Columbus – Los Angeles 6:5 (po pr.) | Florida – Seattle 2:5 (kon.) | Arizona – Philadelphia 5:4 (po pr.)
Winnipeg – Washington 2:5 (kon.) | Vegas – Boston 1:3 (kon.)
konec
Winnipeg Jets
2:5 (0:0, 0:4, 2:1)
Washington Capitals
Pondělí 12.12.2022, 01:00 • Canada Life Centre, Winnipeg • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Winnipegem a Washingtonem.
     
    Winnipeg Jets

    Hokejisté Winnipegu nabrali v posledních dnech parádní formu. Zvítězili sedmkrát z předešlých osmi střetnutích, když během této série prohráli s trápícím se Columbusem a naposledy 3:1 zvítězili v Chicagu, které si také prochází krizí. Svěřenci kouče Bownesse okupují v tabulce Centrální divize vedoucí příčku o skóre před Dallasem, přičemž odehráli o dvě utkání méně. Nejproduktivnějším hráčem týmu je obránce Josh Morrissey s 30 kanadskými body.
     
    Washington Capitals

    Solidní aktuální formou se pyšní i Washington, který nepoznal hořkost porážky v posledních třech případech. Nicméně potřebuje ještě přidat, protože v tabulce Metropolitní divize se nachází na nepostupovém šestém místě, na pátý New York Rangers ztrácí tři body. Poslední dvě utkání skončily shodně 4:1, Caps si tímto výsledkem poradili shodně s Philadelphií a se Seattlem. Týmové produktivitě vévodí devětadvacetibodový kapitán mužstva Alexandr Ovečkin.
     
    Úvodní sestavy:

    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Rittich) – DeMelo, Morrissey, Pionk, Dillon, Schmidt, Samberg – Wheeler, Scheifele (A), Perfetti – Eyssimont, Dubois, Connor – Harkins, Lowry (A), Barron – Gagner, D. Gustafsson, Jonsson Fjällby.
    Trenér: Rick Bowness

    Washington Capitals: C. Lindgren (Shepard) – Carlson (A), Orlov, Jensen, T. van Riemsdyk, Irwin, L. Johansen – Sheary, D. Strome, Ovečkin (C) – Oshie (A), Kuzněcov, Milano – Mantha, Eller, Johansson – Hathaway, Dowd, Protas.
    Trenér: Peter Laviolette

    Rozhodčí: Nicholson, Lee – Kovachik, Pancich.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas mezi Winnipegem a Washingtonem odstartoval! Mírným favoritem jsou domácí hokejisté, ale ani hosté rozhodně nejsou bez šance na úspěch.
     
    00:42
    Do levého kruhu dostal nabito Alexandr Ovečkin. Nenechal se pobízet a střílel z první, Connor Hellebuyck schoval puk ve výstroji.
     
    01:23
    Na druhou stranu se vydal Kyle Connor. Zvolil průnik po levém mantinelu, který úspěšně zastavil Nick Jensen.
     
    01:49
    Za obloučkem Brendena Dillona sprintoval Mark Scheifele. V rychlostním souboji s po zraněním se do sestavy navrátivším Dmitrijem Orlovem neuspěl.
     
    02:20
    Středem vyzkoušel štěstí Garnet Hathaway. Dvojice protihráčů ovšem soka skřípla do kleští a do útočného pásma jej nepustila.
     
    02:47
    Od levého mantinelu nahazoval Jansen Harkins. Charlie Lindgren nemusel řešit žádné složitosti, situaci za něj vyřešil John Carlson.
     
    03:33
    Vyhození Sonnyho Milana lehce tečoval Jevgenij Kuzněcov, zakázané uvolnění se tak nepískalo. Dylan DeMelo pak před Nicem Dowdem hrál na osamoceného Pionka.
     
    03:51
    Na modré měl dostatek prostoru Josh Morrissey. Po rychlém zpracování vypálil na bránu, Charlie Lindgren podržel kus černé gumy ve výstroji.
     
    04:18
    V permanenci byl rovněž Connor Hellebuyck. Poradil s bez problémů, na slabý pokus Larse Ellera viděl a puk skryl v lapačce.
     
