Tampa – Florida 4:1 (kon.) | Pittsburgh – Buffalo 3:1 (kon.) | Toronto – Calgary 5:4 (po pr.)
Montreal – Los Angeles 2:4 (kon.) | NY Islanders – Carolina 0:3 (kon.) | Vancouver – Minnesota 0:3 (kon.)
St. Louis – Colorado 2:3 (po pr.)
po prodl.
Toronto Maple Leafs
5:4 (2:2, 1:1, 1:1 - 1:0)
Calgary Flames
Neděle 11.12.2022, 01:00 • Scotiabank Arena, Toronto • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    60:43 Mitchell MARNER - 5:4
     
    60:43
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Při přesilovce Toronta proti pouhým třem obráncům bylo v podstatě jen otázkou času, než někdo ze čtveřice Matthews – Tavares – Marner – Nylander udeří. Podařilo se to MITCHELLU MARNEROVI, který se u levého mantinelu odhodlal ke střele zápěstím, ta byla zblokovaná, jenže se odrazila přímo k němu. Okamžitě proto přišla dorážka, na kterou zmatený Vladař neměl šanci zareagovat. Asistence: William Nylander a John Tavares.
    46:10 Michael BUNTING - 4:4
     
    46:10
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Tak to netrvalo úplně dlouho. Tvrdá Matthewsova pecka se od zadního mantinelu odrazila příhodně k MICHAELU BUNTINGOVI, jenž číhal na dorážku u levé tyčky. Přesně tam puk přišel, a tak zakončení do odkryté části branky nebylo pro domácího útočníka složitým úkolem. Asistence: Auston Matthews a William Nylander.
    43:31 Noah HANIFIN - 3:4
     
    43:31
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Jednoduchou střelou z levého rohu překvapil Murrayho NOAH HANIFIN. Zdálo se, že domácí gólman má puk pod kontrolou, a tak sudí přerušili hru, jenže právě v tu chvíli kotouč Murraymu propadl až za brankovou čáru. Po kontrole videa nakonec rozhodčí gól uznávají za platný, Calgary jde potřetí v tomto utkání do vedení. Asistence: Adam Růžička a Andrew Mangiapane.
    37:19 William NYLANDER - 3:3
     
    37:19
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Asi jsem to zakřikl, protože právě Flames byli ve vlastním pásmu zcela rozhozeni. Na ose hřiště si na puk počkal WILLIAM NYLANDER, jehož střela zápěstím byla tečována obráncem mimo Vladařův dosah. Asistence: Auston Matthews.
    31:11 Trevor LEWIS - 2:3
     
    31:11
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Hosté situaci u vlastní branky ustáli a sami hned přišli s odpovědí. Mikael Backlund nejprve z mezikruží trefil tyčku, puk se ale odrazil k pravému mantinelu před TREVORA LEWISE. Ten se s tím nepáral, napřáhl a skvělou ranou vrací svému týmu vedení. Asistence: Mikael Backlund.
    17:10 William NYLANDER - 2:2
     
    17:10
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Další věc, se kterou si Calgary zahrává, jsou vyloučení. Třetí dnešní přesilovka stačí domácím na druhý gól, který po Sandinově přihrávce mohl vstřelit WILLIAM NYLANDER. Na pravé straně zůstal úplně volný, kotouč mu sice krátce utekl, takže střela po ledě nevypadala úplně povedeně, ale asi právě proto překvapila Vladaře, kterému prošla pod betony. Asistence: Rasmus Sandin a Mitchell Marner.
    12:52 Nazem KADRI - 1:2
     
    12:52
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Hosté nahodili kotouč na zadní mantinel, v rohu u něj byl jako první Dubé. Ten nahrál za sebe NAZEMU KADRIMU, jenž vyslal nechytatelnou střelu do protější šibenice. Asistence: Dillon Dubé a Andrew Mangiapane.
    09:13 Noah HANIFIN - 1:1
     
    09:13
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Hosté využili prostoru na ledě, když Lindholm u modré čáry přenechal kotouč Huberdeauovi. Ten se nehnal do zakončení, namísto toho si počkal, než mu ze druhé vlny najel po levé straně NOAH HANIFIN, který z poměrně ostrého úhlu zápěstím vyrovnává. Asistence: Jonathan Huberdeau a Elias Lindholm.
    05:04 Auston MATTHEWS - 1:0
     
    05:04
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Po ubránění Colemanova úniku se domácí rychle vrátili do útočného pásma, kde Nylander jednoduše posunul kotouč od pravého mantinelu na střed AUSTONU MATTHEWSOVI, jenž se střelou z mezikruží nemýlil. Asistence: William Nylander a Rasmus Sandin.

    Ondřej Mikušek

    Branky a nahrávky: 6. Matthews (Nylander, Sandin), 18. Nylander (Sandin, Marner), 38. Nylander (Matthews), 47. Bunting (Matthews, Nylander), 61. Marner (Nylander, Tavares) – 10. Hanifin (Huberdeau, E. Lindholm), 13. Kadri (Dubé, Mangiapane), 32. Lewis (Backlund), 44. Hanifin (Ružička, Mangiapane)


    Toronto Maple Leafs: Murray (Samsonov) – Holl, Giordano, Liljegren, Sandin, Timmins, Brodie – Nylander, Matthews (A), Bunting – Marner (A), Tavares (C), Malgin – Joe. Anderson, Kämpf, Kerfoot – Simmonds, Holmberg, Aston-Reese.
    Trenér: Sheldon Keefe.

    Calgary Flames: Vladař (Markström) – R. Andersson, Hanifin, C. Tanev (A), Weegar, Mi. Stone, Zadorov – Toffoli, E. Lindholm (A), Huberdeau – Mangiapane, Kadri, Dubé – Phillips, Backlund (A), Ružička – Lewis, Zohorna, Coleman.
    Trenér: Darryl Sutter.

    Rozhodčí: Luxmore, Markovic – Cherrey, Apperson,

    Diváci: 18 857.
    thejrc.org