Litvínov – Kladno 2:3 (kon.) | Mountfield HK – Motor ČB 1:4 (kon.) | Mladá Boleslav – Liberec 3:7 (kon.)
Plzeň – K. Vary 1:0 (kon.) | Třinec – Kometa Brno 7:2 (kon.) | Olomouc – Pardubice 3:2 (po pr.)
konec
HC Oceláři Třinec
7:2 (3:0, 3:1, 1:1)
HC Kometa Brno
Pondělí 26.12.2022, 17:00 • Werk arena, Třinec (kapacita: 5 400 diváků) • Tipsport extraliga • 31. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezký sváteční den z Třince. Na Štěpána se ve WERK ARENĚ utkají dva týmy, které v lednu čeká venkovní utkání v Bratislavě – Oceláři hostí Kometu. Duel startuje v 17 hodin.
     
    HC Oceláři Třinec

    Skvělou formu si nesou třinečtí Oceláři do závěru roku, aktuálně táhnou sérii pěti zápasů minimálně s bodem, ve kterých dokázali čtyřikrát zvítězit. A to i na ledech soupeřů, které v letošní sezoně body příliš neztracejí: V Pardubicích a naposledy po skvělém týmovém výkonu ve Vítkovicích.

    Výsledkem je čtvrtá pozice jen s nepatrnou ztrátou na třetí Olomouc, právě místo v TOP4 zaručující přímý postup do čtvrtfinále play off je největším aktuálním lákadlem dlouhodobé sezony. Potvrdit svou pozici mezi nejlepšími teď budou chtít Oceláři proti Kometě.

    Třinec se v sezoně spoléhá na výbornou obranu, vždyť v posledních pěti zápasech inkasoval pouze šest branek. A po reprezentační přestávce navíc znovu ožila spolupráce druhé formace, do které se k Liboru Hudáčkovi a Marko Daňovi vrátil uzdravený Andrej Nestrašil. Všichni tři si v posledním domácím utkání s Karlovými Vary připsali po dva kanadské body a prsty tahle trojička měla také v obou gólech v Ostravě.

    Poslední utkání Ocelářů

    22. 12. 2022: HC Vítkovice Ridera – HC Oceláři Třinec 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)
    Branky a nahrávky:
    54. L. Krenželok (Bukarts, Marosz) – 10. Daňo (Nestrašil, Zahradníček), 38. Hudáček (Daňo, Mazanec).

    Sestava Ocelářů v posledním utkání: Mazanec – Marinčin, Havránek, M. Doudera, Zahradníček, J. Jeřábek, Čukste, Ročák – Voženílek, Marcinko (A), M. Růžička (C) – Nestrašil, Hudáček, Daňo – Chmielewski, Roman, Hrehorčák – Buček, Dravecký (A), Kurovský.
     
    HC Kometa Brno

    Nejde to podle představ, i tak by se asi dalo shrnout počínání Komety Brno v dosavadním přůběhu aktuální sezony. Tým z jihomoravské metropole přes léto mohutně posiloval a netajil se ambicemi po letech znovu zabojovat o mistrovský titul. Plány se však (zatím) s realitou příliš nepotkávají a dosavadní desáté místo v tabulce je přinejmenším zklamání.

    Dobrá není ani aktuální forma Komety, vždyť na vítězství v základní hrací době Brno čeká od 18. listopadu, tedy více než měsíc. Za tu dobu Kometa dokázala porazit pouze Kladno v prodloužení a Olomouc v nájezdech, jinak si připsala devět porážek, včetně té poslední v Liberci.

    Zoufalé situace tak nabízí prostor k odvážným řešením, Kometa v hluboké sportovní krizi odvolala trenéra Martina Pešouta a do tandemu si na střídačku majitel a kouč Libor Zábranský přizval Patrika Martince, který má svou hokejovou kariéru spjatou s – v Brně nenáviděnou – Spartou.

    Poslední utkání Komety

    20. 11. 2022: Bílí Tygři Liberec – HC Kometa Brno 2:1 (1:1, 1:0, 0:0)
    Branky a nahrávky:
    5. Derner (A. Najman, Flynn), 29. Flynn (Frolík, Derner) – 20. Ščotka (Holík).

