Slovensko – USA 6:3 (kon.) | Kanada – Německo 11:2 (kon.) | Lotyšsko – Finsko 0:3 (kon.)
Švédsko – Česko 3:2 (po pr.) | USA – Švýcarsko 5:1 (kon.)
po prodl.
Švédsko
3:2 (0:0, 2:1, 0:1 - 1:0)
Česko
Čtvrtek 29.12.2022, 19:30 • Scotiabank Centre, Halifax • Mistrovství světa do 20 let • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    54:34
    Ale pozor, stejně jako po prvním českém gólu jde národní tým rychle do oslabení... Dvě minuty za podrážení inkasoval Gabriel Szturc.
     
    44:07
    Česko si zahraje přesilovku! Victor Sjöholm je vyloučen za držení protihráčů, protesty ze švédské strany na tom už nic nezmění.
     
    34:42
    Kulich odvedl úžasnou práci v útočném pásmu. Filip Bystedt ho možná i trošku z přemíry snahy přidržel a švédská přesilovka je bleskově u konce.
     
    34:24
    Teď už Tomáš Hamara míří na trestnou lavici. Finální verdikt je nakonec držení protihráče. Češi před sebou mají hodně důležité oslabení, dvougólové manko už by se dohánělo složitě.
     
    31:03
    Jiří Kulich a Axel Sandin-Pellikka si vyměnili krosčeky, oba za to stráví dvě minuty mimo hru. Hraje se ve čtyřech na obou stranách.
     
    23:14
    Hned po gólu jdou Češi do oslabení. Aleš Čech se připletl do rozmíšky po vstřelené brance a inkasuje dvě minuty za hrubost.
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 26. Wagner, 27. Jansson (O. Pettersson), 62. Jansson (Lekkerimäki, Östlund) – 24. Jiříček (Hauser, Měchura), 55. Ticháček (Šapovaliv, Jiříček)


    Švédsko: Lindbom (Blomquist) – Engström, Sjöholm (A), Odelius, Sandin-Pellikka, E. Pettersson, Jansson, Norén – Carlsson, Bystedt, Rosén – Öhgren (A), Östlund, Lysell – Stjernborg (C), Wagner, Lekkerimäki – Robertsson, Oscarson, O. Pettersson – Strömgren.
    Česko: Suchánek (Král) – Ticháček, Jiříček (A), Svozil (C), Špaček, Hamara, Moravec, Čech – Kulich (A), Šapovaliv, Šalé – Szturc, Brabenec, Chmelař – Kos, Menšík, Ryšavý – Měchura, Marcel, Hauser – Sapoušek.

    Rozhodčí: Menniti (CAN), Schlittenhardt (USA) – Hautamaki (FIN), Klouček (CZE).

    Diváci: 9 140
    thejrc.org