Švýcarsko – Lotyšsko 3:2 (2:1 po s.n.) | Rakousko – Česko 0:9 (kon.) | Slovensko – USA 6:3 (kon.)
konec
Slovensko
6:3 (1:2, 3:0, 2:1)
USA
Středa 28.12.2022, 22:00 • Avenir Centre, Moncton, Kanada • Mistrovství světa do 20 let • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Napočtenou někdy příště! (00:53:16)
     
    Střely na branku: 26 – 36.
     
    Hvězdy a pruhy se nově ocitly na předposledním místě ve skupině a zítra je čeká důležité velmi střetnutí se Švýcarskem, které si nemohou dovolit ztratit, pokud si nechtějí výrazně zkomplikovat život. Slováky pak v pátek večer čeká zápas s nepříjemným Lotyšskem.
     
    USA po první třetině vedly 2:1, Slovensko pak po pauze šokovalo své soupeře studenou sprchou a v rozmezí několika desítek sekund otočilo na 4:2. Náskok pak až do konce utkání nepustilo, odolalo místy enormnímu americkému tlaku a připsalo si veledůležité tři body.
     
    Dva dny po parádním českém vítězství nad Kanadou si překvapivý úspěch nad papírovými favority připisují také Slováci, kteří poráží Spojené státy 6:3! Tým Ivana Feneše dnes v Avenir Centre podal po všech směrech výborný výkon a vyhrává naprosto zaslouženě.
     
    Nejlepší hráči utkání:
    Adam GAJAN – Tyler BOUCHER.
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Verdikt pro Roberta Bača (SVK) zní pět minut a do konce utkání, prvotní zákrok na Repčíka se pak obejde bez trestu. Na poslední čtyři sekundy utkání na lavici usedne paradoxně Repčík.
     
    59:56
    Celou kočkovanou odstartoval zákrok na Repčíka, po které se rozhodl svého spoluhráče pomstít Bačo. Ten poměrně dlouho držel jednoho z protihráčů u ledu, přitom mu zatlačil hokejkou na krk.
     
    59:56
    No, co si budeme nalhávat, tohle se dalo čekat. Po souboji o puk v rohu za Gajanem vznikla skupinová strkanice, ještě se bude trestat.
     
    59:28
    Utkání se už jen dohrává, Mbereko zůstává v brankovišti. Savage nyní operuje s pukem na kruhu.
    58:53 Alex ČIERNIK - 6:3
     
    58:53
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Máme hotovo, slovenské mladé pušky dnes udělaly klíčový krok směrem k postupu do vyřazovacích bojů a po úctyhodném výkonu poráží Spojené státy! Prázdnou branku ze svého obranného pásma zasáhl ALEX ČIERNIK – 6:3! Svěřenci Ivana Feneše si zaslouží všechnu čest! Asistence: Šimon Nemec.
     
    58:22
    Gajan při přesunu k opačné tyči nedopatřením vyhodil klec z její předepsané pozice. Funtek si po přerušení za brankovištěm vyřizoval účty s jedním z protihráčů, rozhodčí je ale od sebe rychle oddělili.
     
    58:01
    Slovensko tentokrát pryž poslalo do rohu kluziště, teď už to zakázané uvolnění bylo. Přerušuje se.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    57:36
    Vyhozený kotouč nyní minul opuštěnou americkou branku o několik centimetrů. Cestou na druhý konec hrací plochy byl zřejmě tečován, icing to není.
     
    57:30
    Dalším pánem na holení byl Red Savage, Adam Gajan si s jeho dorážkou poradil a puk schoval do své výstroje. Slovenský brankář podává excelentní výkon.
     
    57:11
    Gajan čelil prudkému zakončení z modré čáry, Blakeovu ránu betonem vyrazil do ochranné sítě. Divoký závěr zápasu se tak na malou chvíli zastaví.
     
    57:02
    Slovensko drží puk u mantinelu za svou klecí a odkrajuje cenné vteřinky ze zbytku základní hrací doby.
     
    56:42
    Mešár vyhodil puk na zakázané uvolnění, Kaidan Mbereko se znovu klidí z hracího pole. Americká klec po krátké době opět zeje prázdnotou!
     
