Slavia – Šumperk 7:2 (kon.) | Prostějov – Sokolov 2:1 (kon.) | Litoměřice – Vsetín 3:0 (kon.)
Přerov – Zlín 3:4 (po pr.) | Kolín – Poruba 2011 4:3 (po pr.) | Frýdek-M. – Pardubice B 2:4 (kon.)
Třebíč – Jihlava 3:1 (kon.)
konec
LHK Jestřábi Prostějov
2:1 (0:1, 0:0, 2:0)
HC Baník Sokolov
Sobota 07.01.2023, 17:00 • Zimní stadion, Prostějov • Chance liga • 35. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    HC Baník Sokolov

    Hostující Baník Sokolov letos neprožívá zcela povedenou sezónu. Po třiceti třech odehraných duelech má Sokolov na kontě čtyřicet tři bodů a ve zbytku ligy podle všeho bude muset pořádně bojovat o postup do vyřazovacích bojů. Dolní polovina tabulky je ale hodně vyrovnaná. V posledním duelu Sokolov padl 3:4 s Jihlavou. Nejproduktivnějším hráčem je s třiceti devíti body Jaromír Kverka.
     
    LHK Jestřábi Prostějov

    Domácí Prostějov naopak může být s průběhem letošního ročníku Chance ligy spokojený. Po třiceti čtyřech odehraných kolech má na kontě padesát sedm bodů patří mu čtvrtá pozice. Na třetí Třebíč ale ztrácí už osm bodů. Doma navíc Prostějov dokáže pravidelně body rozdávat. Naposledy ale prohrál 1:4 ve Vsetíně. Nejproduktivnějším hráčem je s třiceti jedna body Tomáš Jáchym.
     
    Úvodní sestavy:

    LHK Jestřábi Prostějov: Pavelka (J. Němeček) – Malák, Valenta, Bartko, Poledna, Pěnčík, Staněk, Hamšík – Illéš, Vlach, Jiránek – Veselý, Ostřížek, V. Burian – Jansa, Hašek, Slanina – Maruna, Venkrbec, Jandus.

    HC Baník Sokolov: Michajlov (Horák) – Mikyska, J. Novák, M. Rohan, Klejna, Weinhold – Vrhel, Kverka, Vracovský – Csamangó, T. Rohan, Berka – Osmík, Kysela, Hajný – Zadražil, Švec.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Domácí Prostějov uspěl na úvodním vhazování dnešního souboje. Domácí celek se ihned vydal vpřed, ale pobídka na Iléše nebyla přesná.
     
    00:26
    Tomáš Vracovský dostal tvrdou ránu ve středním pásmu a nyní se drží za zápěstím. Rozhodčí ale vylučovat nebudou.
     
    01:12
    Prostějov se dral vpřed po pravé straně, nicméně nikdo v bílém se nedostal do útočného pásma.
     
    01:36
    Petr Hašek ustál souboj za brankou Sokolova, vybojoval kotouč pro domácí celek, jenže přihrávkou na modrou čáru spoluhráče nenašel.
     
    02:12
    Hosté jen nahodili puk za domácí klec a odjeli střídat. Prostějov tak má prostor pro stavbu další útočné akce.
     
    02:26
    Stanislav Vrhel si sjel na přihrávku mezi kruhy, odkud pohotově zakončil, ale domácí brankář jeho ránu výborně vyrazil!
     
    03:06
    Prostějov se znovu usadil v útočném pásmu, jenže kombinace domácího celku je hodně kostrbatá. Zatím tomu chybí zakončení.
     
    03:35
    Mikyska vyvezl kotouč na útočnou modrou čáru, jenže tam neměl nikoho ze spoluhráčů. Domácí Prostějov tak snadno získal kotouč.
     
    04:09
    Baník právě vstřelil branku! Baník Sokolov se na ledě Prostějova dostává do vedení! Filip Jansa chyboval při rozehrávce. Do zakončení se následně dostal MARTIN OSMÍK a překonal špatně postaveného Pavelku! Asistence: Štěpán Csamangó.
    04:09 Martin OSMÍK - 0:1
     
    04:35
    Sokolov se znovu dral do útočného pásma, nicméně obrana domácího celku tentokrát rychle zakročila.
     
    05:30
    Prostějov se znovu dostal do zakončení, ale rána od modré čáry tentokrát prolétla kolem branky. Defenziva hostů poté získala kotouč.
     
    05:46
    Pavelka si dal pozor na nahození ze středního pásma a schoval kotouč do lapačky. Vhazovat se bude po jeho levici.
     
