Toronto – Los Angeles 5:0 (kon.) | Tampa – Nashville 5:2 (kon.) | Florida – Detroit 5:1 (kon.)
St. Louis – Winnipeg 2:5 (kon.) | Dallas – Ottawa 4:3 (po pr.)
konec
St. Louis Blues
2:5 (0:1, 1:2, 1:2)
Winnipeg Jets
Pátek 09.12.2022, 02:00 • Enterprise Center, St. Louis • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:06 Cole PERFETTI - 2:5
     
    58:06
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Hotovo. Blake Wheeler udělal spoustu práce u mantinelu a prostrčil do středního pásma kam si najel COLE PERFETTI, jenž ze středového kruhu trefuje odkrytou klec a potvrzuje fantastickou formu, když získává sedmý bod za sedm zápasů – 2:5! Asistence: Blake Wheeler a Neal Pionk.
     
    56:59
    Thomas Greiss sprintuje na střídačku, Blues sázejí všechno na jednu kartu a jsou v šesti!
     
    55:36
    Z ničeho nic veliká šance! Jets šli do přečíslení, jeden z útočníků se snažil skrotit skákající puk a projít skrz brankoviště. Povedlo se, Thomas Greiss byl z brány a už zbývalo jen zamést, nicméně Winnipeg trefil jednoho z vlastních hráčů dojíždějícího do brankoviště.
    50:43 Joshua LEIVO - 2:4
     
    50:43
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Ťuk, ťuk a naděje ještě žije! Brayden Schenn dobře od modré založil celou akci Blues když prostrčil na O'Reillyho, který se najednou zjevil v přečíslení a náramným pasem našel nastavenou hůl dojíždějícíhi JOSHUY LEIVA, jenž už jen doklepl kus černé gumy za naprosto vyšachovanou obranu a bezmocného Hellebuycka – 2:4. Asistence: Ryan O'Reilly a Brayden Schenn.
    47:39 Pierre-Luc DUBOIS - 1:4
     
    47:39
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Tohle jde za gólmanem Greissem... Blues se zrovna nadechovali k mohutnému tlaku a gól visel ve vzduchu, když z nenápadné šance skóruje soupeř. PIERRE-LUC DUBOIS nabral puk už ve středním pásmu, projel na druhou stranu a vzhledem k tomu, že byl dobře křižován velikým Coltonem Paraykem tak byl i celkem z úhlu. I tak přišla střela na bližší tyč, která by neměla šanci na úspěch, pokud by měl německý brankář ve službách St. Louis utěsněny všechny mezírky. Ty ale utěsněny nebyly, kotouč zapadl do sítě a Jets dávají veledůležitý gol – 1:4 . Asistence: Josh Morrissey a Dylan DeMelo.
     
    47:26
    Blues tlačí, nyní měl gól na holi po sérii šancí a skvělém střídání Joshua Leivo, brankář Jets si povyjel, vyrazil a následně napodruhé i přikryl puk a přerušuje hru.
     
    40:25
    Veliká šance na holi domácího kapitána Ryana O'Reillyho, který šel ostře do brankoviště a snažil se doklepnout puk do sítě, jeho dorážky se však nakonec odrážejí kolem levé tyče mimo, nicméně chybělo možná pár centimetrů a ks černé gumy zaplul za čáru.
    38:36 Robert THOMAS - 1:3
     
    38:36
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Krásná branka! Vladimir Tarasenko zavážel kotouč do pásma, přidal za modrou, ladně obešel obrovitého Logana Stanleyho, objel branku a přistrčil na ROBERTA THOMASE, který z vrcholku levého kruhu okamžitě pálí zápěstím a parádně trefuje malinkou mezírku mezi vyrázičkou a betonem Connora Hellebuycka. Blues jsou zpět ve hře – 1:3. Asistence: Vladimir Tarasenko a Calle Rosén.
     
    31:33
    William Bitten měl dobrý pohyb při průjezdu středem hřiště a vynutil na své osobě faul, když mu přestával stačit Cole Perfetti (WPG), jenž si teď dvě minutky odpočine na trestné lavici za sekání. Blues čeká přesilovka!
     
    26:46
    2 na 1! Blake Wheeler tam ještě měl Perfettiho, nakonec to sice bere na sebě, nicméně jeden z beků se na něj pověsil, ztížil mu zakončení a nakonec jej povalil do brankoviště. Vylučovat se nebude, puk má Thomas Greiss.
     
