Buffalo – Detroit 6:3 (kon.) | Tampa – NY Rangers 2:1 (2:1 po s.n.) | Washington – Ottawa 3:4 (po pr.)
Florida – Montreal 7:2 (kon.) | NY Islanders – Columbus 2:1 (kon.) | St. Louis – Chicago 3:1 (kon.)
Minnesota – Dallas 1:4 (kon.) | Winnipeg – Vancouver 4:2 (kon.) | Colorado – Los Angeles 4:5 (0:2 po s.n.)
Arizona – Toronto 6:3 (kon.) | San Jose – Philadelphia 3:4 (po pr.) | Anaheim – Nashville 1:6 (kon.)
konec
Winnipeg Jets
4:2 (0:1, 3:0, 1:1)
Vancouver Canucks
Pátek 30.12.2022, 02:00 • Canada Life Centre, Winnipeg • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:22 Mark SCHEIFELE - 4:2
     
    59:22
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Nyní už není o čem a výhra jde do Winnipegu. Chaotická hra bez brankáře se Vancouveru stala osudnou, Lowry na obranné modré získal puk a po levé straně jej protáhl do pásma. Byl stíhán obráncem, takže se nesnažil za každou cenu trefit prázdnou klec, ale nahrál před opuštěnou brankou MARKU SCHEIFELEMU a čepice už létají na ledovou plochu. Hattrick pro zkušeného forvarda Winnipegu! Asistence: Adam Lowry.
     
    59:10
    Dvakrát byl Collin Delia na půli cesty ze své branky, dvakrát se vrátil. Poté už to hosté musí zkusit. Nehledě na to, že před jeho opuštěním klece mlě velkou šanci Dubois, který zblízka nestvrdil vítězství Winnipegu.
     
    56:23
    Důrazný Axel Jonsson Fjällby si jako tank prohrnul cestu přes obránce, ale před brankou Deliy už neměl dostatečný prostor k lepšímu zakončení.
     
    54:29
    Domácí mohli opět vést o dvě branky. Do samostatného úniku ujel Kyle Connor, který po hezké přihrávce převzal puk na útočné modré, ale tváří v tvář Deliu nepřekonal.
    53:11 Conor GARLAND - 3:2
     
    53:11
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Poměrně šťastná branka vrací Vancouver do zápasu. Hughesova střela prakticky z levého kruhu po Kuzmenkově pasu nebyla přesná. Puk se ale od zadního mantinelu odrazil k pravé tyči, kde byl CONOR GARLAND a o beton Hellebuycka dostal puk do sítě. Asistence: Quinn Hughes, Andrej Kuzmenko.
     
    47:34
    Tato přesilovka se domácím zatím příliš nedařila a navíc nyní jim v oslabení ujel Ilja Michejev, který ale v rozhodujícím okamžiku nezasunul puk mezi betony Hellebuycka.
     
    46:50
    Ačkoliv se to Jacku Stidnickovi nelíbí, dle sudích se provinil hákováním a Winnipeg jde do další přesilové hry. Dnes již dvě využil.
     
    45:32
    Jets zatím naprosto bez problému stráží dvoubrankový náskok a nyní nechybělo moc, aby jej Kevin Stenlund po výborném pasu Morgana Barrona navýšil. Mezi kruhy se naznačením vyhnul soupeři a ocitl se tváří v tvář sám Deliovi, kterého ale kličkou nepřelstil.
     
    44:01
    Collin Delia za brankou chtěl ztlumit puk, ale absolutně zapomněl na to, že by jej také mohli napadat hráči soupeře, což se i stalo. Kyle Connor mu vyškrábl puk a moc nechybělo, aby se Sam Gagner při svém tisícím startu v NHL dočkal jednoho z nejjednodušších gólů v kariéře.
     
    41:39
    Collin Delia nyní zachránil svůj tým od další pohromy, když naprosto fantasticky chytil pokus Dylana DeMela, který si po pravé straně najel téměř až před branku a dostal výbornou přihrávku od spoluhráče. Parádní semafor gólmana Canucks.
    39:57 Mark SCHEIFELE - 3:1
     
    39:57
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Podruhé už to MARKU SCHEIFELEMU vyšlo. Z téhož kruhu si vybruslil s pukem blíže na střed a poté zamířil přes dva hráče přesně k bližší tyči Deliy nad jeho pravý beton. Asistence: Kyle Connor, Josh Morrissey.
     
    39:33
    27,3 sekundy před koncem druhé třetiny přichází další trest, jelikož nedovoleně bránil také nováček v dresu Vancouveru Travis Dermott. Winnipeg čeká 35 sekund přesilovka čtyři na tři.
     
    39:00
    Pierre-Luc Dubois si v rychlostním souboji nic nedaroval s Iljou Michejevem, ale svého soupeře poté v přemíře snahy nedovoleně bránil a také inkasuje dvě minuty. Síly na ledě se tak na poslední minutu druhé třetiny srovnají.
     
