Třinec – K. Vary 4:2 (kon.) | Plzeň – Pardubice 0:2 (kon.) | Litvínov – Liberec 3:2 (2:1 po s.n.)
Mladá Boleslav – Motor ČB 2:1 (kon.) | Kometa Brno – Kladno 3:2 (po pr.) | Mountfield HK – Vítkovice 4:3 (po pr.)
Olomouc – Sparta 0:1 (kon.)
po prodl.
Mountfield HK
4:3 (1:0, 2:3, 0:0 - 1:0)
HC Vítkovice Ridera
Úterý 20.12.2022, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Krásný předvánoční středeční večer z východočeské metropole! Jeden z duelů 29. kola Tipsport extraligy se odehraje přímo na soutoku Labe s Orlicí. A přestože vypadá na papíře jasně, mohlo by se jednat o velmi zajímavé utkání.

    Vítkovice totiž přijedou do Hradce v roli překvapivého lídra extraligy, který prožívá nejpovedenější období za posledních pár let. V čele s obávaným Peterem Muellerem a nejlepší ofenzivou ligy (94 branek) drží jednobodový náskok před druhými Pardubicemi a koncepční práce trenéra Miloše Holaně má smysl, o čemž svědčí i to, že si jej ostravský klub smluvně pojistil na další dva roky.

    Mountfield HK se naopak v extralize ještě donedávna trápil a měl dokonce pětizápasovou sérii proher, pak ale přišlo kouzelné derby a všechno se otočilo. Demolice Pardubic dala Hradci sebevědomí na duel v Karlových Varech, a ačkoliv se na evropské scéně nepovedlo Zug po srdnatém výkonu vyřadit, je určitě znát, že se Lvi zvedli. A pokud budou ve středu naplno bodovat, mohou se teoreticky dostat i do první osmičky.

    Utkání začíná v 18:00, příjemnou zábavu!
    Zapíše Ridera na východě Čech další výhru?
     
    -48
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Kiviaho (J. Růžička) – Jank, McCormack, Marcel, Blain, Rosandić, F. Pavlík (C), Piegl – Cingel, Lalancette, Lev (A) – R. Pavlík, Zachar, Okuliar – Perret, Kev. Klíma, Jergl – Pilař, Štohanzl, Kel. Klíma.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Vítkovice Ridera: Stezka (Klimeš) – Koch, Raskob, Mikuš, Grman, J. Stehlík, Gewiese, L. Kovář – Fridrich, Chlán, Lakatoš (A) – Bukarts, Krieger, Mueller (A) – Kalus, Dej, Bernovský – L. Krenželok (C), Marosz, R. Půček.
    Trenér: Miloš Holaň

    Rozhodčí: Kika, Kubičík – Lederer, Lučan.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:06
    Úvodní buly duelu vyhráli hosté a hned to zkoušeli hnát dopředu, puk ale skončil na jejich útočné modré a Hradec je na tahu.
     
    00:39
    Lakatoš výborně protáhl puk středním pásmem a přihrál Chlánovi, který z ostrého úhlu na pravém kruhu střílel. Kiviaho si ale prostor u bližší tyče pohlídal.
     
    01:09
    Druhá útočná formace Lvů měla velmi dobré střídání, které zakončila rychlým výpadem po pravé straně. To táhl Marek Zachar a Stezkovi tlačil kotouč mezi betony, vítkovický brankář si ale celou situaci pohlídal.
     
    01:46
    Dej udržel puk na mantinelu a nahrával podél něj pro Kaluse. Ten byl ale zavčasu zdvojen a domácí vytahují hru před Stezku.
     
    02:06
    Celá snaha ale skončila příliš prudkým nahozením, které nikdo z Hradeckých nezachytil. Proto zakázané uvolnění.
     
    02:13
    Vítkovičtí vyhráli buly a hned šel puk pro Raskoba na modrou, který z první pálil. Kiviaho ale nastavil lapačku a bez potíží přerušil hru zákrokem.
     
