Mountfield HK – Kometa Brno 5:1 (kon.) | Vítkovice – Plzeň 2:7 (kon.) | Zlín – HC Litvínov 0:0 (odl.)
Olomouc – K. Vary 0:3 (kon.) | Třinec – Sparta 4:3 (2:1 po s.n.) | Pardubice – Jihlava 3:0 (kon.)
konec
Mountfield HK
5:1 (2:1, 2:0, 1:0)
HC Kometa Brno
Úterý 13.12.2022, 13:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • DHL Extraliga juniorů • 31. kolo
Partner:
     
    57:16
    Hradec právě vstřelil branku!
    V oslabení navíc domácí definitivně pečetí tři body! Havlíček vyslal přímočarým nahozením dopředu PETRA MORAVCE, který si kotouč dojel sice až mezi kruhy, na Kavana i tak vyzrál. Zvolil zakončení podobně jako Lukáš Král a do prostoru mezi beton a lapačku rozhoduje o tomhle utkání – 5:1! Asistence: Matěj Havlíček.
     
    35:15
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec odskakuje na tři branky, nutno ale říci, že to bylo po více než diskutabilním zákroku na Fajmona u mantinelu. Obránci hostí přesto zapomněli na LUKÁŠE KRÁLE samotného ve středním pásmu, kterého přesně našel Hora. A Král si to v úniku nijak nekomplikoval, Kavana prostřelil nad betonem a domácí míří pomalu za třemi body – 4:1! Asistence: Tomáš Hora, Matěj Havlíček.
     
    22:44
    Hradec právě vstřelil branku!
    Domácí to nakonec v útočném výpadu do branky „domlátili“ a jdou zpět na dvoubrankový náskok! Všechno začalo u Paviče, který nahodil kotouč do útočného pásma, dojel si jej a nahrál na levý kruh spoluhráči. Jeho střela z úhlu propadla Kavanovi do brankoviště a vypadalo to, že zvládnou hosté kotouč odklidit, jenže se tam pak zjevil MATĚJ GIESL a dotlačil puk za brankovou čáru – 3:1! Bez asistence.
     
    16:12
    Kometa právě vstřelila branku!
    Přesilovku po vyloučení Klímy za napadení využila Kometa poměrně rychle! Na pravém kruhu měl prostor Zembol a nahrál zpět na modrou, kde byl připraven PATRIK FAJMON. Ten využil toho, že Kasal nemohl přes několikačlennou clonu nic vidět, proto se rozhodl ke střele a snižuje na jednu branku – 2:1! Asistence: Jakub Zembol.
     
    10:44
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hosté se trápí a Hradec odskakuje na dvě branky! Výbornou práci v tomhle případě odvedl Giesl, který vybojoval puk a nechal se na mantinelu tvrdě dohrát. Právě proto se uvolnilo místo pro Horu, který převzal kotouč, objel branku a přiklepl na pravý kruh pro ŠIMONA TÁBORSKÉHO. Domácí bek na nic nečekal a Kavana propálil nad betonem – 2:0! Asistence: Tomáš Hora, Matěj Giesl.
     
    07:50
    Hradec právě vstřelil branku!
    Východočeši se po matném nástupu zvedli a jdou do vedení! Opět u toho byl JIŘÍ KLÍMA, pro nějž to bylo povedené střídání. Pavlík mu přistrčil puk z modré a Klíma individuálně prošel přes dva obránce. Přestože mu pak Svoboda v poslední chvíli seknul do hole a byl signalizován trest, Klíma nadvakrát procpal puk pod Kavanovým betonem – 1:0! Asistence: Dominik Pavlík.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 8. Klíma (Pavlík), 11. Táborský (Hora, Giesl), 23. Giesl, 36. Král (Hora, Havlíček), 58. Moravec (Havlíček) – 17. Fajmon (Zembol)


    Mountfield HK: Kasal (Mrázek) – Havlíček (C), Hušek, Hrbek, Pavič, Pelda, Táborský, Žaba – Novotný, Leden, Král, Klíma, Giesl, Moravec, Vencl, Beneš, Hora, Pavlík
    Trenér: Jiří Janoušek ml.

    HC Kometa Brno: Kavan (Maleček) – Fajmon (A), Svoboda, Bůžek, Eich, Němec (A), Ulbricht, Řehák (C) – Sedláček, Nesvadba, Bárta, Masař, Cakl, Rakus, Bělohlav, Zembol, Boltvan, Otava, Horváth, Šantora
    Trenér: Marek Moskal

    Rozhodčí: Pilný, Bernat – Hájková, Jiruška
    thejrc.org