Švýcarsko – Lotyšsko 3:2 (2:1 po s.n.) | Rakousko – Česko 0:9 (kon.) | Slovensko – USA 6:3 (kon.)
konec
Slovensko
6:3 (1:2, 3:0, 2:1)
USA
Středa 28.12.2022, 22:00 • Avenir Centre, Moncton, Kanada • Mistrovství světa do 20 let • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:56
    Verdikt pro Roberta Bača (SVK) zní pět minut a do konce utkání, prvotní zákrok na Repčíka se pak obejde bez trestu. Na poslední čtyři sekundy utkání na lavici usedne paradoxně Repčík.
    58:53 Alex ČIERNIK - 6:3
     
    58:53
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Máme hotovo, slovenské mladé pušky dnes udělaly klíčový krok směrem k postupu do vyřazovacích bojů a po úctyhodném výkonu poráží Spojené státy! Prázdnou branku ze svého obranného pásma zasáhl ALEX ČIERNIK – 6:3! Svěřenci Ivana Feneše si zaslouží všechnu čest! Asistence: Šimon Nemec.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    56:42
    Mešár vyhodil puk na zakázané uvolnění, Kaidan Mbereko se znovu klidí z hracího pole. Americká klec po krátké době opět zeje prázdnotou!
     
    55:58
    Slovenská klec je pod obrovským tlakem, tohle by pro tým kouče Feneše nemuselo dopadnout dobře! Gajan se teď musí hodně otáčet!
    55:08 Tyler BOUCHER - 5:3
     
    55:08
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Tak pozor, v Monctonu to možná bude ještě hodně zajímavé! Spojené státy se prosazují při hře šest na čtyři a stahují své manko na dva góly! Gauthierova střela se od protihráče odrazila do Gajanova betonu a odtud šla na hůl nehlídaného TYLERA BOUCHERA, který z pozice u tyčky zakončil do takřka prázdné branky – 5:3! Asistence: Cutter Gauthier, Logan Cooley.
     
    54:40
    Mbereko míří na střídačku, Amerika zkusí štěstí v dvojnásobné početní výhodě!
     
    54:40
    Komplikace pro Slovensko, Servác Petrovský (SVK) těsně po vhazování omylem vyhodil puk nad mantinel. Fenešovi svěřenci půjdou do čtyř.
     
    54:34
    Další únik Slovenska! Čiernikovi ovšem puk ujel z hokejky, a Mbereka tak pořádně neprověřil. Brankář USA kotouč hravě vytěsnil betonem.
    50:46 Peter REPČÍK - 5:2
     
    50:46
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Neuvěřitelný výkon svěřenců Ivana Feneše se bez bodového zisku neobejde, Slovensko má k famózní výhře už opravdu blízko! PETER REPČÍK se odpoutal od bránícího protihráče a svůj nájezd uzavřel zakončením z hranice brankoviště. Mbereko sice zakročil včas, kotouč se ale následně od vracejícího se amerického zadáka odrazil za čáru – 5:2! Asistence: Jozef Kmec.
     
    49:43
    Dvorský se teď blýskl jedovatou tečí, Mbereko měl znovu co dělat! Slovensko se nehodlá k výhře probránit a chce si pojistit svůj náskok!
     
    48:51
    Tohle byla obrovská šance pro Slovensko! Šotek vybojoval puk u mantinelu a posunul ho na střed na volného Žlnku, jehož krátký únik položený Mbereko vychytal! Skvělý zákrok!
     
    39:00
    Ohlášena poslední minuta druhé třetiny!
     
    37:34
    Kenny Connors (USA) se zvedá z trestné lavice a míří do sprch, v Monctonu dnes dohrál! Pětiminutový trest za vražení na hrazení za něj odpyká Duke.
     
    37:34
    Americké frustrace naplno vyplavaly napovrch, Connors naprosto zbytečně u střídaček dohrál rozehrávajícího Nátného! Situaci zkoumá video, z tohohle kouká velký problém pro USA...
    33:20 Filip MEŠÁR - 4:2
     
    33:20
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    A už je to o dvě branky, opaření Američané znovu inkasují a v Monctonu je zaděláno na pořádné překvapení! Mbereka tentokrát překvapil FILIP MEŠÁR, jenž se prosadil z prostoru mezi kruhem a hranicí pásma. Takhle si tým Randa Pecknolda nejspíš průběh střetnutí nepředstavoval – 4:2! Asistence: Šimon Nemec, Alex Šotek.
    31:48 Róbert BAČO - 3:2
     
    31:48
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Druhá třetina je ze strany týmu kouče Feneše výborná, Mbereko musí ze své klece lovit třetí kotouč! Náskok Slovákům pěkným zakončením z pravé strany vrací ROBERT BAČO, který puk poslal přesně do prostoru mezi ramenem amerického brankáře a rohem svatyně – 3:2! Asistence: Šimon Groch, Josef Kmec.
    30:01 Dalibor DVORSKÝ - 2:2
     
    30:01
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    V polovině utkání je vyrovnáno, v Avenir Areně začínáme od začátku! Slováci rozjeli kombinaci v útočném pásmu, kterou povedenou střelou z modré čáry do pravého horního rohu uzavřel DALIBOR DVORSKÝ. Mbereko jeho ránu pravděpodobně ani neviděl, Adam Sýkora mu totiž ukázkově clonil na mezikruží – 2:2! Asistence: Maxim Štrbák, Peter Repčík.
     