    02:42
    Jank zakřižoval Půčka a Hradec už pomalu vyhazoval puk do středního pásma. Poté ale přišlo přerušení kvůli signalizaci hry vysokou holí. A to dokonce tak, že se bude možná i vylučovat.
     
    02:53
    Navíc se v obličeji Krenželoka objevilo krvavé zranění a rozhodčí jdou celou situaci zkoumat na video! V úvahu přichází tak jedině faul někoho z domácích hráčů.
     
    02:53
    Rozhodčí to mají hodně složité. Celá situace totiž zanikla v chumlu, a pakliže mají dostupné totožné záběry z hlavní kamery, co zde na tribuně, tak to bude trvat ještě hodně dlouho.
     
    02:53
    Z tribun se začíná ozývat pískot a na ledě krouží celé týmy. Tahle situace je zkrátka trochu neřešitelná.
     
    02:53
    V mezičase tak probíhá ochutnávka cukroví na novinářské tribuně. A musíme prohlásit, že redaktorce Hradce, Kláře Petráskové, se opravdu povedlo.
     
    02:53
    Téměř pětiminutové zkoumání má svůj konec a dochází k vyloučení na hradecké straně! Christophe Lalancette (MHK) dostává za faul 2+2 minuty a Vítkovice tak čekají dlouhé čtyři minuty 5 na 4!
     
    03:06
    Hradec ale první momenty zvládá výborně. Vítkovice nahání puk po celé ledové ploše a nemohou se ani dostat pořádně do útočného pásma.
     
    03:46
    Až na konci první minuty přesilovky to hosté v pásmu rozestavili a Peter Mueller objel půlku pásma. Jeho zakončení z levého kruhu však vyrazil Kiviaho, následně se puk u mantinelu ztratil z dohledu téměř všem, a proto je tu přerušení.
     
    04:18
    Perret výborně zastavil puk u mantinelu na pravém křídle a ve spolupráci se Štohanzlem jej odpravil do středního pásma. Pro Hradec však nehraje to, že Jank doslova odskákal na střídačku.
     
    04:54
    Polovina čtyřminutovky je pryč a Vítkovice stále nehrají početní výhodu tak, jak by si přály. Hradec výborně napadá a narušuje rozehrávku už v počátku.
     
    05:35
    Lakatoš našel snadnou přihrávkou před brankou volného Kaluse, který se snažil prudký pas jenom tečovat za Kiviaha. Trefil ale jenom jeho beton a obléhání útočného pásma Ridery pokračuje.
     
    05:58
    Podruhé to už vzal Lakatoš na sebe, když měl prostor na pravém kruhu, ale trefil jenom Kiviahovu lapačku, který v poklidu ztlumil puk.
     
    06:05
    Pro Východočechy přichází další komplikace! Filip Pavlík (MHK) trefil hokejkou do obličeje Půčka, kterému na střídačku museli pomáhat i maséři hostí. Vítkovice mají 49 sekund 5 na 3!
     
    06:16
    Po opakovaném buly se dokázali domácí dostat až do útočného pásma, jenže tam propadli a Vítkovice jely 2 na 1. Kalus to vzal z pravého kruhu na sebe, jenže trefil jenom rameno Kiviaha!
     
    06:57
    Lakatošovo zakončení z kruhu šlo opět mimo tři tyče, navíc se do hry vrátil Lalancette, který už pokrývá volný prostor nad kruhy.
     
    07:32
    Jank si připsal výborný obranný zákrok! Zdánlivě nic neřešící nahození skončilo před brankou, kde byl sám Mueller. Místo očekávané střely však nahrával puk na druhou tyč, Jank jeho přihrávku vylehl a domácí vyhodili!
     
    08:58
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec těžký úvod přečkal a bere si na konci deváté minuty vedení! Perret v jednom střídání dvakrát vyvážel puk až z obranného pásma a podruhé to už vyšlo. Rozhozená defenziva Vítkovic nepokryla na pravém kruhu rozjetého JAKUBA LVA, který dostal puk a střílel prakticky z první. Střela mu sedla a vymetl protější vingl nad Stezkovým ramenem – 1:0! Asistence: Jordann Perret.
    08:58 Jakub LEV - 1:0
     
    09:27
    Po komerční přestávce, kterou ozdobil domácí kotel pěkným choreem, budou mít Hradečtí přesilovku. Mário Grman (VIT) nepustil za brankou jednoho z domácích proti jeho vůli a dostává dvojku za držení.
     