    38:08
    Ethan Bear to přehnal na útočné modré s agresivitou a poslal na vražení protihráče, proto jde na dvě minuty ven.
     
    36:21
    Další velké šance Jets. U pravé tyče neprotlačil puk do sítě Morgan Barron a vzápětí z dorážkou z předbrankového prostoru neuspěl ani Axel Jonsson Fjällby.
    35:42 Pierre-Luc DUBOIS - 2:1
     
    35:42
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Autorem branky z trestného střílení je PIERRE-LUC DUBOIS. Kanadský forvard zvolil perfektní zakončení, když střelou do šibenice nad pravé rameno nedal Deliovi žádnou šanci.
     
    35:41
    Uvidíme trestné střílení pro domácí. Ethan Bear v úniku fauloval a poté při zakončení i podrazil Pierra-Luc Duboise a ten má šanci strhnout vedení na stranu Jets.
    33:52 Mark SCHEIFELE - 1:1
     
    33:52
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    První přesilová hra Winnipegu je využitá. Morrissey odčinil svou chybu při úvodní trefě, vypálil totiž od modré a jeho pokus tečoval mezi kruhy MARK SCHEIFELE. Na změnu směru střely nemohl Delia reagovat. Asistence: Josh Morrissey, Kyle Connor.
     
    33:15
    Přesilovku si zahrají také domácí, navíc vůbec první v zápasu. Lane Pederson trošku nešťastně trefil Dylana DeMela a za podrážení jde ven.
     
    24:36
    Obrovský tlak před brankou Deliy nekončí brankou. Mark Scheifele obkroužil branku a snažil se zakončit, ale na brankáře Vancouveru nevyzrál. Puk se snažil z pod jeho výstroje vyšťourat aktivní Adam Lowry, ale také neuspěl.
     
    22:10
    Bo Horvat se dostal v předbrankovém prostoru k dorážce střely, ale nepodařilo se mu dostat puk mezi tři tyče!
     
    20:46
    Jenže krátce poté zahrál Dylan DeMelo vysokou holí a jde na dvě minuty ven.
     
    15:37
    Krátce po tom, co domácí vyhodili kotouč ven z pásma, měl výrazně větší šanci Brock Boeser. Rychle se natlačil před domácího brankáře, ale tváří v tvář a již v tísni nedokázal poslat kotouč pod jeho beton do sítě.
     
    14:20
    Jenže nyní to budou mít těžké a spíše budou rádi, pokud Vancouver nezvýší svůj náskok. Za hákování jde na dvě minuty ven Morgan Barron, jenž nedovoleně zastavil Ethana Beara.
     
    12:17
    Z vrcholu pravého kruhu pálil nebezpečně Dylan DeMelo. Poté vznikla v předbrankovém prostoru pořádná mela, kdy ale puk těsně nedorazil do sítě Adam Lowry. Na skákající gumu nedosáhl.
    00:41 Andrej KUZMENKO - 0:1
     
    00:41
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Tenhle začátek zápasu si domácí za rámeček nedají. Heinola měl puk za brankou a rozehrál svým pohledem doprava na Morrisseyho. Jenže jeho křižný pas napříč pásmem zachytil na levém kruhu Petterson, předal jej mezi kruhy na ANDREJE KUZMENKA a ten neměl problém trefit se kolem přesouvajícího se brankáře. Asistence: Elias Pettersson.
    Sam Gagner s tisícovkou
     
    Ještě před začátkem zápasu bude oceněn Sam Gagner, útočník Winnipegu, pro kterého jde dnes o 1000. zápas v základní části NHL. Postupně nastupoval v Edmontonu, Arizoně, Philadelphii, Columbusu, Vancouveru, Torontu, znovu Edmontonu, Detroitu a tisícovku si odehraje právě nyní ve Winnipegu jako třiatřicetiletý.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 34. Scheifele (Morrissey, Connor), 36. Dubois (TS), 40. Scheifele (Connor, Morrissey), 60. Scheifele (Lowry) – 1. Kuzmenko (E. Pettersson), 54. Garland (Q. Hughes, Kuzmenko)


    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Rittich) – Morrissey (A), DeMelo, Samberg, Pionk, Dillon, Heinola – Connor, Dubois, Gagner – Lowry (A), Scheifele (A), Kuhlman – M. Barron, Stenlund, Jonsson Fjällby – Eyssimont, D. Gustafsson, Harkins.
    Trenér: Rick Bowness

    Vancouver Canucks: Delia (S. Martin) – Q. Hughes, Bear, Ekman-Larsson (A), T. Myers, Dermott, L. Schenn – Michejev, Horvat (C), Boeser – Garland, J. Miller (A), Lazar – Kuzmenko, E. Pettersson, Pederson – Joshua, Aman, Studnicka.
    Trenér: Bruce Boudreau

    Rozhodčí: Brandon Blandina, Jake Brenk – Derek Nansen, Brandon Gawryletz
    thejrc.org