    Sestava Komety v posledním utkání: Furch – Kučeřík, Kundrátek, Hrbas, Holland, Ďaloga, Ščotka, Gulaši (A) – Flek, Holík (A), Horký – Zaťovič (C), Kollár, Dufek – Malý, Strömberg, Koblížek – I. Sedláček, Süss, Kratochvíl.
    Překvapí Kometa Oceláře?
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – Havránek, Marinčin, M. Doudera, Zahradníček, J. Jeřábek, Čukste, Ročák – Voženílek, Marcinko (A), M. Růžička (C) – Nestrašil, Hudáček, Daňo – Chmielewski, Roman, Hrehorčák – Buček, Dravecký (A), Kurovský.
    Trenér: Zdeněk Moták

    HC Kometa Brno: Furch (Čiliak) – Kučeřík, Kundrátek (A), Hrbas, Holland, Ďaloga, Ščotka, Gulaši (A) – Flek, Holík, Horký – Zaťovič (C), Kollár, Dufek – I. Sedláček, Strömberg, Koblížek – Süss, Malý, Kratochvíl.
    Trenér: Patrik Martinec

    Rozhodčí: Šír, Obadal – Gebauer, Rožánek.
     
    Hráči jsou na ledové ploše, utkání mezi Oceláři a Kometou začne za pár okamžiků.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:28
    Úvodní vhazování dopadlo vítězně pro Holíka, jako první se ale do soupeřova pásma dostali Oceláři. Růžička nahodil kotouč za branku pro Voženílka, ten ale proti přesile brněnských hráčů o puk přišel.
     
    00:57
    Na led se dostala druhá formace Ocelářů a její lídr Libor Hudáček hned zahrozil. Slovenský útočník pálil z pravého kruhu pro vhazování, kotouč ale proletěl těsně vedle pravé tyče Furchovy klece.
     
    01:19
    Nestrašil chtěl dlouhým pasem poslat do akce Daňa, ten ale byl na modré příliš rychlý a sudí píská ofsajd.
     
    01:40
    Po vyhraném buly ve středním pásmu se do rychlé akce dostal Sedláček, tomu ale při střele kotouč sjel z čepele. Kometa nicméně pokračovala v třinecké třetině, po rychlých přihrávkách mohl opět střílet Sedláček, hostující útočník napálil oblouk branky.
     
    02:24
    Třinečtí se na chvíli podívali do soupeřova pásma, nepřesnou rozehrávkou se ale sami vyhnali zpět do neutrální zóny. Domácí pak jen odevzdali kotouč Kometě.
     
    03:00
    Voženílek s Marcinkem aktivně napadali rozehrávající dvojici Ďaloga – Kučeřík, hostující obránci byli donuceni pouze nahodit puk do střední třetiny.
     
    03:26
    Po drobné chybě Třince se do útočného pásma natlačil Dufek, střela hostujícího útočníka ale mířila do středu branky, Mazanec byl připraven.
     
    03:50
    Hraje se ve vysokém tempu, hned za pár vteřin musel zasahovat Furch, kterého z pravého křídla ohrožoval Daňo. Furch vyrazil puk do rohu.
     
    04:14
    Hostující hráči se natlačili do útočné třetiny a vypracovali si dobrou příležitost ke skórování. Nahozený kotouč od modré před Mazancem usměrňoval Sedláček, třinecký brankář má puk ve své moci.
     
    04:55
    Čukstem nahozený kotouč za Furchovu branku nejrychleji dojel Buček, který pak chtěl kombinovat s Draveckým, ten ale přihrávku nečekal a hrát tak může opět Kometa.
     
    05:20
    Jenže Brnu se rozehrávka vůbec nepovedla a puk končí na zakázaném uvolnění, vhazovat se bude před Furchem.
     
    05:46
    Marcinko chtěl z rohu hostující třetiny nahrát Růžičkovi, hosté ale přihrávku srazili a poslal hru do středního pásma. Tam však dobře zapracoval Voženílek, Třinec se vrací před Furcha.
     
    06:22
    Hudáček dlouho držel kotouč na pravé straně útočného pásma, načež slovenský forvard hledal před brankou stojícího Daňa. Furch ale do přihrávky sáhl a odrazil puk mimo dosah třineckého útočníka.
     
    07:05
    Po krátké mezihře v třineckém pásmu, kdy se Kometa k žádnému střeleckému pokusu nedostala, opět hrají Oceláři.
     
    07:30
    Po dlouhé rozehrávce Mazance se třetí třinecký útok dostal k zakončení, které končí za Furchovými zády. Hostující brankář ale při zákroku posunul branku, sudí jde k videu zkoumat regulérnost branky!
     
