Třinec – Liberec 6:3 (kon.) | Litvínov – Mountfield HK 2:3 (po pr.) | Plzeň – Kometa Brno 5:2 (kon.)
Mladá Boleslav – Kladno 1:2 (kon.) | Pardubice – Motor ČB 4:1 (kon.) | Olomouc – Vítkovice 2:4 (kon.)
konec
HC Škoda Plzeň
5:2 (0:2, 2:0, 3:0)
HC Kometa Brno
Pátek 30.12.2022, 17:30 • LOGSPEED CZ Aréna • Tipsport extraliga • 33. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Přeji Vám krásný páteční večer z plzeňské LOGSPEED CZ ARÉNY. V rámci třiatřicátého kola Tipsport extraligy změří své síly domácí Škodovka s hosty z Brna. Utkání začíná v 17:30.
     
    HC Kometa Brno se momentálně nachází ve velké herní krizi. Po velmi dobrém vstupu do soutěže se stroj dlouho vedený Martinem Pešoutem zadrhl a po bídných výkonech i výsledcích začal klesat tabulkou. Tento fakt přinutil majitele klubu Libora Zábranského k razantnímu řešení a hlavního trenéra odvolal. Na jeho místo přišel Patrik Martinec, ale ani pod jeho vedením to ke změně k lepšímu zatím nevede. Ze čtyř utkání dokázal uválčit jen tři body do tabulky, což je zkrátka málo. I proto ho nově na střídačce doplní kolega z předešlého působení v Motoru Jaroslav Modrý, který bude vykonávat pozici asistenta. Brněnským patří deváté místo v tabulce a nutně dnes potřebují zabrat, jelikož z posledních třinácti utkání dokázali v základní hrací době vyhrát jen jednou a to právě proti Plzni. Proti ní se Kometě pravidelně daří a vyhrála čtyři z posledních pěti střetnutí. Nejproduktivnějším hráčem hostí je Petr Holík a nejlepším střelcem Luboš Horký a právě na ně bude Kometa jistě sázet i dnes. Chtělo by to však i zapojení dalších hráčů. Brno v létě tradičně posilovalo a pro tak nabitý kádr je devátá příčka jistě neuspokojivá.
     
    HC Škoda Plzeň bude chtít v domácím prostředí zabrat a přeskočit pražskou Spartu na pátém místě tabulky. Indiáni se však ve zrovna ideálním rozpoložení rovněž nenacházejí. Po šesti výhrách v řadě Západočeši polevili a pouhé dvě vstřelené branky ze čtyř utkání budiž toho důkazem. Částečně to ovlivnila i viróza, která se prohnala kabinou. Až na pár výjimek už se ale marodka domácích vyprázdnila a budou tedy moci vyrukovat na Kometu v plné parádě. Malinkým strašákem je pro indiány nelichotivá bilance v zápasech právě proti Moravanům. Opřít se může Modrobílá družina na reprezentanty Kodýtka, Hrabíka a Petra Zámorského. Druhá lajna vedená Holešinským a Pourem by ale rovněž potřebovala vyprodukovat nějaké góly.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Škoda Plzeň: Pavlát (Vondraš) – Zámorský, Malák, Kaňák, Houdek, Kremláček, Kvasnička – Hrabík, Kodýtek, Schleiss (C) – Pour, Malát, Suchý – Rekonen, Mertl (A), Lang – Adamec, Bitten, A. Dvořák.
    Trenér: Petr Kořínek

    HC Kometa Brno: Furch (Kavan) – Kundrátek (A), Ščotka, Holland, Kučeřík, Gulaši (A), Hrbas, Němec – Horký, Holík, Flek – Kollár, Raška, Zaťovič (C) – Koblížek, Strömberg, Kratochvíl – Dufek, Malý, Süss.
    Trenér: Patrik Martinec.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:18
    Hnedka z úvodu se sám na Pavláta z pravé strany hnal Luboš Horký, ale trefil jen helmu maskového muže domácích. Kometa ale začala velmi aktivně.
     
    01:29
    Druhá formace Škodovky se dostala k pěkné kombinaci, kterou vyšperkoval Malát ideální přihrávkou na Vladimíra Kremláčka mezi kruhy. Následně však mladý obránce branku netrefil.
     
    02:58
    Obrovská tutovka pro Süsse! Útočník hostí dostal v přečíslení dvou proti jednomu ideální příhru téměř do prázdné od Malého. Výborným přesunem ho ale vychytal Dominik Pavlát.
     
    04:20
    Daniel Malák dostal nabito na modrou čáru a jeho bomba skončila vysoko nad.
     
    04:55
    Kometa se tentokrát rozhodla pro nahození a Petr Holík v souboji s Malákem neuspěl. Nyní hrají domácí.
     