    04:53
    Po levém mantinelu získal útočnou třetinu Adam Lowry. S hlavou nahoře hledal mez kruhy Marka Scheifeleho, jehož pokryl John Carlson.
     
    05:14
    Ani další ofenzivní akce Jets se nesetkala s úspěchem, neboť Morgan Barron v souboji jeden na jednoho neuspěl proti Dylanu Stromeovi
     
    05:46
    Z poměrně velkého úhlu střílel z levé strany Sonny Milano, Connor Hellebuyck vyrazil touš příhodně k hokejce spoluhráče Dillona.
     
    06:11
    Individuálně mířil proti třem protihráčům Axel Jonsson Fjällby. Počkal na doplnění a zkusil zadovku na Blakea Wheelera, ta byla příliš prudká.
     
    06:50
    Rozehrávku pozdržel Neal Pionk. Měl štěstí, že střídali nejen spoluhráči, ale i protihráči, takže dostal poměrně dost času.
     
    07:22
    Dlouhý pas středem zastavil T. J. Oshie. Hru okamžitě přesunul do útočné třetiny, nabil na modrou Lucasi Johansenovi a ten vyprášil pravý beton domácího brankáře.
     
    07:59
    Defenzivní povinnosti si Neal Pionk splnil na jedničku. Do poslední chvíle vystál Dylana Stromea a nahrávku na střed vystihl.
     
    08:28
    Tlak Caps prvním gólem střetnutí nekončí! Rána Orlova od modré se zastavil ve změti těl před bránou, houštinu posléze nepropálil ani Jevgenij Kuzněcov.
     
    08:59
    Zahrozili i domácí. Adam Lowry naznačil objetí brány, aby nakonec vypálil z velkého úhlu, Charlie Lindgren včas vykopl levý beton.
     
    09:33
    Situaci dvou proti dvěma Jansen Harkins nevyřešil vůbec dobře, kličku k pravému mantinelu zdárně vystihl John Carlson.
     
    09:54
    Dlouhou dobu se hraje bez přerušení. Axel Jonsson Fjällby vyzkoušel obhození Nicka Jensena po mantinelu, obránce se nachytat nenechal.
     
    10:25
    Spoluhráčům vypomohl s rozehrávkou Connor Hellebuyck. Zastavil touš za svou bránu, načež nechal hrát blížícího se Dylana DeMela.
     
    10:49
    Ve velké rychlosti najel do útočné třetiny Kyle Connor. Nevymýšlel zbytečnosti a vypálil svižnou ránu ze zápěstí, Lindgren zasahoval levým ramenem.
     
    11:12
    Zničehonic se před soupeřovou svatyní zjevil nikým neatakovaný Pierre-Luc Dubois. Dostal nahrávku a tváří v tvář Lindgrenovi neuspěl, gólman schoval střelu pod pravým betonem.
     
    11:20
    Přečíslení dvou na jednoho Alexej Protas nevyřešil vůbec dobře. Příliš dlouho avizoval pas na Sonnyho Milana, vystihl je bránící Dylan DeMelo.
     
    11:29
    První přesilovou hru si zahraje domácí Winnipeg. Na trestnou lavici usedl Nic Dowd, jenž za vlastní bránou krosčekem poslal k ledu Eyssimonta.
     
    12:13
    Mark Scheifele nabil na modrou čáru Joshi Morrisseymu. Nejproduktivnější hráč Winnipegu v sezóně vypálil delovku do pravého Lindgrenova betonu.
     
    12:53
    Jako další se o slovo přihlásil Kyle Connor. Vyprodukoval ostrou forhendovou ránu z pravého kruhu, hostující brankář se včas přemístil ke své levé tyčce.
     
    13:07
    Lars Eller vyhrál buly pro Dmitrije Orlova, jenž zkontroloval rozestavení soupeře a po levém mantinelu vyhodil touš do bezpečí.
     
    13:33
    S koncem Dowdova trestu střílel z vrcholku levého kruhu ze zápěstí Cole Perfetti. Charlie Lindgren schoval touš do výstroje a zklidnil hru.
     
