Třinec – Motor ČB 2:3 (1:3 po s.n.) | Litvínov – Vítkovice 5:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Sparta 1:2 (kon.)
Plzeň – Olomouc 5:4 (kon.) | Kometa Brno – K. Vary 2:3 (kon.)
konec
HC Škoda Plzeň
5:4 (1:1, 2:2, 2:1)
HC Olomouc
Pátek 09.12.2022, 17:30 • LOGSPEED CZ Aréna • Tipsport extraliga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    53:34 Jan SCHLEISS - 5:4
     
    53:34
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Škodovka během minuty otáčí vývoj na svou stranu. Marek Baránek napřáhl na modré čáře, Kondrád jeho ránu pouze vyrazil, puku se ujal kapitán Plzně JAN SCHLEISS, který ho poté poslal pod horní tyčku. Asistence: Marek Baránek a Jakub Pour.
    52:27 Adrián HOLEŠINSKÝ - 4:4
     
    52:27
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Malát rozjel rychlý výpad z vlastní třetiny, Filip Suchý posléze našel na pravém kruhu ADRIÁNA HOLEŠINSKÉHO, který si popojel do ještě lepší pozice a z té poté poslal kotouč přesně do vzdálenějšího rohu brány. Asistence: Filip Suchý, Sebastián Malát.
    48:08 Jan KNOTEK - 3:4
     
    48:08
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hosté jdou znovu na západě Čech do vedení a nutno podotknout, že po hezké akci. Bambula od levého mantinelu našel na druhé vlně Jana Káňu, ten naznačil střelu, avšak nakonec našel rychlým pasem před bránu JANA KNOTKA, který bekhendem prostřelil Svobodu. Asistence: Jan Káňa, Jan Bambula.
    39:48 Michal HOUDEK - 3:3
     
    39:48
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Stejně jako před koncem první třetiny, i před další sirénou Škoda srovnává stav zápasu! Holešinský nabil na modrou čáru MICHALU HOUDKOVI, jehož dělovka z první prošla Konrádovi mezi betony a došourala se do sítě. Asistence: Adrián Holešinský.
    27:56 Jakub ORSAVA - 2:3
     
    27:56
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Tak to byla rychlovka, Moře stačilo jen osm sekund na využití přesilovky a otáčí skóre! Střelu Nahodila z pravého kruhu vyrazil Svoboda betonem nešikovně jen k osamocenému JAKUBU ORSAVOVI. Ten už měl snadnou práci a zblízka zakončil do odkryté branky. Asistence: Lukáš Nahodil a Jan Káňa.
    25:01 Silvester KUSKO - 2:2
     
    25:01
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Z ničeho nic Mora skóruje a máme opět srovnáno! Kotouč odražený od oblouku branky se dostal před branku, kde pohotově zareagoval SILVESTER KUSKO a zakončil k levé tyči nad Svobodův beton. Asistence: Jakub Orsava a Lukáš Nahodil.
    21:25 Filip SUCHÝ - 2:1
     
    21:25
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Dobré napadání druhé plzeňské formace vedlo k vedoucí trefě! Adrián Holešinský vybojoval kotouč, který se odrazil před branku. Slovenský forvard ve snaze zasunout ho za Konráda nejspíš nechtěně přihrál na osamoceného FILIPA SUCHÉHO, jenž z úhlu zakončoval do odkryté branky. Asistence: Adrián Holešinský.
    18:24 Jakub POUR - 1:1
     
    18:24
    Plzeň právě vstřelila branku!
    To je návrat jako hrom! JAKUB POUR se prosazuje hned při své obnovené premiéře v Plzni, která využívá dvojnsábnou přesilovku už po 24 sekundách. Zámorský nabil 23letému útočníkovi na pravý kruh a Pour vypálil z první do vzdálenějšího horního rohu. Konrád si na kotouč sáhl, ale vytěsnit ho nedokázal. Asistence: Petr Zámorský a Jan Schleiss.
    14:55 Dalibor ŘEZNÍČEK - 0:1
     
    14:55
    Olomouc právě vstřelila branku!
    První vážnější šance zápasu a hned gól Mory! Svoboda neudržel nahození Navrátila od modré čáry, protože dobře clonil Plášek. K volnému puku se dostal DALIBOR ŘEZNÍČEK a jako obránce zkušeně zblízka zavěsil pod horní tyčku. Asistence: Karel Plášek ml. a Jakub Navrátil.
    Marken.cz

    Matěj Vybíral

    Jakub Štěrba

    Branky a nahrávky: 19. Pour (Zámorský, Schleiss), 22. Suchý (Holešinský), 40. Houdek (Holešinský), 53. Holešinský (Suchý, Malát), 54. Schleiss (Baránek, Pour) – 15. Řezníček (Plášek ml., Navrátil), 26. Kusko (Orsava, Nahodil), 28. Orsava (Nahodil, J. Káňa), 49. Knotek (J. Káňa, Bambula)


    HC Škoda Plzeň: Mi. Svoboda (Pavlát) – Baránek, Zámorský, Budík, Kaňák, Houdek, Piskáček (A), Kvasnička – Schleiss (C), Kodýtek, Pour – Suchý, Malát, Holešinský – Lang, Mertl (A), Rekonen – A. Dvořák, Bitten, Adamec.
    Trenér: Petr Kořínek

    HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – Ondrušek (C), T. Černý, Mareš, Škůrek, Švrček, Řezníček, Rašner – J. Káňa (A), Knotek (A), Bambula – Kusko, Nahodil, Orsava – Plášek ml., Strapáč, Navrátil – Olesz, Anděl, Rutar.
    Trenér: Jan Tomajko

    Rozhodčí: Jeřábek,Vrba – Brejcha, Ondráček

    Diváci: 3796
    thejrc.org