USA – Švýcarsko 5:1 (kon.) | Rakousko – Kanada 0:11 (kon.) | Slovensko – Lotyšsko 3:0 (kon.)
Německo – Rakousko 4:2 (kon.)
konec
Rakousko
0:11 (0:3, 0:4, 0:4)
Kanada
Pátek 30.12.2022, 00:30 • Scotiabank Centre, Halifax • Mistrovství světa do 20 let • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:07 Tyson HINDS - 0:11
     
    58:07
    Kanada právě vstřelila branku!
    Neskutečné! Bedard předal puk Clarkovi, který napálil gólmana. Od něj se puk odrazil Stankovenovi, jenž napálil potřetí v utkání břevno. Následně ale pálil TYSON HINDS, který už puk dopravil za záda Oschgana. Asistence: Logan Stankoven, Brandt Clarke.
    53:16 Connor BEDARD - 0:10
     
    53:16
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kniha rekordů v dozná pár změn! CONNOR BEDARD dopravil puk do prázdné brány po famózní nahrávce od Stankovena. Mladý supertalent tak dorovnal rekord Jordana Eberleho, který doposud držel sám titul nejlepšího střelce na MSJ (14 gólů). Asistence: Logan Stankoven.
    51:58 Nathan GAUCHER - 0:9
     
    51:58
    Kanada právě vstřelila branku!
    Dach zavezl kotouč za bránu, zpoza níž našel dobře postaveného NATHANA GAUCHERA, který pohotovou střelou propálil Oschgana. Asistence: Colton Dach.
    42:15 Adam FANTILLI - 0:8
     
    42:15
    Kanada právě vstřelila branku!
    Domácí hokejisté si přesilovkou kombinací tentokrát neztěžovali život. Gaucher se postavil před bránou, čímž zakryl výhled brankáři. Ten následně neviděl na střelu ADAMA FANTILLIHO, jenž puk umístil do horní poloviny brány. Asistence: Joshua Roy, Nathan Gaucher.
    34:32 Logan STANKOVEN - 0:7
     
    34:32
    Kanada právě vstřelila branku!
    Vše je nakonec jinak a bude se muset vracet časomíra. Rozhodčí dlouho onu akci zkoumal a nakonec došel k závěru, že byl kotouč celým objemem za brankovou čarou. LOGAN STANKOVEN tak přidává ke dvěma asistencím i trefu. Asistence: Connor Bedard, Ethan Del Mastro.
    25:35 Zack OSTAPCHUK - 0:6
     
    25:35
    Kanada právě vstřelila branku!
    Nahození z modré lajny tečoval těsně před bránou ZACK OSTAPCHUK. Ten kotouč namířil přímo mezi betony gólmana. Ten neměl šanci zasáhnout. Asistence: Nolan Allan, Reid Schaefer.
    23:08 Connor BEDARD - 0:5
     
    23:08
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kdo umí, ten umí, a kdo neumí, ten čumí. Klasické pořekadlo se opět potvrdilo. Bezmocný Oschlgan pouze sledoval CONNORA BEDARD, jenž na neskutečně přesnou střelou rozvlnil rakouskou síť. Puk ihned vyletěl zpět do hřiště, a rozhodčí si tak akci nechali posvětit u videa, kde zjistili, že puk opravdu skončil v bráně. Asistence:
    22:37 Joshua ROY - 0:4
     
    22:37
    Kanada právě vstřelila branku!
    Clrake našel stříleným pasem čepel JOHUY ROYE, který špičkou hole letící puk usměrnil nechytatelně mezi betony přesouvajícího se brankáře. Kanada tak odskakuje na rozdíl čtyř branek. Asistence: Brandt Clarke, Bedard.
    18:19 Shane WRIGHT - 0:3
     
    18:19
    Kanada právě vstřelila branku! Bedard opět ukázal v čem čpí jeho um. Protáhl se snad přes půlku kluziště a ukázkově předložil puk svém kapitánovi SHANU WRIGHTOVI, který umístil kotouč přesně k tyči. Asistence: Connor Bedard, Olen Zellweger.
    15:53 Zach DEAN - 0:2
     
    15:53
    Kanada právě vstřelila branku!
    Rakouská defenzíva začíná slábnout. Poměrně nenápadná akce, kdy dostal ZACH DEAN kotouč mezi kruhy, a posléze vystřelil. Jeho střela propadla brankáři hostů do brány. Asistence: Nathan Gaucher, Adam Fantilli.
    14:07 Dylan GUENTHER - 0:1
     
    14:07
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tak tohle bylo prostě nádherné. Bedard našel na úrovni brány Othmannna, který ukázkovou zadovkou mezi bruslemi našel DYLANA GUENTHERA, který puk pouze povinně dopravil za záda bezmocného Oschgana. Asistence: Brennan Othmann, Connor Bedard.
    Marken.cz

    Martin Rambousek

    Branky a nahrávky: 15. Guenther (Othmann, Bedard), 16. Dean (Gaucher, Fantilli), 19. Wright (Bedard, Zellweger), 23. Roy (Clarke, Stankoven), 24. Bedard (Stankoven), 26. Ostapchuk (Allan, Schaefer), 35. Stankoven (Bedard, Del Mastro), 43. Fantilli (Roy, Gaucher), 52. Gaucher (Dach), 54. Bedard (Stankoven), 59. Hinds (Stankoven, Clarke)


    Rakousko: Oschgan (Pfarrmaier) – Reinbacher (A), Sablattnig, Tialler, Söllinger, Hörl, Summer, Lindner – Tschurnig, Rohrer (C), Scherzer – van Ee, Dobnig, Klassek – Erne, Auer (A), Engelhart – Cernik, Geifes, Linton – Stiegler.
    Trenér: K. Furey

    Kanada: Milic (Gaudreau) – Zellweger, Del Mastro (A), Hinds, Clarke, Allan, Korchinski, Matier – Othmann, Guenther (A), Wright (C) – Roy, Stankoven, Bedard – Dean, Fantilli, Gaucher – Bankier, Ostapchuk, Schaefer – Dach.
    Trenér: D. Williams

    Rozhodčí: Iwert, Šindel – Oliver, Waleski
    thejrc.org