    14:03
    Na dlouhou hokejku zakončoval z předbrankového prostoru Mark Scheifele, navíc bekhendem. Charlie Lindgren přikryl puk lapačkou.
     
    14:39
    Brenden Dillon nahodil za bránu, kam dojel hostující gólman. S hlavou nahoře a nikým neobtěžován hrál po pravé straně na Johna Carlsona.
     
    15:15
    Sám proti dvěma Dylan Strome neměl moc šancí na úspěch. Přesto zabojoval, zpoza brány se ovšem konkrétně přes Dylana DeMela před brankáře neprocpal.
     
    15:47
    Velkou rychlost nabral Jevgenij Kuzněcov, jenže byl v jízdě směrem k vlastní bráně. Dojel až do obranného pásma, aby nakonec nahrál za bránu Nicku Jensenovi.
     
    16:16
    Michael Eyssimont chtěl postupovat do brejku, jenže se mu nedostalo podpory od spoluhráčů, takže jen nahodil po levém mantinelu za bránu a odjel střídat.
     
    16:37
    Zakázané uvolnění vrací hru před Connora Hellebuycka. Axel Jonsson Fjällby nezvládl rozehrávku, pas poslal mimo dosah stojícího Jansena Harkinse.
     
    17:01
    Ještě ze středního pásma vystřelil Alexandr Ovečkin. Domácí gólman musel do akce, z lapačky nicméně ještě stihl touš vyklepat pro Joshe Morrisseyho.
     
    17:39
    Moc dobře si byl Matt Irwin, že na něj zezadu dotírá Blake Wheeler. Proto si nekomplikoval situaci a včas přenesl puk doleva na Dmitrije Orlova.
     
    18:17
    Postupná akce Washingtonu začala u Nicka Jensena. Obránce vyslal dlouhou nahrávku na Anthonyho Manthu, toho zradilo zpracování.
     
    18:54
    Ani útok Stíhaček z Winnipegu neskončil úspěchem. Po nedorozumění mezi Colem Perfettim a Pierrem-Lucem Duboisem musel čárový rozhodčí odpískat ofsajd.
     
    19:03
    Do přehuštěného prostoru vypálil Dylan DeMelo. Charlie Lindgren toho moc neviděl a měl velké štěstí, že puk zamířil vedle jeho levé tyče.
     
    19:42
    Conor Sheary v rychlostním souboji nedal Adamu Lowrymu žádnou šanci. K hostujícímu útočníkovi se však bleskově stáhl Neal Pionk a kličku u pravého mantinelu na střed vystihl.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Svižná první třetina utkání mezi Winnipegem a Washingtonem branku nepřinesla. Za zmínku stojí snad jen příležitost Pierrea-Luca Duboise, jenž dostal nahrávku před gólmana, zakončení po ledě schoval Charlie Lindgren pod pravým betonem. Domácí mají více ze hry, na skóre se ovšem tato skutečnost zatím neprojevila.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 10 – 9.
     
    Další třetina začne přibližně v 1:58.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, ta pojďme na ni! V zápase mezi Winnipegem a Washingtonem přetrvává bezbrankový stav, kdo prolomí kouzlo gólmanů jako první?
     
    20:44
    Harkinsona sražená střela se příhodně odrazila k Adamu Lowrymu, jehož bekhendové zakončení Lindgren pohotově vykopl pravým betonem.
     
    21:07
    T. J. Oshie kouzlí s kotoučem za bránou soupeře. Před ni se nicméně neprocpal, Josh Morrissey odzbrojil soka čistým způsobem.
     
    21:39
    Pouze za cenu zakázaného uvolnění dostal Winnipeg z pod tlaku Neal Pionk. Caps mohou pokračovat v tlaku.
     
    22:01
    A tak se také stalo. Lars Eller zprava nahrál na střed Marcusi Johanssonovi, pro jehož pokus ze zápěstí si Connor Hellebuyck sáhl lapačkou.
     
    22:39
    Mark Scheifele si v levém kruhu narazil s Colem Perfettim, načež střílel forhendem ze zápěstí, pokus zblokoval John Carlson.
     