    09:55
    Ani přesilovka Hradce ale není nijak povedená. Vítkovice snadno vyhazují puky a domácím se nedaří projít přes modrou čáru.
     
    10:38
    Filip Pavlík z modré hledal před brankou nepříliš dobře pokrytého Cingela, který i puk na hranici brankoviště dostal. Finální fáze mu ale nesedla, Hradci se však povedlo udržet pásmo.
     
    11:15
    Slušný nápor ukončil McCormack, který si nabruslil na modré a střílel pod víko, Stezka vyšvihl do vzduchu lapačku a přerušil hru.
     
    11:19
    Hned po vyhraném buly se Lvi tlačili do branky, což se nelíbilo Gewiesemu, jenž prudce odstrčil Okuliara. Celé se to zvrhlo v potyčku, Hradečtí jsou navíc vykázáni do středního pásma.
     
    11:41
    Krieger neuspěl v souboji s Kevinem Klímou, který postrčil puk do útoku. Jenže domácí už měli dlouhé střídání a fakticky tak puk získali Vítkovičtí hned zpátky.
     
    12:38
    Sporný moment, po kterém se nejen tribuny zlobí, hra ale pokračuje. Perret už nabíral rychlost a byl zcela jednoznačně podražen, jenže se hraje bez jakékoliv signalizované výhody. Z toho tak profitovali hosté, konkrétně Lakatoš, jeho tečovaný pokus ale nebyl pro Kiviaha nebezpečným.
     
    14:23
    McCormack si nezpracoval odražený puk na první dobrou a Hradec se tím dostal z útočného pásma. Ba co více, Mueller si vzal kotouč pro sebe a zpoza branky už hledal spoluhráče, první na puku byl ale Blain.
     
    15:46
    Domácí drží útočné pásmo a Marcel se dostal ke své první střele v zápase. Z prostoru modré mu ale příliš nesedla, Vítkovice vyhodily jenom na icing.
     
    16:26
    Vyhrané vhazování zajistilo Hradci nějakou tu dobu kombinace před Stezkou, Zacharovi na pravém kruhu ale puk přeskočil hokejku a rázem musí hrát Lvi ze středního pásma.
     
    17:03
    Chybná nahrávka hostí na modré a Kelly Klíma to chtěl trestat. Na únik ale neměl tolik sil, proto zasekl puk před Grmanem a střílel přes něj. Stezka nepříjemný pokus mířící na masku ale vylapal.
     
    17:32
    Tak dlouho se Kelly Klíma (MHK) a Mário Grman (VIT) na hranici brankoviště osekávali a strkali, až rozhodčím došla trpělivost a oba buřiče posílají na trestnou. Shodně dvojky za sekání, po komerční přestávce se bude hrát 4 na 4.
     
    17:56
    Při hře 4 na 4 je dominantnější Hradec, který drží pásmo. McCormack byl nejblíže střele z modré, jenže si vybruslil už mimo úhel a napálil jenom prvního beka před sebou.
     
    18:42
    Další zajímavý moment! Radovan Pavlík vypíchl přihrávku mezi beky a šel sám na branku, přičemž jej stíhali dva obránci. Raskob jej ve finální fázi přistrčil. Pavlík tak ztratil rovnováhu a vletěl do brankáře. Domácí by si logicky přáli trestné střílení, je však jasné jenom to, že se půjde na video!
     
    18:42
    Nejenže se neuznává potenciální branka, nakonec z toho není vůbec nic. Velká vlna nevole v ČPP Aréně, pokračovat se však bude vhazováním po levici Stezky!
     
    18:55
    Mueller šel s pukem po levém křídle až do střelby, Kiviaho však nastavil jenom svou lapačku, do které mu puk spadl.
     
