Slovensko – USA 6:3 (kon.) | Kanada – Německo 11:2 (kon.) | Lotyšsko – Finsko 0:3 (kon.)
Švédsko – Česko 3:2 (po pr.) | USA – Švýcarsko 5:1 (kon.)
po prodl.
Švédsko
3:2 (0:0, 2:1, 0:1 - 1:0)
Česko
Čtvrtek 29.12.2022, 19:30 • Scotiabank Centre, Halifax • Mistrovství světa do 20 let • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Děkuji za pozornost a z východního pobřeží Kanady přeji hezký zbytek dne. (22:14:08)
     
    I jeden bod se v konečném účtování může ukázat jako nesmírně důležitý. V posledním utkání skupiny nastoupí česká reprezentace proti Německu, zatímco Švédové a Kanada se utkají spolu. Šance na vítězství ve skupině je stále velká.
     
    Cenný bod, zároveň však velká škoda! Česko předvedlo i ve třetím vystoupení na turnaji skvělý výkon a utkání se Švédskem zaslouženě vyrovnalo a dotáhlo do prodloužení. V přidaném čase pak český tým měl šance na rychlé rozhodnutí, bohužel je však neproměnil a poslední slovo tak měl na druhé straně Jansson.

    Střely na branku – 24:35.
     
    Konec zápasu.
    61:35 Ludvig JANSSON - 3:2
     
    61:35
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Rozhodnutí nakonec přichází na druhé straně. Obránce LUDVIG JANSSON to udělal krásně, když se prosmýkl za záda protihráče, sám před Suchánkem si kotouč přehodil na bekhend a zvedl ho mimo dosah českého brankáře. Asistence: Jonathan Lekkerimäki, Noah Östlund.
     
    60:49
    A další dobrá šance Jiříčka, tentokrát střílel z pravého kruhu. Carl Lindbom drží soupeře.
     
    60:24
    David Jiříček parádně objel švédskou bránu, dorážet se ještě snažil Matyáš Šapovaliv! Gólman Lindbom s vypětím všech sil odmítl konec zápasu.
     
    60:06
    Po úvodním vhazování patří kotouč Čechům.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Je jasné, že si Češi z dnešního těžkého zápasu odnesou minimálně bod! Do třetí dvacetiminutovky vstupovali za stavu 1:2, výkonem ovšem dali jasně najevo, že s výsledkem chtějí něco udělat. Po spoustě těsných situací se v 55. minutě dočkali zaslouženého vyrovnání, prosadil se obránce Ticháček. Následuje prodloužení v už klasickém formátu tři na tři.

    Střely na branku – 23:32.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:30
    Calle Odelius nahazoval od modré čáry, kam mu přihrál Sandin-Pelikka. Střela byla českými hráči sražená daleko mimo tři tyčky.
     
    58:44
    Vypadá to, že závěr základní hrací doby už by se mohl nést ve spíše opatrnějším duchu. Češi teď zahráli na zakázané uvolnění, což znamená, že se hra stěhuje zpátky k Suchánkovi.
     
    58:16
    Adam Měchura protečoval puk do útočného pásma, bojuje se o něj za bránou Lindboma.
     
    57:34
    Calle Odelius nezvládl vystřelit od modré čáry a byla škoda pro Česko, že toho nedokázalo využít k rychlé protiakci. Následný postupný útok už však nesl ovoce, po zásahu Lindboma se bude vhazovat v útočné zóně.
     
    56:47
    Hraje se znovu pět na pět, kvůli skončené přesilovce je ale momentum na straně Švédů, kteří dále pokračují v aktivitě směrem do ofenzivy.
     
    56:14
    Svižnou střelu z kruhu vyslal Noah Östlund. Suchánek předvedl dobrý zákrok vyrážečkou, k dorážce už se hráči Tre kronor nedostali.
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 26. Wagner, 27. Jansson (O. Pettersson), 62. Jansson (Lekkerimäki, Östlund) – 24. Jiříček (Hauser, Měchura), 55. Ticháček (Šapovaliv, Jiříček)


    Švédsko: Lindbom (Blomquist) – Engström, Sjöholm (A), Odelius, Sandin-Pellikka, E. Pettersson, Jansson, Norén – Carlsson, Bystedt, Rosén – Öhgren (A), Östlund, Lysell – Stjernborg (C), Wagner, Lekkerimäki – Robertsson, Oscarson, O. Pettersson – Strömgren.
    Česko: Suchánek (Král) – Ticháček, Jiříček (A), Svozil (C), Špaček, Hamara, Moravec, Čech – Kulich (A), Šapovaliv, Šalé – Szturc, Brabenec, Chmelař – Kos, Menšík, Ryšavý – Měchura, Marcel, Hauser – Sapoušek.

    Rozhodčí: Menniti (CAN), Schlittenhardt (USA) – Hautamaki (FIN), Klouček (CZE).

    Diváci: 9 140
    thejrc.org