    07:30
    Přezkoumávání situace se protahuje, sudí odložili tablet a volají kolegovi u videa.
     
    07:30
    Třinec právě vstřelil branku!
    Branka platí a Oceláři jdou do vedení! Třetí formace si dobrým pohybem v blízkosti brněnské branky vybojovala prostor, po přihrávce Patrika Hrehorčáka z ostrého úhlu se střelou z mezikruží prosazuje MILOŠ ROMAN! Asistence: Patrik Hrehorčák, Milan Doudera.
    07:30 Miloš ROMAN - 1:0
     
    07:55
    Třinec je opět v útočném pásmu, jeho další akci ale zastavuje pohotový Furch. Komerční přestávka.
     
    08:07
    Marcinko vyhrál buly na Růžičku, ten ale z první napálil jen blokujícího Horkého. Hosté pak odpálili puk na icing.
     
    08:38
    Hosté sice dostali kotouč do neutrální zóny, tam se ale k puku velmi rychle vrátili Oceláři, kteří hned zahrozili. Rozjetý Hudáček zavezl puk do útočného pásma, u kruhů pro vhazování jej předal Daňovi, jeho pokus z první ale hosté srazili do ochranné sítě.
     
    09:46
    Dufek v rohu třineckého pásma sebral kotouč Havránkovi, pak jej poslal na modrou, odkud pálil Kučeřík. Jeho střela ale letěla nad Mazancovu branku.
     
    10:18
    Na jedné straně se v rychlém brejku neprosadil Buček, na druhé pak Mazanec likviduje pokus Sedláčka od levého mantinelu.
     
    10:31
    Chmielewski se po vyhraném vhazování rozjel s kotoučem na holi ve vlastním pásmu, polský forvard nahodil od modré na Furcha, kterému se příliš nepovedl zákrok. Brněnský brankář vyrazil puk pouze před sebe, Chmielewského dorážka ale gólovou radost nepřinesla.
     
    11:08
    Kotouč se po souboji u hrazení v třineckém pásmu odrazil na třineckou střídačku, vhazovat se bude před Mazancem.
     
    11:55
    Kometa držela kotouč v útočném pásmu, útočné snažení hostujícího celku končí skrytým nahozením Kučeříka od modré, se kterým ale Mazanec neměl problém.
     
    12:54
    Druhá formace domácích téměř minutu kombinovala v útočném pásmu. Hudáček nejprve nepřesně hledal Daňa, pak od modré do bránícího hráče pálil Jeřábek. Snažení domácích nakonec končí střelou Nestrašila, kterou do lapačky kryje Furch. Komerční přestávka.
     
    13:20
    Kometa mohla udeřit z ničeho. Po nepřesné rozehrávce domácích ve vlastním pásmu se na puk dostal Koblížek, který jej zpoza Mazancovy branky adresoval do mezikruží, odkud pálil Ivo Sedláček. Mazanec se ale skvěle přesunul a vyrazil puk do rohu kluziště!
     
    13:52
    Oceláři se opět dostali před Furcha, Marinčinova střela od modré ale mířila jen do míst, kde stál hostující brankář.
     
    14:09
    Oceláři si vybojovali první přesilovou hru utkání, Marek Ďaloga nedovoleně zastavil střílejícího Hrehorčáka, hostující obránce si odpyká dvě minuty za podrážení.
     
    14:17
    Třinec právě vstřelil branku!
    Osm vteřin stačilo Ocelářům k potrestání Ďalogova faulu a vstřelení druhé branky! Marcinko vyhrál buly, Nestrašil od modré posunul puk na Daňa, který z brankové čáry křížným pasem vyzval ke střele MARTINA RŮŽIČKU! Nejproduktivnější Ocelář historie se z první nemýlil! Asistence: Marko Daňo, Andrej Nestrašil.
    14:17 Martin RŮŽIČKA - 2:0
     
    15:08
    Kometa se po druhé inkasované brance vrhla do útočného pásma, velkou šanci Kundrátka ale zastavil připravený Mazanec.
     
    15:56
    Voženílek aktivně napadal rozehrávajícího Sedláčka, najíždějící Hudáček ale nedokázal zkrotit poskakující kotouč. Kometa posouvá hru do středního pásma.
     
    16:23
    Třinec se ale velmi rychle vrátil do útočné třetiny, Havránek od modré ale branku netrefil. Puk se pak odrazil mimo hrací plochu, vhazovat se bude před Furchem.
     