    19:10
    Potenciální brejk Vítkovic zastavil na modré dobrým zákrokem Blain, Hradec z toho však nedokázal o nic víc vytěžit. Naopak musel čelit Bukartsově dotírání na brankovišti, to ale byla hra přerušena a Kevin Klíma dal Bukartsovi najevo, že tohle rád nevidí.
     
    19:37
    Oba týmy jsou zase v plném počtu, navíc Hradec vyhodil na zakázané uvolnění. Vhazuje se tak před Kiviahem, Vítkovice navíc mohou střídat.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Tohle teda byla třetina. Hrálo se skoro 50 minut, dvakrát šlo do akce video a emocí bylo taktéž nespočet. Všechno to přitom začalo už ve třetí minutě, kdy se za asistence videa vylučovalo na 2+2 minuty. Hradec navíc nástup do zápasu i vlivem vyloučení nechytil, na konci deváté minuty ale skóroval zásluhou Jakuba Lva. Vyrovnaný a atraktivní hokej pokračoval i nadále a další várka emocí přišla po úniku Radovana Pavlíka, který nejenže neskončil gólem, ale ani požadovaným trestním střílením. Tak či tak, domácí si do kabin odnáší jednobrankové vedení. Zpět jsme za 15 minut.

    Střely na branku: 11 – 13
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:09
    Cingel ustál souboj u mantinelu a poslal puk podél prken na Lva. Domácí tím drží pásmo a na začátku třetiny ukázali dobré střídání.
     
    21:11
    Oliver Okuliar (MHK) na začátku 22. minuty dostává dvě minuty za sekání. Při vracení se z obranného pásma dohrál souboj nepřiměřeně a už putuje na trestnou.
     
    21:23
    První střelu měl na starosti Raskob, jenže trefil pouze plexi za Kiviahovou brankou. Radovan Pavlík následně vyvezl a vyhodil až za brankou Stezky.
     
    22:05
    Hosté se tlačili v přesilovce do branky a Kiviaho toho místy opravdu moc neviděl, i tohle ale Lvi ustáli a vystrkali kotouč do svého útočného pásma.
     
    23:16
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Tlak na konci přesilové hry už Hradec neustál a Vítkovice srovnávají! Ještě předtím domácí zvládli vyřešit závar na brankovišti, jenže nevyhodili, a tak ostravský celek mohl hrát v pásmu dál. JURAJ MIKUŠ dostal nabito z levého kruhu od Muellera, nabruslil si do lepší pozice a zkusil pálit příklepem. Střela propadla až za Kiviaha – 1:1! Asistence: Peter Mueller, Dominik Lakatoš.
    23:16 Juraj MIKUŠ - 1:1
     
    24:36
    Šanci jít znovu do vedení dostanou domácí po další dvě minuty. Peter Krieger (VIT) při zachycování průniku Lalancetta trefil domácího forvarda hokejkou do obličeje a dostává menší trest.
     
    24:57
    Kevin Klíma vytáhl hru na modrou, odkud přes Blaina šla nahrávka McCormackovi, jehož zakončení však nebylo přesné. Lvi ale pokračují v útočném tažení.
     
    25:37
    Minuta pro Hradec 5 na 3! A to vskutku kuriózně. Střela Kevina Klímy z pravého kruhu šla Stezkovi na masku a hostující gólman poté udělal mírný pohyb, po němž maska spadla na led. Přestože to bylo spíše v rámci pokusu o nahození do základní pozice zpět, rozhodčí jsou neoblomní a Aleš Stezka (VIT) dostává dvojku za zdržování hry! Menší trest odpyká Dominik Lakatoš.
     
