Švýcarsko – Lotyšsko 3:2 (2:1 po s.n.) | Rakousko – Česko 0:9 (kon.) | Slovensko – USA 6:3 (kon.)
konec
Slovensko
6:3 (1:2, 3:0, 2:1)
USA
Středa 28.12.2022, 22:00 • Avenir Centre, Moncton, Kanada • Mistrovství světa do 20 let • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Napočtenou někdy příště! (00:53:16)
     
    Střely na branku: 26 – 36.
     
    Hvězdy a pruhy se nově ocitly na předposledním místě ve skupině a zítra je čeká důležité velmi střetnutí se Švýcarskem, které si nemohou dovolit ztratit, pokud si nechtějí výrazně zkomplikovat život. Slováky pak v pátek večer čeká zápas s nepříjemným Lotyšskem.
     
    USA po první třetině vedly 2:1, Slovensko pak po pauze šokovalo své soupeře studenou sprchou a v rozmezí několika desítek sekund otočilo na 4:2. Náskok pak až do konce utkání nepustilo, odolalo místy enormnímu americkému tlaku a připsalo si veledůležité tři body.
     
    Dva dny po parádním českém vítězství nad Kanadou si překvapivý úspěch nad papírovými favority připisují také Slováci, kteří poráží Spojené státy 6:3! Tým Ivana Feneše dnes v Avenir Centre podal po všech směrech výborný výkon a vyhrává naprosto zaslouženě.
     
    Nejlepší hráči utkání:
    Adam GAJAN – Tyler BOUCHER.
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Verdikt pro Roberta Bača (SVK) zní pět minut a do konce utkání, prvotní zákrok na Repčíka se pak obejde bez trestu. Na poslední čtyři sekundy utkání na lavici usedne paradoxně Repčík.
     
    59:56
    Celou kočkovanou odstartoval zákrok na Repčíka, po které se rozhodl svého spoluhráče pomstít Bačo. Ten poměrně dlouho držel jednoho z protihráčů u ledu, přitom mu zatlačil hokejkou na krk.
     
    59:56
    No, co si budeme nalhávat, tohle se dalo čekat. Po souboji o puk v rohu za Gajanem vznikla skupinová strkanice, ještě se bude trestat.
     
    59:28
    Utkání se už jen dohrává, Mbereko zůstává v brankovišti. Savage nyní operuje s pukem na kruhu.
    58:53 Alex ČIERNIK - 6:3
     
    58:53
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Máme hotovo, slovenské mladé pušky dnes udělaly klíčový krok směrem k postupu do vyřazovacích bojů a po úctyhodném výkonu poráží Spojené státy! Prázdnou branku ze svého obranného pásma zasáhl ALEX ČIERNIK – 6:3! Svěřenci Ivana Feneše si zaslouží všechnu čest! Asistence: Šimon Nemec.
     
    58:22
    Gajan při přesunu k opačné tyči nedopatřením vyhodil klec z její předepsané pozice. Funtek si po přerušení za brankovištěm vyřizoval účty s jedním z protihráčů, rozhodčí je ale od sebe rychle oddělili.
     
    58:01
    Slovensko tentokrát pryž poslalo do rohu kluziště, teď už to zakázané uvolnění bylo. Přerušuje se.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    57:36
    Vyhozený kotouč nyní minul opuštěnou americkou branku o několik centimetrů. Cestou na druhý konec hrací plochy byl zřejmě tečován, icing to není.
     
    57:30
    Dalším pánem na holení byl Red Savage, Adam Gajan si s jeho dorážkou poradil a puk schoval do své výstroje. Slovenský brankář podává excelentní výkon.
     
    57:11
    Gajan čelil prudkému zakončení z modré čáry, Blakeovu ránu betonem vyrazil do ochranné sítě. Divoký závěr zápasu se tak na malou chvíli zastaví.
    Marken.cz

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 3. L. Nemec (Žlnka, Š. Nemec), 31. Dvorský (Štrbák, Repčík), 32. Bačo (Groch, Kmec), 34. Mešár (Š. Nemec, Šotek), 51. Repčík (Kmec), 59. Čiernik (Š. Nemec) – 5. Boucher (McGroarty, Gauthier), 7. Brindley (Hutson, Stramel), 56. Boucher (Gauthier, Cooley)


    Slovensko: Gajan (Marinov) – Š. Nemec (C), Funtek, Štrbák, Nátny, Kmec, Groch, Bečár – Mešár (A), Petrovský, Honzek – Sýkora, Dvorský, Čiernik – Žlnka, L. Nemec (A), Repčík – Dej, Štefančík, Bačo – Šotek.
    Trenér: Ivan Feneš.

    USA: Mbereko (Augustine) – Peart, Hughes (C), Hutson, Chesley, Ufko, Behrens (A), Mittelstadt – Gauthier, Snuggerud, Cooley – McGroarty, Blake, Lucius – Boucher, Savage (A), Duke – Brindley, Connors, Stramel – Lipkin.
    Trenér: Rand Pecknold.

    Rozhodčí: Magnusson (SWE), Salonen (FIN) – Goncalves (FRA), Grillo (USA).

    Diváci: 6 438
    thejrc.org