Finsko – Švýcarsko 2:3 (po pr.) | Švédsko – Rakousko 11:0 (kon.) | Lotyšsko – USA 2:5 (kon.)
konec
Švédsko
11:0 (2:0, 6:0, 3:0)
Rakousko
Pondělí 26.12.2022, 19:38 • Scotiabank Centre, Halifax • Mistrovství světa do 20 let • Skupina A
Partner:
     
    S konstatováním, že Švédsko přejelo Rakousko a vstoupilo do turnaje famózně, se loučím a přeji vám příjemný večer, třeba u sledování dalšího duelu na juniorském mistrovství světa. (22:14:01)
     
    Střetnutí, které naplnilo předzápasové předpoklady. Přineslo totiž jasné vítězství Švédska, hodně gólů a atraktivní hokej, alespoň ze strany domácího mužstva. Tre Kronor si zastříleli, zvedli si sebevědomí a zapsali jasné vítězství. Zcela opačně se pak musí cítit Rakousko, které se nemá absolutně čeho chytit. Hostující hráči na to musejí rychle zapomenout a soustředit se na další duely ve skupině.

    Střely na branku: 51:13
    Střely na branku ve třetí třetině: 17:4
     
    Konec zápasu.
     
    59:35
    Ještě jedno přerušení, jelikož Rakousko vyhodilo za cenu zakázaného uvolnění.
     
    59:25
    Po vyhraném vhazování zamířil kotouč k modré čáře, odkud přišlo další nahození na branku. Benedikt Oschgan na puk dobře viděl a nadvakrát jej schoval do lapačky.
     
    59:07
    Z rohu hrací plochy přihrával na zadní tyčku Oskar Pettersson. Před brankou se ale nacházel překvapený Milton Oscarson, jemuž se vystřelit nepodařilo.
     
    57:21
    Před brankou číhal osamocený Fabian Lysell, jenomže Liam Öhgren byl pod tlakem a přihrával naslepo nepřesně.
     
    56:32
    Na levé straně se před obránce nenatlačil William Strömgren, a tak jeho bekhendové zakončení zamířilo jen do vzdálenějšího rohu.
     
    Střely na branku: 49:11
     
    55:49
    Filip Bystedt se snažil přihrávat na modrou čáru, ovšem Elias Pettersson černou gumu nezpracoval. Domácí mužstvo se vrátilo do pásma a nahozením vybídlo k zákroku lapačkou Benedikta Oschgana.
     
    Dnešní utkání sleduje 7 274 diváků.
    53:50 Oskar PETTERSSON - 11:0
     
    53:50
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tenhle švédský večírek ještě nekončí! U modré čáry se našel střeleckou pozici Victor Sjöholm, jehož pokus zacinkal o levou tyčku. Puk se pak odrazil křížem a nohou jej zpracoval OSKAR PETTERSSON, jenž následně bekhendem navýšil vedení Tre Kronor – 11:0. Asistence: Victor Sjöholm a Ludvig Jansson.
     
    52:54
    Na levé straně hrací plochy nabral velkou rychlost Simon Robertsson, který v pohodě projel kolem obránce a natlačil se před branku. Ovšem mezeru mezi brankářovými betony nenašel.
     
    51:45
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Švédsko:
    Filip Bystedt – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu Rakousko:
    Finn van Ee – 2 min., hrubost.
     
    51:44
    Ludvig Jansson nahazoval puk před branku na teč, kde se nacházel Milton Oscarson, který přispěchal i s dorážkou. Ovšem ani v jednom případě rakouského brankáře nepokořil.
     
    Střely na branku: 43:10
     
    50:41
    Na pravém kruhu se nacházel Fabian Lysell, jenž mířil do bližšího horního rohu branky, kde hostující brankář nenechal místo. Za dorážkou se cpal Noah Östlund, ovšem černou gumu netrefil.
    Marken.cz

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 14. Rosén, 18. Bystedt (Rosén), 21. Rosén (Carlsson, Bystedt), 23. Robertsson (O. Pettersson, Jansson), 28. Oscarson (O. Pettersson), 31. Lekkerimäki (Wagner, Engström), 33. Öhgren (Östlund, Engström), 34. Odelius (Stjernborg, Wagner), 43. Wagner (Lekkerimäki, Lindbom), 45. Bystedt (Carlsson, Jansson), 54. O. Pettersson (Sjöholm, Jansson)


    Švédsko: Lindbom (Blomquist) – Sjöholm (A), Engström, Sandin-Pellikka, Odelius, E. Pettersson, Jansson, Norén – Bystedt, Rosén, Carlsson – Lysell, Östlund, Öhgren (A) – Wagner, Lekkerimäki, Stjernborg (C) – O. Pettersson, Robertsson, Strömgren – Oscarson.
    Trenér: Magnus Havelid

    Rakousko: Pfarrmaier (31. Oschgan) – Reinbacher (A), Söllinger, Sablattnig, Tialler, Hörl (A), Summer, Lindner – Tschurnig, Auer (C), Scherzer – van Ee, Dobnig, Klassek – Linton, Stiegler, Cernik – Erne, Geifes, Engelhart.
    Trenér: Kirk Furey

    Rozhodčí: Campbell, Hamilton – Wyonzek (všichni CAN), Waleski (USA)

    Diváci: 7 274
    thejrc.org