    26:12
    Hradec právě vstřelil branku!
    Přestože to bylo v první fázi lehce statické, přesilovku 5/3 Hradec využívá a jde znovu do vedení! Christophe Lalancette podržel puk na levém kruhu a nikým nehlídán vybruslil až na protější stranu, kde se mu otevřel prostor pro krosovou nahrávku. Ten také využil přesným pasem na JAKUBA LVA, který z ostrého úhlu propálil marně přesunujícího se Stezku – 2:1! Asistence: Christophe Lalancette.
    26:12 Jakub LEV - 2:1
     
    27:04
    Nadále pokračuje klasická situace 5 na 4 a Vítkovice už jenom stínují. Okuliar cílil na třetí branku Hradce, když zůstal na levé straně sám před Stezkou, jeho pokus o bekhendový lob přes lapačku však nebyl to pravé!
     
    28:11
    A jen co se situace tak nějak ustálí, opět se bude hrát v nerovném počtu. Mislav Rosandić (MHK) kouše dvojku za podrážení v obranném pásmu a po komerční přestávce jsou na tahu Vítkovice.
     
    28:39
    Lakatoš si dvakrát vyměnil puk a poslal jej na modrou pro Mikuše, který z první trefil jenom bloky. Vítkovice ale pokračují v obehrávání pásma.
     
    29:25
    A 5 na 3 přichází i pro Vítkovice! Jeremie Blain (MHK) si v souboji u mantinelu pomohl nepřiměřeným krosčekem a hosté jdou na 46 sekund do dvojnásobné výhody.
     
    29:37
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Trvalo to přesně 12 sekund a je to zase srovnané! Tentokrát to nebylo příliš složité, a to díky zámořské letce. Krieger jenom přistrčil pro PETERA MUELLERA, který udělal dva rychlé kroky mezi kruhy a povedenou střelou švihem vymetl přesně vingl, tady nemohl Kiviaho nic dělat – 2:2! Asistence: Peter Krieger.
    29:37 Peter MUELLER - 2:2
     
    31:09
    A série vyloučení pokračuje, navíc se to přenáší i do roviny tribun a hostující střídačky. Lukáš Krenželok (VIT) podrazil jednoho z domácích v obranném pásmu a míří na trestnou. Ve stejný moment se však začalo něco dít v sektoru S, který se zaměřoval víceméně jen na střídačku Vítkovic. Proto je přivolána do prostoru pořadatelská služba, zápas pokračuje dále.
     
    32:12
    Hradec už je v klasické přesilovce 5 na 4 a mohlo to být zase 3:2! Kevin Klíma zůstal sám na brankovišti a Stezku chtěl překonat tvrdou střelou, jenže puk zvedl až příliš a skoro jej poslal až do ochranné sítě!
     
    33:52
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Vítkovice si berou poprvé v utkání vedení a bylo to pro nešťastné individuální chybě Patrika Marcela. Ten ve vlastním obranném pásmu neustál napadání Muellera, který jej o puk obral a byla z toho situace 2 na 1. Mueller to vyřešil parádně, počkal si, až mu sjede na protější stranu ROBERTS BUKARTS, jenž vzal těžký úhel a zvedl puk nad lapačku Kiviaha – 2:3! Asistence: Peter Mueller.
    33:52 Roberts BUKARTS - 2:3
     
    34:49
    Koch sice ztratil puk za brankou, ale následně dohrál Lva, čímž ho získal zpět. Poté jenom přenesl hru do útočného pásma, tam ale Vítkovice nic moc nedokázaly vymyslet.
     
    35:46
    Marcel dobrusloval nahození a posílal jej podél prken. Do přihrávky ale vstoupil Mueller a hned vracel puk na branku, Kiviaho ale nemusel ani zasahovat.
     
    36:32
    Okuliar odvedl výbornou práci, když si podržel v brejku obránce na zádech a zblízka dotlačil puk do brankoviště, kde jej Stezka pod kontrolou neměl. Nejblíže dorážce byl Radovan Pavlík a cpal jej mezi Stezkovy betony, jenže puk v brance nekončí!
     