    17:02
    Dravecký se po pravé straně natlačil do předbrankového prostoru, jeho nepřesná střela ale Furcha nijak nezaskočila. Bučkovi se pak nepovedlo v souboji o kotouč přetlačil Ďalogu.
     
    18:08
    Brnu se povedlo dostat hru do třinecké třetiny, Dufek ale neuspěl v souboji s Marinčinem. Podobně dopadl také o chvíli později Zaťovič.
     
    18:36
    Kometa nicméně přidala na pohybu a zaměstnávala třineckou defenzívu. Snažení jihomoravského celku ale končí Mazancovým zákrokem po Hrbasově nahození.
     
    19:15
    Útočná snaha Komety je u konce, Růžička byl při rozehrávce ve vlastním pásmu podražen, Třinec hraje ve výhodě.
     
    19:34
    Ta ale rychle končí a sudí přerušují hru. Na trestnou lavici odjíždí Radek Koblížek, který nedovoleně zastavil rozehrávajícího kapitána Třince.
     
    19:54
    Třinec rozehrál přesilovkový vzorec na Martina Růžičku, ten ze své oblíbené pozice napálil horní tyč Furchovy branky!
     
    19:59
    Třinec právě vstřelil branku!
    Devět desetin vteřiny svítí na kostce ve WERK ARENĚ a Třinec slaví třetí branku! ANDREJ NESTRAŠIL nejprve vyhrál buly na Růžičku, třinecký útočník pak převzal kotouč od kapitána zpět a na milimetry přesnou střelou z levého kruhu pro vhazování vymetl všechny pavučinky v pravém horním růžku Furchovy branky! Asistence: Martin Růžička.
    19:59 Andrej NESTRAŠIL - 3:0
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První dvacetiminutovka končí, s tříbrankovým vedením do šaten jdou domácí Oceláři. Nutno říci, že vedení je zasloužené, Třinec byl v první části jednoznačně lepším týmem. Skóre utkání v osmé minutě otevřel Miloš Roman, jehož branku musel potvrdit videorozhodčí, pak Třinec střílel v přesilovkách. První početná výhodu po osmi vteřinách využil Martin Růžička, druhou po pětadvaceti sekundách Andrej Nestrašil. Třetí gól domácích padl devět desetin před první sirénou.

    Druhá třetina začne přibližně v 17:58.
     
    Statistiky po první třetině

    Střely na branku: 16:12,
    střely mimo: 4:4,
    zblokované střely: 6:4,
    hity: 3:2,
    vhazování: 11:10,
    vyloučení: 0:2,
    využití: 2:0.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Hosté vstoupili do druhé třetiny s novým brankářem, Dominika Furcha vystřídal Marek Čiliak.
     
    20:48
    Kometa je v úvodu druhé periody aktivnější. Hosté se drží v útočném pásmu, přes dobře bránící Oceláře se ale zatím nedostali k ohrožení Mazance.
     
    21:40
    Vypadá to, že Oceláři otupili úvodní nápor hostí. Nestrašil se po pravé straně dostal k zakončení, Čiliaka ale nepřekonal. Hostující brankář pak do lapačky ukryl nahození Doudery.
     
    21:56
    Zahradníčkovo nahození od modré před Čiliakem tečoval Chmielewski, puk ale branku minul.
     
    22:18
    Oceláři nicméně pokračovali v útočném pásmu, Hrehorčákovi se totiž u zadního mantinelu povedlo sebrat kotouč rozehrávajícímu Hollandovi. Třinec pak vypracoval pozici pro Douderu, ten ale trefil jen připraveného Čiliaka.
     
    22:18
    Vypadá to, že je problém s dvířky na brněnské střídačce, které zavřít. Hrát se tedy chvíli nebude, než pracovníci technické čety problém odstraní.
     
    22:46
    Hra pokračuje. Kometa se dostala do útočného pásma, Süss ale v souboji s Bučkem v rohu třetiny přišel o kotouč.
     
    23:20
    Čukste z hloubi vlastního pásma rozehrál puk na Růžičku, ten jej na útočné modré předal Voženílkovi, jehož jedovatou střelu vyrazil Čiliak ramenem.
     
