Buffalo – Detroit 6:3 (kon.) | Tampa – NY Rangers 2:1 (2:1 po s.n.) | Washington – Ottawa 3:4 (po pr.)
Florida – Montreal 7:2 (kon.) | NY Islanders – Columbus 2:1 (kon.) | St. Louis – Chicago 3:1 (kon.)
Minnesota – Dallas 1:4 (kon.) | Winnipeg – Vancouver 4:2 (kon.) | Colorado – Los Angeles 4:5 (0:2 po s.n.)
Arizona – Toronto 6:3 (kon.) | San Jose – Philadelphia 3:4 (po pr.) | Anaheim – Nashville 1:6 (kon.)
konec
Anaheim Ducks
1:6 (0:1, 1:2, 0:3)
Nashville Predators
Pátek 30.12.2022, 23:00 • Honda Center, Anaheim • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 23:00.
     
    Předsilvestrovský program v zámořské NHL nabídne další várku hokeje. Ještě před půlnocí se uskuteční duel mezi Anaheimem Ducks a Nashvillem Predators. Tedy dvěma týmy, které se nenachází v úplně ideální formě a nepředvádí tak dobrý hokej, což zejména v případě Nashvillu je určitým zklamáním.
     
    Domácí Anaheim je druhým nejslabším celkem Západní konference. Jeho defenziva je navíc suverénně nejhorší v celé lize. Příliš na tom nic nezměnilo ani vítězství Ducks nad silnými Vegas, které porazili 3:2 po nájezdech krátce po vánoční přestávce. Přestože solidní výkony odvádí český brankář Lukáš Dostál a sem tam má velmi blyštivé momenty i John Gibson, v drtivé většině zápasů doplácí Anaheim na to, že kromě slabé defenzivy má i velmi podprůměrnou ofenzivu. A v takovém případě se vyhry sbírají jen velmi obtížně.
     
    Soupeřem Anaheimu bude Nashville, který má podstatně kvalitnější kádr, nicméně výkony v posledních týdnech jsou v podání Predators tragické. Tento tým totiž z posledních deseti zápasů prohrál hned osmkrát a kvůli tomuto trápení se začal propadat Centrální divizí až na současné šesté místo. Nashville přitom nemá nikterak širokou marodku, spíš na celou organizaci padla deka. Na druhou stranu, právě zápas s Anaheimem je tak trochu ideálním k tomu, aby se celý tým odpíchl od pomyslného dna, začal opět hrát kvalitní hokej a posbíral pár výher, které Nashville posunou zpět k předním pozicím.
     
    Oba týmy se spolu v této sezoně už jednou utkaly. Před měsícem, tedy na konci listopadu, Nashville na svém ledě vyhrál 2:1 po prodloužení. Jednalo se zrovna o jeden z těch zápasů, ve kterých se brankář Gibson překonával. Dokážou na to ovšem Ducks navázat i v pátečním utkání.
     
    Úvodní sestavy:

    Anaheim Ducks: Gibson (Dostál) – Kulikov, Fowler (A), Klingberg, Benoit, Shattenkirk, Vaakanainen – Terry, Zegras, Henrique (A) – Silfverberg (A), R. Strome, Comtois – Leason, McTavish, Vatrano – Jays. Megna, Carrick, Kirkland.
    Trenér: Dallas Eakins

    Nashville Predators: Saros (Lankinen) – Josi (C), McDonagh, A. Carrier, Ekholm (A), Fabbro, Lauzon – Sissons, Pärssinen, F. Forsberg – Duchene, R. Johansen, Trenin – Granlund (A), Glass, Niederreiter – Jeannot, Novak, Co. Smith.
    Trenér: John Hynes

    Rozhodčí: Skilliter, Sutherland – Fournier, Flemington.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    01:08
    Úvodní oťukávanou obou týmů ukončila přihrávka na modrou čáru v útočném pásmu Anaheimu a prudká střela z nápřahu Simona Benoita. Juuse Saros má kotouč pod kontrolou a přerušuje hru.
     
    01:31
    Klingberg se vypravil až mezi kruhy, přijal přihrávku ze strany od Stromea a bekhendem se pokusil protečoval puk na branku Nashvillu. Saros dokázal dalším zákrokem znovu zlikvidovat šanci soupeře a opět přerušit hru.
     
    01:45
    O první střelu se pokusili také hosté, nicméně Matt Duchene z prostoru před kruhy minul branku Gibsona.
     
    02:27
    Nepřesné zakončení předvedl také na druhé straně kluziště Vatrano.
     
