Finsko – Švýcarsko 2:3 (po pr.) | Švédsko – Rakousko 11:0 (kon.) | Lotyšsko – USA 2:5 (kon.)
konec
Švédsko
11:0 (2:0, 6:0, 3:0)
Rakousko
Pondělí 26.12.2022, 19:38 • Scotiabank Centre, Halifax • Mistrovství světa do 20 let • Skupina A
Partner:
    53:50 Oskar PETTERSSON - 11:0
     
    53:50
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tenhle švédský večírek ještě nekončí! U modré čáry se našel střeleckou pozici Victor Sjöholm, jehož pokus zacinkal o levou tyčku. Puk se pak odrazil křížem a nohou jej zpracoval OSKAR PETTERSSON, jenž následně bekhendem navýšil vedení Tre Kronor – 11:0. Asistence: Victor Sjöholm a Ludvig Jansson.
    44:06 Filip BYSTEDT - 10:0
     
    44:06
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Hráči v modrých dresech přidávají desátou trefu v přesilové hře! Leo Carlsson z pravé strany chtěl vystřelit na zadní tyč. Ovšem pokus se otřel nejdříve o nohu soupeře a poté zamířil do kolene FILIPA BYSTEDTA – 10:0. Asistence: Leo Carlsson a Ludvig Jansson.
    42:45 Fabian WAGNER - 9:0
     
    42:45
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Jonathan Lekkerimäki vybojoval puk u mantinelu a posunul ho na rozjetého spoluhráči. FABIAN WAGNER mířil s kolegou z útoku do přečíslení, ovšem vzal celou akci na sebe a střelou na zadní tyč se nemýlil – 9:0. Asistence: Jonathan Lekkerimäki a Carl Lindbom.
    33:23 Calle ODELIUS - 8:0
     
    33:23
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Rakousko je zralé na ručník a už pošesté ve druhé periodě inkasuje! Střeleckou pozici si u modré čáry hledal CALLE ODELIUS, po jehož nahození se natahoval ještě spoluhráč před brankou. K teči nedošlo, a tak se mezi střelce zapsal další hráč. Asistence: Victor Stjernborg a Fabian Wagner.
    32:33 Liam ÖHGREN - 7:0
     
    32:33
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Adam Engström rozehrál kotouč po mantinelu, kde zaváhal rakouský obránce. Kolem něho se prohnal Noah Östlund, jenž přihrávkou do druhé vlny vybídl ke skórování spoluhráče. LIAM ÖHGREN z mezikruží nedal brankáři šanci zasáhnout – 7:0. Asistence: Noah Östlund a Adam Engström.
    30:28 Jonathan LEKKERIMÄKI - 6:0
     
    30:28
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Rakousko nedostupuje soupeře a dostává další ránu! Z vrcholu levého kruhu vystřelil JONATHAN LEKKERIMÄKI, který využil clony před brankou. Jeho zakončení zamířilo do horní poloviny brány a Rakousku už bude střídat brankáře. Asistence: Fabian Wagner a Adam Engström.
    27:16 Milton OSCARSON - 5:0
     
    27:16
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Rakouský brankář si nerozuměl se spoluhráčem a kotouč zůstal vedle branky, kde se ho zmocnil Oskar Pettersson. Jeho přihrávka mířila před branku, kde puk bruslí trefil MILTON OSCARSON. Hostující celek reaguje oddechovým časem. Asistence: Oskar Pettersson.
    22:51 Simon ROBERTSSON - 4:0
     
    22:51
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Vylučovat se ale nebude, protože Tre Kronor využilo ponechanou výhodu! Na ose si našel střeleckou pozici SIMON ROBERTSSON, jehož pokus zápěstím zamířil přesně do levého horního rohu branky. Jestli se v tomto prostoru nacházela nějaká pavučina, už tam rozhodně není – 4:0. Asistence: Oskar Pettersson a Ludvig Jansson.
    20:48 Isak ROSÉN - 3:0
     
    20:48
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Dnes domácí reprezentace využívá další přesilovou hru! Na vrcholu levého kruhu se naznačením zbavil soupeře ISAK ROSÉN, který postupoval níže k brance. Následně z ostrého úhlu zamířil přesně nad brankářovo rameno. Asistence: Leo Carlsson a Filip Bystedt.
    17:49 Filip BYSTEDT - 2:0
     
    17:49
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tre Kronor odskakují do dvoubrankového vedení! Po vhazování obkroužil branku Isak Rosén, který střelou o beton vytvořil šanci pro spoluhráče. FILIP BYSTEDT se znovu nacházel v levém kruhu, odkud už odkrytou bránu trefil – 2:0. Asistence: Isak Rosén.
    13:17 Isak ROSÉN - 1:0
     
    13:17
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Už to vypadalo, že by Rakousko mohlo přežít akci soupeře. Ovšem přišla laciná ztráta a první branka zápasu. Na pravém kruhu se puku zmocnil ISAK ROSÉN, který využil toho, že brankář neměl hokejku v ruce a vystřelil podél něj na zadní tyčku. Bez asistence.
    Marken.cz

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 14. Rosén, 18. Bystedt (Rosén), 21. Rosén (Carlsson, Bystedt), 23. Robertsson (O. Pettersson, Jansson), 28. Oscarson (O. Pettersson), 31. Lekkerimäki (Wagner, Engström), 33. Öhgren (Östlund, Engström), 34. Odelius (Stjernborg, Wagner), 43. Wagner (Lekkerimäki, Lindbom), 45. Bystedt (Carlsson, Jansson), 54. O. Pettersson (Sjöholm, Jansson)


    Švédsko: Lindbom (Blomquist) – Sjöholm (A), Engström, Sandin-Pellikka, Odelius, E. Pettersson, Jansson, Norén – Bystedt, Rosén, Carlsson – Lysell, Östlund, Öhgren (A) – Wagner, Lekkerimäki, Stjernborg (C) – O. Pettersson, Robertsson, Strömgren – Oscarson.
    Trenér: Magnus Havelid

    Rakousko: Pfarrmaier (31. Oschgan) – Reinbacher (A), Söllinger, Sablattnig, Tialler, Hörl (A), Summer, Lindner – Tschurnig, Auer (C), Scherzer – van Ee, Dobnig, Klassek – Linton, Stiegler, Cernik – Erne, Geifes, Engelhart.
    Trenér: Kirk Furey

    Rozhodčí: Campbell, Hamilton – Wyonzek (všichni CAN), Waleski (USA)

    Diváci: 7 274
    bahis siteleri