    23:25
    Washington právě vstřelil branku!
    Důležitý první gól střílí hosté! Nic Dowd si u levého mantinelu všiml mezi kruhy najíždějícího TREVORA VAN RIEMSDYKA, jemuž adresoval přesnou nahrávku do hokejky. Americký bek zvedl hlavu a druhý gól v sezóně zaznamenal dobře mířenou střelou ze zápěstí k levé tyčce. Asistence: Nic Dowd a Alexej Protas.
    23:25 Trevor van Riemsdyk - 0:1
     
    24:20
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Kyle Connor. Obelstil Johna Carlsona, následně ovšem vypálil svižnou ránu vysoko nad břevno.
     
    24:48
    Jako další zahrozil Jansen Harkins. Naznačil střelu, aby nakonec nahrával Adamovi Lowrymu, ten však promáchl naprázdno.
     
    25:13
    S příliš prudkou přihrávkou na modrou čáru si Dylan Samberg nedělal těžkou hlavu. Raději vybruslil do středního pásma, aby nehrozil únik Oshieho.
     
    25:39
    Na Washington čeká premiérová početní převaha. Menší dvouminutový trest vyfasoval Blake Wheeler, který drobným háčkem rozhodil při zakončení Johansena.
     
    26:02
    Bruslí obránce lehce tečovaný pas Alexandra Ovečkina skončil u Oshieho, jehož nepovedenou střelu vyrazil Connor Hellebuyck vyrážečkou.
     
    26:25
    Po souboji u rohu mantinelu kotouč zamířil směrem k domácí bráně. Connor Hellebuyck zpomalil puk pro Brendena Dillona, ten bez problémů vyhodil.
     
    26:42
    Velká komplikace pro Jets. Wheelera doplňuje na lavici hanby David Gustafsson, jenž podrazil rozjetého Kuzněcova. Přesilovka Caps 5 na 3 může trvat až 57 vteřin.
     
    27:11
    Do svého oblíbeného místa v levém kruhu dostal nabito Alexandr Ovečkin. Domácí gólman včas srazil betony k sobě, načež vyhodil Adam Lowry.
     
    27:43
    Další rána ruského ostrostřelce přišla d modré čáry. Zblokoval ji Michael Eyssimont, následně vyhodil Axel Jonsson Fjällby. Domácí ve čtyřech!
     
    28:21
    Washington právě vstřelil branku!
    Klasickou přesilovku pět na čtyři hosté využili a odskakují do dvoubrankového náskoku. Carlson přihrál před bránu úplně volnému JEVGENIJOVI KUZNĚCOVOVI a ten bekhendem zamířil nad Hellebuyckovu lapačku. Asistence: John Carlson a Conor Sheary.
    28:21 Jevgenij KUZNĚCOV - 0:2
     
    29:01
    Nick Jensen přecenil rychlostní schopnosti Larse Ellera. Prudký pas nasměroval mimo jeho dosah, rozhodčí obratem odpískal icing.
     
    29:17
    Lars Eller při odehrání puku zvedl hokejku do obličeje Dylana DeMela, v jehož ústech se objevila krev, proto se jedná o čtyřminutový trest pro dánského útočníka.
     
    29:55
    Marcus Johansson má příležitost navýšit vedení Washingtonu při vlastním oslabení. Poté, co jej v úniku seknul přes hokejku Josh Morrissey, rozhodčí nařídil trestné střílení.
     
    29:55
    Washington právě vstřelil branku!
    MARCUS JOHANSSON si s trestným střílením poradil bravurně. Naznačil forhendovou střelu, čímž brankáře dostal na kolena, načež udělal bekhendový blafák a touš pověsil nechytatelně pod břevno.
    29:55 Marcus JOHANSSON - 0:3
     
    30:29
    Winnipeg potřebuje využít přesilovku, jinak to s ním nebude vypadat vůbec dobře. Hosté však brání skvěle, po pravém mantinelu vyhodil Nick Jensen.
     
    30:55
    Hokejisté v modrých dresech nejsou schopni získat útočné pásmo. Josh Morrissey zpracoval nahrávku Marka Scheifeleho až za modrou čáru.
     
