Finsko – Švýcarsko 2:3 (po pr.) | Švédsko – Rakousko 11:0 (kon.) | Lotyšsko – USA 2:5 (kon.)
konec
Švédsko
11:0 (2:0, 6:0, 3:0)
Rakousko
Pondělí 26.12.2022, 19:38 • Scotiabank Centre, Halifax • Mistrovství světa do 20 let • Skupina A
Partner:
     
    S konstatováním, že Švédsko přejelo Rakousko a vstoupilo do turnaje famózně, se loučím a přeji vám příjemný večer, třeba u sledování dalšího duelu na juniorském mistrovství světa. (22:14:01)
     
    Střetnutí, které naplnilo předzápasové předpoklady. Přineslo totiž jasné vítězství Švédska, hodně gólů a atraktivní hokej, alespoň ze strany domácího mužstva. Tre Kronor si zastříleli, zvedli si sebevědomí a zapsali jasné vítězství. Zcela opačně se pak musí cítit Rakousko, které se nemá absolutně čeho chytit. Hostující hráči na to musejí rychle zapomenout a soustředit se na další duely ve skupině.

    Střely na branku: 51:13
    Střely na branku ve třetí třetině: 17:4
     
    Konec zápasu.
     
    59:35
    Ještě jedno přerušení, jelikož Rakousko vyhodilo za cenu zakázaného uvolnění.
     
    59:25
    Po vyhraném vhazování zamířil kotouč k modré čáře, odkud přišlo další nahození na branku. Benedikt Oschgan na puk dobře viděl a nadvakrát jej schoval do lapačky.
     
    59:07
    Z rohu hrací plochy přihrával na zadní tyčku Oskar Pettersson. Před brankou se ale nacházel překvapený Milton Oscarson, jemuž se vystřelit nepodařilo.
     
    57:21
    Před brankou číhal osamocený Fabian Lysell, jenomže Liam Öhgren byl pod tlakem a přihrával naslepo nepřesně.
     
    56:32
    Na levé straně se před obránce nenatlačil William Strömgren, a tak jeho bekhendové zakončení zamířilo jen do vzdálenějšího rohu.
     
    Střely na branku: 49:11
     
    55:49
    Filip Bystedt se snažil přihrávat na modrou čáru, ovšem Elias Pettersson černou gumu nezpracoval. Domácí mužstvo se vrátilo do pásma a nahozením vybídlo k zákroku lapačkou Benedikta Oschgana.
     
    Dnešní utkání sleduje 7 274 diváků.
    53:50 Oskar PETTERSSON - 11:0
     
    53:50
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tenhle švédský večírek ještě nekončí! U modré čáry se našel střeleckou pozici Victor Sjöholm, jehož pokus zacinkal o levou tyčku. Puk se pak odrazil křížem a nohou jej zpracoval OSKAR PETTERSSON, jenž následně bekhendem navýšil vedení Tre Kronor – 11:0. Asistence: Victor Sjöholm a Ludvig Jansson.
     
    52:54
    Na levé straně hrací plochy nabral velkou rychlost Simon Robertsson, který v pohodě projel kolem obránce a natlačil se před branku. Ovšem mezeru mezi brankářovými betony nenašel.
     
    51:45
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Švédsko:
    Filip Bystedt – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu Rakousko:
    Finn van Ee – 2 min., hrubost.
     
    51:44
    Ludvig Jansson nahazoval puk před branku na teč, kde se nacházel Milton Oscarson, který přispěchal i s dorážkou. Ovšem ani v jednom případě rakouského brankáře nepokořil.
     
    Střely na branku: 43:10
     
    50:41
    Na pravém kruhu se nacházel Fabian Lysell, jenž mířil do bližšího horního rohu branky, kde hostující brankář nenechal místo. Za dorážkou se cpal Noah Östlund, ovšem černou gumu netrefil.
     
    49:45
    Jakon Norén přihrál na modrou čáru, kde se z jedné opřel do puku Axel Sandin-Pellikka. Jeho dělovka mířila k levé tyči, ovšem Benedikt Oschgan byl připravený zasáhnout.
     
    49:32
    Vyloučení v týmu Rakousko:
    Ian Scherzer – 2 min., hrubost.
     
    49:24
    Sledujeme rychlou pasáž, v níž k šancím nedochází. Nic nezměnilo ani nahození Lucy Auera, které mířilo jen vedle vzdálenější tyče.
     
