Mountfield HK – Kometa Brno 5:1 (kon.) | Vítkovice – Plzeň 2:7 (kon.) | Zlín – HC Litvínov 0:0 (odl.)
Olomouc – K. Vary 0:3 (kon.) | Třinec – Sparta 4:3 (2:1 po s.n.) | Pardubice – Jihlava 3:0 (kon.)
konec
Mountfield HK
5:1 (2:1, 2:0, 1:0)
HC Kometa Brno
Úterý 13.12.2022, 13:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • DHL Extraliga juniorů • 31. kolo
Partner:
     
    Pro Hradec důležité tři body, které mu pomohou v boji o záchranu. Ve třetí třetině odehrál zodpovědný výkon a nepustil Kometu k ničemu vážnějšímu, naopak ještě přidal pátou branku z hole Petra Moravce, který v čase 57:18 navyšoval na 5:1. Domácí tak ukázali, že teď prožívají velmi podařené období a navýšili náskok na poslední Olomouc už na devět bodů.

    Z mé strany je to dnes vše, hezký zbytek dne! (15:19:12)
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    A bude ještě jedno vyloučení, které však na zápase už nic nezmění. Unikajícího Šantoru stáhl k ledu Matěj Novotný (MHK) a inkasuje dvojku za držení.
     
    59:46
    Ještě ano. Ivo Sedláček (KOM) jde potřetí na trestnou, tentokrát za faul kolenem.
     
    59:35
    Hradec navíc má signalizovanou výhodu, otázka, zda k udělení trestu navíc dojde.
     
    58:56
    Domácí nepolevují a dohrávají utkání v naprosté pohodě. Moravec táhl situaci 2 na 1, kterou z levého kruhu zakončoval, Kavan si zakončení na betony pohlídal.
     
    57:16
    Hradec právě vstřelil branku!
    V oslabení navíc domácí definitivně pečetí tři body! Havlíček vyslal přímočarým nahozením dopředu PETRA MORAVCE, který si kotouč dojel sice až mezi kruhy, na Kavana i tak vyzrál. Zvolil zakončení podobně jako Lukáš Král a do prostoru mezi beton a lapačku rozhoduje o tomhle utkání – 5:1! Asistence: Matěj Havlíček.
     
    56:58
    Ani tentokrát se to Brňanům nepovedlo. Král zachytil nahrávku mezi kruhy a vyhodil až na druhou stranu.
     
    56:22
    Rakus si stáhl puk na pravém křídle a z kruhu pálil, Kasal vyrazil před sebe, kde byl připraven Hrbek. Jeho vyhození pomohlo domácím prostřídat.
     
    55:49
    Hosté vyhráli buly a kombinují. Poprvé to šlo na zakončení pro Fajmona, podruhé na Sedláčka z mezikruží. Ani jeden ale neprostřelil bloky.
     
    55:30
    Poslední možnost pro Kometu, jak to ještě zkusit celé uhrát. Šimon Táborský (MHK) dostává za krosček dvě minuty a trenér Moskal si bere oddechový čas.
     
    55:03
    Hradec už byl v plném počtu a čelil velkému závaru před Kasalovou brankou, aktivní Zembol ale nedokázal dotlačit puk za brankovou čáru!
     
    54:47
    Kometa má krátkou přesilovku 5 na 4, aktuálně bude trvat jenom devět sekund.
     
    54:25
    Leden čekal na Zembolovu přihrávku podél modré a získal ji. Následně se snažil tlačit do úniku, avšak bezúspěšně, proto hra zůstala jenom ve středním pásmu.
     
    53:51
    Přestože drží kotouč hosté, ohrozit Kasala pořádně nedokáží. Střely mají sice razanci, jenže míří doprostřed a domácímu gólmanovi to nedělá problém.
     
    52:56
    Hru v početní výhodě si užili Hradečtí jenom 14 sekund. Matěj Havlíček (MHK) jde ven za nedovolené bránění a hrát se tak bude 4 na 4.
     
    52:42
    Tímhle vyloučením pravděpodobně hosté přicházejí i o ty poslední naděje. Ivo Sedláček (KOM) dohrál Havlíčka v útočném pásmu a dostává dvojku za nedovolené bránění.
     
    51:50
    V dalším přerušení hry opět hostující hráči trochu zajeli do Kasala a vznikla tak logicky další strkanice, ta ale měla jepičí život.
     
    51:17
    Němec nedosáhl na přihrávku do středního pásma, proto musel rychle couvat a čelit situaci 2 na 2. Tu i poté zachránil, Klímovu přihrávku mezi kruhy srazil bruslí mimo.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 8. Klíma (Pavlík), 11. Táborský (Hora, Giesl), 23. Giesl, 36. Král (Hora, Havlíček), 58. Moravec (Havlíček) – 17. Fajmon (Zembol)


    Mountfield HK: Kasal (Mrázek) – Havlíček (C), Hušek, Hrbek, Pavič, Pelda, Táborský, Žaba – Novotný, Leden, Král, Klíma, Giesl, Moravec, Vencl, Beneš, Hora, Pavlík
    Trenér: Jiří Janoušek ml.

    HC Kometa Brno: Kavan (Maleček) – Fajmon (A), Svoboda, Bůžek, Eich, Němec (A), Ulbricht, Řehák (C) – Sedláček, Nesvadba, Bárta, Masař, Cakl, Rakus, Bělohlav, Zembol, Boltvan, Otava, Horváth, Šantora
    Trenér: Marek Moskal

    Rozhodčí: Pilný, Bernat – Hájková, Jiruška
    bahis siteleri