    37:40
    Hradec právě vstřelil branku!
    První rána kapitána? Ale kdeže. FILIP PAVLÍK jich za dnešní zápas poslal na Stezku již několik, ale až teď se může radovat. Nutno říci, že to je pro Vítkovice nešťastná branka, jenže na to se druhý den nikdo moc ptát nebude. Pavlík si našel prostor na modré a z nápřahu jej poslal na kasu, dráhu puku ale změnila teč Lakatošovy hole mezi kruhy, střela nakonec skončila v protipohybu Stezky – 3:3! Asistence: Mislav Rosandić.
    37:40 Filip PAVLÍK - 3:3
     
    38:02
    A po rychlé kombinaci na jeden dotek to mohlo být 4:3, Blain z vrcholku pravého kruhu ale orazítkoval jenom břevno vítkovické branky!
     
    39:03
    Jank se v rozehrávce možná až příliš uspěchal a poslal puk napřímo před sebe, z čehož pramení zakázané uvolnění.
     
    39:59
    Skvělý tlak Hradce gólem nekončí, i když k tomu byli domácí velmi blízko! Jenže Jordann Perret individuální akci do střely nedotáhl a Radovan Pavlík na hranici brankoviště minul přihrávku od Jergla.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další zábavná třetina a jsme skoro na dvou hodinách trvání duelu. V druhé třetině bylo ještě více emocí, pět branek a několik sporných momentů. Oba týmy využily po přesilovce, Hradec šel do vedení 2:1 po přesilovce 5 na 3 a vyloučení Stezky za shození vlastní masky, Vítkovice srovnávaly na 2:2 taktéž v přesilovce 5 na 3. Když už to vypadalo, že hosté odejdou do kabin s jednobrankovým vedením, tak to na sebe vzal Filip Pavlík a za přispění teče Lakatoše srovnal na 3:3 v čase 37:40.

    Střely na branku: 24 – 21 (13 – 8)
     
    Další třetina začne přibližně v 20:06.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:29
    Lalancette ustál souboj s Fridrichem v obranném pásmu a mohl rozvíjet hru směrem dopředu. Bylo to přímočarou přihrávkou na branku Stezky, jenže ještě předtím došlo k ofsajdu Hradce.
     
    41:13
    Mueller pustil puk na Kriegera, který se dostal přes Marcela a z levého kruhu střílel na beton Kiviaha. Finský brankář ale celou situaci podržel a přerušil hru.
     
    41:53
    Domácí to pod tlakem v útočném pásmu vykombinovali na malém prostoru, každá další přihrávka ale byla více nepřesná. Nakonec tak šli dopředu Vítkovičtí a Kalus už hledal někoho z druhé vlny, dobře připraven byl však McCormack.
     
    42:46
    Štohanzl přistrčil pro Kellyho Klímu, který nekomplikoval situaci a hned nahazoval na Stezku. Pro něj to nebyla žádná komplikace, nechtěl se ale dostávat pod tlak, proto raději přerušil hru.
     
    43:08
    Zatímco nad domácím kotlem svítí vánoční stromeček (není to ten ze Zugu?), tak se na ledě bude vhazování opakovat. Lev jej sice vyhrál, ale nedovoleným způsobem.
     
    43:53
    Filip Pavlík měl problémy se zpracováním puku na obranné modré, přičemž na něj dotíral Mueller. Kapitán domácích to zachránil razantně a poslal puk prudce na vlastní střídačku, před nímž uskakovali snad všichni.
     
    44:19
    Zachar během jednoho střídání zakončoval rovnou dvě akce. Zatímco poprvé z modré poslal puk jenom do plexiskla za brankou, podruhé už tlačil puk k bližší tyči z levého kruhu. Stezka ale zasáhl.
     
    44:55
    Bernovský přejel do útočného pásma a hned byl tlačen na mantinel. Přesto se mu povedlo rozehrát, jenže připraveni byli jenom domácí hráči, kteří otočili hru.
     
    46:03
    Lev zkoušel poslat do nadějné situace Lalancetta zadovkou do vlastního protipohybu, puk ale zastavil Raskob, který naskočil čerstvě na led. Hraje se dlouho bez přerušení.
     
    46:56
    Muellerova nahrávka podél brankové čáry neměla úspěch, na druhé straně vletěl do útoku Zachar, jenže mu puk uskočil z hole.
     