    06:20
    Petr Zámorský nahazoval kotouč na Furcha, ale Holland jeho pokus zblokoval. Záhy mu však nevyšla rozehrávka a hrají zase domácí.
     
    07:39
    Tomáš Mertl chtěl najít najíždějícího Rekonena, ale puk poslal jen na icing.
     
    08:25
    Po hektickém úvodu, kdy si oba týmy měnily jednu tutovku za druhou, se hra uklidnila. Nyní sledujeme celky vyčkávat na chybu soupeře a hraje se jednoduchý hokej. Následovat bude komerční přestávka.
     
    08:57
    Fantastický Pavlát už podruhé vychytal Horkého! Útočník hostí to nyní vzal na sebe a a v přečíslení se pokoušel o kličku do bekhendu, která mu však nevyšla.
     
    09:09
    Kometa právě vstřelila branku!
    Autorem branky je LUBOŠ HORKÝ. Asistence: Jakub Flek. Záhy však Horký branku dává! Po rychlé přechodu do útočného pásma ho ideálně našel Petr Holík a reprezentant v barvách Komety tentokrát bekhendovou kličkou uspěl. Asistence: Petr Holík.
    09:09 Luboš HORKÝ - 0:1
     
    10:50
    Plzeň je zatím bezzubá. Jen díky dobrým zákrokům Pavláta prohrávají jen o gól.
     
    11:43
    První formace Brna rozpoutala v útočném pásmu kolotoč. Vše utnul až výborným blokem Holíkovy rány Martin Lang.
     
    11:59
    Holík se však rychle dostal ke kotouči znovu a z z bezprostřední blízkosti otočky trefil Pavlátovu hruď.
     
    13:58
    Už to vypadalo, že se Kratochvíl probije sám před Pavláta. Pas ale nezpracoval a náznak šance byl zažehnán.
     
    15:10
    Petr Kodýtek se s pukem na holi zapojil do protiútoku a štiplavou ranou z pravého kruhu pořádně vylekal Furcha.
     
    15:45
    Na druhé straně zase hrozil Horký a moc nechybělo, aby opět skóroval.
     
    16:28
    Po levém mantinelu se hnal do přečíslení Süss. Zámorský proti němu vystoupil a nedovolil mu posunout puk na volné spoluhráče.
     
    17:00
    Ihned po vhazování to zkusil Aleksi Rekonen, jeho střela byla sražena vedle. Kotouč následně doputoval až ke Kaňákovi a ten už Dominika Furcha prověřil.
     
    17:13
    A Brno znovu hrozilo tutovkou! Výměnu puků mezi Kratochvílem a Strömbergem zakončoval druhý jmenovaný. Jeho teč mířila těsně vedle.
     
    18:01
    Kometa právě vstřelila branku!
    Autorem branky je RADEK KOBLÍŽEK. Parádní kombinaci Komety zakončil Radek Koblížek do odkryté branky a hosté jdou do dvoubrankového vedení. Asistence: Radek Kučeřík a Jakub Flek.
    18:01 Radek KOBLÍŽEK - 0:2
     
    19:22
    V poslední minutě ještě hrozil Tomáš Mertl z mezikruží. Na Furcha si nepřišel.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dějství je minulostí a Kometa zaslouženě vede 2:0. Po celou dobu třetiny byla jednoznačně lepší a Plzeň tahala za kratší konec. Z několika šancí hosté proměnily ty z hokejek Horkého a Koblížka. Druhá perioda začne v 18:17.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:14
    Buly vyhrála Škodovka a Malák nahodil kotouč do útočného pásma. Soupeř ho rychle dostal ven a u puku je nyní Petr Zámorský.
     
    20:28
    A mohlo to být o tři! Petr Holík opět prokázal svou genialitu, když zpoza brány nečekaně našel Fleka. Jakub Flek Pavláta nepřekonal.
     
    20:57
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Sebastíán Malát – 2 min., hrubost.
     
    21:25
    Tomáš Kundrátek našel křižným pasem Petra Holíka, který se rázem ocitl před Pavlátem a domácí gólman opět skvěle zasáhl.
     
    21:48
    Jan Schleiss ujel soupeřům a z levého kruhu přestřelil.
     
    22:58
    Škodovka se ubránila a usadila se v útočném pásmu.
     
    23:29
    Velký tlak domácího celku! Téměř minutu vařili indiáni Kometu v útočném pásmu. Vše vyústilo v nebezpečnou ránu Houdka, který však přestřelil.
     
    24:14
    Velké šance pro Kodýtka se Suchým. Kodýtkova teč skončila vedle a ani Filip Suchý sám proti Furchovi neuspěl!
     
    25:58
    Zakázané uvolnění domácích.
     