    Střely na branku: 36:10
     
    48:28
    Další ránu od modré čáry vyslal Victor Sjöholm, jehož pokus celou dobu Benedikt Oschgan viděl, a tak ji vyrazil betonem.
     
    47:36
    Z vrcholu levého kruhu vystřelil Jakob Engelhart, jehož zakončení srazil k mantinelu Jakon Norén. Po delší době vidíme trochu více aktivní Rakousko.
     
    46:28
    Rakousko se na malou chvíli usadilo v útočném pásmu a od pravého mantinelu přihrával před branku Aron Summer. Jenomže domácí obránci byli ve správném prostoru.
     
    45:43
    Reprezentace ze severu Evropy už si hraje s pukem a snaží se vyšperkovat nějakou další situaci. Z pravého kruhu vystřelil Milton Oscarson, ovšem brankářův beton byl na správném místě.
    44:06 Filip BYSTEDT - 10:0
     
    44:06
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Hráči v modrých dresech přidávají desátou trefu v přesilové hře! Leo Carlsson z pravé strany chtěl vystřelit na zadní tyč. Ovšem pokus se otřel nejdříve o nohu soupeře a poté zamířil do kolene FILIPA BYSTEDTA – 10:0. Asistence: Leo Carlsson a Ludvig Jansson.
     
    44:00
    Vyloučení v týmu Rakousko:
    Tobias Sablattnig – 2 min., nedovolené bránění.
     
    43:50
    Hostující celek posunul puk do středního pásma a okamžitě zamířil na střídačku.
     
    43:18
    Na pravém křídle podstupoval souboj Jonathan Lekkerimäki, který byl soupeřem dovezen k mantinelu. Následně se Rakousko osvobodilo za cenu zakázaného uvolnění.
    42:45 Fabian WAGNER - 9:0
     
    42:45
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Jonathan Lekkerimäki vybojoval puk u mantinelu a posunul ho na rozjetého spoluhráči. FABIAN WAGNER mířil s kolegou z útoku do přečíslení, ovšem vzal celou akci na sebe a střelou na zadní tyč se nemýlil – 9:0. Asistence: Jonathan Lekkerimäki a Carl Lindbom.
     
    42:05
    Axel Sandin-Pellikka se nacházel pod tlakem a proto nezvládl přihrávku po modré čáře. Hostující celek se nikam nehnal, schoval se do vlastního pásma, kde následně podstupoval souboj u mantinelu.
     
    41:18
    Leo Carlsson se snažil projít do útočného pásma, ovšem na modré čáře jej zastavil čistým hitem Christoph Tialler. Pěkný moment rakouského hráče.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ve druhé části se dominance Švédka zvýšila a potvrdila také gólově. Hráči Tre Kronor během dvaceti minut nasázeli soupeři šest branek a míří za prvním vítězstvím na turnaji. Rakouský trenér se rozhodl také pro změnu v brankovišti, která ale k ničemu nevedla. Nikdo moc nečekal, že by outsider zaskočil favorita, jenomže zatím schytává pořádný výprask!

    Střely na branku: 34:9
    Střely na branku ve druhé třetině: 13:6
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:11
    Fabian Lysell zavezl puk středem do útočného pásma a přihrával na pravou stranu, kde se nacházel obránce Axel Sandin-Pellikka. Jeho pokus mířil na první tyčku, kde byl připravený Benedikt Oschgan.
     
    38:26
    Fabian Lysell se snažil přihrát na modrou čáru, což se mu nepovedlo. Švédský obránce musel odcouvat do středního pásma, kde ale čárový sudí signalizoval přihrávku vysokou holí.
     
    37:18
    Už to vypadalo, že si domácí celek vytvoří další obrovskou šanci. Noah Östlund chtěl v přečíslení přihrávat před branku, ale poslední obránce se položil na led a puk zastavil.
     
    36:14
    Zatímco se Rakousko bránilo a Švédsko kombinovalo v útočném pásmu. Hráči v modrých dresech průběžně střídali.
     
    35:13
    Rakousko se vydalo na druhou stranu a málem se dočkalo čestného zásahu! Ian Scherzer přihrával mezi kruhy, odkud vystřelil Luca Auer. Ovšem Carl Lindbom se nacházel v dobrém prostoru a zasáhl.
     
    34:59
    Za hostující obranou se nacházel Milton Oscarson, který postrádal rychlost, a tak počkal na spoluhráče. Z druhé vlny do situace přijel Noah Östlund, jehož pokus z jedné zlikvidoval Benedikt Oschgan.
     