    02:52
    První zákrok pro Gibsona! Domácí brankář zastavil nebezpečnou střelu Novaka z mezikruží. Hostující útočník se prosmýkl mezi kruhy a zakončil odražený puk, který se k němu dostal po zblokované střele Josiho.
     
    03:54
    Hru přerušuje opět brankář Saros. Tentokrát zlikvidoval střelu Carricka, který pálil z prostoru před kruhy.
     
    04:32
    Hostující Lauzon zkusil štěstí od levého mantinelu. S nahozeným pukem neměl Gibson problémy, puk odvrátil mimo brankoviště.
     
    06:10
    Další zásah domácího brankáře, tentokrát proti Jeannotovi, který se opřel do střely z voleje zpoza levého kruhu. Hra je přerušena, komerční přestávka.
     
    07:05
    Dostatečně důrazný byl na pravém křídle domácí Troy Terry, který se k puku dostal ve středním pásmu a dokázal se i přes obránce prodrat až k brance Nashvillu. Jeho zakončení však Saros vyrazil až do ochranné sítě.
     
    08:06
    Nashville právě vstřelil branku!
    Přichází tak trochu úder z ničeho! Přestože utkání zatím postrádá nějaké tempo, přináší první gól zápasu, kterého docílil Nashville. COLTON SISSONS byl ponechán svému osudu v levém kruhu a povedlo se mu střelou na vzdálenější tyč překonat brankáře Gibsona. Asistence: Filip Forsberg.
    08:06 Colton SISSONS - 0:1
     
    08:49
    Ducks byli ve snaze o přechod středního pásma zastaveni postavením mimo hru.
     
    09:46
    Teď se krásně ukázalo, jak zápasu schází nějaké tempo. Ledabylé přihrávky Nashvillu ve středním pásmu poslaly do brejku domácího Terryho, který se ale nakonec nedokázal střelecky prosadit, když narazil na brankáře Sarose.
     
    10:15
    Trochu rozhýbat dění na kluzišti se pokusil Niederreiter, který vyrazil se spoluhráčem do přečíslení. Vracející se bek znemožnil možnost přihrávky do levé strany, tak to musel Niederreiter vzít na sebe – Gibson puk vyráží mimo.
     
    11:33
    Forsbergova střela byla možná ještě před brankovištěm tečována, nicméně Gibson si s obtížnou situací poradil a podařilo se mu přerušit hru. Komerční pauza.
     
    11:59
    Nashvillu zakázané uvolnění písknuto nebylo, Anaheim tak musí vymýšlet cestu zpět do útočného pásma.
     
    12:35
    Úspěšný útok to nebyl, a ještě se málem do šance dostal Novak, který se ve středním pásmu vydal za kotoučem. Naštěstí pro Gibsona jej ale vracející se obránce odstavil.
     
    13:22
    Teď už se Nashvillu pokus o dlouhý pas nevydařil a je odpískán icing.
     
    13:30
    Ducks vyhráli v útočném pásmu buly a Leason okamžitě pálil od modré čáry. Za zády Sarose zazvonila horní tyč, která Nashville zachránila od inkasované branky!
     
    14:03
    Komerční pauza.
     
    14:09
    Anaheim po buly ve středním pásmu rychle pronikl do útoku. Klingberg střílel zpoza pravého kruhu, Saros ale byl připravený.
     
    14:21
    Bleskový kontr Nashvillu. Lauzon se dostal z dobré střelecké pozice, zkusil tak aspoň nahodit kotouč na branku Gibsona, ale brankář domácích puk odrazil mimo nebezpečný prostor.
     
    15:07
    Vaakanainenova střela od modré byla sražena bránícím Niederreiterem, kotouč končí až v ochranné síti.
     
    15:31
    Rozhodně se nedá říct, že by Anaheim hrál špatně. Naopak se zdá, že v mnoha pasážích Nashville přehrává. Ale zatím má dost smůlu v koncovce. A k tomu brankář Saros chytá velmi dobře, nyní zastavil další prudký projektil, tentokrát z hole Zegrase.
     
    16:20
    Hostující Ekholm držel k nelibosti publika kotouč asi dvacet sekund ve vlastním pásmu a váhal s rozehrávkou. Až když začali diváci bučet, tak rozehrál.
     
    16:32
    A byla z toho i střela, dnes velmi aktivní Novak ovšem znovu trefil pouze Gibsona.
     
