Columbus – Los Angeles 6:5 (po pr.) | Florida – Seattle 2:5 (kon.) | Arizona – Philadelphia 5:4 (po pr.)
Winnipeg – Washington 2:5 (kon.) | Vegas – Boston 1:3 (kon.)
konec
Winnipeg Jets
2:5 (0:0, 0:4, 2:1)
Washington Capitals
Pondělí 12.12.2022, 01:00 • Canada Life Centre, Winnipeg • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Washington přidal ve Winnipegu čtvrté vítězství v řadě
     
    Statistiky

    Střely na bránu: 31 – 36 | Přesilová hra: 0/3 – 1/2 | Trestné minuty: 14 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Connor Hellebuyck (WPG) – 31 zákroků, 4 OG, úspěšnost 88,6%, odchytal 58:21
    Charlie Lindgren (WSH) – 29 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,5%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Bez české a slovenské účasti

    Tři hvězdy utkání

    1. Marcus Johansson (WSH) – 1+0
    2. Charlie Lindgren (WSH) – 29 zákroků
    3. Connor Hellebuyck (WPG) – 31 zákroků (03:43:12)
     
    Utkání přihlíželo 14 096 diváků.
     
    Souboj dvou v posledních dnech velmi dobře hrajících týmů ovládl Washington, který na ledě Winnipegu zvítězil 5:2.

    Rozhodujícím faktorem utkání byla druhá třetina, v níž Caps po bezbrankovém úvodním dějství skórovali čtyřikrát, zatímco Lindgren nadále udržoval čisté konto. Domácí obstarali alespoň menší drama v úvodu třetího dějství trefami Adama Lowryho a Pierrea-Luca Duboise, avšak kontaktní branku Caps nepřipustili a při powerplay soupeře naopak pečetil jejich vítězství Alexandr Ovečkin.

    Svěřenci kouče Laviolettea se díky vítězství přiblížili v Metropolitní divizi pátému New Yorku Rangers na rozdíl jediného bodu. Winnipeg i navzdory porážce zůstává v čele Centrální divize.
     
    Konec zápasu.
     
    59:47
    Dylan Samberg zrychlil, ani tak ale kus černé gumy v útočném pásmu nestihl. Pod tlakem Garneta Hathawaye byl nucen zacouvat až do obranné třetiny.
     
    59:03
    Za vlastní bránu se vydal Charlie Lindgren. Bez větších problémů zastavil nahození Gustafssona a nechal hrát Dmitrije Orlova.
     
    58:38
    Sam Gagner počkal na doplnění a od pravého mantinelu přihrával mezi kruhy Jansenu Harkinsovi, jehož čistým způsobem obral Trevor van Riemsdyk.
     
    58:16
    Z levého kruhu střílel forhendem přes obránce Axel Jonsson Fjällby. Nick Jensen zapsal do statistik úspěšný blok.
     
    57:48
    Osobní desetiminutový trest za nesportovní chování inkasoval Mark Scheifele. Kanadský útočník si po pátém vstřeleném gólu Capitals vybil frustraci, když hokejkou několikrát udeřil do mantinelu u vlastní střídačky a neodpustil si i pár slov směrem k rozhodčím.
    57:48 Alexandr OVEČKIN - 2:5
     
    57:48
    Washington právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto. Orlov vypíchl Scheifelemu puk přímo ke spoluhráči ALEXANDRU OVEČKINOVI. Nejproduktivnější hráč Caps v sezóně na druhý pokus nezaváhal, od obranné modré čáry touš poslal neomylně do středu odkryté domácí svatyně. Asistence: Dmitrij Orlov.
     
    57:06
    Už to vypadalo, že definitivní razítko na vítězství Caps dá Alexandr Ovečkin. V poslední chvíli mu ale klepl do hokejky Michael Eyssimont a puk proletěl vedle pravé tyče.
     
    56:43
    Mark Scheifele naznačil střelu, aby nakonec přenesl puk na pravou stranu, odkud Nate Schmid pálil po rychlém zpracování do gólmanovy lapačky. Connor Hellebuyck po přerušení hry zamířil na střídačku, domácí zkouší powerplay.
     
    56:06
    Do levého kruhu povyjel Nate Schmidt. Dostal do tohoto prostoru nabito od Marka Scheifeleho, avšak z první napálil jenom Lindgrenovu výstroj.
     
    55:55
    Pierre-Luc Dubois skončil na ledě po střetu s Nicem Dowdem. Po rozhodčích pak vrhl zlostný pohled, když zjistil, že se vylučovat nebude.
     
    55:20
    Rychlý útok Stíhaček zakončoval svižnou střelou z mezikruží Adam Lowry. Druhého gólu v utkání se nedočkal, Charlie Lindgren proti kotouči včas máchl lapačkou.
     
    54:45
    Do útočného pásma zavezl puk Conor Sheary. Když zjistil, že kolem sebe má jen hráče v modrých dresech, tak bekhendem nahodil po mantinelu za bránu a odjel si odpočinout.
     
    54:12
    Kyle Connor na sebe navázal dva soupeře, aby pak zadovkou hrál za sebe na Joshe Morrisseyho, toho zradilo zpracování.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 41. Lowry (Morrissey, Barron), 44. Dubois (Connor, Eyssimont) – 24. T. van Riemsdyk (Dowd, Protas), 29. Kuzněcov (Carlson, Sheary), 30. Johansson (TS), 36. Eller (Mantha, Orlov), 58. Ovečkin (Orlov)


    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Rittich) – DeMelo, Morrissey, Pionk, Dillon, Schmidt, Samberg – Wheeler, Scheifele (A), Perfetti – Eyssimont, Dubois, Connor – Harkins, Lowry (A), Barron – Gagner, D. Gustafsson, Jonsson Fjällby.
    Trenér: Rick Bowness

    Washington Capitals: C. Lindgren (Shepard) – Carlson (A), Orlov, Jensen, T. van Riemsdyk, Irwin, L. Johansen – Sheary, D. Strome, Ovečkin (C) – Oshie (A), Kuzněcov, Milano – Mantha, Eller, Johansson – Hathaway, Dowd, Protas.
    Trenér: Peter Laviolette

    Rozhodčí: Nicholson, Lee – Kovachik, Pancich

    Diváci: 14 096
    thejrc.org