    55:58
    Slovenská klec je pod obrovským tlakem, tohle by pro tým kouče Feneše nemuselo dopadnout dobře! Gajan se teď musí hodně otáčet!
    55:08 Tyler BOUCHER - 5:3
     
    55:08
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Tak pozor, v Monctonu to možná bude ještě hodně zajímavé! Spojené státy se prosazují při hře šest na čtyři a stahují své manko na dva góly! Gauthierova střela se od protihráče odrazila do Gajanova betonu a odtud šla na hůl nehlídaného TYLERA BOUCHERA, který z pozice u tyčky zakončil do takřka prázdné branky – 5:3! Asistence: Cutter Gauthier, Logan Cooley.
     
    54:40
    Mbereko míří na střídačku, Amerika zkusí štěstí v dvojnásobné početní výhodě!
     
    54:40
    Komplikace pro Slovensko, Servác Petrovský (SVK) těsně po vhazování omylem vyhodil puk nad mantinel. Fenešovi svěřenci půjdou do čtyř.
     
    54:34
    Další únik Slovenska! Čiernikovi ovšem puk ujel z hokejky, a Mbereka tak pořádně neprověřil. Brankář USA kotouč hravě vytěsnil betonem.
     
    53:57
    Těsně před americkým brankovištěm teď Mberekovi znepříjemňoval život Šotek, který ale za strážce svatyně nakonec puk neprotlačil.
     
    53:22
    Rychlou sérii přihrávek z prostoru pro vhazování uzavřel Hughes, který ale slovenskou klec minul.
     
    52:46
    Gajan si po přerušení pohrává s kotoučem, který lapil do své rukavice. Z křídla ho chtěl překvapit Lucius, gólman měl ale amerického forvarda přečteného.
     
    52:27
    Dění běželo jen pár sekund, Slováci pak vyhodili puk na zakázané uvolnění. Vhazování u Gajana.
     
    Střely na branku: 23 – 27.
     
    52:14
    Za slovenskou klecí teď někdo zahrál puk vysokou holí, máme tu nejspíš poslední komerční přestávku.
     
    51:39
    Americká střela z prostoru mezi kruhem a modrou čarou se neujala, puk končí za brankovištěm.
    50:46 Peter REPČÍK - 5:2
     
    50:46
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Neuvěřitelný výkon svěřenců Ivana Feneše se bez bodového zisku neobejde, Slovensko má k famózní výhře už opravdu blízko! PETER REPČÍK se odpoutal od bránícího protihráče a svůj nájezd uzavřel zakončením z hranice brankoviště. Mbereko sice zakročil včas, kotouč se ale následně od vracejícího se amerického zadáka odrazil za čáru – 5:2! Asistence: Jozef Kmec.
     
    50:28
    Své ofenzivní kvality teď dávají na odiv zase hráči Spojených států, kteří kombinují v útočném pásmu.
     
    49:43
    Dvorský se teď blýskl jedovatou tečí, Mbereko měl znovu co dělat! Slovensko se nehodlá k výhře probránit a chce si pojistit svůj náskok!
     
    48:51
    Tohle byla obrovská šance pro Slovensko! Šotek vybojoval puk u mantinelu a posunul ho na střed na volného Žlnku, jehož krátký únik položený Mbereko vychytal! Skvělý zákrok!
     
    48:35
    Na McGroartyho se nalepil protihráč a nedovolil mu z prostoru před brankovištěm zakončit, Amerika se ale i nadále drží v útočném pásmu.
     
    48:15
    Slováci se dostali do přečíslení tři na dva, Šotek střelou z pravé strany neuspěl. Pár sekund nato to z podobné pozice zkusil znovu, Mbereko opět připraven.
     
    Dnešní utkání sleduje 6 438 diváků.
     
    47:44
    Slovensko už poněkolikáté vyhodilo kotouč na zakázané uvolnění, další vhazování se uskuteční po pravé ruce dosud výborného Adama Gajana.
     
    47:19
    Pod další neúspěšné zakončení Spojených států se podepsal Hughes, který z kruhu trefil jen mantinel.
     
    Střely na branku: 18 – 25.
     
    46:51
    Cooleyho za americkou brankou pronásledoval protihráč, útočník ale nakonec stihl včas rozehrát puk dopředu.
     
