USA – Švýcarsko 5:1 (kon.) | Rakousko – Kanada 0:11 (kon.) | Slovensko – Lotyšsko 3:0 (kon.)
Německo – Rakousko 4:2 (kon.)
konec
Rakousko
0:11 (0:3, 0:4, 0:4)
Kanada
Pátek 30.12.2022, 00:30 • Scotiabank Centre, Halifax • Mistrovství světa do 20 let • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro dnešek z Halifaxu vše. Budeme se u vás těšit u dalších přenosu, na počtenou! (03:10:38)
     
    Je konec! Kanada rozstřílela i druhý německy mluvící celek ze skupiny A, a bere tak další body do tabulky. Skvělý zápas prožil především Logan Stankoven, kterého byl plný led a zaznamenal 4 kanadských bodů. Opomenout nesmíme ani Connora Bedarda, který svým gólem, kterým upravil na 10:0, dorovnal rekord Jordana Eberleho v počtu vstřelených gólů na MSJ. Rakousko hrálo sympaticky – nevzdávalo se, ale na Kanada jednoduše nestačilo.

    Nejlepší hráči utkání: Lukas Hörl (AUT) – Logan Stankoven (CAN)
     
    Konec zápasu.
     
    59:33
    Soubor se dohrává na hokejkách Rakouska. Kanadští hokejisté si užívají ovace místního publika.
     
    58:48
    Kanada ví, že zápas vyhraje. Šetřit síly ale nehodlá. Stále vyvíjí nepříjemný tlak, který stále dělá rakouským hráčům problémy.
    58:07 Tyson HINDS - 0:11
     
    58:07
    Kanada právě vstřelila branku!
    Neskutečné! Bedard předal puk Clarkovi, který napálil gólmana. Od něj se puk odrazil Stankovenovi, jenž napálil potřetí v utkání břevno. Následně ale pálil TYSON HINDS, který už puk dopravil za záda Oschgana. Asistence: Logan Stankoven, Brandt Clarke.
     
    57:07
    Kanadští hokejisté nahodilé do pásma. Shane Wright se dostal za bránou do klene s jedním rakouským obráncem, takže nezvládl zabojovat o puk. Rakušané ho následně jenom odevzdali.
     
    56:13
    Rakušané hráli chvíli v šesti, ale rozhodčí už vylučovat nechtějí. Kanada se nastěhovala do pásma. Střela Zellwegera šla mimo.
     
    54:40
    David Reinbacher opět pálil od modré, jenže tentokrát ani netrefil zařízení. Kanada posléze uzmula kotouč a vyhodila puk do bezpečí.
     
    54:23
    David Reinbacher po buly nic nevymýšlel a po úvodním naznačení rychle vypálil. Milic dobře viděl a zakročil.
     
    54:12
    Vyloučení v týmu Kanada:
    Brandt Clarke – 2 min., hrubost.
    53:16 Connor BEDARD - 0:10
     
    53:16
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kniha rekordů v dozná pár změn! CONNOR BEDARD dopravil puk do prázdné brány po famózní nahrávce od Stankovena. Mladý supertalent tak dorovnal rekord Jordana Eberleho, který doposud držel sám titul nejlepšího střelce na MSJ (14 gólů). Asistence: Logan Stankoven.
     
    53:14
    čeká nástroje buly po levici Oschgana, který bude čelit dalšímu útoku nepříjemných protihráčů.
    51:58 Nathan GAUCHER - 0:9
     
    51:58
    Kanada právě vstřelila branku!
    Dach zavezl kotouč za bránu, zpoza níž našel dobře postaveného NATHANA GAUCHERA, který pohotovou střelou propálil Oschgana. Asistence: Colton Dach.
     
    51:23
    Schaefer hledal hezkou žabičkou najíždějícího spoluhráči, na nějž byl pas dlouhý.
     
    50:41
    Velká šance na straně Kanada! Bedard sám před Oschganem mířil do betonu. Royovu dorážku takže zneškodnil rakouský fantom.
    Marken.cz

    Martin Rambousek

    Branky a nahrávky: 15. Guenther (Othmann, Bedard), 16. Dean (Gaucher, Fantilli), 19. Wright (Bedard, Zellweger), 23. Roy (Clarke, Stankoven), 24. Bedard (Stankoven), 26. Ostapchuk (Allan, Schaefer), 35. Stankoven (Bedard, Del Mastro), 43. Fantilli (Roy, Gaucher), 52. Gaucher (Dach), 54. Bedard (Stankoven), 59. Hinds (Stankoven, Clarke)


    Rakousko: Oschgan (Pfarrmaier) – Reinbacher (A), Sablattnig, Tialler, Söllinger, Hörl, Summer, Lindner – Tschurnig, Rohrer (C), Scherzer – van Ee, Dobnig, Klassek – Erne, Auer (A), Engelhart – Cernik, Geifes, Linton – Stiegler.
    Trenér: K. Furey

    Kanada: Milic (Gaudreau) – Zellweger, Del Mastro (A), Hinds, Clarke, Allan, Korchinski, Matier – Othmann, Guenther (A), Wright (C) – Roy, Stankoven, Bedard – Dean, Fantilli, Gaucher – Bankier, Ostapchuk, Schaefer – Dach.
    Trenér: D. Williams

    Rozhodčí: Iwert, Šindel – Oliver, Waleski
    thejrc.org