Finsko – Švédsko 3:4 (1:2 po s.n.) | Švýcarsko – Česko cz 1:2 (kon.)
konec
HC Tábor
0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
HK Mladí Draci Šumperk
Sobota 17.12.2022, 14:30 • Zimní stadion Tábor • Extraliga dorostu - o účast v play-off • 8. kolo
Partner:
     
    Hotovo, dobojováno! Šumperskému celku nakonec stačila pouze jediná branka, která mu zajišťuje velmi cenné tři body do tabulky! Hosté se trefili celkem dvakrát, první střelu ale rozhodčí pro posunutí branky nemohli uznat. S koncem druhé třetiny se pak Lukáš Plhal trefil naprosto přesně od modré čáry a rozhodl dnešní utkání.

    Děkujeme za pozornost a budeme se těšit u dalších přenosů. (16:36:33)
     
    Konec zápasu.
     
    59:15
    FIlip Dohnal se doslova cpal k zakončení z dorážky! Jeho snažení ale zastavuje až Ondráček, který se dokázal dostat ke kotouči včas a také ho ukryl někam do své výstroje. Bude se tedy vhazovat, to ale až po oddychovém čase, který si právě vyžádal domácí celek.
     
    59:01
    Zbývá odehrát něco málo kolem minuty. Tábor, byť s dvěma hráči v poli navíc oproti soupeři, se nemůže dostat do střelecké pozice. Hostující defenziva si zatím poradila výborně.
     
    58:36
    Domácí jsou již v plném počtu a na střídačku také posílají Šrámka! Sledujeme tak hru v šesti proti čtyřem!
     
    58:32
    Čekají nás ještě napínavé poslední okamžiky z této dvacetiminutovky! Také hostující celek inkasuje trest za hákování a bude hrát v oslabení.
     
    58:13
    Vyloučení v týmu HK Mladí Draci Šumperk:
    Maurer – 2 min., hákování.
     
    58:00
    Právě byly ohlášeny poslední dvě minuty z třetí třetiny! Z přesilovky hostujícícho týmu zbývá odehrát něco kolem půl minuty.
     
    57:54
    A další střelecký pokus letí od modré čáry. Hostující hráči se ani tentokrát nicméně neradují, neboť puk míří mimo brankovou konstrukci.
     
    57:01
    Šumperší rozjeli v přesilové hře nacvičenou akci, kterou měl zakončovat střelou do prázdné Antonín Karas. Finální přihrávka právě na něj ale neprošla přes domácí defenzivu.
     
    56:36
    Tak to může být pro domácí pořádná komplikace. Daniel Mrázek míří s blížícím se koncem třetí třetiny na trestnou lavici, od rozhodčích inkasuje dvě minuty za hákování.
     
    54:11
    Pavel Jirášek vystoupil z obranných řad a zavezl kotouč do útočného pásma. Po přejetí modré pak nahazuje kotouč na vzdálenější tyč. Ondráček drží puk bezpečně v lapačce.
     
    53:11
    Táborští cítí potřebu přidat v útočném pásmu a samozřejmě by rádi srovnali. V posledních okamžicích se o to střeleckým pokusem z bekhendové strany hole pokoušel Marek Bouška. Jeho dorážka ale končí mimo levou tyč z brankářova pohledu.
     
    52:32
    Třetí třetina se zatím hraje ve velkém tempu a ubíhá velmi rychle. Nyní se do útočného pásma přemístili hostující hráči. Ondřej Šrámek neměl s jejich následným pokusem do horních pater branky výraznější potíže a v klidu ho drží v lapačce.
     
    51:43
    Trma vrma před hostující svatyní! Jan Ondráček si nicméně poradil, když se tygřím skokem vrhl po kotouči, který bezpečně uschoval někam pod svou výstroj.
     
    51:23
    Táborští hokejisté se snaží probojovat do útočného pásma a znovu si vytvořit dobrou střeleckou příležitost. Prozatím je ale šumperská obrana velmi dobře postavena.
     
    50:11
    A po delší době musí na opačné straně ledové plochy zasahovat také táborský brankář. Šrámek si nyní počíhal na střelu z pravého kruhu a bezpečně ji lapil.
     
    49:43
    O chvíli později přispěchal ale s velmi dobrou šancí Filip Podzimek! Dostal dobrou přihrávku do pásma a měl dostatek střeleckého prostoru. Z prostoru mezi oběma kruhy mířil do horní růžku, ale Ondráček i tentokrát zasáhl přesně, jak bylo potřeba a znovu podržel svůj tým!
     
    48:43
    Jan Hlavín si sjel blízko k brance, kde se pokusil o dorážku. Nedostal ale od šumperské obrany dostatek prostoru k zakončení, a tak nemohl soupeřovu branku výrazněji ohrozit.

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 38. Plhal (Verner, Jarmara)


    HC Tábor: Šrámek (Wajtr) – Šťastný, Bačo, Jirásek, Mrázek, Honzík – Mohyla, Pospíchal, Dohnal – Vlček, Kostka, Bouška – Němeček, Eremiáš, Hlavín – Pospíchal, Podzimek, Suchan.
    Trenér: Györi

    HK Mladí Draci Šumperk: Ondráček (Habas) – Březina, Jarmara, Březina, Souček, Plhal, Cabadaj, Veselý – Seidenglanz, Mácha, Verner, Urban, Maurer, Hejátko, Škrabal, Záruba, Karas, Pazourek.
    Trenér: Kučera

    Rozhodčí: Raška – Hájková, Obr

    Diváci: 120
    thejrc.org