Třinec – Motor ČB 2:3 (1:3 po s.n.) | Litvínov – Vítkovice 5:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Sparta 1:2 (kon.)
Plzeň – Olomouc 5:4 (kon.) | Kometa Brno – K. Vary 2:3 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
5:3 (1:3, 2:0, 2:0)
HC Olomouc
Pátek 09.12.2022, 15:45 • Zimní stadion Kotlina • Extraliga dorostu - o účast v play-off • 5. kolo
Partner:
     
    59:44
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Ondruš – 2 min., sevření puku rukou.
     
    57:28
    Koubek získal puk a prokličkoval se až do útočného pásma, ale z úhlu minul prázdnou bránu!
     
    57:08
    Havlíčkův Brod vyhodil na zakázané uvolnění. Moře se čas hodně krátí a sahá ke hře v pěti bez brankáře!
     
    56:23
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Kozlík – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu HC Olomouc:
    Bošek – 2 min., hrubost.
     
    55:50
    Obrovská šance hostů! Krásnou nahrávku dostal do předbrankového prostoru Šulgan a okamžitě střílel z voleje! Brankář Kamenický se rychle přesunul a vyrazil rychlou střelu betony!
     
    55:20
    Lukáš Nový se rozjel k exekuci trestného střílení, sjel si až před bránu a střelou zblízka hledal mezírku mezi betony, ale brankář Čerbák tento prostor včas utěsnil a udržel svůj tým ve hře o body!
     
    55:20
    Nový pelášil sám na bránu, když se probil za olomouckou obranu, byl faulován v jasné gólové šanci a pojede se trestné střílení!
     
    54:53
    Bartok teď byl hodně blízko brance! Z prostoru mezi kruhy vypustil hodně tvrdou a přesnou ránu, jež zacinkala na pravou Kamenického tyčku!
     
    49:51
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! Bruslaři odskakují soupeři do dvougólového trháku a hosté už to budou mít o poznání těžší! Lukáš Kachlíř přihrál do pravého kruhu DOMINIKU CHROMÉMU, jenž se z voleje a z mohutného nápřahu vší silou opřel do puku, brankář Čerbák zřejmě neměl úplně dobrý výhled a kotouč mu proplul mezi betony až za jeho záda! Asistence: Lukáš Kachlíř, Lukáš Nový.
     
    40:54
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! Lepší vystup do třetí třetiny si snad ani domácí nemohli přát, otáčejí totiž po velkolepém obratu na 4:3 a poprvé v utkání se ujímají vedení! Patrik Křížek táhl kotouč po pravém křídle a v kruhu přenechal puk za sebe do tandemu MARTINU DVOŘÁKOVI, jehož rychlá a přesná rána zaplula přesně ke vzdálenější tyčce! Asistence: Patrik Křížek.
     
    38:38
    Koubek přebral na útočné modré čáře krásný pas a uháněl na bránu. Z pravé strany se prohnal až před olomouckou bránu a zkusil kličku ála Peter Forsberg. Na dlouhou hůl už však nestihl zasnout puk do odkryté brány a hodně se na sebe teď zlobí!
     
    31:12
    Od modré čáry znovu napřáhl Koubek, dnes mu to lítá od hole parádně. Nový parádně tečoval těsně před brankářem Čerbákem, kotouč však proletěl nad horní tyčkou olomoucké brány!
     
    30:40
    Vyloučení v týmu HC Olomouc:
    Bošek – 2 min., vysoká hůl.
     
    30:15
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! Tak to jsou věci, v Kotlině máme najednou vyrovnáno! Lukáš Nový našel hezkým pasem před bránou nepokrytého DOMINIKA CHROMÉHO, jenž na první pokus sice napálil brankáře Čerbáka, kotouč se mu však odrazil zpět na hůl a z dorážky do odkryté brány už se nemýlil! Asistence: Lukáš Nový, Štěpán Adamec.
     
    29:19
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! Bruslaři jsou za svou útočnou snahu při přesilovce odměněni a snižují na nejtěsnější rozdíl! Patrik Křížek nabil na modrou čáru Tadeáši Koubkovi, jenž z voleje práskl do kotouče golfákem a kotouč usměrnil k bližší tyčce nad Čerbákovo rameno clonící TADEÁŠ ADAM! Brankář Mory byl bez šance! Asistence: Tadeáš Koubek, Patrik Křížek.
     