    26:09
    Petr Kodýtek to vzal na sebe a po přechodu středního pásma vyslal střelu přes obránce. Ta byla odražena do ochranné sítě.
     
    26:51
    Petr Kodýtek zavezl puk do pásma, přibrzdil si a posunu puk na Zámorského. Petr Zámorský nic nevymýšlel a od mantinelu vypálil na Furcha. Ten kotouč ukryl do lapačky.
     
    27:02
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Petr Holík – 2 min., podrážení.
     
    27:47
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Autorem branky je JAN SCHLEISS. Parádní kombinace Škodovky a už je to jen o gól! Rekonen se rozhlídl a při přesilovce skvěle našel volného Schleisse na pravém kruhu a ten už se nemýlil. Asistence: Aleksi Rekonen a Petr Zámorský.
    27:47 Jan SCHLEISS - 1:2
     
    29:04
    A mohlo být vyrovnáno! Martin Lang předložil kotouč Mertlovi, který se ocitl sám vstříc Furchovi. Zvolil kličku do bekhendu, ale Furch ho pěkným zákrokem vychytal.
     
    29:33
    Martin Lang se od levého hrazení několika kličkami uvolnil. Ta poslední mu už nevyšla a hrají hosté.
     
    30:06
    Petr Holík nahazoval od modré a Pavlát má puk ve výstroji.
     
    30:29
    Obrovská šance pro Kodýtka! Krištof Hrabík mu předložil kotouč zpoza brány, ale reprezentant v barvách Plzně si na Furcha dnes už poněkolikáté nepřišel.
     
    31:53
    Tlak Plzně sílí! Michal Houdek z mezikruží Furchovu bránu přestřelil, ale Plzeň dál naprosto mele Kometu.
     
    32:41
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Autorem branky je TOMÁŠ MERTL. Plzeň nyní už ale branku dává a je srovnáno! Aleksi Rekonen dnes už podruhé předložil gólovou přihrávku. Tentokrát to bylo Tomáši Mertlovi do prázdné a ten proměnil. Asistence: Aleksi Rekonen a Petr Zámorský.
    32:41 Tomáš MERTL - 2:2
     
    33:40
    A rázem mohli jít domácí do vedení! Suchý naservíroval pěkný pas Pourovi, který trefil však jen Dominika Furcha.
     
    34:50
    Filip Suchý zablokoval Kundrátkův pokus a hra se přesunula do obranného pásma Brněnských.
     
    36:32
    Hra se už přeci jen vyrovnala a už to není tak dominantní tlak Plzně.
     
    37:08
    Radek Koblížek z mezikruží ještě hledal volné spoluhráče, avšak svůj pas nasměřoval hodně mimo.
     
    38:02
    Pourovi se klička na středu nepodařila, ale i tak se puku ujal Malát. V souboji v rohu ho dobře zdvojil Holland a vysunul vpřed Holíka.
     
    39:13
    V poslední minutě uháněli dva na jednoho obránce Plzně Koblížek s Kratochvílem. Koblížek se rozhodl pro přihrávku, jenže tu nasměřoval mimo dosah Kratochvíla, čímž celá situace skončila.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině se obraz hry rapidně změnil a jasnou převahu si získala domácí Škodovka. Dominantní výkon domácí přetavili v góly Schleisse a Mertla. Do třetí části tak půjdeme za vyrovnaného stavu. Ta začne v 19:14.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:30
    Třetí dějství začala aktivněji Škodovka. Její první útočná letka se nastěhovala do útočného pásma, ale netrvalo to dlouho a Brno se k puku dostalo.
     
    41:45
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Autorem branky je TOMÁŠ MERTL. Plzeň se dostává do vedení! Tomáš Mertl se po pasu od Kremláčka prohnal až před Furcha, kterého překonal nenápadnou střelou přes obránce. Asistence: Vladimír Kremláček a Martin Lang.
    41:45 Tomáš MERTL - 3:2
     
    42:45
    Indiáni jsou v laufu a Kometa naopak na kolenou. Nyní se hosté museli osvobodit až za cenu zakázaného uvolnění.
     
    43:13
    Přechod modré čáry Kvasničkovi nevyšel a píská se ofsajd.
     
    43:26
    Petr Holík to v přečíslení dvou proti jednomu vzal na sebe a po kličce i přes dobrý blok obránce přestřelil.
     
    44:56
    Luboš Horký se pěknou kličkou uvolnil a už překládal puk volnému Petru Holíkovi. Toho si dobře pokryl Filip Suchý a obral ho o kotouč.
     
    46:08
    Zaťovičův útok si posílal pasy po mantinelu, ale k větší šanci to nevedlo. Po nedorozumění si puk sebral Zámorský a zakládá útok svého celku.
     