    31:21
    Konečně domácí hráči získali útočnou třetinu. Zpoza pravého kruhu pálil obránce Josh Morrissey, Charlie Lindgren zasáhl lapačkou.
     
    31:54
    Další tlak se zatím nekoná. Po nedorozumění mezi Connorem a Duboisem získal kotouč Dmitrij Orlov a bez problémů vyhodil středem.
     
    32:22
    Příliš dlouho otálel s rozehrávkou Adam Lowry. Dostal se do obležení dvou konkurentů, nahrávku vystihl Sonny Milano a i on úspěšně osvobodil hostující celek.
     
    32:54
    Alexej Protas zkusil ujet po levém mantinelu do úniku. Protihráče dobruslil Adam Lowry a čistě před něj natlačil tělo.
     
    33:20
    Čtyřminutová přesilová hra Jets je minulostí. Nejenže ji domácí nevyužili, ale ještě během ní inkasovali třetí branku.
     
    33:47
    Po levém mantinelu najel do útočné třetiny Axel Jonsson Fjällby. Střílel z velkého úhlu, Charlie Lindgren zasahovat nemusel.
     
    34:12
    Na druhou stranu se po levém mantinelu rozjel Alexandr Ovečkin. Dojel až do kruhu, odkud vyslal svižný projektil ze zápěstí do boční síťky.
     
    34:41
    T. J. Oshie si vyměnil kus černé gumy s Alexandrem Ovečkinem, načež střílel forhendem z první, domácí bránu přestřelil jen o pár decimetrů.
     
    35:24
    Washington právě vstřelil branku!
    Lavioletteho družina dělá další důležitý krok směrem k vítězství. Anthony Mantha kličkou poslal do kolen Samberga, ale sám neuspěl, forhendovou střelu Hellebuyck vyrazil pravým betonem. Ale pouze k LARSI ELLEROVI, dánský forvard nasměroval touš za brankovou čáru právě podél pravého betonu gólmana. Asistence: Anthony Mantha a Dmitrij Orlov.
    35:24 Lars ELLER - 0:4
     
    36:02
    Rychlý útok Jets neměl dlouhého trvání. Jansen Harkins nabral bez puku příliš velkou rychlost a Michaela Eyssimonta vystavil do ofsajdu.
     
    36:43
    Ofenzivu podpořil Brenden Dillon. Krásně si obhodil touš kolem Johna Carlsona, jenže následnou nahrávku před bránu na Connora zastavil Nick Jensen.
     
    37:15
    Pierre-Luc Dubois vyslal skvělý pas před bránu, na nějž si najel Morgan Barron, bekhendem ovšem nedokázal zvednout puk nad levý beton Lindgrena.
     
    37:40
    Nejproduktivnější hráč Winnipegu v sezóně Josh Morrissey se otočkou zbavil Protase a od pravého mantinelu nabil mezi kruhy Blakeu Wheelerovi, ani on neprolomil Lindgrenovo kouzlo.
     
    38:02
    Ihned po buly vypálil Kyle Connor. Znovu úřadoval hostující gólman, který zakročil pravým betonem, puk posléze přikryl lapačkou.
     
    38:38
    Do přehuštěného prostoru před soupeřovou bránou nahazoval Dylan Samberg. Charlie Lindgren vůbec netušil, kam puk vyrazil, nicméně mohl si oddechnout, bylo to vedle levé tyče.
     
    39:21
    Jako další se o slovo přihlásil Brenden Dillon. Tvrdou ránu od modré napálil vedle levé tyče, načež se puk od zadního mantinelu odrazil k Jansenu Harkinsovi, proti němuž se zaskvěl bleskovým přesunem k levé tyči Charlie Lindgren.
     
    39:42
    Hosté jsou v závěru prostřední části pod drtivým tlakem. Proto Dmitrij Orlov neváhal a po zisku kotouče po pravém mantinelu vyhodil na zakázané uvolnění. Na ledě přítomná pětice Caps je na hrací ploše už minutu a půl.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední dvacetiminutovka výrazně napověděla, kdo že se to bude radovat z vítězství. Zatímco na domácí straně zůstává v kolonce vstřelených gólů nula, tak hosté skórovali hned čtyřikrát. Vedoucí branku vstřelil Trevor van Riemsdyk, na nějž postupně navázali v přesilovce Jevgenij Kuzněcov, nařízené trestné střílení proměnil Marcus Johansson a současnou podobu dal výsledku Lars Eller. Závěr prostřední části sice patřil domácím, ale ke snížení nedošlo, manko čtyř branek se během dvaceti minut bude smazávat hodně těžko.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 19 – 25.
     