    29:21
    Sledujeme povedenou pasáž hry ze strany Slovenska, vyvrcholí přesilovkovou trefou? Lane Hutson (USA) míří na trestnou lavici za hákování.
     
    27:57
    Tohle byla parádní akce z dílny Slováků! Americká obrana zapomněla na Petrovského, kterého Mešár našel pěknou přihrávkou od mantinelu a Mbereko měl následně co dělat, aby pěkně jedovatou teč z kruhu vyrazil!
     
    19:11
    Početní výhody se nyní ujmou USA, Šimon Nemec (SVK) je po faulu u mantinelu trestán za podrážení.
     
    19:00
    Ohlášena poslední minuta první třetiny!
     
    16:47
    Slovensko má šanci se vrátit zpět do zápasu, po konci reklamní přestávky si zahraje přesilovku. Jimmy Snuggerud (USA) je vykázán za podrážení.
     
    12:40
    Teď ale Slováky zachránila branková konstrukce, Gauthier z prostoru pro buly nastřelil tyčku!
    06:48 Gavin BRINDLEY - 1:2
     
    06:48
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Tým Randa Pecknolda otáčí skóre a ujímá se vedení! Hutson se uvolnil u pravého mantinelu a zkusil na Gajana vystřelit, přičemž jeho zakončení do bližšího horního rohu slovenské branky tečoval GAVIN BRINDLEY! Krásná práce amerického útočníka na kruhu – 1:2! Asistence: Lane Hutson, Charlie Stramel.
     
    06:17
    Před Gajanem teď zavládl chaos, slovenská obrana pod náporem kapitulovala a měla velké štěstí, že Američani této situace nevyužili!
     
    04:42
    To bylo rychlé, gól platí! Situace se tak pro Slovensko komplikuje, dvě trestné minuty za neúspěšnou trenérskou výzvu jede odsedět František Dej (SVK).
     
    04:42
    Platnost zásahu bude muset ještě potvrdit video, slovenská střídačka využívá trenérskou výzvu! Podle Ivana Feneše byl Gajan totiž nedovoleně bráněn a nemohl adekvátně zasáhnout.
    04:42 Tyler BOUCHER - 1:1
     
    04:42
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Americe k využití přesilovky stačilo patnáct sekund, v Monctonu máme vyrovnáno! Sérii přihrávek z kruhu uzavřel Gauthier, jehož odraženou střelu za položeného Gajana doklepl nedostatečně hlídaný TYLER BOUCHER – 1:1! Asistence: Rutger McGroarty, Cutter Gauthier.
     
    04:27
    Slovensko teď ovšem půjde do čtyř, Alex Čiernik (SVK) dostává menší trest za hákování.
    02:14 Libor NEMEC - 1:0
     
    02:14
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Výborný start pro Slováky, svěřenci Ivana Feneše ve třetí minutě odskakují do vedení! Z pravého křídla se před brankoviště posunul LIBOR NEMEC, jehož následné zakončení se štěstím proklouzlo skrz hustou clonu před Mberekem až za záda amerického brankáře – 1:0! Asistence: Adam Žlnka, Šimon Nemec.
    Marken.cz

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 3. L. Nemec (Žlnka, Š. Nemec), 31. Dvorský (Štrbák, Repčík), 32. Bačo (Groch, Kmec), 34. Mešár (Š. Nemec, Šotek), 51. Repčík (Kmec), 59. Čiernik (Š. Nemec) – 5. Boucher (McGroarty, Gauthier), 7. Brindley (Hutson, Stramel), 56. Boucher (Gauthier, Cooley)


    Slovensko: Gajan (Marinov) – Š. Nemec (C), Funtek, Štrbák, Nátny, Kmec, Groch, Bečár – Mešár (A), Petrovský, Honzek – Sýkora, Dvorský, Čiernik – Žlnka, L. Nemec (A), Repčík – Dej, Štefančík, Bačo – Šotek.
    Trenér: Ivan Feneš.

    USA: Mbereko (Augustine) – Peart, Hughes (C), Hutson, Chesley, Ufko, Behrens (A), Mittelstadt – Gauthier, Snuggerud, Cooley – McGroarty, Blake, Lucius – Boucher, Savage (A), Duke – Brindley, Connors, Stramel – Lipkin.
    Trenér: Rand Pecknold.

    Rozhodčí: Magnusson (SWE), Salonen (FIN) – Goncalves (FRA), Grillo (USA).

    Diváci: 6 438
    thejrc.org