Toronto – Los Angeles 5:0 (kon.) | Tampa – Nashville 5:2 (kon.) | Florida – Detroit 5:1 (kon.)
St. Louis – Winnipeg 2:5 (kon.) | Dallas – Ottawa 4:3 (po pr.)
po prodl.
Dallas Stars
4:3 (2:2, 0:0, 1:1 - 1:0)
Ottawa Senators
Pátek 09.12.2022, 02:30 • American Airlines Center, Dallas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    64:31 Tyler SEGUIN - 4:3
     
    64:31
    Dallas právě vstřelil branku!
    Wyatt Johnston vybojoval puk u levého mantinelu v útočném pásmu a okamžitě přihrával před branku. Tam totiž hosté zapomněli TYLERA SEGUINA, jenž už byl unavený, ale v pádu střelou zápěstím překonal Antona Forsberga a rozhodl o vítězství svého celku. Asistence: Wyatt Johnston.
    57:30 Šance – Alex DEBRINCAT
     
    57:30
    Domácí si nedali pozor při rozehrávce z vlastního pásma, takže se do obrovské šance dostal Alex DeBrincat. Po žabičce od Bathersona před brankou musel jít do bekhendového zakončení, které si ale Jake Oettinger pohlídal.
    54:54 Nils LUNDKVIST - 3:3
     
    54:54
    Dallas právě vstřelil branku!
    Vhazování v útočném pásmu Hintz vyhrál na NILSE LUNDKVISTA, jenž okamžitě střílel. Nebyl to nijak prudký pokus, jenže Forsberg zřejmě nic neviděl, a tak mu kotouč trestuhodně propadnul. Asistence: Roope Hintz.
     
    51:44
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators:
    Brady Tkachuk – 2 min., hrubost.
     
    45:07
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators:
    Derick Brassard – 2 min., hákování.
    41:27 Travis HAMONIC - 2:3
     
    41:27
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Po skončení přesilové hry se hosté přeci jen dostali do šance, když uprostřed útočného pásma vykombinovali puk doprava k Alexi DeBrincatovi. Už to vypadalo, že bude střílet, místo toho však chytře předložil puk před Oettingera, kde jen lehce nastavil hokejku TRAVIS HAMONIC. Asistence: Alex DeBrincat a Jake Sanderson.
     
    39:01
    Vyloučení v týmu Dallas Stars:
    Nils Lundkvist – 2 min., krosček.
    31:17 Šance – Nils LUNDKVIST
     
    31:17
    Nils Lundkvist si v útočném pásmu narazil s Jasonem Robertsonem, čímž byl úplně volný v mezikruží. Anton Forsberg vytáhl nádherný zákrok lapačkou.
     
    28:49
    Vyloučení v týmu Dallas Stars:
    Joe Pavelski – 2 min., vysoká hůl.
     
    25:24
    Vyloučení v týmu Dallas Stars:
    HL – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Mason Marchment.
    18:58 Šance – Joe PAVELSKI
     
    18:58
    Domácí málem zase rychle vedli, protože Sens vůbec nestihli Roopeho Hintze, jenž zleva nabil na pravý kruh Pavelskimu. Anton Forsberg skvělým zákrokem udržel vyrovnané skóre.
    18:47 Thomas CHABOT - 2:2
     
    18:47
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Senátoři zamkli domácí tým před jeho brankou a asi třetím pokusem uspěli. Ránu THOMASE CHABOTA nešťastně bruslí tečoval mimo Oettingerův dosah Jake Glendening. Asistence: Brady Tkachuk a Mathieu Joseph.
    14:45 Šance – Claude GIROUX
     
    14:45
    Rána hostů od modré se odrazila od zadního mantinelu a vyplavala nalevo před Bradym Tkachukem. Oettinger se musel bleskově zorientovat a zasáhnout, jenže poté přišla ještě dorážka od Girouxe, nicméně domácí gólman zneškodnil parádním zákrokem betonem.
    13:52 Derick BRASSARD - 2:1
     
    13:52
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Hrdina úvodu utkání Miro Heiskanen se podílel na dalším gólu, ten ale dává soupeř. Heiskanen z rohu u své branky namazal Bathersonovi, jenž ještě posunul puk DERICKU BRASSARDOVI, který se svižným zakončením nemýlil. Asistence: Drake Batherson.
    06:55 Miro HEISKANEN - 2:0
     
    06:55
    Dallas právě vstřelil branku!
    Nyní se zase rozjel MIRO HEISKANEN, kterého nestíhal Nick Holden. Už to vypadalo, že Heiskanen objede branku, ale na poslední chvíli z ostrého úhlu vypálil z levé strany na bližší tyč. Tím překvapil Antona Forsberga, jemuž kotouč propadl nad betonem. Asistence: Wyatt Johnston a Nils Lundkvist.
    05:07 Miro HEISKANEN - 1:0
     
    05:07
    Dallas právě vstřelil branku!
    Vhazování v útočném pásmu vyhrál domácí Joe Pavelski, přes Hintze se puk dostal doleva, kde byl volný MIRO HEISKANEN. Na jeho ránu z levého kruhu už Anton Forsberg nedosáhl. Asistence: Roope Hintz a Joe Pavelski.

    Ondřej Mikušek

    Branky a nahrávky: 6. Heiskanen (Hintz, Pavelski), 7. Heiskanen (W. Johnston, Lundkvist), 55. Lundkvist (Hintz), 65. Seguin (W. Johnston) – 14. Brassard (Batherson), 19. Chabot (B. Tkachuk, M. Joseph), 42. Hamonic (DeBrincat, Sanderson)


    Dallas Stars: Oettinger (Wedgewood) – Lundkvist, Heiskanen, Hakanpää, Lindell (A), C. Miller, R. Suter – Pavelski, Hintz, J. Robertson – Seguin (A), Faksa, Marchment – Dellandrea, W. Johnston, Ja. Benn (C) – Gurjanov, Glendening, Kiviranta.
    Trenér: Peter DeBoer.

    Ottawa Senators: A. Forsberg (Talbot) – Zajcev, Chabot (A), Sanderson, Hamonic, Holden, Brännström – Giroux (A), Stützle, B. Tkachuk (C) – Batherson, Pinto, DeBrincat – M. Joseph, Gambrell, Motte – Watson, Kastelic, Brassard.
    Trenér: D.J. Smith.

    Rozhodčí: Lee, McCauley – Tobias, Galloway.

    Diváci: 18 023.
    thejrc.org