    47:52
    Ke slovu se dostal spíše fyzicky náročný hokej se spoustou osobních soubojů, oproti předešlým dvou třetinám se však již tolik nepřerušuje.
     
    48:38
    Raskob ubojoval kotouč proti Blainovi, sjel si pod levý kruh a tlačil puk zase do předbrankového prostoru. Blain se ale stihl vrátit do bránitelné pozice a zasáhl hokejkou.
     
    49:19
    Rosandič si podržel puk na modré a nestřílel, nýbrž posunul na modrou pro Filipa Pavlíka, který střílel opět velmi tvrdě, pokus byl ale sražen do ochranné sítě. Následuje komerční přestávka.
     
    49:56
    Po komerční přestávce dostal Filip Pavlík znovu nabito, tentokrát však na levý kruh. Jeho bomba ale ztroskotala už v první fázi, kdy místo puku trefil holí led.
     
    51:16
    Další emotivní moment a ČPP Aréna je znovu na nohách! Dominik Lakatoš (VIT) při bránění rozehrávky sestřelil Bohumila Janka na hranici ostrého faulu kolenem, který by se už týkal možná i vyššího trestu. Ve hře ale zůstal pouze dvouminutový trest za podrážení.
     
    51:41
    Lev se na hranici brankoviště k puku nedostal, Vítkovice posléze vyhodily do středního pásma.
     
    51:59
    A další vyhození, hosté zatím brání tohle oslabení poměrně v poklidu. Hradec se nemůže dostat do souvislejší kombinace.
     
    52:29
    Když už se dostal, tak to na sebe vzal zprava Blain, tvrdý pokus ale končí nad brankou. I tak se povedlo Lvům udržet pásmo.
     
    53:18
    Na konci početní výhody to zkusil urvat McCormack, jenže trefil pouze blokujícího Fridricha. Lakatoš navíc naskočil na led a pomohl zbytek tlaku hostům odbránit.
     
    54:18
    Perret byl sám proti dvěma obráncům a zkoušel si puk prohodit, aby mohl v akci pokračovat. Jenže v této fázi také skončil, přesto pomohl ještě nahrát pod sebe na Jergla.
     
    54:45
    Po komerční přestávce rozehrají Vítkovice další početní výhodu. Martin Štohanzl (MHK) odpálil upadnutou hokejku soupeři, čehož si všiml rozhodčí a hned uděluje Štohanzlovi dvě minuty.
     
    54:58
    Juraj Mikuš (VIT) ale ukončuje přesilovku hostí po 13 sekundách. Jakuba Lva podél mantinelu zkrátka nepustil za sebe a dostává dvojku za nedovolené bránění.
     
    55:13
    Hosté ale vyhráli první buly a hned jeli do kontru 3 na 3, který skončil ale nepřesnou nahrávkou na levém kruhu.
     
    56:04
    Chlán vyvezl puk bez většího zájmu obránců a na pravém kruhu se dostal do zakončení bekhendem, které letělo do nepříjemného prostoru nad Kiviahův beton. I s tím si ale finský gólman poradil.
     
    56:48
    Štohanzl naskočil na led a Hradec měl krátkou výhodu 5 na 4, tu ale strávil jenom v obranném pásmu.
     
    57:29
    Pomalu směřujeme v ČPP Aréně do prodloužení. Hra se drží převážně v útočném pásmu a Rosandič mohl provětrat Stezku, jenže selhal v zakončení.
     
    58:40
    Ostřelování hostujícího brankáře valný efekt sice nemělo, avšak 80 sekund před třetí sirénou si vybojovali domácí vhazování po levici Stezky.
     
    59:10
    Radovan Pavlík si zpracoval vysoké nahození holí někde nad helmou, proto domácí v útoku nemohli pokračovat.
     
    59:39
    Vypadá to zřejmě na prodloužení, domácí se sice snaží tlačit, ale vypadá to na dělbu bodů.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    A tak se i stane. Třetí třetina měla spíše defenzivnější a opatrnější charakter, přesto se šance na obou stranách našly. Jenže bez gólového efektu, a tak za dvě minutky uvidíme prodloužení 3 na 3!