    17:27
    Hosté nyní ostřelovali branku Gibsona. Od modré čáry přilétly dvě dělovky Lauzona a Josiho, obě ale zaduněly jen o zadní mantinel.
     
    18:10
    To výpad Niederreitera už mířil mezi tři tyče, nicméně puku se do cesty postavil Gibson, který zapisuje svůj jedenáctý zákrok v utkání.
     
    19:01
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:35
    Hra ovšem probíhá převážně ve středním pásmu. V rozehrávce obou týmů jsou nyní nepřesnosti.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina zápasu mezi Anaheimem a Nashvillem přinesla jednu branku. V 9. minutě se prosadil křižnou střelou na vzdálenější tyč Colton Sissons, jenž poslal Nashville do vedení. Domácí Anaheim byl velmi blízko vyrovnání ve 14. minutě, kdy ovšem střela Bretta Leasona narazila na horní tyč a odrazila se zpět do hřiště.
     
    Další třetina začne přibližně v 00:01.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:53
    Josiho nepřesná přihrávka vyústila v zakázané uvolnění Nashvillu.
     
    21:15
    Rychlý, plynulý a oku lahodící přechod hostů do útoku po levém křídle. Niederreiter si sjel až do pravého kruhu, dostal přihrávku do jízdy a okamžitě zkusil vystřelit. Gibson ukryl kotouč do lapačky.
     
    21:36
    Další přerušení hry. Kotouč se dostal mimo kluziště, vhazovat se bude po pravici Gibsona.
     
    22:09
    Johansen se ve středním pásmu pokusil zpracovat u mantinelu kotouč, ten se mu ale odrazil do výšky a odplachtil do hlediště.
     
    22:20
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Domácím se povedlo po vyhraném buly rozehrát rychlou kombinaci s přechodem do útočného pásma. Vaakanainen vypálil od modré čáry, trefil tělo SAMA CARRICKA a od něj se kotouč odrazil do protipohybu Sarose, který neměl šanci kotouč chytit. Asistence: Urho Vaakanainen, Jayson Megna.
    22:20 Sam CARRICK - 1:1
     
    22:59
    Hostující Carrier se napřáhl od modré čáry, branku Gibsona ale trefit nedokázal. Kotouč se odráží od zadního mantinelu.
     
    23:52
    Hosté vytvořili na obranu Anaheimu hodně nepříjemný tlak. Vyslali dokonce několik střel, ty ale byly buď zblokované, nebo mířily mimo brankoviště. Anaheim se nakonec osvobodil pouze za cenu zakázaného uvolnění.
     
    24:16
    Hosté dál tlačí! První Josiho střela byla zablokována, ta druhá od modré čáry už prošla. Stopku ji ale vystavil Gibson.
     
    24:30
    Až teď se Ducks dostali s pukem do neutrální zóny a mohou rychle prostřídat.
     
    25:31
    Predators jsou ale po inkasované brance hodně aktivní a chtějí se rychle vrátit do vedení. Trenin to zkoušel z okraje pravého kruhu, Gibson zapisuje patnáctý zákrok.
     
    25:50
    Ještě Fabbro pálil z ostrého úhlu, tentokrát ale svému brankáři pomohl blokem Fowler.
     
    26:23
    Hraje se dlouho bez přerušení. Další střelu na své konto zapsal Novak, který nahazoval na Gibsona z ostrého úhlu z levé strany. Žádnému hráči Nashvillu se ale nepovedlo dostat k hrozící dorážce.
     
    27:15
    Stále se hraje. Anaheimu se povedlo vymanit z tlaku a také si zahrát trochu hokeje. Především ale dávají Gibsonovi příležitost se trochu vydýchat.
     
    28:05
    Nashville je zpět v útoku a snaží se vymyslet přihrávku do střelecké pozice.
     
    28:25
    Ale nic z toho nebude. Puk se od zadního mantinelu odrazil vedle Gibsonovy klece a domácí brankář pohotově ukryl puk pod lapačku. Komerční pauza.
     
    28:58
    Nepřesná prudká přihrávka Anaheimu. Icing.
     
    29:04
    Nashville právě vstřelil branku!
    Hosté se prosadili po vyhraném buly v útočném pásmu. JAKOV TRENIN vystřelil napřed z levého kruhu, což se Gibsonovi povedlo vyrazit, ale jen před brankoviště. Tam nebyl dostatečně důrazný jeden z hráčů Anaheimu, jeho vyhození zachytil právě Trenin, který bekhendem napodruhé Gibsona už prostřelil. Bez asistence.
    29:04 Jakov TRENIN - 1:2
     
    29:14
    Opět icing Anaheimu.
     
