    Střely celkem: 21:7. Střely na branku: 8:1.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:13
    Tak to byla šance! Růžička překvapil obranu Motoru a z pravého kruhu přihrál k levé tyči Marcinkovi, jenže střelec prvního gólu nedokázal zamést puk do odkryté branky.
     
    21:23
    Buček nehodlal svádět souboj s Šenkeříkem a z osy hřiště raději vystřelil. Puk prolétl mezi nohama budějovického obránce a zamířil vedle branky do zadního mantinelu.
     
    22:08
    Svačina přihrál z pravé strany do jízdy Romanovi, ten akci vyšperkoval přihrávkou z otočky na Hrehorčáka, ale třinecký útočník nedokázal vystřelit puk za bezmocného Hrachovinu.
     
    23:24
    Růžička našel z levé strany na modré čáře Jeřábka, jeho tečovanou střelu gólman Hrachovina vyrazil vedle pravé tyče.
     
    24:10
    Gulaš si nabruslil z levé strany za branku, odkud zkoušel kolem přední tyče poslat puk do zajímavé šance, ale kotouč skončil na třineckých hokejkách.
     
    24:52
    Oceláři tak dlouho kombinovali v útočném pásmu, až celou akci překombinovali. Romanova přihrávka zpoza branky skončila na hokejkách hráčů v modrých dresech.
     
    25:49
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor vstřelil gól z druhé střely na branku! Pech přikopl v levém kruhu puk k MILANU GULAŠOVI, českobudějovický útočník si vyjel obloukem na osu hřiště a střelou přes bránící hráče usměrnil černou gumu pod horní tyčku! Asistence: Lukáš Pech – 1:1!
    25:49 Milan GULAŠ - 1:1
     
    26:29
    Marcinko poslal k zemi u mantinelu Přikryla a Motor bude mít možnost přesilové hry. Třinecký útočník byl vyloučen na dvě minuty za krosček.
     
    27:06
    Motor se půl minuty držel v útočném pásmu, ale nepřesná Gulašova přihrávka se odrazila před branku k Jeřábkovi, který poslal puk po mantinelu do útočného pásma.
     
    28:04
    Doudera získal puk za třineckou brankou a přisunul jej k Voženílkovi, který vyvezl kotouč do útočného pásma.
     
    28:39
    Marcinko je na ledě, přesilovka Budějovic gól nenabídla.
     
    28:52
    Dzierkalsova střela z levého kruhu se odrazila od horní tyče Mazancovy branky a zamířila do ochranné sítě.
     
    30:51
    Bohužel hokejisté obou celků nám v těchto minutách nabízí pasáž s velkým množstvím nepřesností. Nedá se na to moc koukat.
     
    31:29
    Po buly v útočném pásmu se dostal ke střele Růžička, ale jeho ránu z voleje odrazil jeden z protihráčů vedle branky.
     
    31:54
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři znovu vedou! MARKO DAŇO si na pravé straně středního pásma převzal puk odražený ze souboje Růžička – Štencel, najel si do pravého kruhu a přesnou střelou ke vzdálenější tyči vrátil domácím jednogólový náskok! Martin Růžička – 2:1.
    31:54 Marko DAŇO - 2:1
     
    32:30
    Po komerční přestávce následuje vhazování před Hrachovinou.
     
    33:01
    Hanzl hledal přihrávkou z pravého kruhu před brankou Strnada, ten už se chystal zakončit, ale Mazanec mu na poslední chvíli vypíchl holí puk.
     
    34:11
    Vráblík zkoušel udělat u mantinelu kličku Voženílkovi, ale rozjel tím protiútok, po kterém nedokázal Růžička přihrát před branku právě rozjetému Voženílkovi. Na poslední chvíli zachránil akci českobudějovický obránce.
     
    34:35
    Jihočeši hrají jednoduše, když to nejde kombinačně, tak vyhodí puk na zakázané uvolnění.
     
    35:13
    Zakázané uvolnění tentokrát na druhé straně, když Kurovský nedosáhl na přihrávku u modré čáry.
     
    35:22
    Po delší době si Mazanec připsal úspěšný zákrok. Od modré čáry vystřelil zápěstím Hovorka, gólman Ocelářů puk betony vyrazil před sebe.
     
    36:34
    Oceláři znovu tlačí, Růžičkovo nahození od modré čáry propadlo přes soupeře vedle budějovické branky.
     
    37:06
    Jaroměřského střela od levého mantinelu poblíž modré čáry minula bližší tyč a odrazila se od zadního mantinelu zpět do hry.
     