    34:07
    Hostující celek se po delší době hnal do útoku po levé straně, ovšem přes modrou čáru nepřešel dle pravidel. Pro ofsajd se hra vrátila do středního pásma.
     
    Střely na branku: 31:7
    33:23 Calle ODELIUS - 8:0
     
    33:23
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Rakousko je zralé na ručník a už pošesté ve druhé periodě inkasuje! Střeleckou pozici si u modré čáry hledal CALLE ODELIUS, po jehož nahození se natahoval ještě spoluhráč před brankou. K teči nedošlo, a tak se mezi střelce zapsal další hráč. Asistence: Victor Stjernborg a Fabian Wagner.
    32:33 Liam ÖHGREN - 7:0
     
    32:33
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Adam Engström rozehrál kotouč po mantinelu, kde zaváhal rakouský obránce. Kolem něho se prohnal Noah Östlund, jenž přihrávkou do druhé vlny vybídl ke skórování spoluhráče. LIAM ÖHGREN z mezikruží nedal brankáři šanci zasáhnout – 7:0. Asistence: Noah Östlund a Adam Engström.
     
    31:47
    Po nepřesné střele se Rakousko zmocnilo černé gumy, ovšem do akce se nehnalo a posunulo hru pouze do středního pásma.
     
    30:28
    Střídání v týmu Rakousko:
    ze hřiště odchází Thomas Pfarrmaier, přichází Benedikt Oschgan.
    30:28 Jonathan LEKKERIMÄKI - 6:0
     
    30:28
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Rakousko nedostupuje soupeře a dostává další ránu! Z vrcholu levého kruhu vystřelil JONATHAN LEKKERIMÄKI, který využil clony před brankou. Jeho zakončení zamířilo do horní poloviny brány a Rakousku už bude střídat brankáře. Asistence: Fabian Wagner a Adam Engström.
     
    29:23
    Polovina zápasu je téměř minulostí a hraje se pouze na jednu branku. Rakousko se po dalším kontaktu s pukem jen osvobodilo a vystřídalo.
     
    28:43
    Mezi obránci se nacházel Max Stiegler, ovšem švédští beci se sjeli k sobě a soupeře zastavili na pravé straně útočného pásma.
     
    27:49
    Nahozením od modré čáry se prezentoval Axel Sandin-Pellikka, jehož nahození zamířilo pouze vedle soupeřovy branky.
     
    27:32
    Nepřesná nahrávka švédské reprezentace skončila za brankou soupeře. Píská se další zakázané uvolnění.
     
    Střely na branku: 28:7
    27:16 Milton OSCARSON - 5:0
     
    27:16
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Rakouský brankář si nerozuměl se spoluhráčem a kotouč zůstal vedle branky, kde se ho zmocnil Oskar Pettersson. Jeho přihrávka mířila před branku, kde puk bruslí trefil MILTON OSCARSON. Hostující celek reaguje oddechovým časem. Asistence: Oskar Pettersson.
     
    26:56
    S trochou štěstí si mezi kruhy vzal kotouč Fabian Wagner, po jehož otočce zasáhl Carl Lindbom. S dorážkou chtěl přispěchat ještě Luca Erne, avšak marně.
     
    25:58
    Rakouská kombinace byla trochu kostrbatá, ale po chvíli to od modré čáry zkusil Luca Auer, jenž trefil prvního bránícího hráče. Následně Švédsko dostalo černou gumu do středního pásma.
     
    25:23
    Vyloučení v týmu Švédsko:
    Victor Stjernborg – 2 min., nedovolené bránění.
     
    25:20
    Další švédské zakončení přišlo z levé strany, jenomže kotouč odrazem zamířil do ochranné sítě. Severská reprezentace si utkání užívá, což potvrzuje také výsledek.
     
    24:48
    Axel Sandin-Pellikka zavedl podél mantinelu puk do útočného pásma, ale spoluhráče zadovkou dostal pod tlak. Rakousku se podařilo osvobodit.
     
    24:09
    Další střelecký pokus hostujícímu brankáři vypadl, ale Liam Öhgren dorážkou pátou branku Švédska nepřidal.
     
    23:20
    Vyloučení v týmu Rakousko:
    Luca Auer – 2 min., vysoká hůl.
     