    30:12
    Niederreiter se prodral na pravou stranu brankoviště a přinutil Gibsona k hodně těžkému zákroku. Útok Nashvillu navíc dál pokračuje a domácí jsou znovu pod tlakem.
     
    30:27
    Niederreiter našel prudkou přihrávkou na levé straně brankoviště Codyho Glasse, který puk protečoval na branku soupeře. Gibsonovi se ovšem povedlo do cesty kotouče natáhnout svůj beton.
     
    30:37
    Od vlastní modré čáry poslal kotouč až k brankáři Sarosovi Strome, který dává šanci svým spoluhráčům, aby prostřídali. Anaheim neprožívá zrovna snadné období posledních šesti, sedmi minut.
     
    31:40
    Hraje se další dlouhý úsek bez přerušení. Anaheim se snaží nyní držet puk mimo své pásmo.
     
    32:21
    Trenin se prodral mezi kruhy, nicméně tentokrát puk na branku neposlal. Byl zblokovaný.
     
    33:20
    Nashville právě vstřelil branku!
    A je to 3:1 pro Nashville! Parssinenovo zakončení před brankovištěm sice Gibson zastavil, ale Terrymu se nepovedlo kotouč odpálit do bezpečí. Naopak se k dorážce prodral FILIP FORSBERG, který i trochu se štěstím dostal puk do sítě. Asistence: Juuso Parssinen, Colton Sissons.
    33:20 Filip FORSBERG - 1:3
     
    33:30
    Komerční přestávka.
     
    34:00
    Nashville už vede na střely 26-16.
     
    35:02
    Leason byl dostatečně důrazný, obešel na modré čáře obránce, který se „rozplácl“ na kluzišti, a sjel si až do levého kruhu. Sarose však nepřekonal. Bude se ovšem vylučovat.
     
    35:02
    Vyloučení v týmu Nashville Predators:
    Ryan McDonagh – 2 min., držení hole.
     
    35:02
    Komerční pauza.
     
    35:08
    Predators začali oslabení nejlepším možným způsobem. Dostali puk mimo své pásmo.
     
    35:50
    Ještě podstatnější pro ně ale je, že se Ducks stále nedokázali dostat přes střední pásmo.
     
    36:09
    A když už se to domácím povedlo, znovu o puk přichází a musí se vracet až do vlastní třetiny.
     
    36:43
    Klingberg našel z levého kruhu v mezikruží rozjetého Vatrana, který si zpracoval přihrávku a vypálil z poměrně dobré pozice. Saros ale byl postaven přímo proti němu a kotouč zachytil. Hru přerušuje.
     
    37:02
    Hosté v plném počtu.
     
    37:06
    Ještě Leason střílel zpoza kruhů, Saros vykopl betonem a odpálil kotouč daleko mimo prostor kolem brankoviště.
     
    38:24
    Ekholmova dělovka od modré čáry prolétla až ke Gibsonovi, který kotouč srazil do strany.
     
    38:29
    A z levé strany přilétla dělovka Granlunda, která zasáhla brankáře domácích do plastového chrániče krku. Štěstí, že ho tam má, tenhle projektil totiž mířil do jinak nechráněné části brankářova těla.
     
    39:14
    Ještě icing Nashvillu.
     
    39:48
    Trenin už se hnal za obranu Anaheimu, po zatočení před brankoviště ale zády narazil do vracejícího se obránce a kotouč mu odjel z čepele. Místo střely tak ke Gibsonovi doklouzal opuštěný kotouč, který bez obtíží ukryl pod lapačku.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Anaheimu se sice povedlo ve 23. minutě vyrovnat, ale zhruba od 25. minuty kluzišti doslova dominoval Nashville. Hostům se povedlo vytvořit na Anaheim tlak a jejich cíl byl prostý – vrátit se do vedení. To se povedlo ve 30. minutě, kdy se prosadil Jakov Trenin, na 3:1 pak zvýšil ve 34. minutě Filip Forsberg. Od té chvíle se hra zase trochu vyrovnala, přesto je však Nashville lepším týmem na ledě a pomalu míří za vítězstvím. Anaheim bude muset zapracovat na svém projevu a zejména na koncovce, pokud chce s výsledkem něco udělat.
     
    Další třetina začne přibližně v 00:54.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Velmi rychle byla hra přerušena, jelikož se kotouč dostal do hlediště.
     