    46:17
    Žlnka krátkou přihrávkou vysunul do útoku Dvorského, jehož projektil Mbereko vyrazil do rohu.
     
    45:40
    Po McGroartyho zakončení z voleje přišla chaotická skrumáž, se kterou si ale maskovaný strážce slovenské klece poradil. Teď to nemá vůbec jednoduché.
     
    44:56
    McGroarty z prostoru pro vhazování slovenskou branku výrazně přestřelil. USA se nevzdávají, před týmem Ivana Feneše je pěkně náročných patnáct minut.
     
    44:20
    Hutsonovo nahození se zastavilo na clonícím spoluhráči, Gajan tak tentokrát nemusel zasahovat.
     
    43:43
    Spojené státy drží hru před brankou Adama Gajana, Slovensku se teď nedaří se dostat ke kotouči a znovu se přesunout do útočného pásma.
     
    43:12
    Podél mantinelu ve slovenské třetině se teď bojuje o kotouč, do tahanice je zapojeno několik hráčů.
     
    42:43
    Oba týmy hrají v plném počtu, Amerika je po pěti minutách na hrací ploše v pěti. Slováci během dlouhé přesilovky na Mbereka poslali jen tři střely.
     
    42:03
    Z vyššího trestu pro Connorse zbývá ještě půlminuta, Slovensku se nedaří Mbereka dostat pod tlak. USA dlouhé oslabení zvládá naprosto exemplárně.
     
    41:36
    Tentokrát Spojeným státům ulehčil situaci Behrens, který vyhodil puk až za Gajanovu klec.
     
    40:46
    Lipkin využil trochu laxního přístupu Slováků a pomalou přihrávku podél hranice útočného pásma vyšťouchl za modrou čáru. Amerika se kvalitně brání.
     
    40:09
    Máme tu poslední dějství. Dylan Duke sedí na trestné lavici, kde stoprocentně stráví ještě dvě a půl minuty. Potenciální slovenský gól ho nevysvobodí.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku: 16 – 21.
     
    Tohle byla pro slovenské mladé pušky třetina snů! Po vyrovnaných úvodních minutách svěřenci Ivana Feneše zaskočili papírového favorita třemi slepeným brankami, a do posledního dějství v Avenir Areně vstoupí s dvougólovým náskokem. Utkání tak mají velmi slibně rozehrané a míří vstříc cennému a především důležitému bodovému zisku. Dotáhnou duel do vítězného konce, nebo USA ještě neřekly své poslední slovo?
     
    Další třetina začne přibližně v 0:01.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:53
    Američané mají poslední sekundy prostřední části pod kontrolou, druhá třetina pomalu končí.
     
    39:30
    Dvorského zakončení bylo zblokováno, kotouč se od protihráče odrazil do ochranné sítě.
     
    39:00
    Ohlášena poslední minuta druhé třetiny!
     
    38:55
    Libor Nemec drží puk v neutrální zóně, Slovensko hledá cestu zpět do ofenzivní třetiny.
     
    38:24
    Po Mešárově střele z kruhu ještě přišla série dorážek z hranice brankoviště, Mbereko ale tentokrát nepovolil a jeden z jeho spoluhráčů pak puk vyhodil.
     
    37:52
    Spojené státy dlouhé oslabení zahájily dobře a vyhazují kotouč až ke Gajanově brankovišti.
     
    37:34
    Kenny Connors (USA) se zvedá z trestné lavice a míří do sprch, v Monctonu dnes dohrál! Pětiminutový trest za vražení na hrazení za něj odpyká Duke.
     
    37:34
    Americké frustrace naplno vyplavaly napovrch, Connors naprosto zbytečně u střídaček dohrál rozehrávajícího Nátného! Situaci zkoumá video, z tohohle kouká velký problém pro USA...
     
    37:20
    Hra USA je o poznání agresivnější než dosud, svěřenci Randa Pecknolda jsou evidentně rozladění.
     
    36:56
    Hra se drží před Gajanem, který v poslední minutě musel vytáhnout z rukávu minimálně dva zákroky. Spojené státy se snaží co nejdříve stáhnout manko.
     
