Slovensko – USA 6:3 (kon.) | Kanada – Německo 11:2 (kon.) | Lotyšsko – Finsko 0:3 (kon.)
Švédsko – Česko 3:2 (po pr.) | USA – Švýcarsko 5:1 (kon.)
po prodl.
Švédsko
3:2 (0:0, 2:1, 0:1 - 1:0)
Česko
Čtvrtek 29.12.2022, 19:30 • Scotiabank Centre, Halifax • Mistrovství světa do 20 let • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    61:35 Ludvig JANSSON - 3:2
     
    61:35
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Rozhodnutí nakonec přichází na druhé straně. Obránce LUDVIG JANSSON to udělal krásně, když se prosmýkl za záda protihráče, sám před Suchánkem si kotouč přehodil na bekhend a zvedl ho mimo dosah českého brankáře. Asistence: Jonathan Lekkerimäki, Noah Östlund.
     
    60:24
    David Jiříček parádně objel švédskou bránu, dorážet se ještě snažil Matyáš Šapovaliv! Gólman Lindbom s vypětím všech sil odmítl konec zápasu.
     
    54:34
    Ale pozor, stejně jako po prvním českém gólu jde národní tým rychle do oslabení... Dvě minuty za podrážení inkasoval Gabriel Szturc.
    54:08 Jiří TICHÁČEK - 2:2
     
    54:08
    Česko právě vstřelilo branku!
    Naprosto zaslouženě je vyrovnáno! Češi rozjeli parádní ťukes v útočném pásmu, kotouč se po rychlé výměně vrátil zpět na hokejku JIŘÍHO TICHÁČKA, a ten tváří v tvář Lindbomovi zamířil přesně na bližší tyč. Asistence: Matyáš Šapovaliv, David Jiříček.
    53:33 Švédští obránci na poslední chvíli odvrátili nebezpečí
     
    53:33
    Petr Hauser už svojí střelou překonal Lindboma, ze kterého puk vypadl. Švédští obránci ho ale dokázali odehrát ještě před tím, než se dostal za brankovou čáru! Tohle je pro Čechy obrovská škoda, od vyrovnání je dělily pouhé centimetry... Tři korunky stále vedou o gól.
     
    52:00
    Švédsku se nepodařilo rozehrát a rázem z toho byla zajímavá šance. Gabriel Szturc to vzal na sebe, jenže střelou na přední tyč vyprášil jen Lindbomovu lapačku.
     
    45:46
    David Špaček vracel volný puk do brankoviště a pro Česko pak byla obrovská škoda, že Gabriel Szturc před prázdnou bránou promáchl!
     
    44:07
    Česko si zahraje přesilovku! Victor Sjöholm je vyloučen za držení protihráčů, protesty ze švédské strany na tom už nic nezmění.
     
    41:27
    Jakub Kos zpětnou přihrávkou z pravého křídla oslovil Martina Ryšavého, jemuž se sice vystřelit nepovedlo, ale puk z jeho hole i tak projel jen těsně mimo branku!
     
    40:17
    Brankář Suchánek měl málem další asistenci! Hned zkraje třetiny si totiž troufl na riskantní rozehrávku mezi protihráči. Puk si následně na obranné modré čáře převzal Kulich a výborně se prokličkoval až do střelecké pozice, Lindbom ovšem pokus z mezikruží chytil.
     
    38:55
    Výborné střídaní Česka! Vidět byl zejména Jaroslav Chmelař, který nejprve nebezpečně dorážel z ostrého úhlu, obléhání švédské klece pak zakončil střelou zpoza kruhů. Carl Lindbom znovu ukázal své kvality.
    37:49 Odelius z dobré pozice trefil tyč!
     
    37:49
    Noah Östlund sebral puk ve skrumáži mezi kruhy a přihrál Calle Odeliusovi, který ze skvělé pozice orazítkoval tyčku! Teď měli Češi pro změnu velké štěstí.
    35:20 Lindbom s vypětím všech sil udržel kotouč pod betony
     
    35:20
    Carl Lindbom teď zachránil Švédsko! David Jiříček křížem nabil Jakubu Brabencovi, dorážet se ještě z bezprostřední blízkosti snažil Jaroslav Chmelař. Švédský brankář všechny pokusy fantasticky pokryl.
     