    23:20
    Na levé straně se soupeře snadno zbavil Adam Engström, který mířil do vzdálenějšího horního rohu branky. Ovšem brankáři puk vypadl a přišel další faul.
    22:51 Simon ROBERTSSON - 4:0
     
    22:51
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Vylučovat se ale nebude, protože Tre Kronor využilo ponechanou výhodu! Na ose si našel střeleckou pozici SIMON ROBERTSSON, jehož pokus zápěstím zamířil přesně do levého horního rohu branky. Jestli se v tomto prostoru nacházela nějaká pavučina, už tam rozhodně není – 4:0. Asistence: Oskar Pettersson a Ludvig Jansson.
     
    22:37
    Nahození od modré čáry vyrazil Thomas Pfarrmaier a Rakousko se následně dopustilo dalšího nedovoleného zákroku.
     
    22:19
    Rakousko se znovu nacházelo pot tlakem, a tak se nerozpakovalo a vyhodilo na další zakázané uvolnění.
     
    21:30
    Troufám si říct, že pokud se nestane nic nepředpokládaného, je o soudu tohoto střetnutí rozhodnuto. Jelikož Švédsko velmi dobře bruslí a předvádí dominantní výkon.
    20:48 Isak ROSÉN - 3:0
     
    20:48
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Dnes domácí reprezentace využívá další přesilovou hru! Na vrcholu levého kruhu se naznačením zbavil soupeře ISAK ROSÉN, který postupoval níže k brance. Následně z ostrého úhlu zamířil přesně nad brankářovo rameno. Asistence: Leo Carlsson a Filip Bystedt.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    V úvodní třetině jsme viděli naprostou dominanci švédské reprezentace, která zatím potvrzuje papírové předpoklady. U obou branek se nacházel Isak Rosén, který první sám dal a na druhou přihrál Filipu Bystedtovi. Rakousko především v úvodu mělo nějaké střely, ale například v přesilové hře nic nepředvedlo. Uvidíme, co si oba celky připraví po přestávce.

    Střely na branku: 21:3
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    20:00
    Vyloučení v týmu Švédsko:
    Fabian Lysell – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu Rakousko:
    Luca Erne – 2 min., hrubost.
     
    19:48
    Neuvěřitelnou rychlost na pravé straně nabral Fabian Lysell, který následně přihrával mezi kruhy. Ovšem místo spoluhráče našel jen rakouského soupeře.
     
    19:04
    Z pravého kruhu volil střelu po ledě Leo Carlsson, který mířil na zadní tyčku. Ovšem brankářův beton byl na správném místě.
     
    18:47
    Vyloučení v týmu Rakousko:
    Lukas Hörl – 2 min., držení.
    17:49 Filip BYSTEDT - 2:0
     
    17:49
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tre Kronor odskakují do dvoubrankového vedení! Po vhazování obkroužil branku Isak Rosén, který střelou o beton vytvořil šanci pro spoluhráče. FILIP BYSTEDT se znovu nacházel v levém kruhu, odkud už odkrytou bránu trefil – 2:0. Asistence: Isak Rosén.
     
    14:37
    Vyloučení v týmu Švédsko:
    Ludvig Jansson – 2 min., držení.
    13:17 Isak ROSÉN - 1:0
     
    13:17
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Už to vypadalo, že by Rakousko mohlo přežít akci soupeře. Ovšem přišla laciná ztráta a první branka zápasu. Na pravém kruhu se puku zmocnil ISAK ROSÉN, který využil toho, že brankář neměl hokejku v ruce a vystřelil podél něj na zadní tyčku. Bez asistence.
     
    12:46
    Na levém křídle nabral velkou rychlost Jonathan Lekkerimäki, jehož pokus zamířil kousek vedle branky. Stejný hráč pak obkroužil branku a slabou dorážkou nechal zasáhnout Thomase Pfarrmaiera.
     
    Střely na branku: 14:3
     
    12:30
    Nahozením od modré čáry se prezentoval Finn van Ee. Carl Lindbom se chvíli rozmýšlel, zda nerozehraje, ale raději hru přerušil.
     
    12:11
    Reprezentaci ze severu Evropy se nepovedla přihrávka na pravou stranu, a tak rozhodčí odpískali zakázané uvolnění.
     
    11:33
    Hostující celek byl chvíli pod tlakem, a tak po přejetí červené čáry přišlo nahození. Obě mužstva využívají situace a pouští na led čerstvé síly.
     
    10:31
    Tohle nebyla přesilová hra, kterou by si hostující celek chtěl připomínat. Naopak hráči Tre Kronor už budou v plném počtu a budou moci myslet na ofenzivní snažení.
     