    41:06
    Silfverberg obstaral první střelu třetí třetiny. Saros byl na ránu zpoza pravého kruhu připravený.
     
    41:45
    Rozhodně Ducks vstoupili do třetí třetiny aktivně, předvádí obdobný hokej jako na začátku druhé třetiny, než skórovali. Pak jejich výkon extrémně poklesl.
     
    42:23
    Leason je dnes hodně aktivní, zatím ale nemá v koncovce štěstí. Tentokrát se prodral až k brankovišti, puk ale protečoval jen na zadní hrazení.
     
    43:30
    Hraje se dlouhý úsek bez přerušení. Nashville především odvrací útoky soupeře. Anaheim hostům nic víc zatím nedovolil.
     
    43:52
    Sarose podruhé v utkání zachránila tyč! Po horní tyči Leasona v první třetině se tentokrát Klingberg trefil do levé tyče branky Nashvillu.
     
    44:04
    Saros zachytil odražený kotouč a přerušil nápor Anaheimu.
     
    44:51
    Přerušení hry tentokrát zařídil na druhé straně Gibson, který vychytal střelu Glasse z mezikruží.
     
    45:01
    Obrovská šance Anaheimu, který byl blízko kontaktnímu gólu! Terry se dostal za obranu a řítil se, byť zezadu tísněn obráncem, na Sarose. Před brankovištěm se mu dokonce povedla klička do levé strany, ale ani tak nedokázal finského gólmana překonat!
     
    45:24
    Hra se rychle přesunula zase před branku Gibsona, který vyráží střelecký pokus Johansena. Hra nadále pokračuje.
     
    46:15
    Tempo hry se trošičku uklidnilo. Oba týmy se střídají ve vedení puku.
     
    46:59
    Novakovi dnes není zkrátka přáno! Už poněkolikáté se dostal do zakončení, tentokrát to byla dokonce poměrně velká šance, ale z bezprostřední blízkosti nedokázal zvednout kotouč nad beton domácího brankáře. Navíc se puk odrazil ještě od Jeannota do tyčky Gibsonovy klece, takže Ducks měli teď i pořádnou dávku štěstí.
     
    48:10
    Josiho rána od modré se zarazila o nohu bránícího protihráče. Puk se odrazil do středního pásma, kde se ho zmocnili opět hráči Nashvillu. Hraje se dál velmi dlouhý úsek bez přerušení.
     
    48:55
    Domácí mají puk ve vlastním pásmu a vyčkávají s rozehrávkou. Rádi by pohybem trochu otevřeli obranu soupeře, ale nedaří se jim najít prostor k výpadu.
     
    49:47
    Leason měl na holi stoprocentní gólovku! Dokázal se prodrat obranou před brankoviště, přilétla k němu prakticky ideální přihrávka a Leason to vše ještě okořenil střelou z první. Jenže Juuse Saros máchnul reflexivně lapačkou a zázračně zachytil letící kotouč! Komerční pauza.
     
    50:13
    Carrierova střela od modré čáry vypadla Gibsonovi z lapačky, domácí brankář ale záhy nakonec dokázal hru přerušit.
     
    50:44
    Nashville právě vstřelil branku!
    Aktivita Anaheimu přichází vniveč. Domácím se nedařilo dostat puk mimo své pásmo, za vlastní brankou navíc o kotouč přišel Shattenkirk a zmatků dokázali hosté dokonale využít. A dočkal se i dnes velmi aktivní THOMAS NOVAK, který si najel mezi kruhy, dostal přihrávku na hokejku a střelou pod horní tyč zvyšuje na 4:1! Asistence: Cole Smith, Tanner Jeannot.
    50:44 Thomas NOVAK - 1:4
     
    51:36
    Domácí Vatrano se zhostil kotouče, přejel za útočnou modrou čáru a okamžitě vystřelil na Sarose, který přerušuje hru. Komerční pauza.
     
    51:59
    Od modré čáry vypálil hostující Josi, který se dnes zatím marně snaží dosáhnout na kanadský bod. Nejproduktivnější obránce minulé sezony nastřelil nyní jen brankáře Gibsona.
     
    52:53
    Klingberg se marně napřahoval od modré čáry. Jeho střela nedoletěla ani ke kruhům, jelikož byla zblokována.
     
    54:04
    Hostující Jakov Trenin se nedokázal prodrat přes obranu blíž k brance, tak svůj bekhend poslal na Gibsona ještě zpoza kruhů. Domácí brankář bez obtíží přerušuje hru.
     
