Michalovce – Prešov 5:1 (kon.) | HC Slovan – Nové Zámky 5:0 (kon.) | Trenčín – Nitra 3:1 (kon.)
Poprad – Banská Bystrica 3:7 (kon.) | Zvolen – Lipt. Mikuláš 3:0 (kon.) | Spišská N. Ves – Košice 4:2 (kon.)
konec
HK Poprad
3:7 (1:0, 2:1, 0:6)
HC´ 05 Banská Bystrica
sk Úterý 20.12.2022, 18:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR) • 45. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:39
    Banská Bystrica dala gól!
    Hosťujúcej kanonáde stále nie je koniec. Popradčania prepadli v defenzíve, do brejku sa dostal ALEX TAMÁŠI, ktorý ukážkovo namieril do vzdialenejšieho horného rohu, Valluš nemal v tejto situácii nárok na úspešný zákrok – 3:7.
     
    52:34
    Banská Bystrica dala gól!
    S domácimi to veru vyzerá zle-nedobre. Hostia smerovali do brejku, Troock v ňom síce najprv nenašiel Jendeka, ten však z ľavej strany vrátil puk pred bránku, kde sa k nemu predral BRANDEN TROOCK a z blízkosti prekonal Valluša – 3:6.
     
    48:25
    Banská Bystrica dala gól!
    Tretina snov pre Banskobystričanov, ktorí udreli dokonca aj v oslabení. DOMINIK JENDEK zobral puk Kotvanovi a z ľavej strany sa rútil na Romana Rychlíka, pri zakončení zostal pokojný a bekhendom prekonal brankára Popradu – 3:5.
     
    46:19
    Banská Bystrica dala gól!
    Neuveriteľný obrat hostí, v priebehu necelých 5 minút strelili tri góly. Zrazená strela Holendu sa dostala ku KRISTOFFOVI KONTOSOVI, ktorý si položil Romana Rychlíka a pohodlne zasunul puk do popradskej bránky – 3:4.
     
    44:20
    Banská Bystrica dala gól!
    Čo sa to deje s Popradčanmi? Troock napriek tomu, že bol tiesnený Vainiom, spoza bránky posunul puk pred Rychlíka, kde sa uvoľnil IVAN ĎATELINKA, ktorý v sľubnej príležitosti nezaváhal a nedal súperovmu gólmanovi šancu zasiahnuť – 3:3.
     
    41:38
    Banská Bystrica dala gól!
    Hostia prečkali dvojnásobné oslabenie a hneď po ňom reagujú. Po peknom prenesení hry od Björkunga skúsil šťastie od ľavého mantinelu ŽIGA PAVLIN, Roman Rychlík na tento možno trochu prekvapivý pokus nezareagoval – 3:2.
     
    36:38
    Poprad dal gól!
    Aktivita domácich odmenená zvýšením náskoku. K odrazenému puku sa na pravej strane dostal OLLI VAINIO, bez väčšieho premýšľania ho z prvej napálil na bránku a jeho delovku zastavila až sieť – 3:1. Pre fínskeho obrancu ide už o tretí kanadský bod v dnešnom stretnutí.
     
    29:34
    Banská Bystrica dala gól!
    Hostia sú späť v zápase a hre o body. Branden Troock šikovne prenikol po pravej strane, nahodil puk pred bránku, kde si nakorčuľoval obranca ŽIGA PAVLIN a z bezprostrednej blízkosti zasunul puk za Rychlíkov chrbát – 2:1.
     
    26:49
    Poprad dal gól!
    Domáci odskakujú súperovi na rozdiel dvoch gólov. Paločko síce ešte Sedláčka neprekonal, no po prihrávke Kukuču sa na úrovni modrej čiary dostal k puku OLLI VAINIO, ktorý vystrelil na bránku a urobil to tak dobre a razantne, že Sedláček na túto strelu nedosiahol – 2:0.
     
    9:49
    Poprad dal gól!
    Rýchlo využitá početná výhoda domácich. Oldrich Kotvan nahodil puk na bránku, pred Sedláčkom ho ešte usmernil dnešný popradský kapitán SAMUEL MLYNAROVIČ, český brankár Banskej Bystrice na tento tečovaný pokus zareagovať nedokázal – 1:0.

    Samuel Brecko

    Branky a nahrávky: 10. Mlynarovič (Kotvan, Vainio), 27. Vainio (Kukuča, Paločko), 37. Vainio – 30. Pavlin (Troock), 42. Pavlin (Björkung), 45. Ďatelinka (Troock, Kontos), 47. Kontos (Holenda), 49. Jendek, 53. Troock (Jendek), 59. Tamáši (Výhonský, Holenda)


    HK Poprad: Rychlík (Valluš) – Drgoň, Betker, Kotvan, Vainio, Bokroš, Meliško, Kundrik, Brincko – Livingston, Skokan, Razgals – Bubela, Mlynarovič (C), Záborský – Kukuča, Paločko, Juhola – Petráš, Paukovček, Valigura
    Trenér: Peter Mikula

    HC´ 05 Banská Bystrica: Sedláček (Belányi) – Bačík, Björkung, Kojo, Pavlin, Ďatelinka (C), Holenda, Frídel, Luža – Urbánek, Tamáši, Šoltés – Jendek, Kontos, Troock – Sukeľ, Bíreš, Gašpar – Gabor, Jamrich, Výhonský
    Trenér: Doug Shedden

    Rozhodčí: Korba, Štefik – Jurčiak, Janiga

    Diváci: 1006
    thejrc.org