    23:36
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři zůstali na kotouči a po další akci slaví čtvrtou branku! Hosté se prezentovali velkým nedůrazem před vlastní brankou, čehož dokázal využít DANIEL VOŽENÍLEK, který z bezprostřední blízkosti dorazil Jeřábkovu vyraženou střelu! Asistence: Tomáš Marcinko, Jakub Jeřábek.
    23:36 Daniel VOŽENÍLEK - 4:0
     
    23:36
    Radost domácích ale může být předčasná, hostující trenéři si berou trenérskou výzvu kvůli možnému nedovolenému bránění brankáři Čiliakovi.
     
    23:36
    Branka je uznána, sudí neshledali nic proti pravidlům. Kometa tak bude hrát v oslabení.
     
    23:36
    Menší trest pro hráčskou lavici za zdržování hry odpyká Ivo Sedláček.
     
    24:09
    Oceláři svou třetí přesilovku nezačali nejlépe, Kometa se hned po buly osvobodila.
     
    24:42
    Třinec již je rozestaven před Čiliakem, ale jen na chvíli. Jeřábkovu střelu od modré hostující brankář vyrazil, Růžičkovi se pak nepovedlo zastavit puk před modrou čárou.
     
    25:41
    Sedláček je na ledě, Kometa v plném počtu. V závěru přesilovky se do velké šance natlačili Buček, Chmielewski a Hudáček, ani jeden ale nedokázal z předbrankového prostoru usměrnit kotouč na Čiliakovu branku.
     
    25:58
    Po ubráněném oslabení navíc Kometu čeká její první přesilovka. Nedovoleně si v souboji o kotouč počínal Martin Marinčin, kterého sudí vyloučili za vysokou hůl.
     
    26:38
    Po nezdaru při vhazování se Kometa vrátila do útočného pásma, Kundrátkovu střelu ale Mazanec dokázal vyrazit.
     
    26:51
    Přesilovka Brna končí po třiapadesáti vteřinách. Luboš Horký v souboji o kotouč vysekl hůl Hrehorčákovi, od sudích dostává dvouminutový trest. Sedmašedesát vteřin se bude hrát ve čtyřech, Třinec pak bude mít k dispozici zkrácenou přesilovku. Komerční přestávka.
     
    27:20
    Kometa právě vstřelila branku!
    Větší prostor na ledě více vyhovuje Kometě, která střílí svou první branku! RADEK KOBLÍŽEK s kotoučem na holi objel celé útočné pásmo, aby následně z pravého kruhu pro vhazování poslal puk mimo Mazancův dosah. Třinecký brankář nic neviděl přes clonícího protihráče. Asistence: Radek Kučeřík.
    27:20 Radek KOBLÍŽEK - 4:1
     
    28:00
    Marinčin je zpět z trestné lavice, Třinci začíná další přesilovka.
     
    28:27
    Třinec právě vstřelil branku!
    A domácí tuto příležitost využívají! Martin Růžička od modré poslal kotouč do rohu, kde jej v souboji získal Andrej Nestrašil pro Tomáše Marcinka. Centr první formace zatáhl puk za Čiliakovu branku, avšak zpětným pasem připravil ideální střeleckou pozici pro MARKA DAŇA, který se z bezprostřední blízkosti nemýlil! Asistence: Tomáš Marcinko, Andrej Nestrašil.
    28:27 Marko DAŇO - 5:1
     
    29:31
    Buček na útočné modré neustál souboj s Kratochvílem, napadajícího Kurovského pak zastavil Malý. Kometa přesouvá hru do třinecké třetiny.
     
    30:02
    Tam se ale hosté příliš dlouho neohřáli a Třinec mohl jít do dalšího útoku. Jeřábek ale na modré udělal rychlou kličku, čímž do ofsajdového postavení vystavil Kurovského.
     
    30:48
    Elitní formace domácích se držela v útočném pásmu, těžkou přihrávku Růžičky ale nedokázal zpracovat Voženílek. Puk se pak dostal k Čukstemu, jehož pokus od modré hosté přizvedli do ochranné sítě.
     
    31:10
    WERK ARENA málem viděla šestou branku Třince, na milimetry přesnou přihrávku Daňa ale Hudáček před brankou nedokázal zpracovat a puk se od jeho brusle odrazil mimo Čiliakovu klec.
     
    31:49
    Oceláři přispěchali s další útočnou akcí. Hrehorčák zpoza Čiliakovy branky namazal Douderovi, jeho lehký pokus ale Čiliak bez problémů pokryl.
     
