Toronto – Los Angeles 5:0 (kon.) | Tampa – Nashville 5:2 (kon.) | Florida – Detroit 5:1 (kon.)
St. Louis – Winnipeg 2:5 (kon.) | Dallas – Ottawa 4:3 (po pr.)
konec
Tampa Bay Lightning
5:2 (2:1, 0:1, 3:0)
Nashville Predators
Pátek 09.12.2022, 01:00 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    55:40 Brandon HAGEL - 5:2
     
    55:40
    Tampa právě vstřelila branku! Tak to jsou další neskutečné hrubky v obraně hostů! BRANDON HAGEL jel na branku taky v podstatě sám, z úniku, a střelou do protipohybu gólmana se prosadil i v oslabení. Přihrávku si připíše i brankář Tampy. Asistence: Michail Segačjov a Brian Elliott.
    47:10 Nick PAUL - 4:2
     
    47:10
    Tampa právě vstřelila branku! Blesky vedou již o dva góly! Tampa znovu navýšila po propadnutí Predators v obraně. K brance si to tentokrát zprava namířil NICK PAUL, který proměnil pěknou střelou na vzdálenější tyčku. Asistence: Steven Stamkos.
    42:14 Brayden POINT - 3:2
     
    42:14
    Tampa právě vstřelila branku! Domácí jsou znovu ve vedení, znovu za to může BRAYDEN POINT který znovu skóroval ze samostatného úniku. Tentokrát z levé strany zamířil na bližší tyč nad nohu Sarose. Asistence: Anthony Cirelli a Nikita Kučerov.
    32:36 Alexandre CARRIER - 2:2
     
    32:36
    Nashville právě vstřelil branku! A je srovnáno! ALEXANDRE CARRIER nejprve dostal kotouč přenechaný od spoluhráče, následně si sjel o pár kroků dál a vypálil. Jeho rána Elliottovi vyjela z lapačky a odrazila se ven, kde si znovu Carrier sjel a jednoduše kotouč nasměroval do branky. Asistence: Filip Forsberg a Nino Niederreiter.
    10:51 Mark JANKOWSKI - 2:1
     
    10:51
    Nashville právě vstřelil branku! Hosté se prosazují poprvé, a to dokonce ve vlastním oslabení. MARK JANKOWSKI ujel se spoluhráčem do akce dva na jednoho, ovšem šanci řešil zakončením na bližší tyčku.
    02:53 Corey PERRY - 2:0
     
    02:53
    Tampa právě vstřelila branku! Neskutečný vstup blesků do zápasu! Lightning přidávají druhý gól. Po Stamkosově ráně z kruhu se kotouč odrazil před brankáře, kde ho pohotově dojel COREY PERRY a poslal ho do branky. Asistence: Steven Stamkos a Victor Hedman.
    01:16 Brayden POINT - 1:0
     
    01:16
    Tampa právě vstřelila branku! Tak to je začátek! K BRAYDENU POINTOVI se dostal dlouhý puk lobem. Útočník Tampy si sjel k brance, proti brankáři už jel sám a kličkou do forehandu ho překonal. Asistence: Ian Cole a Erik Černák.

    Jiří Polášek

    Branky a nahrávky: 2. Point (Cole, Černák), 3. Perry (Stamkos, Hedman), 43. Point (Cirelli, Kučerov), 48. Paul (Stamkos), 56. Hagel (Sergačjov, Elliott) – 11. Jankowski, 33. A. Carrier (F. Forsberg, Niederreiter)


    Tampa Bay Lightning: Elliott (Vasilevskij) – Perbix, Hedman, Černák, Cole, Foote, Sergačjov – Cirelli, Point, Hagel – Kučerov, Stamkos, Paul – Killorn, Colton, Maroon – Perry, Bellemare, Naměstnikov.
    Trenér: J. Cooper

    Nashville Predators: Saros (Lankinen) – Gross, Josi, A. Carrier, Ekholm, Fabbro, Lauzon – Duchene, Pärssinen, Granlund – Jeannot, Sissons, F. Forsberg – Niederreiter, R. Johansen, Co. Smith – McCarron, Jankowski, Trenin.
    Trenér: J. Hynes

    Rozhodčí: G. Dwyer – P. Lambert
    thejrc.org