    34:42
    Kulich odvedl úžasnou práci v útočném pásmu. Filip Bystedt ho možná i trošku z přemíry snahy přidržel a švédská přesilovka je bleskově u konce.
     
    34:24
    Teď už Tomáš Hamara míří na trestnou lavici. Finální verdikt je nakonec držení protihráče. Češi před sebou mají hodně důležité oslabení, dvougólové manko už by se dohánělo složitě.
     
    31:41
    Stanislav Svozil na modré čáře parádně zrychlil a překvapil švédskou čtveřici rychlým výjezdem až před bránu! Škoda pro Česko, že zakončení už nevyšlo.
     
    31:03
    Jiří Kulich a Axel Sandin-Pellikka si vyměnili krosčeky, oba za to stráví dvě minuty mimo hru. Hraje se ve čtyřech na obou stranách.
     
    28:56
    Švédská reprezentace pokračuje v aktivitě. Zpoza levého kruhu pálil Oskar Pettersson, který se pak ještě tlačil do brankoviště k dorážce. Kotouč proskákal nebezpečně blízko okolo tyče.
    26:58 Ludvig JANSSON - 2:1
     
    26:58
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové otáčejí skóre. Oskar Pettersson přihrál na modrou čáru obránci LUDVIGU JANSSONOVI, jehož nahození zpoza clonících hráčů prolétlo pro Suchánka neřešitelně pod břevno! Asistence: Oskar Pettersson.
    25:28 Fabian WAGNER - 1:1
     
    25:28
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Přesilovku Švédové ještě nevyužili, ale hned poté vyrovnávají. Jeden z českých obránců mizernou rozehrávkou od zadního mantinelu připravil střeleckou pozici FABIANU WAGNEROVI, který z mezikruží vymetl pavučiny pod horní tyčkou. Bez asistence.
     
    23:14
    Hned po gólu jdou Češi do oslabení. Aleš Čech se připletl do rozmíšky po vstřelené brance a inkasuje dvě minuty za hrubost.
    23:14 David JIŘÍČEK - 0:1
     
    23:14
    Česko právě vstřelilo branku!
    Petr Hauser si parádně obhodil bránícího Odeliuse a rázem táhl přečíslení dvou na jednoho. Skvěle pak našel DAVIDA JIŘÍČKA, který znovu podpořil útok a zblízka otevřel skóre! Asistence: Petr Hauser, Adam Měchura.
     
    10:06
    Isak Rosén vlétl do tentokrát trošku otevřenější české obrany a Tomáš Suchánek musel řešit první složitou situaci. Akci totiž zakončoval Noah Östlund, který si najel až před bránu. Český gólman těžkou zkoušku obstál a udržel skóre beze změny!
     
    07:58
    Stanislav Svozil je při chuti a dnes už podruhé vytvořil velkou šanci přihrávkou zezadu do předbrankového prostoru! Jakub Brabenec si puk ještě zpracovával a ve skvělé pozici nakonec nezvládl vystřelit tak, aby mohl Lindboma překonat.
     
    02:47
    A Češi už si připravili první obrovskou šanci! Po průjezdu Marcela si puk vzal Svozil, zatáhl ho k zadnímu mantinelu a oslovil před bránou připraveného Adama Měchuru, jehož ránu bez přípravy skvěle chytil Carl Lindbom.
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 26. Wagner, 27. Jansson (O. Pettersson), 62. Jansson (Lekkerimäki, Östlund) – 24. Jiříček (Hauser, Měchura), 55. Ticháček (Šapovaliv, Jiříček)


    Švédsko: Lindbom (Blomquist) – Engström, Sjöholm (A), Odelius, Sandin-Pellikka, E. Pettersson, Jansson, Norén – Carlsson, Bystedt, Rosén – Öhgren (A), Östlund, Lysell – Stjernborg (C), Wagner, Lekkerimäki – Robertsson, Oscarson, O. Pettersson – Strömgren.
    Česko: Suchánek (Král) – Ticháček, Jiříček (A), Svozil (C), Špaček, Hamara, Moravec, Čech – Kulich (A), Šapovaliv, Šalé – Szturc, Brabenec, Chmelař – Kos, Menšík, Ryšavý – Měchura, Marcel, Hauser – Sapoušek.

    Rozhodčí: Menniti (CAN), Schlittenhardt (USA) – Hautamaki (FIN), Klouček (CZE).

    Diváci: 9 140
    bahis siteleri