    09:47
    Rakouské zakončení přišlo z vrcholu pravého kruhu, ovšem mířilo jen nad branku. Následně si našlo kotouč, který posunulo do středního pásma.
     
    09:18
    Rakousku se nedaří vrátit před branku soupeře, jelikož se v ofsajdovém postavení nacházel Finn van Ee.
     
    09:13
    Rakousko se chtělo velmi rychle vrátit do pásma, kam byl nastrčen Luca Auer. V přerušené hře došlo na šarvátku, kterou rozhodčí zvládli odehnat.
     
    08:44
    Švédsko vyhrálo vhazování a okamžitě vyhodilo. Do hry se musel zapojit Thomas Pfarrmaier, který sice troufale rozehrál přes napadajícího soupeře, což mu ale vyšlo na jedničku.
     
    08:33
    Vyloučení v týmu Švédsko:
    William Strömgren – 2 min., sekání.
     
    Střely na branku: 12:2
     
    08:15
    Za hostující obranu si najel Noah Östlund, kterému už scházely síly, a tak jej dojeli oba obránci, kteří švédského hráče nenechali vystřelit.
    07:05 Rakouský brankář se skvěle přesunul a odvrátil jasnou branku soupeře
     
    07:05
    Švédská kombinace v přesilové hře byla velmi rychlá! Leo Carlsson přihrál přes osu na levý kruh, odkud okamžitě pálil Filip Bystedt. Ovšem hostující brankář se skvěle přesunul a znovu podržel svůj tým!
     
    06:31
    Isak Rosén přihrával před branku, kde se nacházel Milton Oscarson. Ovšem v dobré pozici puk netrefil, a tak se Rakousku povedlo po chvíli vyhodit do středního pásma.
     
    05:48
    Vyloučení v týmu Rakousko:
    Patrick Söllinger – 2 min., sekání.
     
    05:22
    Dalším pokusem od modré čáry se prezentoval Victor Sjöholm a k následné dorážce se nachomýtl Fabian Lysell. Ovšem Thomas Pfarrmaier celou situaci ustál a puk do branky nepustil!
     
    04:56
    Po vhazování se mezi kruhy objevil Isak Rosén, který se snažil zamířit k levé tyči. Ovšem zakončení švédského útočníka zamířilo těsně vedle branky.
     
    04:33
    Rakousko se ještě chvíli udrželo před švédskou brankou a od modré to vyzkoušel Aron Summer, jehož zakončení brankář viděl a vyrazil jej.
     
    04:03
    Na levém křídle předskočil soupeře Johannes Tschurnig, který byl ve správném momentu dohrán, a tak mířil jen za branku.
     
    03:15
    Na vrcholu pravého kruhu se nacházel nikým nehlídaný Victor Sjöholm, jehož ránu zápěstím vyrazil Thomas Pfarrmaier betonem.
     
    03:03
    Švédské nahození přišlo od modré čáry, jenomže před brankou operoval Fabian Wagner, kterého spoluhráč trefil do nohy.
     
    02:13
    Švédskou akci chtěl ještě podpořit Elias Pettersson, který zachytil puk na modré čáře. Jenomže nahození po mantinelu nevyšlo a hosté vyhodili do středního pásma.
     
    01:06
    Švédské vyhození zachytil na pravé straně Finn van Ee, jehož pokus domácí brankář vyrazil lapačkou. Následně to z vrcholu kruhu zkoušel také Tobias Sablattnig, ale Carl Lindbom byl znovu úspěšný.
     
    00:30
    Rakouské nahození přišlo ještě před červenou čárou, a tak bylo odpískané zakázané uvolnění. Vhazovalo se tak po pravici Thomase Pfarrmaiera.
     
    00:10
    Na úvodní vhazování se postavili Milton Oscarson a Luca Auer. Díky spoluhráči byl úspěšnější švédský centr, a tak jeho tým má právo první akce.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Švédsko i Rakousko už jsou na ledové ploše, což značí, že pár okamžiků budeme svědky úvodního vhazování dalšího zápasu. První střetnutí skončilo překvapením, protože Švýcarsko v prodloužení pokořilo Finsko.
     
    Úvodní sestavy:

    Švédsko: Lindbom (Blomquist) – Sjöholm (A), Engström, Sandin-Pellikka, Odelius, E. Pettersson, Jansson, Norén – Bystedt, Rosén, Carlsson – Lysell, Östlund, Öhgren (A) – Wagner, Lekkerimäki, Stjernborg (C) – O. Pettersson, Robertsson, Strömgren – Oscarson.
    Trenér: Magnus Havelid.

