Slovensko – USA 6:3 (kon.) | Kanada – Německo 11:2 (kon.) | Lotyšsko – Finsko 0:3 (kon.)
Švédsko – Česko 3:2 (po pr.) | USA – Švýcarsko 5:1 (kon.)
konec
USA
5:1 (1:0, 3:1, 1:0)
Švýcarsko
Čtvrtek 29.12.2022, 22:00 • Avenir Centre, Moncton, Kanada • Mistrovství světa do 20 let • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
    53:03 Luke HUGHES - 5:1
     
    53:03
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Dovolím si říct, že o vítězi je v Monctonu rozhodnuto! Střelecký účet hvězd a průhu rozšiřuje LUKE HUGHES, který zachytil Behrensovu přihrávku a z pravé strany překonal teď pomalého Beglieriho. Americký kapitán tak svému celku vrací čtyřibrankový náskok – 5:1! Asistence: Sean Behrens, Red Savage.
    39:32 Attilio BIASCA - 4:1
     
    39:32
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Augustine se nechal nachytat a přichází o čisté konto, Švýcarsko se nevzdává a těsně před koncem prostředního dějství snižuje! Canonica vyhrál buly před americkou klecí a obratem puk posunul na křídlo na ATTILIA BIASCU, jehož projektil z voleje zaplul přímo do branky – 4:1! Asistence: Lorenzo Canonica.
    38:02 Tyler BOUCHER - 4:0
     
    38:02
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Amerika má dění plně pod kontrolou, Beglieri ze své klece loví další kotouč! Tentokrát se na střeleckou listinu zapisuje TYLER BOUCHER, jenž se uvolnil v prostoru před brankovištěm a po zachycení Chesleyho přihrávky kotouč bleskově umístil přesně za švýcarského gólmana – 4:0! Asistence: Ryan Chesley, Sam Lipkin.
    36:40 Jimmy SNUGGERUD - 3:0
     
    36:40
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Zámořský výběr kráčí k důležitým třem bodům, znovu se prosazuje v početní výhodě a v Monctonu už vede o tři zásahy! Blake se obtočil kolem Beglieriho klece a místo zakončení puk poslal na kruh JIMMYMU SNUGGERUDOVI, který si rychlou střelou k bližší tyči zadělal na hattrick – 3:0! Asistence: Jackson Blake, Ryan Ufko.
    25:49 Logan COOLEY - 2:0
     
    25:49
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Amerika využívá přesilovku a míří do dvoubrankového vedení! Gauthier posunul puk před brankoviště na nehlídaného McGroartyho, čímž odpoutal pozornost od nikým nehlídaného LOGANA COOLEYHO. Následovala přihrávka na pravý kruh a prudká střela, na kterou Beglieri neměl šanci včas zareagovat – 2:0! Asistence: Rutger McGroarty, Cutter Gauthier.
    18:05 Jimmy SNUGGERUD - 1:0
     
    18:05
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Hvězdy a pruhy svou aktivitu necelé dvě minuty před koncem úvodní periody přetavují v první gól střetnutí a jdou do vedení! Cooley se za švýcarskou brankou na sekundu odpoutal od protihráče a posunul puk k tyči na volného JIMMYHO SNUGGERUDA, jenž následně z bezprostřední blízkosti brankoviště prostrčil puk za přesouvajícího se Beglieriho – 1:0! Asistence: Logan Cooley, Cutter Gauthier.
    Marken.cz

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 19. Snuggerud (Cooley, Gauthier), 26. Cooley (McGroarty, Gauthier), 37. Snuggerud (Blake, Ufko), 39. Boucher (Chesley, Lipkin), 54. Hughes (Behrens, Savage) – 40. Biasca (Canonica)


    USA: Augustine (Mbereko) – Behrens (A), Hughes (C), Hutson, Chesley, Peart, Ufko, Mittelstadt – Gauthier, Cooley, Snuggerud – McGroarty, Lucius, Blake – Duke, Savage (A), Boucher – Connors, Stramel, Brindley – Lipkin.
    Trenér: Rand Pecknold.

    Švýcarsko: Beglieri (Croce) – Streule, Bichsel (A), Zanetti, Sidler (A), Meile, Dionicio, Deussen, Despont – Biasca (C), Canonica, Robin – Jabola-Prada, Taibel, Truog – Reichle, Alge, Muggli – Ramel, Müller, Perrenoud.
    Trenér: Marco Bayer.

    Rozhodčí: Campbell (CAN), Hronský (SVK) – Knox (CAN), Laguzov (GER).

    Diváci: 7 024
    thejrc.org