    32:21
    Marek Ďaloga se rozjel na vlastní modré čáře, hostující bek se prokličkoval kolem tří bránících hráčů a už se chystal k zakončení. V tom ale přišla sekera od Jana Zahradníčka, kterou sudí oceňují dvěma minutami. Kometa tak po komerční přestávce bude hrát druhou přesilovku.
     
    32:51
    Kundrátkovu bombu od modré zablokoval Dravecký, hosté se pak znovu dostali na kotouč a Mazanec musel likvidovat střelu Kollára.
     
    33:22
    Další pasáž přesilovky se Kometě zatím nedaří. Třinec dobře brání modrou čáru, hosté se nemohou dostat do útočné třetiny.
     
    34:02
    Kundrátkovi se v pádu povedlo rozehrát na Ščotku, ten ale pak jen nahodil kotouč do rohu kluziště, odkud jej k Čiliakovi odpálil Čukste.
     
    34:26
    Zahradníčkův trest je u konce, Třinec hraje v plném počtu. Po zakázaném uvolnění Komety se bude vhazovat před Čiliakem.
     
    35:05
    Růžičkovu průnikovou přihrávku na Voženílka hosté zachytili, ve středním pásmu pak ale dobře vystoupil Zahradníček, který zastavil Dufka.
     
    35:42
    Hrehorčák v rohu brněnského pásma neuspěl v souboji s Ďalogou, Třinec se musí vrátit do neutrální zóny.
     
    36:42
    Dravecký s Bučkem ve vlastním pásmu zastavili rozjetého Ďalogu, druhý jmenovaný pak po rychlé protiakci marně čekal na přihrávku od Draveckého.
     
    36:55
    Kometa se chtěla rychle dostat do třinecké třetiny, hosty ale zastavuje ofsajd.
     
    37:25
    Marko Daňo na vlastní modré zastavil hostující rozehrávku a se svými spoluhráči se vydal do protiakce. Daňo před brankou posílal kotouč na Nestrašila, ten se ale, po faulu Kima Strömberga, k zakončení nedostal. Přesilovka pro Třinec.
     
    38:08
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třicet vteřin nejprve domácím trvalo, než se dostali do útočného pásma, pak ale Oceláři, po dost šťastné trefě, využili přesilovku. Střela Martina Růžičky z levé strany se nejprve odrazila od bránícího hráče, následně se kotouč odrazil od clonícího TOMÁŠE MARCINKA a zapadl do Čiliakovy branky! Asistence: Martin Růžička, Jakub Jeřábek.
    38:08 Tomáš MARCINKO - 6:1
     
    38:46
    Jakub Malý dostal dost prostoru na ose kluziště. Hostující útočník toho chtěl využít, když pálil z mezikruží, puk ale letěl příliš vysoko.
     
    39:23
    Třinec je opět před Čiliakem. Bombu Marinčina od modré hostující gólman vyrazil, brněnský maskovaný muž pak měl plné ruce práce s nahozením Hrehorčáka, které Čiliak zkrotil nadvakrát.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střelecká exhibice třineckých Ocelářů pokračuje, po dvou třetinách je stav utkání 6:1 pro Třinec. Domácí v první desetiminutovce druhé třetiny přidali další dvě trefy, když nejprve na 4:0 upravoval Daniel Voženílek, po snížení Radka Koblížka pak pátou trefu přidal Marko Daňo. V závěru třetiny ještě šťastným způsobem další přesilovku využil Tomáš Marcinko. Domácí zatím vsítili čtyři přesilovkové trefy.

    Třetí třetina začne přibližně v 18:55.
     
    Statistiky po druhé třetině

    Střely na branku: 29:16,
    střely mimo: 5:6,
    zblokované střely: 10:8,
    hity: 4:7,
    vhazování: 26:16,
    vyloučení: 2:5,
    využití: 4:0.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:07
    Třetí dvacetiminutovka začíná faulem Tomáše Marcinka, který ve středním pásmu fauloval Holíka. Hosté mají k dispozici přesilovou hru.
     
    40:40
    Horký si vyměnil kotouč s Kundrátkem, pak ale napálil jen bránícího Marinčina. Kometa pokračuje v útočném pásmu.
     
    40:52
    Marinčin zablokoval další střelecký pokus Komety, třinecký bek pak odrazem o mantinel poslal puk do hlediště, buly před Mazancem.
     
    41:04
    Po vyhraném buly se kotouč dostal na pravou stranu, odkud střílel Jakub Flek, jehož střela byla ale až příliš přesná, puk orazítkoval horní tyč Mazancovy branky.
     