    Další třetina začne přibližně ve 2:56.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Lze očekávat, že vedoucí Washington bude hrát především z pevné defenzivy, zatímco domácí nemají nač čekat a musí od úvodních sekund útočit.
     
    40:35
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Brzký gól přichází! Josh Morrissey vypálil z levé strany modré čáry tvrdou ránu, kterou Lindgren vyrazil pouze k ADAMU LOWRYMU a kanadský forvard s přehledem napálil hrací předmět za záda dezorientovaného brankáře. Asistence: Josh Morrissey a Morgan Barron.
    40:35 Adam LOWRY - 1:4
     
    41:06
    Další útok Jets zastavil svým hvizdem čárový rozhodčí. Důvodem je ofsajd, který způsobili Blake Wheeler s Markem Scheifelem.
     
    41:40
    Cole Perfetti nahodil kotouč po levém mantinelu do útočného pásma. Nejrychleji k němu dojel Pierre-Luc Dubois, takže opět začíná tlak domácího celku.
     
    42:06
    Puku se znovu zmocnil Cole Perfetti, v tomto případě výrazně blíže bráně v levém kruhu. Střelu forhendem po levé Lindgren vykopl levým betonem.
     
    42:39
    O slovo se hlasitě přihlásil Morgan Barron. Z pravého kruhu z bodu pro vhazování střílel zápěstím do bližší šibenice, Lindgren vytáhl povedený zákrok lapačkou.
     
    43:15
    Výborně zapracoval směrem dozadu Michael Eyssimont. Počkal si na kličku Garnete Hathawaya a protihráče pak čistým způsobem poslal k ledu.
     
    43:29
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Svěřenci kouče Bownesse dramatizují střetnutí ještě více! Kyle Connor v přečíslení tří proti dvěma přenesl puk doprava na PIERREA-LUCA DUBOISE, jenž z první napálil kus černé gumy nad klečícího Lindgrena. Asistence: Kyle Connor a Michael Eyssimont.
    43:29 Pierre-Luc DUBOIS - 2:4
     
    43:29
    Oddechový čas pro tým Washington Capitals.
     
    44:12
    S odpovědí chtěl přijít Sonny Milano. Vyslal ostrou ránu z vrcholku levého kruhu, puk zamířil o kousek vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    44:44
    Sám proti dvěma Cole Perfetti neměl moc šancí na úspěch. Zabojoval srdnatě, aby jej nakonec úspěšně obral Nick Jensen.
     
    45:07
    Winnipeg pokračuje v útočení. Mark Scheifele nabil do levého kruhu Blakeu Wheelerovi, ten pálil z první jenom do boční síťky.
     
    45:46
    Z protiútoku mohl vrátit klid na hostující hokejky Alexej Protas, ani nadvakrát ovšem na Connora Hellebuycka nenašel recept.
     
    46:15
    Dmitrij Orlov musel hrát, rozhodčí rozpažil a tím dal jasně najevo, že icing pískat nebude. Ruský zadák se zbavil Barrona a nahrál volnému Carlsonovi.
     
    46:38
    Dlouho na puku hráči v bílých dresech nepobyli. Brenden Dillon zachytil vyhození ještě v útočném pásmu, forhendem vystřelil hodně nepřesně.
     
    47:12
    Zdvojený Pierre-Luc Dubois chtěl šikovně píchnout touš doleva na Kylea Connora, smolně však trefil brusle vracejícího se Kuzněcova.
     
    47:49
    Po levém mantinelu postupoval do brejku Sonny Milano. Zvládl i vystřelit, Connor Hellebuyck pokryl slabý pokus pravým ramenem.
     
    48:11
    Střelu Dylana DeMela těsně nad ledem Lindgren vyrazil jenom před sebe, číhajícího Perfettiho nepustil k dorážce Trevor van Riemsdyk.
     