    Střely na branku: 27 – 26 (3 – 5)
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:13
    Domácí vyhráli buly a drží se na kotouči. Stále však hledají cestu, jak přejít modrou čáru.
     
    60:27
    Nakonec to skončilo ofsajdem, oba týmy posílají na led nové trojice.
     
    60:40
    Koch nabral v obranném pásmu velkou rychlost, předjel i Zachara a tlačil se forhendovou kličku z levého kruhu do zakončení. Jenže trefil jenom beton Kiviaha.
     
    61:25
    Ohromná šance Jergla, který po zákroku Kiviaha jel sám na branku. Fanoušci ho hnali dopředu a Jergl zkusil zakončení na forhend, jenže Stezka vytáhl fantastický zákrok lapačkou!
     
    62:13
    Cingel pustil puk Perretovi, který s ním vykroužil ve středním pásmu, jenže neustál souboj s Kriegerem. I tak se ale domácím povedlo dostat puk do útočného pásma.
     
    62:37
    Stezka sice pak puk lapil, ale na ledě zůstal Cingel, který inkasoval tvrdý hit zboku. V přerušení se Cingel dlouho nedokázal postavit na nohy, povedlo se to až za asistence maséra.
     
    62:57
    Bukarts byl v situaci 2 na 2 také blízko rozhodnutí, po prudké Chlánově přihrávce z levého kruhu mu ale na puk chyběl krok!
     
    64:18
    Hradec právě vstřelil branku!
    Gólová opice je shozena a JEREMIE BLAIN jí zahazuje až někam do Pardubic! Tohle drama končí výhrou Hradce. Lakatošova nepřesná nahrávka podél prken nakopla domácí v brejku 3 na 2 a Zachar táhl situaci po levém křídle. Posléze přistrčil z druhé vlny rozjetému Blainovi, který Stezku prostřelil pod vyrážečkou – 4:3! Asistence: Marek Zachar.
    64:18 Jeremie BLAIN - 4:3
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání sledovalo 4 082 diváků. (20:56:26)
     
    Parádní hokej a velké drama nakonec končí výhrou Hradce! V prodloužení byly oba týmy jak daleko, tak blízko dvěma bodům. Přestože Aleš Jergl neproměnil ve 62. minutě samostatný únik, duel nakonec rozhodnul Jeremie Blain svým vůbec prvním gólem za Hradec v letošním ročníku.

    Z mé strany je to již dnes vše. Mějte krásný zbytek předvánočního týdne a užijte si v pohodě a klidu vánoční svátky! Z cukrovím bohatě zásobené novinářské tribuny ČPP Arény se loučí nejen Tomáš Kalas, ale i celá hradecká redakce. Na počtenou a veselé Vánoce!

    Střely na branku: 32 – 30 (4 – 2)
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 9. Lev (Perret), 27. Lev (Lalancette), 38. F. Pavlík (Rosandić), 65. Blain (Zachar) – 24. Mikuš (Mueller, Lakatoš), 30. Mueller (Krieger), 34. Bukarts (Mueller)


    Mountfield HK: Kiviaho (J. Růžička) – Jank, McCormack, Marcel, Blain, Rosandić, F. Pavlík (C), Piegl – Cingel, Lalancette, Lev (A) – R. Pavlík, Zachar, Okuliar – Perret, Kev. Klíma, Jergl – Pilař, Štohanzl, Kel. Klíma.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Vítkovice Ridera: Stezka (Klimeš) – Koch, Raskob, Mikuš, Grman, J. Stehlík, Gewiese, L. Kovář – Fridrich, Chlán, Lakatoš (A) – Bukarts, Krieger, Mueller (A) – Kalus, Dej, Bernovský – L. Krenželok (C), Marosz, R. Půček.
    Trenér: Miloš Holaň

    Rozhodčí: Kika, Kubičík – Lederer, Lučan

    Diváci: 4 082
    thejrc.org