    37:36
    Kurovský si našel trochu prostoru mezi dvěma bránícími hráči a z mezikruží prudce vypálil. Gólman Hrachovina puk betonem vyrazil vedle branky.
     
    38:43
    Marinčinova rozehrávka prolétla kolem všech hráčů a zamířila do levého rohu, kde nikdo nebyl. Zakázané uvolnění, vhazování po Mazancově pravici.
     
    38:49
    Valský po buly objel levý kruh a nahodil puk na branku, kde číhal Gulaš. Dříve se k puku dostal gólman Mazanec, který si holí sklepl kotouč k sobě.
     
    39:22
    Pohledná akce třetího třineckého útoku, kterou rozjel Chmielewski přihrávkou na levou stranu, následně Roman vykouzlil pas k pravé tyči, kde už číhal Hrehorčák, ale ten nedokázal z první najít skulinu mezi Hrachovinovými betony.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina nabídla podobný průběh jako ta první. Oceláři byli více ve hře, zlobili před Hrachovinou a také se gólově prosadili. Jako první však uspěl v prostřední třetině Gulaš nahozením zpoza kruhu. Vedení na stranu Ocelářů vrátil Daňo svým únikem po pravé straně.

    Slezané po druhé třetině zaslouženě vedou. Pokud bude třetí třetina probíhat v podobném duchu, měli by se krátkozrací diváci přestěhovat před českobudějovickou branku.

    Střely po 2. třetině: 41:21. Na branku: 15:4.
     
    Ve VIP prostorech sledují fanoušci fotbalové utkání mezi Brazílií a Chorvatskem, které v penaltovém rozstřelu lépe zvládli Evropané. Hráči už jsou na ledě a čeká se na zahájení třetí třetiny.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:34
    Hanzl se zkoušel protáhnout středem do útočného pásma, ale po přejetí modré čáry byl obrán Jeřábkem o puk.
     
    42:02
    Úvod třetí části velkou show nenabízí, oba celky dobře brání modrou čáru a nepouštějí protivníka před branku.
     
    42:55
    Hovorka zkoušel rukavicí zpracovat puk na modré čáře, ale poslal jej přímo na hokejku Daňa, který objel budějovického obránce a zkusil zakončit od levé tyče, jenže Hrachovina tam utěsnil prostor a puk do branky nepustil.
     
    43:41
    Roman se prokličkoval středem až před branku, ale bekhendovou stranou hole plácl puk pouze do Hrachoviny, který puk vyrazil vedle branky.
     
    44:00
    Obrovská šance Třince, po střele od levého mantinelu Hrachovina vyrazil puk před sebe, kam si dojel Kurovský, ale puk holí srazil přímo do lapačky českobudějovického brankáře.
     
    44:35
    Na druhé straně se ukázal brankář Mazanec, když si počíhal na střelu Pecha z pravého kruhu, kterou nakonec schoval do lapačky.
     
    45:43
    Hrehorčák projel středem hřiště jako nůž máslem, položil si gólmana Hrachovinu, ale puk zasunul zpoza branky k jeho brusli. Brankář Hrachovina kotouč udržel před brankovou čárou.
     
    46:36
    Voženílek získal puk v souboji s protihráčem u mantinelu, kterého mírně zahákoval, přihrál na modrou čáru, odkud vypálil Marinčin přímo do Hrachovinovy výstroje.
     
    46:54
    Růžička v útočném pásmu vložil hůl mezi nohy rozjetého Gulaše, který následkem toho upadl na led. Jihočeši si zahrají přesilovou hru.
     
    47:34
    Marinčin vložil hůl do Gulašovy přihrávky, následně Jeřábek odpálil puk na útočnou polovinu.
     
    48:03
    Po křížné přihrávce Pecha se napřáhl z levého kruhu Gulaš a napálil puk přímo do brankáře Mazance.
     
    48:15
    Vráblík při střele od modré zlomil hůl, do úniku se vydal Hrehorčák, ale střelu přes budějovického obránce dobře viděl gólman Hrachovina, který puk vyrazil.
     
    48:56
    Oceláři se dostali do situace dva na jednoho, ale Daňo poslal Kurovskému nahrávku na baseballový úder, Kurovský těžký puk ze vzduchu netrefil.
     
    50:11
    Mazanec si myslel, že má puk pod kontrolou, ale neměl. Puk sebral u levé tyče Hanzl, objel branku, ale dalšímu spoluhráči nepřihrál.
     