    48:37
    Hru otočil Nick Jensen. Po vzájemné výměně puku s T. J. Oshiem střílel zleva na zadní tyč, gólman Hellebuyck potěšil fanoušky v aréně ukázkovým semaforem.
     
    49:13
    Kyle Connor vyslal oblouček po levém mantinelu, vystartoval za ním Pierre-Luc Dubois. Kanaďan puk dojel jako první, leč přihrávku k Michaelu Eyssimontovi nepropasíroval.
     
    49:40
    Do pravého kruhu dojel Kyle Connor. S pukem na holi zvolil ránu ze zápěstí mířící pod břevno, Charlie Lindgren zabránil nejhoršímu vyrážečkou.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Winnipeg v průběhu třetí dvacetiminutovky dva góly a utkání zdramatizoval, Washington však má situaci stále ve svých rukách.
     
    50:46
    V těžké situaci ještě Mark Scheifele dokázal posunout touš na hokejku Colea Perfettiho, tomu vůbec nevyšla klička proti Dmitrijovi Orlovovi.
     
    51:21
    Axel Jonsson Fjällby v rychlostním souboji porazil Nica Dowda, jenže ztratil stabilitu a z velkého úhlu už zakončoval forhendem nepřesně.
     
    51:50
    Hokejisté v bílých dresech nikam nespěchají. Nick Jensen si dvakrát vyměnil kotouč s Dmitrijem Orlovem v obranném pásmu, načež vyslal oblouček do střední třetiny a odjel vystřídat.
     
    52:09
    Středem nabral solidní rychlost Jevgenij Kuzněcov. Věřil si na Natea Schmidta, avšak pokus o prohození puku mezi bruslemi obránce nevyšel.
     
    52:53
    Hosté po dvou inkasovaných gólech zase zpevnili defenzivu a soupeře nepouštějí do výraznějších příležitostí, domácím už moc času nezbývá.
     
    53:28
    Na vlastní pěst se do protiútoku vydal Cole Perfetti. Byl sám proti dvěma protihráčům, střela přes Johna Carlsona měla k úspěchu hodně daleko.
     
    53:59
    Z ostrého úhlu vyzkoušel pozornost brankáře Michael Eyssimont. Charlie Lindgren byl přilepený u levé tyče a kus černé gumy nepustil za brankovou čáru.
     
    54:12
    Kyle Connor na sebe navázal dva soupeře, aby pak zadovkou hrál za sebe na Joshe Morrisseyho, toho zradilo zpracování.
     
    54:45
    Do útočného pásma zavezl puk Conor Sheary. Když zjistil, že kolem sebe má jen hráče v modrých dresech, tak bekhendem nahodil po mantinelu za bránu a odjel si odpočinout.
     
    55:20
    Rychlý útok Stíhaček zakončoval svižnou střelou z mezikruží Adam Lowry. Druhého gólu v utkání se nedočkal, Charlie Lindgren proti kotouči včas máchl lapačkou.
     
    55:55
    Pierre-Luc Dubois skončil na ledě po střetu s Nicem Dowdem. Po rozhodčích pak vrhl zlostný pohled, když zjistil, že se vylučovat nebude.
     
    56:06
    Do levého kruhu povyjel Nate Schmidt. Dostal do tohoto prostoru nabito od Marka Scheifeleho, avšak z první napálil jenom Lindgrenovu výstroj.
     
    56:43
    Mark Scheifele naznačil střelu, aby nakonec přenesl puk na pravou stranu, odkud Nate Schmid pálil po rychlém zpracování do gólmanovy lapačky. Connor Hellebuyck po přerušení hry zamířil na střídačku, domácí zkouší powerplay.
     
    57:06
    Už to vypadalo, že definitivní razítko na vítězství Caps dá Alexandr Ovečkin. V poslední chvíli mu ale klepl do hokejky Michael Eyssimont a puk proletěl vedle pravé tyče.
     
