Ottawa – Boston 3:2 (1:0 po s.n.) | Columbus – Buffalo 0:0 (odl.) | Carolina – Chicago 3:0 (kon.)
NY Rangers – Washington 0:4 (kon.) | NY Islanders – Pittsburgh 5:1 (kon.) | Nashville – Dallas 2:3 (kon.)
St. Louis – Toronto 4:5 (po pr.) | Winnipeg – Minnesota 1:4 (kon.) | Arizona – Colorado 6:3 (kon.)
Calgary – Edmonton 1:2 (kon.) | Vancouver – San Jose 6:2 (kon.) | Los Angeles – Vegas 4:2 (kon.)
konec
Vancouver Canucks
6:2 (2:1, 2:0, 2:1)
San Jose Sharks
Středa 28.12.2022, 04:00 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    57:32 Brock BOESER - 6:2
     
    57:32
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Domácí se dočkali ještě jedné trefy! Bo Horvat zpoza brány nabídl touš na kruh BROCKU BOESEROVI, který to vymetl precizně. Reimer byl v tomto případě bez šance. 6:2. Asistence: Bo Horvat a Ilja Michejev.
    54:33 Timo MEIER - 5:2
     
    54:33
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Erik Karlsson potvrdil svou letošní výtečnou formu parádním průnikem. Dostal se mezi obránce a poté na levé straně uvolnil TIMA MEIERA, jenž předvedl velice pohotové zakončení. 5:2. Asistence: Erik Karlsson.
    52:11 Bo HORVAT - 5:1
     
    52:11
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Kanadský celek přidává pátou branku a dnes je definitivně rozhodnuto! BO HORVAT se uvolnil na pravé straně útočného pásma, před sebou měl hodně prostoru a nakonec parádně vymetl horní růžek. 5:1. Asistence: Brock Boeser.
     
    47:36
    Spencer Martin předvedl zákrok zápasu! Kotouč se dostal na pravý kruh k Tomáši Hertlovi, který měl před sebou prázdnou branku. Gólman Vancouveru se ale ještě dokázal natáhnout a lapačkou zakročil.
     
    47:02
    Marc-Édouard Vlasic zůstal na chvíli úplně sám mezi kruhy. Zápěstím hledal místo u bližší tyče, ale Spencer Martin zakročil vyrážečkou.
     
    44:47
    Domácí se dostali do přečíslení dva na jednoho. Ilja Michejev vzal nakonec zakončení na sebe, ale mezírku mezi betony Reimera nenašel.
     
    34:56
    U brankoviště domácích pořádně zahrozil Alexandr Barabanov, jemuž ale v rozhodující chvíli kotouč utekl z čepele, takže kvalitnější zakončení přijít nemohlo.
    26:16 Quinn HUGHES - 4:1
     
    26:16
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Teď už to s nadějemi Canucks na bodový zisk vypadá hodně dobře! Obránce QUINN HUGHES se pěkně proháčkoval defenzívou San Jose a poté zametl hrací předmět pod horní tyč. 4:1. Asistence: Ilja Michejev a Bo Horvat.
    24:36 Ilja MICHEJEV - 3:1
     
    24:36
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Domácí se dočkali třetího gólu v tomto utkání! Prostor na levé straně útočného pásma dostal Kuzmenko, jehož křížnou přihrávku si našel ILJA MICHEJEV, který do poloprázdné branky úspěšně zakončil. 3:1. Asistence: Andrej Kuzmenko a Tyler Myers.
     
    22:06
    Vyloučení v týmu San Jose Sharks:
    Nick Bonino – 2 min., držení.
    19:09 Timo MEIER - 2:1
     
    19:09
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Necelou minutu před koncem první třetiny hosté snižují v přesilovce! O rychlé využití výhody se postaral TIMO MEIER, který kousek před bránou nastavil brusli na střílenou pobídku Erika Karlssona. 2:1. Asistence: Logan Couture a Erik Karlsson.
     
    18:59
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks:
    Lane Pederson – 2 min., sekání.
    16:03 Elias PETTERSSON - 2:0
     
    16:03
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Náskok domácích je už rázem dvoubrankový! Pederson se před brankou snažil dorážet ránu od modré čáry, ale Reimer si ještě poradil. Poté však do souboje přijel ELIAS PETTERSSON, jenž přehodil touš přes ležícího gólmana Sharks. 2:0. Asistence: Lane Pederson a Luke Schenn.
     
    08:07
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks:
    Luke Schenn – 2 min., nedovolené bránění.
    04:26 Bo HORVAT - 1:0
     
    04:26
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Vancouver se dostává do vedení! Michejev se nejprve uvolnil mezi kruhy, avšak jeho projektil byl sražen. Na dorážku u zadní tyče číhal BO HORVAT, jenž doklepl černou gumu za brankovou čáru. 1:0. Asistence: Ilja Michejev a Brock Boeser.

    Daniel Fekets

    Branky a nahrávky: 5. Horvat (Michejev, Boeser), 17. E. Pettersson (Pederson, L. Schenn), 25. Michejev (Kuzmenko, T. Myers), 27. Q. Hughes (Michejev, Horvat), 53. Horvat (Boeser), 58. Boeser (Horvat, Michejev) – 20. Meier (Couture, E. Karlsson), 55. Meier (E. Karlsson)


    Vancouver Canucks: S. Martin (Delia) – T. Myers, Q. Hughes, L. Schenn, Ekman-Larsson (A), Bear, Stillman – Boeser, Horvat (C), Michejev – Lazar, J. Miller (A), Garland – Pederson, E. Pettersson, Kuzmenko – Studnicka, Aman, Joshua.
    Trenér: Bruce Boudreau

    San Jose Sharks: Reimer (Kähkönen) – E. Karlsson, Jayc. Megna, Benning, Vlasic, Ferraro (A), Harrington – Barabanov, Couture (C), Meier – Labanc, Hertl, Bonino (A) – Nieto, Sturm, Gregor – J. Svečnikov, Lorentz, Lindblom.
    Trenér: David Quinn

    Rozhodčí: Skilliter, Anderson – Murchison, Fournier

    Diváci: 18 875
    thejrc.org