    54:30
    Utkání se nezadržitelně blíží ke svému konci. Anaheim se dnes domácího vítězství už s ńejvyšší pravděpodobností nedočká. Jednalo by se totiž o opravdu zázračný obrat, kterého není tento tým v současném rozpoložení schopný.
     
    55:07
    Navíc jdou Ducks do čtyř. Henrique se totiž provinil hákováním Glasse a jde na dvě minuty na trestnou lavici.
     
    55:15
    Hosté přišli o útočné pásmo, za tohoto stavu je to ale mrzet nemusí.
     
    55:43
    Nashville právě vstřelil branku!
    A nakonec se dočkal i ROMAN JOSI! Obránce Nashvillu vypálil od modré čáry a kotouč podle všeho proletěl kolem všech hráčů před brankou a zapadl za záda brankáře Gibsona bez jakékoliv teče. Asistence: Juuso Parssinen, Filip Forsberg.
    55:43 Roman JOSI - 1:5
     
    56:35
    Vypadá to, že duel se bude už převážně jen dohrávat. Anaheim přišel o motivaci se příliš hnát do útoku a Nashville už nemá potřebu honit se za góly.
     
    57:34
    Terry to zkusil a prosmýkl se přesilou hráčů Nashvillu. Jeho střela z pravé strany však minula branku Sarose.
     
    58:51
    Lauzon vyslal nepříliš důrazný pozdrav Gibsonovi z okraje pravého kruhu. Hra pokračuje bez přerušení.
     
    59:47
    Nashville právě vstřelil branku!
    Ještě jedna rána z nemilosti od Nashvillu, respektive vlastní gól domácích. Granlund přihrával před brankoviště od zadního mantinelu, NINO NIEDERREITER přihrávku sice neusměrnil směrem na branku, ale kotouč se odrazil od Johna Klingbera do jeho vlastní sítě. Tomu se říká smůla. Asistence: Mikael Granlund, Cody Glass.
    59:47 Nino NIEDERREITER - 1:6
     
    Konec zápasu.
     
    Hokejisté Nashvillu dominovali ve druhém vzájemném utkání s Anaheimem a po vydřené výhře, kterou vybojovali před měsícem, tentokrát soupeře deklasovali 6:1. Klíčová byla prostřední pasáž ve druhé třetině, v níž Predators dvěma góly odskočili od domácích a ve třetí třetině už jen navyšovali své vedení. Anaheim přitom nevstoupil do třetí třetiny špatně, v utkání navíc měl smůlu, když dvakrát jeho střely zastavila až branková konstrukce, ale neschopnost proměňovat šance se nakonec stala Ducks osudnou.
     
    Statistika
    Střely na bránu: 27 – 43 | Přesilová hra: 0/1 – 1/1 | Trestné minuty: 2 – 2

    Kdo se postavil do brankoviště?
    John Gibson (ANA) 37 zákroků, 6 OG, úspěšnost 86,0%, odchytal 60:00
    Juuse Saros (NSH) 26 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,3%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa
    V utkání se nepředstavil žádný český nebo slovenský hokejista.

    Tři hvězdy utkání
    1. Thomas Novak (NSH) 1+0
    2. Brett Leason (ANA) 0+0
    3. John Gibson (ANA) 86,0% (01:36:01)

    Jan Vojkůvka

    Branky a nahrávky: 23. Carrick (Vaakanainen, Jays. Megna) – 9. Sissons (F. Forsberg), 30. Trenin, 34. F. Forsberg (Pärssinen, Sissons), 51. Novak (Co. Smith, Jeannot), 56. Josi (Pärssinen, F. Forsberg), 60. Niederreiter (Granlund, Glass)


    Anaheim Ducks: Gibson (Dostál) – Kulikov, Fowler (A), Klingberg, Benoit, Shattenkirk, Vaakanainen – Terry, Zegras, Henrique (A) – Silfverberg (A), R. Strome, Comtois – Leason, McTavish, Vatrano – Jays. Megna, Carrick, Kirkland.
    Trenér: Dallas Eakins

    Nashville Predators: Saros (Lankinen) – Josi (C), McDonagh, A. Carrier, Ekholm (A), Fabbro, Lauzon – Sissons, Pärssinen, F. Forsberg – Duchene, R. Johansen, Trenin – Granlund (A), Glass, Niederreiter – Jeannot, Novak, Co. Smith.
    Trenér: John Hynes

    Rozhodčí: Skilliter, Sutherland – Fournier, Flemington

    Diváci: 14890
    thejrc.org