Columbus – Los Angeles 6:5 (po pr.) | Florida – Seattle 2:5 (kon.) | Arizona – Philadelphia 5:4 (po pr.)
Winnipeg – Washington 2:5 (kon.) | Vegas – Boston 1:3 (kon.)
po prodl.
Columbus Blue Jackets
6:5 (2:0, 3:3, 0:2 - 1:0)
Los Angeles Kings
Pondělí 12.12.2022, 00:00 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistiky
    Střely na bránu: 26 – 38 | Přesilová hra: 2/3 – 0/2 | Trestné minuty: 4 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Elvis Merzlikins (CBJ) – 33 zákroků, 5 OG, úspěšnost 86,8 %, odchytal 60:24
    Jonathan Quick (LAK) – 20 zákroků, 6 OG, úspěšnost 76,9 %, odchytal 60:38

    Tři hvězdy utkání
    1. Jack Roslovic (CBJ) – 2+2
    2. Patrik Laine (LAK) – 1+2
    3. Anže Kopitar (CBJ) – 2+0 (02:57:53)
     
    Jack Roslovic vstřelil dva góly a přidal k nim dvě asistence, jenže jeho Columbus dvakrát promarnil dvoubrankové vedení a Kings se i s přispěním dvou branek Anžeho Kopitara postarali o to, že zápas došel do prodloužení, které rozhodl Johnny Gaudreau. Kirill Marčenko vstřelil svůj první gól v NHL. Konečný výsledek. Columbus Blue Jackets 6 Los Angeles Kings 5.
     
    Konec zápasu.
    60:40 Johnny GAUDREAU - 6:5
     
    60:40
    Columbus právě vstřelil branku! Teď JOHNNY GAUDREAU skóroval po fantastickém zákroku Jonathana Quicka u pravé tyče do prázdné brány, respektive Kevin Fiala, který puk těsně před brankovou čárou ještě lehce přizvedl! Gól by měl platit, ale ještě se zkoumá video. Skutečně platí! Asistence: Patrik Laine a Vladislav Gavrikov.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Blue Jackets mohli jít v závěru zápasu do přečíslení dva na jednoho a rozhodnout, jenže už vypršel čas a po pěti gólech na obou stranách nás čeká prodloužení. Po třetí třetině. Columbus Blue Jackets 5 Los Angeles Kings 5.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:26
    Erik Gudbranson viděl, že je před bránou pořádné horko, a od modré čáry napřáhl k prudké střele zápěstím, která skončila v náručí Jonathana Quicka.
     
    59:00
    Do konce třetí třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    58:06
    Jegor Činachov nádherně zamíchal s pukem v pravém kruhu pro vhazování, jeho střela přes clonu ale vzápětí minula vzdálenější levou tyč brány. Skóre se nemění.
     
    57:16
    Gustav Nyquist krásně nahodil puk z pravého křídla před bránu a Johnny Gaudreau ho na přední tyči v rychlosti usměrnil těsně vedle. Šance Blue Jackets.
     
    56:46
    Kent Johnson si v blízkosti pravé tyče skvěle pokryl puk a z blízkosti zakončoval bekhendem, Jonathan Quick ale jeho pokus vyrazil. Stav je 5:5. Komerční přestávka.
     
    54:28
    Phillip Danault si najel na pravém křídle na volný puk a bez přípravy vypálil, jeho rána ale minula přední pravou tyč a Elvis Merzlikins tak proti ní nemusel zasahovat.
    53:53 Elvis Merzlikins senzačně zasáhl horní stranou lapačky!
     
    53:53
    Alexander Edler vypálil na levém křídle po zpětné přihrávce podél hrazení bez přípravy od modré čáry a puk mířil ke vzdálenější pravé tyči, Elvis Merzlikins ho ale senzačně horní stranou lapačky vytáhl do ochranné sítě! Další parádní zákrok.
     
    53:02
    Anže Kopitar zavezl puk na levém křídle do útočného pásma a z úhlu napřáhl ke střele, která skončila v lapačce brankáře. Hattrick se tedy prozatím nekoná.
     
    51:58
    Jeden z hokejistů Kings šlápl na levém křídle do pedálů a chtěl vymést vzdálenější pravý horní roh brány, Elvis Merzlikins ale vytáhl úžasný semafor – 5:5! Následuje komerční přestávka.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 7. Marčenko (K. Johnson), 10. Jenner (Roslovic, J. Gaudreau), 31. Laine (Roslovic, Gudbranson), 38. Roslovic (E. Robinson, Gavrikov), 40. Roslovic (J. Gaudreau, Laine), 61. J. Gaudreau (Laine, Gavrikov) – 25. Kopitar (Kaliyev, Fiala), 29. Lizotte (Grundström, Iafallo), 36. Anderson-Dolan (Durzi), 45. Kopitar (Se. Walker), 46. Kempe


    Columbus Blue Jackets: Merzlikins (Greaves) – M. Bjork, Gavrikov, Gudbranson, Berni, Peeke, Christiansen – Nyquist (A), Jenner (C), J. Gaudreau – Laine, Roslovic, Činachov – Marčenko, Sillinger, K. Johnson – Olivier, Kuraly, E. Robinson.
    Trenér: Brad Larsen

    Los Angeles Kings: Quick (Copley) – Björnfot, Mik. Anderson, M. Roy, Durzi, Se. Walker, Edler – Kaliyev, Kopitar (C), Fiala – Arvidsson, Danault (A), Moore – Vilardi, Kempe, Iafallo (A) – Grundström, Lizotte, Anderson-Dolan.
    Trenér: Todd McLellan

    Rozhodčí: Chris Rooney, Beau Halkidis. Čároví: Jesse Marquis, Devin Berg

    Diváci: 14560
    bahis siteleri