    51:55
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Oceláři zvolnili a přišel trest. Jihočeši se dostali do akce dva na jednoho, Gulaš si najel před Mazance, ale střelou minul branku. Puk se od zadního mantinelu odrazil k levé tyči, kde byl jako první TOMÁŠ ČACHOTSKÝ, který se rychle zorientoval a vrátil puk do odkryté branky! Asistence: Milan Gulaš, Lukáš Pech – 2:2!
    51:55 Tomáš ČACHOTSKÝ - 2:2
     
    52:18
    Nahození Hovorky od modré nechal Mazanec odrazit od zadního mantinelu a moc nechybělo, aby si při přesunu srazil puk do branky.
     
    53:24
    Nahození Plášila od modré čáry odrazil brankář Mazanec maskou před sebe, po zorientování puk hokejkou odpálil do rohu.
     
    54:30
    Oceláři zatlačili soupeře, Voženílek se obloukem na levé straně snažil dostat ke střele, ale minul. Nahození Marinčina od modré srazil Hrachovina hokejkou do ochranné sítě.
     
    54:30
    Dnes si našlo cestu do WERK Arény jen 3273 diváků.
     
    55:57
    Buček vybojoval puk u pravého mantinelu pro Voženílka, ten už si v pravém kruhu chystal puk na střelu, ale na poslední chvíli byl o něj obrán soupeřem.
     
    56:43
    Voženílek se tak napřáhl ke střele, že z pravého rohu poslal do ochranné sítě spodní část své hole.
     
    56:48
    Jeřábek pálil po buly od modré čáry do připraveného brankáře Hrachoviny.
     
    57:21
    Trenér Moták stáhl třineckou sestavu na tři útoky, na lavičce zůstává kompletní čtvrtá formace.
     
    57:29
    Problém s dvířkami na českobudějovické střídačce byl vyřešen, hra bude pokračovat.
     
    57:33
    Daňovi utekl puk po buly do středního pásma.
     
    58:36
    Valský přihrávkou zpoza branky našel u tyče Hanzla, ale ten z první přestřelil třineckou branku!
     
    59:46
    Růžička zpoza branky našel u pravé tyče Chmielewského, který pálil z první, ale trefil jen gólmana Hrachovinu. Budějovičtí si mohli oddechnout.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Budějovice sehrály ve třetí třetině nejlepší část zápasu a dokázaly vyrovnat. Opakuje se tak výsledek z předchozího vzájemného souboje na jihu Čech, kde o vítězi po výsledku 2:2 rozhodly nájezdy.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:43
    Marcinko obral u mantinelu o puk soupeře a vyrazil s Růžičkou do přečíslení dva na jednoho. Růžička dostal puk ,vrátil jej před branku najíždějícímu Marcinkovi, který vystřelil mezi betony. Hrachovina včas sklapl svou spodní výstroj a nepříjemnou střelu zneškodnil.
     
    61:20
    Velká šance na druhé straně, Čachotský udělal oblouk v útočném pásmu a přihrál puk před branku Tomanovi, který usměrnil kotouč jen do brankáře Mazance!
     
    61:30
    Oceláři budou hrát přesilovku, Hovorka u vlastní branky poslal k zemi Kurovského a nabídl domácím přesilovku čtyři na tři. Hovorka je vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    61:30
    Třinecký tým si vzal oddechový čas.
     
    61:45
    Hostům se povedlo dostat puk za třineckou branku.
     
    62:45
    Po přihrávce Marinčina pálil zpoza levého kruhu Růžička a orazítkoval pravou tyč Hrachovinovy branky.
     
    63:12
    Jihočeši se vymanili z třineckého tlaku.
     
    63:37
    Už při hře ve čtyřech Čukste nahodil puk na branku, Hrachovina kotouč vyrazil do pravého kruhu.
     
    63:55
    Nahození Jihočechů raději Mazanec přikryl lapačkou před dojíždějícím Pechem.
     
    64:20
    Gulaš se vytočil kolem Romana a vystřelil na třineckou branku, Mazanec musel puk letící k tyči vyrazit.
     
    64:38
    Doudera s Romanem jeli dva na jednoho, ale Douderova příhra nenašla svého adresáta.
     
    64:40
    Po faulu na Romana putuje na trestnou lavici českobudějovický Martin Hanzl za držení.
     
    64:40
    Tým Českých Budějovic si vzal oddechový čas. Brankář Mazanec je na půli mezi brankou a modrou čárou.
     