    Rakousko: Pfarrmaier (Oschgan) – Reinbacher (A), Söllinger, Sablattnig, Tialler, Hörl (A), Summer, Lindner – Tschurnig, Auer (C), Scherzer – van Ee, Dobnig, Klassek – Linton, Stiegler, Cernik – Erne, Geifes, Engelhart.
    Trenér: Kirk Furey.

    Rozhodčí: Campbell, Hamilton – Wyonzek (všichni CAN), Waleski (USA).
     
    Ještě jednou vítám všechny nadšence a fanoušky juniorského hokeje. Obě reprezentace představily sestavy, a tak se na ně za pár okamžiků podíváme. Doufejme, že se naplní předzápasové předpoklady a uvidíme hodně gólů.
     
    Druhé utkání na juniorském šampionátu startuje chvíli po 19 hodině 30 minutě. Ze souboje je pro vás připravený podrobný textový přenos, jímž vás provede Michal Luxa. Čeká nás kvalitní střetnutí, v němž je velkým favoritem Švédsko, i proto uvidíme nejlepší juniorský hokej.
     
    Při loňském juniorském mistrovství světa sahala po úspěchu česká reprezentace, avšak v utkání o bronz nestačila právě na Švédsko, které tak do historie přidalo další cenný kov. V Edmontonu opět kralovala Kanada, která si ve finále poradila s Finskem. Tre Kronor tak čeká velmi složitá obhajoba, ovšem na začátek jej čeká soupeř, který by neměl tolik vzdorovat. Ale jak to tak bývá, papírové předpoklady mnohdy ráz zápasu neurčují. Největší hvězdou reprezentace ze severu Evropy by měl být Fabian Lysell, jenž v roce 2021 byl z jednadvacáté pozice draftován Bostonem. Aktuálně je spoluhráčem Jakuba Lauka, oba totiž nastupují za Providence Bruins. Rakousko na minulém šampionátu skončilo na posledním místě tabulky, kdy nezaznamenalo jediný bod. Na druhé straně barikády by měl naše jižní sousedy za záchranou táhnout Vinzent Rohrer, jenž byl v roce 2022 draftován z pětasedmdesáté pozice Montrealem. Rakouská hvězdička má velmi šikovné a rychlé ruce, což by se outsiderovi mohlo hodit. Navíc když této reprezentaci bude chybět Marco Kasper, jenž by byl v opačném největší hvězdou týmu.
     
    Vřele vítám všechny fanoušky ledního hokeje u textového přenosu. Společně budeme sledovat vývoj utkání mezi Švédskem a Rakouskem, který otevře letošní MSJ. Do role jasného favorita jsou před střetnutím pasování Švédi, nicméně soupeř by mohl na úvod turnaje ambiciózní celek překvapit. Utkání začíná v 19:30, přeji příjemnou zábavu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.
    Marken.cz

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 14. Rosén, 18. Bystedt (Rosén), 21. Rosén (Carlsson, Bystedt), 23. Robertsson (O. Pettersson, Jansson), 28. Oscarson (O. Pettersson), 31. Lekkerimäki (Wagner, Engström), 33. Öhgren (Östlund, Engström), 34. Odelius (Stjernborg, Wagner), 43. Wagner (Lekkerimäki, Lindbom), 45. Bystedt (Carlsson, Jansson), 54. O. Pettersson (Sjöholm, Jansson)


    Švédsko: Lindbom (Blomquist) – Sjöholm (A), Engström, Sandin-Pellikka, Odelius, E. Pettersson, Jansson, Norén – Bystedt, Rosén, Carlsson – Lysell, Östlund, Öhgren (A) – Wagner, Lekkerimäki, Stjernborg (C) – O. Pettersson, Robertsson, Strömgren – Oscarson.
    Trenér: Magnus Havelid

    Rakousko: Pfarrmaier (31. Oschgan) – Reinbacher (A), Söllinger, Sablattnig, Tialler, Hörl (A), Summer, Lindner – Tschurnig, Auer (C), Scherzer – van Ee, Dobnig, Klassek – Linton, Stiegler, Cernik – Erne, Geifes, Engelhart.
    Trenér: Kirk Furey

    Rozhodčí: Campbell, Hamilton – Wyonzek (všichni CAN), Waleski (USA)

    Diváci: 7 274
    thejrc.org