    28:03
    Tak to je škoda pro havlíčkobrodské barvy! Koubek si v rychlosti hezky obhodil protihráče, a i když mu kotouč ujel až před bránu, stihl kus černé gumy dojet a napálil u bližší tyčky dobře postaveného brankáře Čerbáka!
     
    27:50
    Vyloučení v týmu HC Olomouc:
    Bohatý – 2 min., podrážení.
     
    23:08
    Šulgan pořádně zahrozil při vlastním oslabení, když se natlačil až za havlíčkobrodskou obranu, zblízka však na brankáře Kamenického nevyzrál!
     
    22:44
    Vyloučení v týmu HC Olomouc:
    Bartok – 2 min., nedovolené bránění.
     
    18:43
    Olomouc právě vstřelila branku! To, o co si domácí dlouho koledovali, nakonec přichází chvíli před první sirénou a hosté jdou do dvoubrankového trháku! Tobiáš Sekanina se hezkou kličkou zbavil mezi kruhy svého strážce a naservíroval před bránu lahůdkový pas VOJTĚCHU ČERMÁKOVI, jenž z voleje práskl do puku a nekompromisně přišpendlil kotouč pod horní tyčku! Asistence: Tobiáš Sekanina, Vojtěch Černý.
     
    13:47
    Pravda se po pravém křídle protáhl jako nůž máslem a při přečíslení 2 na 1 dobře viděl před bránu najíždějícího Drábka, jenž však netrefil vysokou nahrávku!
     
    10:46
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Konvalina – 2 min., podrážení.
     
    09:07
    Vyloučení v týmu HC Olomouc:
    Bošek – 2 min., hákování.
     
    08:10
    Brankář Kamenický musel hned dvakrát zasahovat proti nepříjemným střelám od modré čáry! Tu první ještě zkoušel těsně před bránou tečovat clonící Drábek, ale gólman Kamenický kotouč vyrazil. Druhou ránu schoval v lapačce.
     
    04:02
    Olomouc právě vstřelila branku! S góly se nám teď doslova roztrhl pytel, hosté si okamžitě berou ztracené vedení zpět! Tomáš Navrátil prošel soupeřovou obranou jako nůž máslem a z mírného úhlu na levé straně vypálil. Brankář Kamenický jeho přízemní střelu vyrazil betonem, ale jen před bránu k osamocenému KAMILU DRÁBKOVI, jenž z okamžité dorážky zametl kotouč do sítě! Asistence: Tomáš Navrátil.
     
    03:25
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! A v Kotlině máme vyrovnáno! Havlíčkův Brod předvedl parádní kombinaci, když Patrik Křížek posunul puk Martinu Dvořákovi, jenž mohl z mezikruží střílet, ale ještě posunul kotouč do pravého kruhu TADEÁŠI KOUBKOVI, jehož bomba z voleje zaplula přesně k protější tyčce! Asistence: Martin Dvořák, Patrik Křížek.
     
    01:12
    Olomouc právě vstřelila branku! Tak to je ledová sprcha pro mladé Bruslaře, naopak hosté mocně slaví rychlé vedení! Kamil Drábek nabil na modrou čáru PETERU HOLÉCZYMU, jenž se opřel do kotouče a využil clony před gólmanem Kamenickým, který neviděl zhola nic a jen se bezmocně ohlédl za svá záda! Asistence: Kamil Drábek, Lukáš Bošek.

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 4. Koubek (Dvořák, Křížek), 30. Adam (Koubek, Křížek), 31. Chromý (Nový, Adamec), 41. Dvořák (Křížek), 50. Chromý (Kachlíř, Nový) – 2. Holéczy (K. Drábek, Bošek), 5. K. Drábek (Navrátil), 19. Čermák (Sekanina, Černý)


    BK Havlíčkův Brod: Kamenický (Račan) – Kachlíř, Ondruš, Adam (A), Teml, Konvalina, Danyljuk – Křížek, Koubek (C), Dvořák – Chromý, Adamec, Nový (A) – Kraučuk, Hospodka, Frühbauer – Kozlík.
    Trenér: Miroslav Duben

    HC Olomouc: Čerbák (Žbánek) – Vrána, Kalman, Holéczy, Bohatý (C), Černý – Šulgan (A), Neoral, Bošek – K. Drábek (A), Pravda, Navrátil – Čermák, Sekanina, D. Drábek – Bartok
    Trenér: Mojmír Trličík

    Rozhodčí: Jan Raška – Roman Zídek, Ondřej Polák

    Diváci: 56
    thejrc.org