    36:13
    V neutrální zóně se teď rodil rychlý protiútok, Spojené státy si ale vysunutého Dvorského pohlídaly.
     
    Střely na branku: 13 – 20.
     
    35:40
    Slovensko vyhazuje puk ven ze svého obranného pásma. Amerika kontroluje kotouč a snaží se něco vymyslet v útoku, teď ale působí trochu bezradně.
     
    34:58
    Lucius se po pravé straně snažil projet před brankoviště, Groch ho tam ale nepustil a místo toho rychlého protihráče natlačil za slovenskou svatyni.
     
    34:26
    Na Cooleyho se nalepili hned dva protihráči, forvard ale i tak z posledních sil zvládl zakončit. Gajan kotouč bez větších obtíží vytěsnil za brankoviště.
     
    33:37
    Peart sbírá kotouč za svou klecí a rozehrává, Americkou hru teď nicméně doprovází celá řada nepřesností.
    33:20 Filip MEŠÁR - 4:2
     
    33:20
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    A už je to o dvě branky, opaření Američané znovu inkasují a v Monctonu je zaděláno na pořádné překvapení! Mbereka tentokrát překvapil FILIP MEŠÁR, jenž se prosadil z prostoru mezi kruhem a hranicí pásma. Takhle si tým Randa Pecknolda nejspíš průběh střetnutí nepředstavoval – 4:2! Asistence: Šimon Nemec, Alex Šotek.
     
    32:48
    Za Gajanem se teď bojuje o kotouč, gól Spojené státy naštval. Slovensko je zatlačeno ve svém pásmu.
    31:48 Róbert BAČO - 3:2
     
    31:48
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Druhá třetina je ze strany týmu kouče Feneše výborná, Mbereko musí ze své klece lovit třetí kotouč! Náskok Slovákům pěkným zakončením z pravé strany vrací ROBERT BAČO, který puk poslal přesně do prostoru mezi ramenem amerického brankáře a rohem svatyně – 3:2! Asistence: Šimon Groch, Josef Kmec.
     
    31:07
    Čiernik vypálil z pravého kruhu, jeho zakončení ale bylo zblokováno. Sledujeme strhující a vyrovnanou podívanou, která rozhodně nenudí.
     
    Střely na branku: 11 – 16.
     
    30:43
    Chaotický americký přechod do ofenzívy se nezdál čárovému rozhodčímu, který odpískal ofsajd.
    30:01 Dalibor DVORSKÝ - 2:2
     
    30:01
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    V polovině utkání je vyrovnáno, v Avenir Areně začínáme od začátku! Slováci rozjeli kombinaci v útočném pásmu, kterou povedenou střelou z modré čáry do pravého horního rohu uzavřel DALIBOR DVORSKÝ. Mbereko jeho ránu pravděpodobně ani neviděl, Adam Sýkora mu totiž ukázkově clonil na mezikruží – 2:2! Asistence: Maxim Štrbák, Peter Repčík.
     
    29:21
    Sledujeme povedenou pasáž hry ze strany Slovenska, vyvrcholí přesilovkovou trefou? Lane Hutson (USA) míří na trestnou lavici za hákování.
     
    29:19
    Paže jednoho z hlavních rozhodčích znovu vystřelila nahoru, Slovensko má ponechanou výhodu.
     
    28:24
    Spojené státy vyhodily kotouč na zakázané uvolnění, po krátké pauze uvidíme buly před Mberekem.
     
    27:57
    Tohle byla parádní akce z dílny Slováků! Americká obrana zapomněla na Petrovského, kterého Mešár našel pěknou přihrávkou od mantinelu a Mbereko měl následně co dělat, aby pěkně jedovatou teč z kruhu vyrazil!
     
    27:32
    Hra se nyní drží hlavně v neutrální zóně, ani jednomu celku se nedaří se usadit před svatyní soupeře.
     
    Střely na branku: 9 – 15.
     
    26:54
    Sledujeme dlouhou pasáž hry bez přerušení, o něco málo více ze hry teď mají Fenešovi svěřenci.
     
    26:29
    Z hranice útočné třetiny pálil Groch, Mbereko se přesunul k opačné tyči a nahození vyrazil.
     
