K. Vary – Mountfield HK 1:4 (kon.) | Litvínov – Sparta 5:2 (kon.) | Liberec – Kladno 7:3 (kon.)
Vítkovice – Plzeň 3:2 (2:1 po s.n.) | Olomouc – Mladá Boleslav 2:0 (kon.) | Pardubice – Třinec 0:3 (kon.)
Motor ČB – Kometa Brno 3:1 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
2:1 (0:0, 0:1, 2:0)
Piráti Chomutov
Neděle 11.12.2022, 12:00 • Winning Group Arena • Extraliga dorostu - o účast v play-off • 5. kolo
Partner:
     
    59:48
    Chomutov hraje bez brankáře!
     
    56:33
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
    Kalvoda – 2 min., krosček.
     
    54:53
    Červenka se otočil a pálil na branku. Střelu schytal obránce před Hájkem. Červenka se rychle zorientoval a pokusil se dorazit, leč neúspěšně.
     
    53:29
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brno otáčí skóre po nádherné kombinaci. Filip Šebela poslal puk do jízdy na Vojtěcha Kubína, ten dojel až do rohu hřiště. Natáhl na sebe obránce a následně pěknou přihrávkou našel SAMUELA ŠICHTAŘE, jenž si sjížděl ke vzdálenější tyčce. Šichtař puk dostal a z první poslal do odkryté branky. Asistence: Filip Šebela, Vojtěch Kubín.
     
    47:36
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Pavlík – 2 min., nedovolené bránění.
     
    43:12
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brno srovnává stav utkání. Jakub Zubíček vystřelil od modré čáry. Před Hájkem stál MICHAL ČERVENKA, jenž střelu lehce tečoval a rozvlnil síť za zády chomutovského brankáře. Asistence: Jakub Zubíček, Jindřich Habermann.
     
    36:37
    Matěj Pavlík namířil svou přihrávku do útočného pásma, ta se dostala přímo do jízdy k Davidu Rössovi, jehož si obránci nevšimli. Brněnský útočník si vylepšil pozici a střílel nad lapačku, ovšem Hájek pohotovou reakcí kotouč zachytil.
     
    29:41
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Vyhlídal – 2 min., podrážení.
     
    28:35
    Špatnou rozehrávku Brna zachytil v útočném pásmu Nastoupil a Chomutov měl tři slibné šance, když byla domácí obrana rozhozená. Matoušek však dokázal proti třem střelám od tří různých hráčů odolat.
     
    25:54
    Piráti právě vstřelili branku!
    Chomutov využívá přesilovou hru. Patočka opět pálil, tentokrát od pravého mantinelu, ovšem přestřelil. Kotouč šel na hůl obránce, jenž vystřeli a Matoušek jen vyrazil betony před sebe. Nejblíže k puku byl MATYÁŠ PATOČKA, jenž překonal domácího brankáře a otevírá skóre. Bez asistence.
     
    23:53
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Zubíček – 2 min., hákování.
     
    16:59
    Antony udržel útočné pásmo a Pavlík měl n pravém kruhu dost prostoru, aby si sjel k bráně a vystřelil. Pokus mířil na bližší tyč a trefil Hájka do masky. Kotouč se k němu odrazil zpět, takže objel bránu a vybídl ke střele Mitra, ovšem ani on neuspěl.
     
    10:59
    Jindřich Habermann si všiml volného Červenky na brankovišti. Z rohu hřiště mu přihrál a domácí kapitán se dvakrát pokusil otevřít skóre utkání, ovšem Hájek podržel svůj tým.
     
    03:43
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Šichtař – 2 min., napadení.

    Viktor Pavlovec

    Matouš Vojáček

    Branky a nahrávky: 44. Červenka (Zubíček, Habermann), 54. Šichtař (Kubín, Šebela) – 26. Patočka


    HC Kometa Brno: Matoušek (Fajmon) – Spanel, Antony, Mátl, Mitro, Vyhlídal, Jurný, Zubíček (A) – Červenka (C), Röss, Halačka (A), Habermann, Kubín, Pavlík, Šichtař, Štulo, Zduba, Šebela.
    Trenér: Jan Zachrla

    Piráti Chomutov: Hájek (Civiš) – Ibl, Holejšovský, Malcovský, Malý, Snopek, Záhorec (C), Švarc – Vaněk, Halfar, Novák, Patočka, Nastoupil (A), Novák, Bečvář, Šilhan, Kalvoda (A).
    Trenér: Radek Šíp

    Rozhodčí: Karpíšek- Viskot, Karásek
    thejrc.org