    47:25
    Jakub Pour projel útočným pásmem s kotoučem na holi a dostal se až na modrou čáru, kde to zkusil formou nahození. To bylo zblokováno, ale Plzeň zůstává na kotouči.
     
    49:04
    Po odrazu se puku zmocnil Sebastián Malát a rychle posílal přihrávku na najíždějícího Suchého před bránu. Filip Suchý si předložený pas ideálně nezpracoval.
     
    49:28
    Tomáš Kundrátek se do toho po vyhrané buly pořádně opřel a jeho dělovku odnesl Petr Zámorský.
     
    50:28
    Po zmatku si kotouče všiml Tomáš Mertl a nabídl ho Langovi. Tento pas nikdo, a to ani Martin Lang nečekal, a proto svoji šanci v branku neproměnil. Záhy se Mertl opět rozhodl pro pas na Langa, ale ten neprošel.
     
    51:37
    Jan Schleiss se udržel na kotouči a z levého mantinelu se prodral až před Furcha, jehož pokusem na zadní tyč nepřekonal.
     
    52:09
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Autorem branky je PETR KODÝTEK. Osvědčená spolupráce po ose Schleiss, Kodýtek se opět osvědčila a Petr Kodýtek střelou z mezikruží uspěl a překonal Furcha. Asistence. Jan Schleiss.
    52:09 Petr KODÝTEK - 4:2
     
    53:30
    V protiakci dvou na jednoho zvolil Horký přihrávku do prostoru, kde však nikdo nebyl a proto hrají indiáni.
     
    55:22
    Kometa je bezzubá a neví si vůbec rady. Herní krize se na ní nyní jasně poznamenává.
     
    55:25
    Kometa odvolává čtyři a půl minuty před koncem gólmana!
     
    55:38
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Autorem branky je PETR KODÝTEK. Kometě riskantní krok s odvoláním brankáře vůbec nevyšel. Téměř ihned po vhazování vyrazili Kodýtek společně s Hrabíkem do úniku a Petr Kodýtek měl po pasu Hrabíka snadnou práci. Asistence: Kryštof Hrabík a Adam Dvořák.
    55:38 Petr KODÝTEK - 5:2
     
    56:03
    Filip Suchý z levého mantinelu prověřil Furcha střelou na beton.
     
    57:10
    Ostřelování Pavláta nemělo dlouhého trvání a Martin Lang po dobrém bloku sám i vyvezl kotouč do středního pásma.
     
    57:59
    Po nahození se za kotoučem hnal Samuel Bitten, který tvrdě dohrál protihráče, ale puk nezískal.
     
    58:40
    Dvořák hledal volného Maláta. Tomu se do jeho pasu hůl položit nepodařilo.
     
    59:18
    Kometa Brno už v závěru dějství neklade sebemenší odpor a Západočeši si v klidném tempu jdou pro vítězství.
     
    59:40
    Poslední střela utkání byla z hole Jana Ščotky a Pavlát ji bez problému zlikvidoval.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Plzeň po parádním obratu poráží Kometu 5:2. Ve třetí třetině se prosadil podruhé Tomáš Mertl a dva zásahy přidal i Petr Kodýtek. Krize Brna se tedy prohlubuje, když hosté nedokázali vyhrát už čtrnáct zápasů v základní hrací době v řadě. Indiáni se naopak dnešním vítězstvím posouvají na páté místo v tabulce.
     
    Střely na branku: 23 : 23
     
    Nejlepší hráči utkání: Tomáš Mertl (Plzeň) a Petr Holík (Brno) (20:05:22)
    Marken.cz

    Jiří (PLZ) Beníšek

    Branky a nahrávky: 28. Schleiss (Rekonen, Zámorský), 33. Mertl (Rekonen, Zámorský), 42. Mertl (Kremláček), 53. Kodýtek (Schleiss), 56. Kodýtek (Hrabík, A. Dvořák) – 10. Horký (Holík), 19. Koblížek (Kučeřík, Flek)


    HC Škoda Plzeň: Pavlát (Vondraš) – Zámorský, Malák, Kaňák, Houdek, Kremláček, Kvasnička – Hrabík, Kodýtek, Schleiss (C) – Pour, Malát, Suchý – Rekonen, Mertl (A), Lang – Adamec, Bitten, A. Dvořák.
    Trenér: Petr Kořínek

    HC Kometa Brno: Furch (Kavan) – Kundrátek (A), Ščotka, Holland, Kučeřík, Gulaši (A), Hrbas, Němec – Horký, Holík, Flek – Kollár, Zaťovič (C), Koblížek – Strömberg, Kratochvíl, Dufek – Malý, Süss.
    Trenér: Patrik Martinec
    thejrc.org