Ambri-Piotta – IFK Helsinky 7:3 (kon.) | Sparta – Davos 9:2 (kon.)
konec
HC Ambri-Piotta
7:3 (2:0, 2:2, 3:1)
IFK Helsinky
Středa 28.12.2022, 15:10 • Eisstadion Davos • Spengler Cup
Předzápasové kurzy
Partner:
    56:59 KNEUBUEHLER - 7:3
     
    56:59
    Ambri Piotta právě vstřelila branku!
    JOHNNY KNEUBUEHLER dokázal po přihrávce před branku pověsit kotouč do pravé šibenice a zvýšit rozdíl ve skóre již na čtyřgólové, a tím pádem s největší pravděpodobností dal razítko na tři body pro švýcarský celek. Asistence: Alex Formenton, Dominic Zwerger.
    53:44 HEIM - 6:3
     
    53:44
    Ambri Piotta právě vstřelila branku!
    ANDRE HEIM dostal puk na čárky, odkud vyslal nechytatelnou prudkou střelu pod víko a pověsil Halonenovi již šestý gól do klece. Asistence: Alex Formenton
    43:04 NATTINEN - 5:3
     
    43:04
    Helsinky právě vstřelily branku!
    JULIUS NATTINEN byl u třetí dorážky po nahození z levé strany hřiště, které domácím nadělalo obrovské problémy. A opět je sníženo na rozdíl dvou gólů. Asistence: Iiro Pakarinen, Christian Kasastul.
    42:00 ŠPAČEK - 5:2
     
    42:00
    Ambri Piotta právě vstřelila branku!
    MICHAEL ŠPAČEK dostal kotouč od Filipa Chlapíka na levý kruh odkud jako pravák přesně zamířil do již odkryté Halonenovy klece. Asistence: Filip Chlapík.
    32:16 KNEUBUEHLER - 4:2
     
    32:16
    Ambri Piotta právě vstřelila branku!
    Gól na druhé straně. Špaček probruslil celé útočné pásmo a předložil kotouč JOHNNYMU KNEUBUEHLEROVI, a ten z ostrého úhlu našel místečko mezi tyčí a tělem Halonena. Ambri-Piotta si bere své dvougólové vedení zpět. Asistence: Michael Špaček.
    29:07 RANTAKARI - 3:2
     
    29:07
    Helsinky právě vstřelily branku!
    Máme tu snížení, o které se ránou od modré postaral hostující OTSO RANTAKARI. Asistence: Kristian Vesalainen.
    22:46 MOTIN - 3:1
     
    22:46
    Helsinky právě vstřelily branku!
    JOHAN MOTIN vyslal od modré čáry nahození na Conze, který měl před sebou hradbu těl, která mu zabránila ve výhledu a nahození zapadlo až do pravé šibenice jeho branky.
    22:03 CHAPÍK - 3:0
     
    22:03
    Ambri Piotta právě vstřelila branku!
    FILIP CHLAPÍK dostal krásně předloženo od svého českého kolegy na pravý kruh odkud vyslal projektil, který doletěl až za Halonena. Asistence: Kilian Zuendel, Michael Špaček.
    10:31 MCMILLAN - 2:0
     
    10:31
    Ambri Piotta právě vstřelila branku!
    BRANDON MCMILLAN vyslal zajímavé zakončení, které přeskočilo Halonena a zaapadlo přesně do branky – 2:0. Asistence: Daniele Grassi, Tobias Fohrler.
    05:20 PESTONI - 1:0
     
    05:20
    Ambri Piotta právě vstřelila branku!
    INTI PESTONI využil nepřesné rozehrávky finského celku ve vlastní obraně a přesně zasunul za Halonena a dává svému celku na úvod utkání klid, v podobě gólu. Asistence:

    Jakub Špaček

    Branky a nahrávky: 6. Pestoni, 11. McMillan (Grassi, Fohrler), 23. Chapík (Zuendel, Šapček), 33. Kneubuehler (Špaček), 42. Špaček (Chlapík), 54. Heim (Formenton), 57. Kneubuehler (Formenton, Zwerger) – 23. Motin, 30. Rantakari (Vesalainen), 44. Nattinen (Pakarinen, Kasastul)


    HC Ambri-Piotta: Conz (Juvonen) – Heed, Burren – Saarijrvi, Virtanen – Fohrler, Dotti – Zuendel, Formenton – Chlapík, Eggenberger, Špaček – Kneubuehler, Heim (A), Burgler (A) – Zwerger, Jooris, Pestoni (A) -Grassi (C), McMillan
    Trenér: Luca Cereda

    IFK Helsinky: Halonen (Taponen) – Larsson, Rantakari – Kasastul, Berglund – Motin, Lehmus – Luoto, Luhanka – Vesalainen, Jaaska, Pakarinen – Hirvonen, Nattinen, Palola – Paajanen, Teissala, Seppala – Uronen, Vaananen, Max Asten
    Trenér: Ville Peltonen

    Rozhodčí: Kaukokari, Wiegand – Cattaneo, Sormunen
    thejrc.org