Ambri-Piotta – IFK Helsinky 7:3 (kon.) | Sparta – Davos 9:2 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
9:2 (2:1, 4:0, 3:1)
HC Davos
Středa 28.12.2022, 20:15 • Valliant Arena, Davos (SUI) • Spengler Cup
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:39 AMBÜHL - 9:2
     
    59:39
    Davos právě vstřelil branku!
    Nutno ocenit, že si domácí fanoušci radost užívají! Davos mírní porážku po útočné akci, na jejímž konci se Aleksi Saarela dostal k volnému kotouči a předložil ho ANDRESI AMBÜHLOVI, jenž střelou pod horní tyčku přidává druhý gól domácích. Asistence: Aleksi Saarela, Magnus Nygren.
    54:35 HORÁK - 9:1
     
    54:35
    Sparta právě vstřelila branku!
    Krásná souhra Sparty končí devátým gólem. Z levého rohu přiletěla přihrávka Gustafa Thorella na zadní tyčku, odkud Daniel Přibyl ještě vrátil puk zpátky k ROMANU HORÁKOVI, jenž přidává druhý gól. Asistence: Daniel Přibyl, Gustaf Thorell.
    46:39 DVOŘÁČEK - 8:1
     
    46:39
    Sparta právě vstřelila branku!
    Krásný gól prohlubuje debakl domácích. Jakub Konečný si vyměnil puk s Gustafem Thorellem, načež nabil do pravého kruhu DAVIDU DVOŘÁČKOVI, jehož dělovka lízla tyčku a zamířila do levého růžku! Asistence: Jakub Konečný, Gustaf Thorell.
    44:40 ŘEPÍK - 7:1
     
    44:40
    Sparta právě vstřelila branku!
    Už se zdálo, že přesilovka sparťanům nevyjde, ale David Tomášek dostal puk do levého kruhu, načež při nacvičené akci našel na ose hokejku MICHALA ŘEPÍKA, jehož teč skončila v brance. Asistence: David Tomášek, Michal Kempný.
    32:54 D. VITOUCH - 6:1
     
    32:54
    Sparta právě vstřelila branku!
    Koncert pokračuje šestou gólovou písničkou! Jan Buchtele hezky objel pravý kruh, načež nahodil puk před branku, kde naprosto laxní a nedůrazní obránci Davosu nechali DAVIDA VITOUCHA dorazit kotouč do sítě. Asistence: Jan Buchtele.
    32:11 HORÁK - 5:1
     
    32:11
    Sparta právě vstřelila branku!
    Trpělivost se Spartě vyplácí! Když už se sparťané dostanou k brance, jsou nebezpeční a Davos doplácí na svůj nedůraz. David Tomášek hezky objel branku, načež poslal puk na branku a důrazný ROMAN HORÁK se dvěma hráči kolem sebe dokázal kotouč dorazit do branky. Asistence: David Tomášek, Erik Thorell.
    25:23 BUCHTELE - 4:1
     
    25:23
    Sparta právě vstřelila branku!
    Obrovská radost na straně českého týmu! David Vitouch podél levého mantinelu dobře zavezl kotouč do útočného pásma, načež posunul puk na JANA BUCHTELEHO a jeho střela propadla domácímu brankáři mezi betony až za brankovou čáru. Asistence: David Vitouch.
    21:44 KEMPNÝ - 3:1
     
    21:44
    Sparta právě vstřelila branku!
    A celé to dopadlo nejlépe, jak mohlo! Roman Horák skvělým napadáním vybojoval puk na útočné modré, a přestože bekhendovou kličkou neuspěl a dojíždějící Vladimír Sobotka minul, do brankoviště vlétl ještě MICHAL KEMPNÝ a svým důrazem přidává třetí gól. Asistence: Vladimír Sobotka, Roman Horák.
    19:53 STRÁNSKÝ - 2:1
     
    19:53
    Davos právě vstřelil branku!
    Ajaj, to je smůla! Davos udržel pásmo, Michael Fora poslal tvrdou střelu od modré čáry, která se nešťastně odrazila od paty Michaela Krutila přímo do MATĚJE STRÁNSKÉHO, od něhož se bohužel pro sparťany srazila do branky. Asistence: Michael Fora, Enzo Corvi.
    10:55 SAFIN - 2:0
     
    10:55
    Sparta právě vstřelila branku!
    Český tým je ale efektivnější a odpovídá druhým gólem! Gustaf Thorell nejprve ve velké šanci před brankou neuspěl, ale Sparta udržel pásmo, načež Michal Moravčík nastřelil puk od modré čáry a šikovná teč OSTAPA SAFINA před brankou zajistila Pražanům dvougólový náskok. Asistence: Michal Moravčík, David Vitouch.
    01:23 KEMPNÝ - 1:0
     
    01:23
    Sparta právě vstřelila branku!
    Skvělá odpověď Sparty! Český celek dobře vystřídal, vybojoval útočné pásmo a Erik Thorell našel z druhé vlny najíždějícího MICHALA KEMPNÉHO, který si povyjel mezi kruhy a střelou k pravé tyčce si připsal první soutěžní gól ve sparťanském dresu. Asistence: Erik Thorell.

    Daniel Ryl

    Branky a nahrávky: 2. Kempný (E. Thorell), 11. Safin (Moravčík, D. Vitouch), 22. Kempný (Sobotka, Horák), 26. Buchtele (D. Vitouch), 33. Horák (Tomášek, E. Thorell), 33. D. Vitouch (Buchtele), 45. Řepík (Tomášek, Kempný), 47. Dvořáček (Konečný, G. Thorell), 55. Horák (Přibyl, G. Thorell) – 20. Stránský (Fora, Corvi), 60. Ambühl (Saarela, Nygren)


    HC Sparta Praha: Kovář (Kořenář) – Jandus (A), Mikliš, Tomek, Kempný, Krutil, Moravčík, Böhm – Řepík (C), Sobotka (A), Přibyl – Tomášek, Horák, E. Thorell – Safin, D. Vitouch, Buchtele – Dvořáček, G. Thorell, Konečný – M. Vitouch.
    Trenér: M. Hořava

    HC Davos: Senn (Aeschlimann) – Fora (A), Dählbeck, Wellinger, Nygren (A), Paschoud, D. Egli, Minder – Rowe, Stránský, Corvi – Ambühl (C), Saarela, Michaelis – Rasmussen, Nordström, Bristedt – Schmutz, Nussbaumer, Ch. Egli – Prassl.
    Trenér: Ch. Wohlwend

    Rozhodčí: Lemelin (USA), Štolc (SVK) – Atlmann (SUI), Obwegeser (SUI)

    Diváci: 7 080
    ocianews.com