Třinec – K. Vary 4:2 (kon.) | Plzeň – Pardubice 0:2 (kon.) | Litvínov – Liberec 3:2 (2:1 po s.n.)
Mladá Boleslav – Motor ČB 2:1 (kon.) | Kometa Brno – Kladno 3:2 (po pr.) | Mountfield HK – Vítkovice 4:3 (po pr.)
Olomouc – Sparta 0:1 (kon.)
po prodl.
Mountfield HK
4:3 (1:0, 2:3, 0:0 - 1:0)
HC Vítkovice Ridera
Úterý 20.12.2022, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    64:18 Jeremie BLAIN - 4:3
     
    64:18
    Hradec právě vstřelil branku!
    Gólová opice je shozena a JEREMIE BLAIN jí zahazuje až někam do Pardubic! Tohle drama končí výhrou Hradce. Lakatošova nepřesná nahrávka podél prken nakopla domácí v brejku 3 na 2 a Zachar táhl situaci po levém křídle. Posléze přistrčil z druhé vlny rozjetému Blainovi, který Stezku prostřelil pod vyrážečkou – 4:3! Asistence: Marek Zachar.
    37:40 Filip PAVLÍK - 3:3
     
    37:40
    Hradec právě vstřelil branku!
    První rána kapitána? Ale kdeže. FILIP PAVLÍK jich za dnešní zápas poslal na Stezku již několik, ale až teď se může radovat. Nutno říci, že to je pro Vítkovice nešťastná branka, jenže na to se druhý den nikdo moc ptát nebude. Pavlík si našel prostor na modré a z nápřahu jej poslal na kasu, dráhu puku ale změnila teč Lakatošovy hole mezi kruhy, střela nakonec skončila v protipohybu Stezky – 3:3! Asistence: Mislav Rosandić.
    33:52 Roberts BUKARTS - 2:3
     
    33:52
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Vítkovice si berou poprvé v utkání vedení a bylo to pro nešťastné individuální chybě Patrika Marcela. Ten ve vlastním obranném pásmu neustál napadání Muellera, který jej o puk obral a byla z toho situace 2 na 1. Mueller to vyřešil parádně, počkal si, až mu sjede na protější stranu ROBERTS BUKARTS, jenž vzal těžký úhel a zvedl puk nad lapačku Kiviaha – 2:3! Asistence: Peter Mueller.
    29:37 Peter MUELLER - 2:2
     
    29:37
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Trvalo to přesně 12 sekund a je to zase srovnané! Tentokrát to nebylo příliš složité, a to díky zámořské letce. Krieger jenom přistrčil pro PETERA MUELLERA, který udělal dva rychlé kroky mezi kruhy a povedenou střelou švihem vymetl přesně vingl, tady nemohl Kiviaho nic dělat – 2:2! Asistence: Peter Krieger.
    26:12 Jakub LEV - 2:1
     
    26:12
    Hradec právě vstřelil branku!
    Přestože to bylo v první fázi lehce statické, přesilovku 5/3 Hradec využívá a jde znovu do vedení! Christophe Lalancette podržel puk na levém kruhu a nikým nehlídán vybruslil až na protější stranu, kde se mu otevřel prostor pro krosovou nahrávku. Ten také využil přesným pasem na JAKUBA LVA, který z ostrého úhlu propálil marně přesunujícího se Stezku – 2:1! Asistence: Christophe Lalancette.
    23:16 Juraj MIKUŠ - 1:1
     
    23:16
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Tlak na konci přesilové hry už Hradec neustál a Vítkovice srovnávají! Ještě předtím domácí zvládli vyřešit závar na brankovišti, jenže nevyhodili, a tak ostravský celek mohl hrát v pásmu dál. JURAJ MIKUŠ dostal nabito z levého kruhu od Muellera, nabruslil si do lepší pozice a zkusil pálit příklepem. Střela propadla až za Kiviaha – 1:1! Asistence: Peter Mueller, Dominik Lakatoš.
    08:58 Jakub LEV - 1:0
     
    08:58
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec těžký úvod přečkal a bere si na konci deváté minuty vedení! Perret v jednom střídání dvakrát vyvážel puk až z obranného pásma a podruhé to už vyšlo. Rozhozená defenziva Vítkovic nepokryla na pravém kruhu rozjetého JAKUBA LVA, který dostal puk a střílel prakticky z první. Střela mu sedla a vymetl protější vingl nad Stezkovým ramenem – 1:0! Asistence: Jordann Perret.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 9. Lev (Perret), 27. Lev (Lalancette), 38. F. Pavlík (Rosandić), 65. Blain (Zachar) – 24. Mikuš (Mueller, Lakatoš), 30. Mueller (Krieger), 34. Bukarts (Mueller)


    Mountfield HK: Kiviaho (J. Růžička) – Jank, McCormack, Marcel, Blain, Rosandić, F. Pavlík (C), Piegl – Cingel, Lalancette, Lev (A) – R. Pavlík, Zachar, Okuliar – Perret, Kev. Klíma, Jergl – Pilař, Štohanzl, Kel. Klíma.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Vítkovice Ridera: Stezka (Klimeš) – Koch, Raskob, Mikuš, Grman, J. Stehlík, Gewiese, L. Kovář – Fridrich, Chlán, Lakatoš (A) – Bukarts, Krieger, Mueller (A) – Kalus, Dej, Bernovský – L. Krenželok (C), Marosz, R. Půček.
    Trenér: Miloš Holaň

    Rozhodčí: Kika, Kubičík – Lederer, Lučan

    Diváci: 4 082
    thejrc.org