    25:58
    Nemec pronesl puk za modrou čáru a zkusil ho zahrát podél mantinelu za brankoviště, kde ale v té době neměl ani jednoho spoluhráče. Tohle Slovensku nevyšlo.
     
    25:09
    Funtek z neutrální zóny nahodil kotouč za Mbereka, slovenská pětka se následně vydala na střídačku.
     
    24:44
    Hraje se nahoru dolu. Spojené státy kontrolují kotouč, nedaří se jim se ale usadit u Gajana.
     
    23:44
    Mittelstadt za brankou připravil o kotouč útočícího Mešára, slovenský pobyt v americké třetině tentokrát čítal jen jednotky sekund. Amerika je na puku.
     
    23:23
    Do slovenských statistik putuje další zakázané uvolnění, vhazovat se bude po Gajanově levici.
     
    22:59
    Duke byl teď až moc důrazný, natlačil se přímo až do brankoviště a srazil se s Gajanem. Rozhodčí zastavuje hru, další buly proběhne ve středním pásmu.
     
    22:42
    Honzek odzbrojil protihráče v prostoru pro vhazování, Slovensko se snaží přesunout hru před Mbereka.
     
    22:13
    Mbereko si teď poradil s nenápadným bekhendem, který na něj letěl z prostoru mezi kruhem a brankovištěm.
     
    21:30
    Čerstvě vysvobozený zadák nyní drží puk za Gajanem a čeká, až se na led dostane nová slovenská formace.
     
    21:13
    Americkou početní výhodu uzavírá nepřesná rána z pravého kruhu, Slovensko je v plném počtu.
     
    20:47
    Skrumáž před Gajanem branku nepřinesla. Pár sekund poté to z pravého kruhu zkusil Snuggerud, jehož zakončení brankář vytěsnil do ochranné sítě.
     
    20:02
    Prostřední část je tu. Nemec se vrátil na trestnou, USA třetinu zahajují přes minutu dlouhou přesilovkou.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku: 6 – 11.
     
    Úvodní dějství je minulostí! Slovensko vstoupilo do zápasu dobře a už ve třetí minutě se radovalo z prvního gólu, Spojené státy ovšem inkasovaný zásah probral z počáteční letargie a svěřenci Randa Pecknolda pak celkem rychle otočili skóre. Stav po první třetině zní 2:1 pro USA, které měly na ledě po většinu doby převahu a nebýt slušného výkonu Gajana mezi třemi tyčemi, mohl by jejich náskok být ještě výraznější.
     
    Další třetina začne přibližně ve 23:04.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:40
    Slovensko se už podruhé osvobodilo, Americe se nedaří se v závěru periody usadit před Gajanem.
     
    19:11
    Početní výhody se nyní ujmou USA, Šimon Nemec (SVK) je po faulu u mantinelu trestán za podrážení.
     
    19:00
    Ohlášena poslední minuta první třetiny!
     
    18:35
    Spojené státy si v oslabení počínají velmi solidně, Slovensko většinu své první přesilovky tráví ve svém obranném pásmu. Mbereko je bez práce.
     
    18:04
    Slováci bezúspěšně hledají cestu zpět do útočného pásma, tentokrát puk vymrštil Gauthier.
     
    17:44
    Puk letí přes všechny čáry až za Gajanovo brankoviště, Slovensko se musí stáhnout z útočného pásma.
     
    17:07
    Fenešův výběr vyhrál buly před Mberekem a rozjel kombinaci, bránící Američané ho ale aktivně napadají a snaží se ho co nejdříve připravit o kotouč.
     
    Střely na branku: 6 – 10.
     
    16:47
    Slovensko má šanci se vrátit zpět do zápasu, po konci reklamní přestávky si zahraje přesilovku. Jimmy Snuggerud (USA) je vykázán za podrážení.
     
    16:38
    Adam Gajan si na své konto připisuje další úspěšný zákrok, tentokrát včas zasáhl vyrážečkou.
     
    15:58
    Mittelstadtovo nahození z modré čáry bylo zblokováno, USA se ale i nadále drží v útočném pásmu.
     
    15:23
    Brindley od mantinelu nahodil puk před brankoviště, kde se jej ještě někdo neúspěšně pokusil tečovat. Gajan tak tentokrát nebyl nucen zasáhnout.
     