    06:12
    David Ostřížek se hnal za nahozením do útočného pásma, jenže tam neměl podporu spoluhráčů v bílém. Sokolov tak získal puk pro sebe.
     
    06:36
    Jan Slanina se z pravého křídla prosmýkl před branku Sokolova, jenže v klíčovou chvíli tísněn obráncem nedokázal zakončit nad beton brankáře!
     
    07:12
    Prostějov napadal rozehrávku Sokolova v jeho obranném pásmu, jenže zadáci v černém odehráli kotouč z obranného pásma rychle.
     
    07:38
    Jan Maruna se dostal do útočného pásma, kde si kotouč srovnal na forhend a zakončil. MIchajlov jeho ránu bez problémů vyrazil.
     
    08:06
    Prostějov se dostal do útočného pásma, kde rozjel kombinační kolotoč, ale ani tentokrát domácí hokejisté branku Baníku neohrozili.
     
    08:49
    Jakub Illéš se prosmýkl mezi kruhy, odkud zakončil zápěstím, ale jeho rána skončila vedle vzdálenější tyčky.
     
    09:15
    Sokolov vyrazil vpřed po pravé straně, ale z pohledu Prostějova se skvěle stáhl Jan Bartko, který vybojoval kotouč za brankou.
     
    09:35
    Robin Staněk dostal přihrávku na levou stranu, projel do palebné pozice, nicméně jeho rána skončila vedle zadní tyčky.
     
    10:06
    Martin Osmík spěchal za přihrávkou do středního pásma, jenže důrazný obránce jej čistým způsobem dokázal od kotouče odstavit.
     
    10:29
    Martin Rohan kouzlil s kotoučem na pravé straně útočného pásma, jenže se utopil v moři vlastních kliček. Prostějovská defenziva bez problémů získala puk pro sebe.
     
    11:12
    Tomáš Vracovský projel s kotoučem do útočného pásma, kde si puk přehodil na forhend, ale jeho rána skončila vedle zadní tyčky.
     
    11:38
    Petr Hašek se u modré čáry natahoval po odraženém kotouči, ale ani špičkou čepele nepomohl kotouči k cestě mimo obranné pásmo.
     
    12:35
    Domácí opět pouze vyhodili kotouč do útočného pásma a vyrazili na střídačku. Sokolov úvodní brankou zaskočil aktivní domácí celek.
     
    13:10
    Tomáš Vracovský se dral za přihrávkou na útočnou modrou čáru, nicméně se mu vůbec nepovedlo zpracování.
     
    13:45
    Sokolov se znovu dostal vpřed, nicméně Jaromír Kverka střelou z ostrého úhlu domácího Pavelku nezaskočil.
     
    14:12
    Tomáš Vracovský číhal na přihrávku před domácí klec, nicméně obránce v bílém dresu před ním na poslední chvíli odehrál puk do bezpečí.
     
    14:35
    Jakub Illéš na opačné straně pálil příklepem z pravého kruhu, ale hostujícímu brankáři pomohl obětavý zákrok jednoho z obránců Sokolova.
     
    15:10
    Sokolov se dostal do útočného pásma. Na krásnou přihrávku si sjel Marek Berka, jenže prováhal ideální moment k zakončení.
     
    15:20
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov:
    Martin Rohan – 2 min., sekání.
     
    16:06
    Bartko střílel z levé strany útočného pásma, ale Michajlov se stačil přesunout k pravé tyči a vyrazil kotouč mimo svou klec.
     
    16:36
    Jan Veselý poslal přihrávku mezi kruhy, ale tam neměl nikoho ze spoluhráčů v bílém dresu. Sokolov následně vyhodil kotouč do bezpečí.
     
    17:03
    Domácí se nadále nemohou usadit v útočném pásmu. Jejich nepovedené kombinace stojí Prostějov cenný čas v početní převaze.
     
    17:20
    Hosté v plném počtu.
     
    18:16
    Sokolov se dostal do útočného pásma, nicméně akce hostů skončila nepřesnou přihrávkou na modrou čáru, kterou se hosté obrali o možnost zakončit.
     