    41:30
    Flek střílel znovu, opět ze stejného místa, tentokráte ale přímo do náruče brankáře Mazance.
     
    42:17
    Marcinko je na ledě a Třinec hraje v plném počtu. Tomáš Marcinko se hned po návratu z trestné lavice dostal do samostatného úniku, který ale zakončil nepřesně, když se dobře vrátil Kollár.
     
    43:12
    Kometa je po přesilovce ve větším tempu. Ďaloga se opět dostal ze středního pásma až k zakončení, tentokráte ale branku netrefil. Podobně se pak nevedlo Ščotkovi.
     
    44:18
    Dravecký v útočném pásmu sice zachytil Jeřábkovo nahození, Kurovský si pak ale nedokázal pokrýt puk a Kometa otáčí hru.
     
    44:54
    Třinec právě vstřelil branku!
    Domácí po nenápadné akci slaví sedmou branku. Vladimír Dravecký od vlastní modré poslal do akce SAMUELA BUČKA, slovenský forvard si obhodil bránícího hráče a střelou pod vyrážečku posedmé rozvlnil síť brněnské branky! Asistence: Vladimír Dravecký, Daniel Kurovský.
    44:54 Samuel BUČEK - 7:1
     
    45:45
    Dalekonosné nahození Komety z červené čáry Mazanec raději podržel v lapačce, když se k němu sjížděla dvojice protihráčů.
     
    46:15
    Daňo zavezl kotouč do rohu útočného pásma, zpětnou přihrávkou pak hledal před brankou hlídkujícího Hudáčka, k němu se ale puk nedostal.
     
    46:38
    Kometa rychle otočila hru na druhou stranu, Dufkovu střelu Mazanec vyrazil do ochranné sítě. Komerční přestávka.
     
    47:15
    Oceláři málem vsítili osmou branku. Jeřábek s Romanem dostali kotouč do předbrankového prostoru, kde operoval Patrik Hrehorčák. Slovenský forvard si položil Čiliaka a chtěl zasunout puk za jeho nohou, Třinci chyběl kousek štěstí.
     
    47:59
    Oceláři se ještě drželi v útočném pásmu, na Čiliaka ale další pokus nevyslali. Kometa přesouvá hru do střední třetiny.
     
    48:48
    Ocelářům nyní není přáno! Martin Marinčin skvěle našel Daniela Voženílka, který z bezprostřední blízkosti Čiliaka nepřekonal. Kotouč se ale odrazil k Martinovi Růžičkovi, ten mohl dorážet do prázdné, hosté ale vypíchli puk z brankové čáry!
     
    49:00
    Voženílek byl v další šanci, ani tentokráte ale z brankoviště Čiliaka nepřekonal.
     
    49:27
    Po dlouhé Mazancově rozehrávce posunul Růžička puk na Voženílka, ten se ale k zakončení nedostal. Třinec je ale stále v útočném pásmu, hraje jeho druhá formace.
     
    50:05
    Nestrašil namazal na modré stojícímu Zahradníčkovi, ten pálil z první, jeho prudká střela jen těsně minula hostující branku.
     
    50:38
    Kometa se na chvíli podívala do útočného pásma, dobrý Hrehorčákův obranný zákrok ale znemožnil akci Flekovi.
     
    51:20
    Hrálo se opět chvíli v blízkosti Mazancovy branky, Dravecký s Douderou ale zvládli situaci za svou brankou a nepustili hosty k zakončení.
     
    52:09
    Marcinko vyslal do akce Růžičku, který chtěl střílet kolem nohou bránícího hráče. Růžičkovi ale pokus vůbec nesedl a Kometa obrací hru.
     
    52:30
    Oceláři kontrolují zápas a drží kotouč ve své moci. Brnu se nedaří dostat k jakékoliv střelecké příležitosti.
     
    53:19
    Nestrašil křížným pasem vyzval ke střele Hudáčka, ten ale ještě hledal lépe postaveného Daňa, nicméně přihrávka byla příliš prudká. Daňo ale za brankou opět získal puk a překvapivým nahozením jej o Čiliaka chtěl odrazit do branky. Daňovi chyběl kousek.
     
    54:08
    Kometa je v útočném pásmu, hosté ale zatím na branku nevystřelili.
     
    54:38
    A Mazanec nakonec zasahovat nemusel. Třinec otočil hru, Marinčin od modré napálil nic nevidícího Čiliaka. Domácí pokračují v tlaku.
     