    14:31
    Mbereko nahození z modré čáry vyrážečkou vytěsnil do rohu hrací plochy, kde si volný puk vzal na svou hůl jeden z hráčů Spojených států.
     
    13:56
    Ufko zachytil ujíždějící kotouč na hranici pásma a nahodil ho za Gajana, kde o něj bojuje Savage.
     
    13:12
    Spojené státy mají na hrací ploše převahu, Slovensku se nedaří se prokousat ven z vlastní obranné zóny. Američané ho dusí výborným forčekem.
     
    12:40
    Teď ale Slováky zachránila branková konstrukce, Gauthier z prostoru pro buly nastřelil tyčku!
     
    12:18
    Po přihrávce zpoza branky přišla na Gajana rána z voleje z pravého kruhu, kterou připravený strážce slovenské svatyně vytěsnil mimo nebezpečí.
     
    11:37
    Nepovedená rozehrávka jednoho ze Slováků ze středního pásma skončila až za americkou svatyní, hra se tak aspoň na pár sekund vrátí ke Gajanovi.
     
    Střely na branku: 5 – 8.
     
    11:10
    Bleskový protiútok uzavřel Boucher, Gajan byl připraven a další zákrokem nás poslal do reklamní pauzy.
     
    10:47
    Slovensko se teď zuby nehty snaží se udržet v útočném pásmu, Amerika ale houževnatě brání a nepouští protihráče do zakončení. Mbereko je bez práce.
     
    10:23
    Gauthier nahodil pryž na Gajana z neutrální zóny, Spojené státy momentálně rychle střídají formace.
     
    09:47
    Nátny nezvládl odzbrojit rychlého Brindleyho, jenž se obtočil kolem klece a následně vystřelil. Jeho zakončení ale nebylo přesné a skončilo až v ochranné síti.
     
    09:25
    Rychlá akce Fenešových svěřenců vedla k zakončení z pravé strany, které připravený Mbereko bez větších obtíží zastavil. Hra je na chvíli přerušena.
     
    09:12
    V rohu za slovenskou svatyní sledujeme bitvu o kotouč, do které je zapojeno hned několik hráčů.
     
    08:40
    Groch chtěl vyhodit puk ven ze své zóny, což se mu ale nepodařilo. Amerika se ještě chvíli držela vepředu, než se musela stáhnout za modrou čáru.
     
    07:45
    Hughes se odpoutal od bránících protihráčů a poslal puk na mezikruží na Cooleyho, který jej obratem ztratil. Slovensko se dostává ke kotouči.
     
    Střely na branku: 4 – 7.
     
    07:29
    Spojené státy se teď pokusily za Gajana puk doslova protlačit, slovenská defenzíva opět situaci nezvládla. Gólman ovšem nakonec pryž dostal pod kontrolu.
    06:48 Gavin BRINDLEY - 1:2
     
    06:48
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Tým Randa Pecknolda otáčí skóre a ujímá se vedení! Hutson se uvolnil u pravého mantinelu a zkusil na Gajana vystřelit, přičemž jeho zakončení do bližšího horního rohu slovenské branky tečoval GAVIN BRINDLEY! Krásná práce amerického útočníka na kruhu – 1:2! Asistence: Lane Hutson, Charlie Stramel.
     
    06:17
    Před Gajanem teď zavládl chaos, slovenská obrana pod náporem kapitulovala a měla velké štěstí, že Američani této situace nevyužili!
     
    05:57
    Blakeova střela byla zblokována, Amerika je usazena v útočném pásmu a snaží se překonat gólmana.
     
    05:30
    Slováci do svého druhého oslabení vstoupili dobře a v úvodních sekundách drží hru daleko od Gajana.
     
    04:42
    To bylo rychlé, gól platí! Situace se tak pro Slovensko komplikuje, dvě trestné minuty za neúspěšnou trenérskou výzvu jede odsedět František Dej (SVK).
     