    18:36
    Matěj Zadražil ustál souboj za brankou Prostějova, přihrávkou našel Mikysku, jenže jeho nepovedená rána se stala snadnou kořistí pro domácí defenzivu.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    19:36
    Jaromír Kverka se skvěle stáhl do obranného pásma a čistým zákrokem obral soupeře o kotouč. Sokolov může první část dohrát s klidem.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina! Po úvodní dvacetiminutovce je na tom lépe hostující Sokolov. O úvodní branku se už v páté minutě postaral po chybě domácích v rozehrávce Martin Osmík. V 7. minutě mohl vyrovnat Slanina, ale trefil beton brankáře. Ve zbytku třetiny jsme sledovali spíše bojovné klání.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Prostějov uspěl na úvodním vhazování druhé třetiny. Domácí celek bude potřebovat zlepšit hru z první části dnešního duelu.
     
    20:25
    Martin Pěnčík se na levé straně tlačil ke kotouči, ale bekhendovou přihrávkou směřující mezi kruhy nenašel spoluhráče.
     
    21:00
    Domácím se vůbec nepovedla rozehrávka a dlouhá přihrávka směřující na levou stranu skončila na zakázaném uvolnění.
     
    21:32
    Jan Novák střílel bez přípravy z prostoru mezi kruhy, ale jeho dělovka skončila na betonu připraveného brankáře.
     
    22:03
    Marek Švec se skvěle stáhl do rohu obranného pásma, kde uspěl v souboji s obráncem a vyhodil kotouč mimo nebezpečné území.
     
    22:40
    Tomáš Jandus z levé strany hledal spoluhráče před brankou, ale následné zakončení skončilo těsně vedle vzdálenější tyčky!
     
    23:09
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov:
    Jan Novák – 2 min., podrážení.
     
    23:40
    Domácí se zatím v přesilovce ne a ne udržet v útočném pásmu. Obrana Sokolova pokračuje ve vynikajícím výkonu z první části.
     
    24:10
    Filip Jansa našel přihrávkou na modrou čáru spoluhráče, ale tam neměl nikoho v bílém, kdo by mohl bez přípravy zakončit.
     
    24:35
    Znovu se hosté dokázali osvobodit vyhozením přes celé kluziště. Prostějovu už v přesilové hře moc času nezbývá.
     
    25:09
    Hosté v plném počtu.
     
    25:26
    David Ostřížek udržel kotouč v souboji v pravém rohu útočného pásma. Na jeho pobídku si poté sjel Jakub Illéš, ale ten trefil brusle obránce.
     
    26:12
    Jakub Hamšík uspěl v přetlačované za vlastní brankou a vyhodil kotouč k modré čáře. Pokračuje boj o každý metr ledové plochy.
     
    26:36
    Jakub Hamšík napadal rozehrávku Sokolova v jeho obranném pásmu. Hráči v černém si na něj ale dali pozor a odehráli puk do bezpečí.
     
    27:15
    Filip Jansa dostal přihrávku do středního pásma, kde se zbavil obránce, ale scházela mu podpora dalších spoluhráčů.
     
    28:03
    Martin Rohan uklidnil rozehrávku Sokolova za vlastní brankou a počkal na vystřídání svých spoluhráčů. Čerstvé síly poslal na led i domácí kouč.
     
    28:27
    Hostující brankář Michajlov si dal pozor na ránu od modré čáry a připsal si snadný zákrok lapačkou. Vhazuje se po jeho levici.
     
    29:03
    Stanislav Vrhel uspěl v souboji na modré čáře a po hrazení poslal kotouč za branku domácího Prostějova. Domácí ve druhé části nemají velké šance.
     
    29:18
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov:
    Matěj Zadražil – 2 min., sekání.
     
    30:00
    Je za námi polovina základní hrací doby a Prostějov ani v další přesilovce prakticky neohrožuje branku Baníku Sokolov.
     
    30:29
    Aleš Poledna neudržel pro domácí celek kotouč v útočném pásmu a musel se pro něj rychle vracet.
     
    31:03
    Prostějov se dostal do útočného pásma, ale ani další kombinace domácích nevedla k zakončení.
     
    31:18
    Hosté v plném počtu.
     
    32:08
    Další zakončení domácích obstaral Jan Maruna, který střílel zápěstím, ale netrefil klec Sokolova.
     
    32:29
    Marek Švec dojel přihrávku do útočného pásma, jenže bekhendovou přihrávkou mezi kruhy nikoho ze spoluhráčů v černém nenašel.
     
    33:06
    Štěpán Csamangó se rozjel po levém křídle a dostal se do útočného pásma. Po prudké brzdě ale nedokázal vypálit mezi tři tyče.
     
    33:38
    Martin Pěnčík se na pravé straně útočného pásma zmocnil volného kotouče a hledal Illéše. Druhý jmenovaný byl ale těsně bráněn.
     
