Örebro HK – Team Canada 3:1 (kon.) | Davos – IFK Helsinky 3:2 (kon.)
konec
HC Davos
3:2 (1:1, 1:0, 1:1)
IFK Helsinky
Čtvrtek 29.12.2022, 20:15 • Vaillant Arena • Spengler Cup • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
    53:09 Marc WIESER - 3:2
     
    53:09
    Davos právě vstřelil branku!
    Davos přeci jen využívá přesilovku a necelých sedm minut před koncem vede 3:2! Enzo Corvi měl puk na pravé straně útočného pásma. Poté nahrál mezi kruhy MARCOVI WIESEROVI a ten se tentokrát z jedničky trefil k pravé tyčce. Corvi má asistence u všech tří gólů Davosu v tomto utkání. Asistence: Enzo Corvi a Andrew Rowe.
    41:04 Eetu KOIVISTOINEN - 2:2
     
    41:04
    Helsinky právě vstřelily branku!
    Hosté rychle vyrovnávají! Dokázali potrestat chybu obrany Davosu. Roni Hirvonen nahrál zcela nepokrytému EETUOVI KOIVISTOINENOVI, který zblízka uklízel kotouč do odkryté klece. Asistence: Roni Hirvonen a Julius Nättinen.
    26:43 Andres AMBÜHL - 2:1
     
    26:43
    Davos právě vstřelil branku!
    Domácí jdou do vedení! Hráči Davosu si nyní vytvořili tlak v útočném pásmu. Obránci Dahlbeck a Fora několikrát nastřeloval puk do ohně. Po poslední střele Klase Dahlbecka vyrazil Taponen kotouč do předbrankového prostoru. Tam si ho našla legenda Davosu i švýcarského hokeje ANDRES AMBÜHL, který si hrací předmět přehodil na bekhend a po ledě ho poslal k pravé tyčce. Asistence: Klas Dahlbeck a Enzo Corvi.
    11:19 Matěj STRÁNSKÝ - 1:1
     
    11:19
    Davos právě vstřelil branku!
    Výborní fanoušci Davosu se mohou radovat! Domácí využívají přesilovku a srovnávají. Nebezpečné už bylo tečované nahození Dominika Egliho od modré čáry. S tím si Taponen ještě poradil, ale puk se vrátil k Eglimu. Domácí obránce naznačil střelu, ale následně poslal nahrávku na levý kruh, odkud střílel MATĚJ STRÁNSKÝ do odkryté branky – 1:1. Asistence: Dominik Egli.
    07:48 Kristian VESALAINEN - 0:1
     
    07:48
    Helsinky právě vstřelily branku!
    Finský celek jde do vedení! KRISTIAN VESALAINEN převzal kotouč na pravé straně útočného pásma. Dojel až před branku a jeho zakončení z velmi ostrého úhlu si našlo cestu za záda Aeschlimanna. Kotouč prošel kolem pravé ruky domácího gólmana a zapadl ke vzdálenější tyčce. Asistence: Eddie Larsson a Olli Palola.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 12. Stránský (D. Egli), 27. Ambühl (Dahlbeck, Corvi), 54. Wieser (Corvi, Rowe) – 8. Vesalainen (Larsson, Palola), 42. Koivistoinen (Hirvonen, Nättinen)


    HC Davos: Aeschlimann (Senn) – Dahlbeck, Fora, Nygren, Barandun, D. Egli, Paschoud, Wellinger – Ambühl (C), Stránský, Corvi – Saarela, Bristedt, Michaelis – Rowe, Rasmussen, Ch. Egli – Wieser, Prassl, Knak.
    Trenér: Ville Peltonen

    IFK Helsinky: Taponen (Halonen) – Larsson, Rantakari, Berglund, Luhanka, Motin, Lehmus, Kaasastul – Vesalainen, Jaaska, Pakarinen – Koivistoinen, Hirvonen, Nättinen – Paajanen, Halttunen, Palola – Vaananen, Aasten, Seppälä – Tallberg (C).
    Trenér: Ville Peltonen
    thejrc.org