    04:42
    Platnost zásahu bude muset ještě potvrdit video, slovenská střídačka využívá trenérskou výzvu! Podle Ivana Feneše byl Gajan totiž nedovoleně bráněn a nemohl adekvátně zasáhnout.
    04:42 Tyler BOUCHER - 1:1
     
    04:42
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Americe k využití přesilovky stačilo patnáct sekund, v Monctonu máme vyrovnáno! Sérii přihrávek z kruhu uzavřel Gauthier, jehož odraženou střelu za položeného Gajana doklepl nedostatečně hlídaný TYLER BOUCHER – 1:1! Asistence: Rutger McGroarty, Cutter Gauthier.
     
    04:27
    Slovensko teď ovšem půjde do čtyř, Alex Čiernik (SVK) dostává menší trest za hákování.
     
    03:56
    Spojené státy si do statistik zapisují zakázané uvolnění, další buly tak proběhne před Mberekem.
     
    03:35
    Gajan vyjel za své brankoviště a rozehrál vyhozenou pryž dopředu, Fenešův tým teď kontroluje hru.
     
    02:52
    Slováci stále nemají dost, Američanům vstup do střetnutí nevychází dle představ. Obrana hvězd a pruhů si teď nepohlídala Honzeka, který po straně zaútočil a donutil Mbereka předvést další zákrok.
    02:14 Libor NEMEC - 1:0
     
    02:14
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Výborný start pro Slováky, svěřenci Ivana Feneše ve třetí minutě odskakují do vedení! Z pravého křídla se před brankoviště posunul LIBOR NEMEC, jehož následné zakončení se štěstím proklouzlo skrz hustou clonu před Mberekem až za záda amerického brankáře – 1:0! Asistence: Adam Žlnka, Šimon Nemec.
     
    01:54
    Sledujeme rychlou a vyrovnanou podívanou, od úvodního buly se zatím v Monctonu nepřerušovalo.
     
    01:28
    Behrens se uvolnil na pravé straně a zkusil zakončit, Gajanovu branku ovšem přestřelil.
     
    00:55
    Hraje se nahoru dolu, častěji jsou na kotouči stále Slováci. Těm se však nedaří vybojovat útočné pásmo, Mbereko dosud nebyl nucen zasáhnout.
     
    00:12
    Slovensko po vyhraném prvním buly nahazuje kotouč za Mberekovu svatyni a snaží se se usadit v útoku.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Sudí svolává hráče do kruhu, jdeme na věc!
     
    Oba celky jsou na ledě, v monctonském Avenir Centre je vše připraveno. Za chvíli startujeme.
     
    Úvodní buly je naplánováno na desátou večer našeho času, dá se však očekávat, že se zhruba o pět až deset minut opozdí, jak je ostatně v zámoří zvykem.
     
    Ještě jednou vás zdravím a přeji vám příjemný středeční večer, bitva začíná zhruba za hodinu! Níže si můžete prohlédnout dnešní zahajovací sestavy.
     
    Úvodní sestavy:

    Slovensko: Gajan (Marinov) – Š. Nemec (C), Funtek, Štrbák, Nátny, Kmec, Groch, Bečár – Mešár (A), Petrovský, Honzek – Sýkora, Dvorský, Čiernik – Žlnka, L. Nemec (A), Repčík – Dej, Štefančík, Bačo – Šotek.
    Trenér: Ivan Feneš.

    USA: Mbereko (Augustine) – Peart, Hughes (C), Hutson, Chesley, Ufko, Behrens (A), Mittelstadt – Gauthier, Snuggerud, Cooley – McGroarty, Blake, Lucius – Boucher, Savage (A), Duke – Brindley, Connors, Stramel – Lipkin.
    Trenér: Rand Pecknold.

    Rozhodčí: Magnusson (SWE), Salonen (FIN) – Goncalves (FRA), Grillo (USA).
     
    VZÁJEMNÁ BILANCE NA MSJ

    Pro zajímavost přikládáme výsledky posledních pěti soubojů USA a Slovenska na předchozích šampionátech. Čtyři duely vyhrál favorit z země hvězd a pruhů, jeden pro sebe urval outsider. Kdo se bude radovat dnes?

