Montreal – Calgary 2:1 (2:1 po s.n.) | Pittsburgh – Dallas 2:1 (kon.) | NY Rangers – New Jersey 4:3 (po pr.)
Ottawa – Anaheim 3:0 (kon.) | Minnesota – Edmonton 2:1 (kon.) | St. Louis – Nashville 1:0 (po pr.)
konec
Pittsburgh Penguins
2:1 (1:1, 0:0, 1:0)
Dallas Stars
Úterý 13.12.2022, 01:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Tučňáci udolali Dallas a zvítězili pošesté v řadě
     
    Statistiky

    Střely na bránu: 25 – 27 | Přesilová hra: 1/3 – 0/2 | Trestné minuty: 4 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Tristan Jarry (PIT) – 26 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,3%, odchytal 59:55
    Jake Oettinger (DAL) – 23 zákroků, 2 OG, úspěšnost 92,0%, odchytal 59:32

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Jan Rutta (PIT) – 0+0, 0 účast, 3 střely na bránu, TM 2, čas na ledě 18:36
    Radek Faksa (DAL) – 0+0, 0 účast, 1 střela na bránu, TM 2, čas na ledě 11:52

    Tři hvězdy utkání

    1. Jevgenij Malkin (PIT) – 1+0
    2. Pierre-Olivier Joseph (PIT) – 1+0
    3. Roope Hintz (DAL) – 1+0 (03:43:43)
     
    Utkání přihlíželo 17 147 diváků.
     
    Souboj dvou ve velké formě hrajících týmů dopadl vítězně pro domácí Pittsburgh, který zdolal Dallas těsným výsledkem 2:1.

    Rozuzlení přišlo v poslední minutě základní hrací doby. Za stavu 1:1 Hakanpää zabránil v zakončení Rustovi, jenže volný puk nejrychleji dojel Jevgenij Malkin a nekompromisně jej poslal za záda bezmocného Oettingera. Hosté měli rázem pouze 35 vteřin na odpověď, přičemž podle očekávání došlo k odvolání gólmana, ani v powerplay ovšem hokejisté Stars nezvládli poslat zápas do nastaveného času.

    Svěřenci kouče Sullivana zvítězili pošesté v řadě a v tabulce Metropolitní divize se vyšvihli na druhé místo před Carolinu. Dallas zůstává v Centrální divizi druhý o skóre za Winnipegem.
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Vypadalo to, že by Jake Guentzel ještě mohl přidat pojistku do prázdné brány, jenže po souboji s Heiskanem ztratil rychlost a přebruslil jej Esa Lindell. Na vítězství Penguins ovšem tato skutečnost nic nezmění!
     
    59:43
    Oddechový čas pro tým Dallas Stars.
     
    59:43
    Hostující kouč DeBoer podle očekávání okamžitě po buly odvolal gólmana. První útok v šesti lidech nevyšel, nicméně Marcus Pettersson vyhodil pouze na zakázané uvolnění, takže tlak Stars může pokračovat.
    59:25 Jevgenij MALKIN - 2:1
     
    59:25
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Prodloužení odmítá JEVGENIJ MALKIN! Bryan Rustovi sice ještě vypíchl puk Hakanpää, ovšem následně k němu nejrychleji dojel právě ruský útočník, který jej s velkým přehledem usměrnil za záda rozhozeného gólmana. Asistence: Bryan Rust a Jason Zucker.
     
    58:49
    Esa Lindell nahodil za bránu soupeře do prostoru, kam měl možnost dojet Jason Robertson, ovšem Josh Archibald udržel soka na zádech a rozehrál na Briana Dumoulina.
     
    58:26
    Zkušeně si poradil Jeff Carter. Vydoloval touš z pod bruslí Denise Gurjanova, aby následně vyslal vysoký oblouček do střední třetiny.
     
    57:48
    Z vrcholku pravého kruhu střílel zápěstím na zadní tyčku Mason Machment. Tristan Jarry reagoval bleskurychle a zakročil vyrážečkou.
     
    57:21
    Do třech konkurentů vystartoval Tyler Seguin. Sám tušil, že nemá moc šancí na úspěch, spoluhráčům alespoň dopřál čas k vystřídání.
     
    56:44
    Kris Letang naznačil střelu, aby nakonec z druhého nápřahu přeci jen vypálil a napálil dobře postaveného Denise Gurjanova.
     
    56:27
    Domácí hokejisté se ubránili a do brejku se po pravém mantinelu rozjel Brock McGinn, v situaci jeden na jednoho byl úspěšnější bránící Colin Miller.
     
    55:55
    Po získání puku za vlastní bránou Chad Ruhwedel zazmatkoval a vyhodil přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Tlak Dallasu může pokračovat.
     
    55:19
    Statečně se Radek Faksa pral v útočném pásmu s přesilou dvou konkurentů. Přes Rusta ale pas na Jamieho Benna neprocpal.
     
    54:52
    Tristan Jarry vzápětí vypomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Zastavil rychle letící kotouč a posunul jej na osamoceného Jana Ruttu.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 14. P. Joseph (Kapanen, Zucker), 60. Malkin (Rust, Zucker) – 1. Hintz (Lundkvist)


    Pittsburgh Penguins: Jarry (DeSmith) – Letang (A), M. Pettersson, Rutta, Dumoulin, Ruhwedel, P. Joseph – Rakell, Crosby (C), Guentzel – Rust, Malkin (A), Zucker – Kapanen, Carter, McGinn – Archibald, Blueger, Poehling.
    Trenér: Mike Sullivan

    Dallas Stars: Oettinger (Wedgewood) – Lundkvist, Heiskanen (A), C. Miller, R. Suter, Hakanpää, Lindell – Pavelski (A), Hintz, J. Robertson – Dellandrea, Seguin, Marchment – Gurjanov, W. Johnston, Ja. Benn (C) – Glendening, Faksa, Kiviranta.
    Trenér: Peter DeBoer

    Rozhodčí: Sutherland, Brenk – Jackson, Berg

    Diváci: 17 147
    thejrc.org