    57:48
    Washington právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto. Orlov vypíchl Scheifelemu puk přímo ke spoluhráči ALEXANDRU OVEČKINOVI. Nejproduktivnější hráč Caps v sezóně na druhý pokus nezaváhal, od obranné modré čáry touš poslal neomylně do středu odkryté domácí svatyně. Asistence: Dmitrij Orlov.
    57:48 Alexandr OVEČKIN - 2:5
     
    57:48
    Osobní desetiminutový trest za nesportovní chování inkasoval Mark Scheifele. Kanadský útočník si po pátém vstřeleném gólu Capitals vybil frustraci, když hokejkou několikrát udeřil do mantinelu u vlastní střídačky a neodpustil si i pár slov směrem k rozhodčím.
     
    58:16
    Z levého kruhu střílel forhendem přes obránce Axel Jonsson Fjällby. Nick Jensen zapsal do statistik úspěšný blok.
     
    58:38
    Sam Gagner počkal na doplnění a od pravého mantinelu přihrával mezi kruhy Jansenu Harkinsovi, jehož čistým způsobem obral Trevor van Riemsdyk.
     
    59:03
    Za vlastní bránu se vydal Charlie Lindgren. Bez větších problémů zastavil nahození Gustafssona a nechal hrát Dmitrije Orlova.
     
    59:47
    Dylan Samberg zrychlil, ani tak ale kus černé gumy v útočném pásmu nestihl. Pod tlakem Garneta Hathawaye byl nucen zacouvat až do obranné třetiny.
     
    Konec zápasu.
     
    Souboj dvou v posledních dnech velmi dobře hrajících týmů ovládl Washington, který na ledě Winnipegu zvítězil 5:2.

    Rozhodujícím faktorem utkání byla druhá třetina, v níž Caps po bezbrankovém úvodním dějství skórovali čtyřikrát, zatímco Lindgren nadále udržoval čisté konto. Domácí obstarali alespoň menší drama v úvodu třetího dějství trefami Adama Lowryho a Pierrea-Luca Duboise, avšak kontaktní branku Caps nepřipustili a při powerplay soupeře naopak pečetil jejich vítězství Alexandr Ovečkin.

    Svěřenci kouče Laviolettea se díky vítězství přiblížili v Metropolitní divizi pátému New Yorku Rangers na rozdíl jediného bodu. Winnipeg i navzdory porážce zůstává v čele Centrální divize.
     
    Utkání přihlíželo 14 096 diváků.
     
    Statistiky

    Střely na bránu: 31 – 36 | Přesilová hra: 0/3 – 1/2 | Trestné minuty: 14 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Connor Hellebuyck (WPG) – 31 zákroků, 4 OG, úspěšnost 88,6%, odchytal 58:21
    Charlie Lindgren (WSH) – 29 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,5%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Bez české a slovenské účasti

    Tři hvězdy utkání

    1. Marcus Johansson (WSH) – 1+0
    2. Charlie Lindgren (WSH) – 29 zákroků
    3. Connor Hellebuyck (WPG) – 31 zákroků (03:43:12)
    Washington přidal ve Winnipegu čtvrté vítězství v řadě

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 41. Lowry (Morrissey, Barron), 44. Dubois (Connor, Eyssimont) – 24. T. van Riemsdyk (Dowd, Protas), 29. Kuzněcov (Carlson, Sheary), 30. Johansson (TS), 36. Eller (Mantha, Orlov), 58. Ovečkin (Orlov)


    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Rittich) – DeMelo, Morrissey, Pionk, Dillon, Schmidt, Samberg – Wheeler, Scheifele (A), Perfetti – Eyssimont, Dubois, Connor – Harkins, Lowry (A), Barron – Gagner, D. Gustafsson, Jonsson Fjällby.
    Trenér: Rick Bowness

    Washington Capitals: C. Lindgren (Shepard) – Carlson (A), Orlov, Jensen, T. van Riemsdyk, Irwin, L. Johansen – Sheary, D. Strome, Ovečkin (C) – Oshie (A), Kuzněcov, Milano – Mantha, Eller, Johansson – Hathaway, Dowd, Protas.
    Trenér: Peter Laviolette

    Rozhodčí: Nicholson, Lee – Kovachik, Pancich

    Diváci: 14 096
    thejrc.org