    64:45
    Mazanec je na střídačce, ale Voženílek v obranném pásmu.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Oceláři měli v prodloužení výhodu 2 minut a 20 sekund přesilové hry, ale ani to nevyužili. I dnes tak rozhodnou o druhém bodu samostatné nájezdy. V posledním vzájemném utkání v Českých Budějovicích se rozhodlo až v deváté sérii, kdy se trefil obránce Štencel. Poslední nájezd naopak neproměnil Hudáček.
     
    U českobudějovické střídačky se rozcvičuje také náhradní brankář Jan Strmeň. Uvidíme, koho nakonec trenéři Čermák s Modrým pošlou do branky.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:1
    Gulaš vsadil na ruský blafák a golfákem prostřelil Mazance!
     
    1. série
    1:1
    Růžička našel mezeru mezi Hrachovinovými betony a i on vstřelil gól.
     
    2. série
    1:1
    Valský se rozhodl pro bekhendovou kličku, ale puk poslal vedle branky.
     
    2. série
    1:1
    Daňo napodobil svého předchůdce, ale jeho bekhendovou střelu vyrazil Hrachovina lapačkou.
     
    3. série
    1:2
    Čachotský přibrzdil před Mazancem a střelou do horní poloviny branky pokořil třineckého gólmana.
     
    3. série
    1:2
    Svačina si najel obloukem z levé strany, ale proti Hrachovinovi neuspěl.
     
    4. série
    1:2
    Pech také vsadil na oblouk a střelu, ale trefil jen Mazance.
     
    4. série
    1:2
    Chmielewski mířil k levé tyči, ale Hrachovina si prostor dobře pokryl a rukou puk vyrazil.
     
    5. série
    1:3
    Štencel si najel před Mazance, zamíchal s pukem a forhendovou střelou do levé poloviny branky rozhodl o vítězství Českých Budějovic.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Motor České Budějovice.
    Autorem vítězné branky je TOMÁŠ ČACHOTSKÝ.
    Tomáš ČACHOTSKÝ - 2:3
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepší hráči: Tomáš Marcinko (1+0) – Lukáš Pech (0+2).
     
    I dnes se ukázal lepším celkem v samostatných nájezdech tým Českých Budějovic. Mazance prostřelili Gulaš, Čachotský a Štencel, v třineckém týmu se trefil pouze Růžička.
     
    Nepříliš pohledný hokej nakonec dopadl lépe pro České Budějovice, které si ze Slezska odvezou dva body za vítězství po nájezdech. Jihočeši si bodovým přísunem pomohli v tabulce, kterému odskočili na rozdíl dvou bodů. Ještě o bod více má Litvínov, který dnes zdolal Vítkovice.

    Oceláři se v tabulce propadají. Po Spartě, která je přeskočila v úterý, dnes využila šanci Plzeň a posunula Třinec na šesté místo. Oceláři mají nyní čtyřbodový náskok na sedmou Kometu.
     
    Z třinecké WERK Arény je to pro dnešní den vše. Děkuji vám za pozornost a přeji příjemný zbytek týdne, třeba ve společnosti sportovních online přenosů. Od klávesnice se s vámi loučí Igor Mainka. (20:14:44)
    Marken.cz

    Igor Mainka

    Branky a nahrávky: 7. Marcinko (M. Růžička, J. Jeřábek), 32. Daňo (M. Růžička) – 26. Gulaš (Pech), 52. Čachotský (Gulaš, Pech), rozh. náj. Čachotský

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:1   Milan Gulaš (CEB)
    1:1   Martin Růžička (TRI)
    2. série:
    1:1   Jakub Valský (CEB)
    1:1   Marko Daňo (TRI)
    3. série:
    1:2   Tomáš Čachotský (CEB)
    1:2   Vladimír Svačina (TRI)
    4. série:
    1:2   Lukáš Pech (CEB)
    1:2   Aron Chmielewski (TRI)
    5. série:
    1:3   Jan Štencel (CEB)


    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – Marinčin, M. Doudera (A), Čukste, J. Jeřábek, Jaroměřský, Zahradníček – Daňo, Marcinko (A), M. Růžička (C) – Buček, Voženílek, Kurovský – Chmielewski, Roman, Hrehorčák – Svačina, Hrňa, Lyszczarczyk.
    Trenér: Moták.

    Banes Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Štencel (A), Vráblík, Šenkeřík, Hovorka, Plášil, Gazda – Strnad, Hanzl, Gulaš (C) – Dzierkals, Pech (A), Valský – Čachotský, M. Toman, Přikryl – Tomeček, Vopelka, Karabáček.
    Trenér: Čermák.

    Rozhodčí: Mrkva, Kika – Axman, Lederer.

    Diváci: 3273
    thejrc.org