    55:27
    Hosté zastavili třinecké snažení a sami se dostali do útočného pásma. Kučeřík ale vystřelit nedokázal, Jeřábek pak sebral kotouč Flekovi.
     
    56:07
    Utkání se již pouze dohrává. Třinec kontroluje průběh posledních minut, žádné další větší střelecké šance k vidění nejsou.
     
    56:24
    Hosté se ve třech chtěli dostat do třinecké třetiny, zastavil je však ofsajd.
     
    56:40
    4 491 diváků sledovalo další nadějnou akci druhé třinecké formace, kdy Daňo nahazoval puk pro Hudáčka. Slovenský forvard se ale k dorážce nedostal.
     
    57:31
    Kometa právě vstřelila branku!
    Branky jsme se přeci jen dočkali, svou druhou trefu v utkání zapisuje hostující Kometa. Chvilková nesoustředěnost třinecké defenzívy umožnila Tomáši Kundrátkovi získat kotouč za Mazancovou brankou, odkud jej hostující bek dostal na JANA SÜSSE, který z mezikruží prostřelil bezmocného Mazance. Asistence: Petr Kratochvíl, Tomáš Kundrátek.
    57:31 Jan SÜSS - 7:2
     
    57:53
    Ještě jedna přesilovka pro Oceláře, Samuela Bučka v útočném pásmu nedovoleně k ledu poslal Michal Gulaši.
     
    58:15
    Daňo nepřesně hledal Růžičku, hosté odpálili kotouč za Mazancovu branku.
     
    58:53
    Oceláři se k zakončení příliš netlačí, spíše hledají cestu pro finální přihrávku do prázdné branky. Nestrašilovi se nepovedlo procpat puk na Růžičku, Kometa jej pak poslala do středního pásma.
     
    59:40
    Třinec má kotouč ve vlastním pásmu, vypadá to, že další branka již nepadne.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání Ocelářů s Kometou končí, z vysokého vítězství 7:2 se radují domácí Oceláři. Třinec byl po většinu zápasu lepším týmem a proto je jeho vítězství zasloužené.
     
    Třinec v prvních dvou třetinách vsítil šest branek, čímž de facto rozhodl o své výhře. Závěrečná třetina již byla v poklidnějším duchu, domácí Samuelem Bučkem přidali sedmou branku, na konečných 7:2 pak upravil Jan Süss.
     
    Nejlepší hráči zápasu

    Andrej Nestrašil (1+2) – Petr Holík (0+0).
     
    Hráči Komety se sjeli pod hostující sektor, aby poděkovali svým příznivcům za podporu, všichni fanoušci Brna se ale k ledové ploše otočili zády.
     
    Statistiky utkání

    Střely na branku: 37:19,
    střely mimo: 10:12,
    zblokované střely: 14:16,
    hity: 7:9,
    vhazování: 31:25,
    vyloučení: 3:6,
    využití: 4:0.
     
    Z mé strany to je pro dnešek vše, děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek svátečního večera. Na shledanou. (19:31:00)
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 8. Roman (Hrehorčák, M. Doudera), 15. M. Růžička (Daňo, Nestrašil), 20. Nestrašil (M. Růžička), 24. Voženílek (Marcinko, J. Jeřábek), 29. Daňo (Marcinko, Nestrašil), 39. Marcinko (M. Růžička, J. Jeřábek), 45. Buček (Dravecký, Kurovský) – 28. Koblížek (Kučeřík), 58. Süss (Kratochvíl, Kundrátek)


    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – Havránek, Marinčin, M. Doudera, Zahradníček, J. Jeřábek, Čukste, Ročák – Voženílek, Marcinko (A), M. Růžička (C) – Nestrašil, Hudáček, Daňo – Chmielewski, Roman, Hrehorčák – Buček, Dravecký (A), Kurovský.
    Trenér: Zdeněk Moták

    HC Kometa Brno: Furch (21. Čiliak) – Kučeřík, Kundrátek (A), Hrbas, Holland, Ďaloga, Ščotka, Gulaši (A) – Flek, Holík, Horký – Zaťovič (C), Kollár, Dufek – I. Sedláček, Strömberg, Koblížek – Süss, Malý, Kratochvíl.
    Trenér: Patrik Martinec

    Rozhodčí: Šír, Obadal – Gebauer, Rožánek

    Diváci: 4 491
    thejrc.org