    2021, čtvrtfinále: USA – Slovensko 5:2
    2018, skupina: USA – Slovensko 2:1
    2017, skupina: USA – Slovensko 2:3
    2016, skupina: Slovensko – USA 2:5
    2014, skupina: USA – Slovensko 3:0
     
    USA (3. místo)
    1 Z, 1–0–0–0, 5:2 (+3), 3 body

    Amerika ve svém prvním představení na turnaji vyzvala na souboj Lotyšsko, které papírového favorita ze zámoří pořádně potrápilo. Spojené státy sice nakonec dokráčely ke třem bodům, tým z Pobaltí ale zlomily až v poslední dvacetiminutovce. Před startem třetí třetiny bylo skóre vyrovnané 2:2, přičemž USA si pak zajistily výhru díky brankám Luciuse, Savage a Hughese.

    26. 12.: Lotyšsko – USA 2:5 (0:0, 2:2, 0:3)

    Branky a nahrávky: 25. Ravinskis (Rullers, Ozolinš), 35. Fenenko (Rullers) – 21. Snuggerud (Cooley), 30. Behrens (Savage, Duke), 42. Lucius (Behrens, Blake), 47. Savage (Duke), 54. Hughes (Peart, Stramel).
    Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:5.

    USA: Augustine – Peart, Hughes, Hutson, Chesley, Behrens, Ufko, Mittelstadt – Gauthier, Cooley, Snuggerud – McGroarty, Lucius, Blake – Duke, Savage, Boucher – Connors, Stramel, Brindley – Lipkin.
     
    SLOVENSKO (5. místo)
    1 Z, 0–0–0–1, 2:5 (-3), 0 bodů

    Slováci včera zahájili pouť základní skupinou B tuhou bitvou s Finskem. Po první třetině sice díky trefám Päivärinty a Repčíka platil vyrovnaný stav, seveřané se však ve druhé části ujali tříbrankového vedení a vyhnali Andrisíka z branky. Po pauze se pak prosadil znovu Repčík, na jeho zásah ovšem rychle zareagoval Lambert a upravil na konečných 5:2 z pohledu Suomi.

    27. 12.: Finsko – Slovensko 5:2 (1:1, 3:0, 1:1)

    Branky a nahrávky: 9. Päivärinta (Suomi, Ervasti), 24. Kemell (Koivunen, Salin), 28. O. Kapanen (Kemell), 34. Nyman (Vilén, O. Kapanen), 46. Lambert (Ervasti) – 20. Repčík (Dvorský, Štrbák), 44. Repčík (Štrbák, Čiernik).
    Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:2, 5:2.

    Slovensko: Andrisík (34. Marinov) – Bečár, Š. Nemec, Nátny, Štrbák, Groch, Funtek, Kmec – Honzek, Petrovský, Mešár – Čiernik, Dvorský, Sýkora – L. Nemec, Repčík, Žlnka – Bačo, Dej, Štefančík.
     
    Příjemnou středu u sledování hokejového Mistrovství světa juniorů! Nabitý program letošního šampionátu pokračuje duelem mezi Slovenskem a USA.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 22:00.
    Marken.cz

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 3. L. Nemec (Žlnka, Š. Nemec), 31. Dvorský (Štrbák, Repčík), 32. Bačo (Groch, Kmec), 34. Mešár (Š. Nemec, Šotek), 51. Repčík (Kmec), 59. Čiernik (Š. Nemec) – 5. Boucher (McGroarty, Gauthier), 7. Brindley (Hutson, Stramel), 56. Boucher (Gauthier, Cooley)


    Slovensko: Gajan (Marinov) – Š. Nemec (C), Funtek, Štrbák, Nátny, Kmec, Groch, Bečár – Mešár (A), Petrovský, Honzek – Sýkora, Dvorský, Čiernik – Žlnka, L. Nemec (A), Repčík – Dej, Štefančík, Bačo – Šotek.
    Trenér: Ivan Feneš.

    USA: Mbereko (Augustine) – Peart, Hughes (C), Hutson, Chesley, Ufko, Behrens (A), Mittelstadt – Gauthier, Snuggerud, Cooley – McGroarty, Blake, Lucius – Boucher, Savage (A), Duke – Brindley, Connors, Stramel – Lipkin.
    Trenér: Rand Pecknold.

    Rozhodčí: Magnusson (SWE), Salonen (FIN) – Goncalves (FRA), Grillo (USA).

    Diváci: 6 438
    thejrc.org