    Blues musejí reagovat na mizerný start třetiny a trenér Craig Berube si tak už v první polovině zápasu vybírá oddechový čas.
    24:06 Blake WHEELER - 0:3
     
    24:06
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Hostům nyní vychází skutečně všechno na co šáhnou a odskakují na rozdíl už tří branek. Jets zahájili kombinaci podobnou té, ze které pálil Connor, hrálo se však na druhou stranu, oním oatřelovačem byl Mark Scheifele. S jeho ranou si Thomas Greiss ještě poradil, jenomže na brankovišti opravdu skvěle pracoval BLAKE WHEELER, jenž kus černé gumy už "jen" zametl do sítě – 0:3. Asistence: Mark Scheifele a Pierre-Luc Dubois.
     
    23:57
    Parádní cross na Kylea Connora, který z pokleku pálí "z jedničky"! Thomas Greiss připraven.
     
    23:24
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues:
    Colton Parayko – 2 min., podrážení.
    20:27 Kyle CONNOR - 0:2
     
    20:27
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    To je start! KYLE CONNOR si našlápl ve středním pásmu, přidal za modrou, dostal se za obranu a unikal pravým křídlem. Zkušený ostrostřelec se s tím nemazal, z jízdy vypálil a krásně trefuje horní růžek! Tohle je parádní start do třetiny a také způsob jak vzít jinak slušně hrajícím Blues vítr z plachet – 0:2. Asistence: Michael Eyssimont a Neal Pionk.
    15:51 Pierre-Luc DUBOIS - 0:1
     
    15:51
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Hosté jdou do vedení! Po ubráněném oslabení se Jets okamžitě usadili v pásmu a slušně kombinovali, nakonec Logan Stanley nahodil na bránu, kotouč se sice odrazil mimo, nicméně Mark Scheifele jej hned vracel do brankoviště, kde stál PIERRE-LUC DUBOIS! Zkušený útočník už jen zametl za rozhozeného Greisse, který vypadl z postoje a už se nedokázal vrátit na nohy a skóruje – 1:0. Asistence: Mark Scheifele a Logan Stanley.
     
    12:58
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets:
    Dylan DeMelo (WPG) šel do souboje za vlastní bránu, ruce i s hokejkou však šly příliš nahoru a Ivan Barbašev dostal pecku někam do nosu. Bude se vylučovat, je z toho "dvojka" za vysokou hůl.
     
    12:13
    Obrovské příležitosti i na druhé straně! Blues zaváhali za vlastní brankou a přišel parádní pas na Jansena Harkinse, který z mezikruží okamžitě pálí, beckhandem ještě dorážel Nate Schmidt. Thomas Greiss Thomas Greiss byl nyní výtečný a vše řeší, hra je přerušena.
     
    11:36
    Za obranu se z ničeho nic dostal Jordan Kyrou, jenž se v rychlosti hnal směr Connor Hellebuyck a volí střelu z vrcholku kruhu! Brankář hostí vyráží pravým betonem.

    Adam Čuba

    Branky a nahrávky: 39. Thomas (Tarasenko, Rosén), 51. Leivo (O'Reilly, B. Schenn) – 16. Dubois (Scheifele, Stanley), 21. Connor (Eyssimont, Pionk), 25. Wheeler (Scheifele, Dubois), 48. Dubois (Morrissey, DeMelo) (TS), 59. Perfetti (Wheeler, Pionk)


    St. Louis Blues: Greiss (Binnington) – Leddy, Parayko (A), Rosén, Faulk, Mikkola, Bortuzzo – B. Schenn (A), O'Reilly (C), Leivo – Kyrou, Barbašev, Tarasenko (A) – Saad, Bučněvič, Bitten – N. Walker, Acciari, T. Pitlick – Thomas.
    Trenér: Craig Berube

    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Rittich) – Morrissey (A), Schmidt, Dillon, Pionk, Samberg, Stanley, DeMelo – Perfetti, Scheifele (A), Wheeler – Connor, Dubois, Eyssimont – Barron, Lowry (A), Mäenalanen – Jonsson Fjällby, D. Gustafsson, Harkins.
    Trenér: Rick Bowness
    ocianews.com