    34:12
    Hosté zahodili obrovskou šanci! Kverka přihrál před branku, kde byl Štěpán Csamangó, ale domácí brankář se stačil přemístit k pravé tyči!
     
    35:00
    Tomáš Vracovský projel z pravého křídla mezi kruhy a dokázal zakončit bekhendem. Jeho pokus ale skončil nad břevnem.
     
    35:29
    Jan Veselý poslal přihrávku mezi kruhy, ale tam neoslovil spoluhráče. Obrana Sokolova zatím brání výtečně.
     
    36:45
    Prostějov má velké problémy s přechodem do útočného pásma. Matouš Venkrbec tentokrát přihrál na pravou stranu, kde neměl spoluhráče.
     
    38:02
    Sokolov v závěru druhé třetiny drží kotouč na hokejkách a nepůjčuje jej domácím hokejistům.
     
    38:29
    Roman Vlach vypomohl obraně k zisku kotouče. Následný pokus o přechod do ofenzivy ale zhatila nepřesná přihrávka.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    39:31
    Jan Veselý tečoval před hostující klecí nahození z pravé strany, ale neusměrnil kotouč za záda brankáře.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina končí! V prostřední periodě jsme se branky nedočkali. O něco aktivnější byl sice domácí Prostějov, který měl k dispozici i přesilové hry, ale recept na pevnou obranu soupeře zatím nenašel. Po čtyřiceti minutách tak platí stav 0:1.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Sokolov uspěl na úvodním vhazování třetí třetiny. Hned v úvodu části se do úniku dostal Jaromír Kverka, ale domácí brankář jej vychytal!
     
    40:41
    Sokolov se znovu dostal do útočného pásma, nicméně nikdo v černém dresu tentokrát nedokázal zakončit.
     
    41:13
    Vilém Burian se dostal do zakončení z pravé strany útočného pásma, nicméně jeho pokus skončil daleko od vzdálenější tyče.
     
    41:42
    Jakub Hamšík rozjel spoluhráče na levém křídle, jenže tomu vůbec nevyšlo zpracování prudké pobídky.
     
    42:09
    Jakub Hajný se dostal vpřed po levém křídle, nicméně jeho průnik až v zakončení nevyústil. Obrana Prostějova byla tentokrát připravená.
     
    42:23
    Jan Maruna se mezi kruhy dostal k volnému puku, který ihned poslal směrem na branku, nicméně pozorný Michajlov opět zasáhl.
     
    43:10
    Jan Maruna se na pravé straně výborně uvolnil a následně dokázal zakončit. Jeho pokus ale prolétl kolem přední tyčky.
     
    43:32
    Sokolov přestál další silnější pasáž domácího Prostějova a bez problémů získal kotouč. Hosté se jednoduše osvobodili obloučkem do středního pásma.
     
    44:17
    Michajlov musel znovu zasahovat. Hostující brankář si dal pozor na prudkou ránu z mezikruží a udržel kotouč v lapačce.
     
    45:03
    Tomáš Vracovský vybojoval puk v rohu obranného pásma a poslal puk po hrazení do středního pásma.
     
    45:38
    Vilém Burian si znovu našel dobrou střeleckou pozici, ale trefil beton připraveného gólmana Michajlova.
     
    46:10
    Jan Maruna bojoval na útočné modré čáře o odražený kotouč, ale nakonec jej nedokázal získat. Sokolov hraje velmi důrazně.
     
    46:32
    Tomáš Vracovský z těžké pozice ještě vymyslel přihrávku před branku, ale tam neměl dojíždějícího spoluhráče v černém dresu.
     
    47:10
    Jakub Hamšík nahodil puk na levou stranu útočného pásma, kde kotouč udržel Petr Hašek. Obránce jej ale důrazem odstavil.
     
    48:06
    Matouš Venkrbec se individuálně dostal do útočného pásma, našel Jiránka, jehož rána byla velmi nepřesná.
     
    48:37
    Tomáš Vracovský se dostal do útočného pásma a v rohu hrací plochy udržel puk pro Sokolov. Hosté si alespoň mohou oddechnout.
     
    49:10
    Poledna pálil těsně nad ledem, ale Michajlov jeho ránu čistě viděl a bez problémů zasáhl lapačkou. Vhazovat se bude po jeho levici.
     
    49:23
    Ostřížek zakončoval bekhendem před hostující brankou, ale Michajlov se opět skvěle přemístil a připsal si důležitý zákrok!
     
    50:00
    Do konce základní hrací doby zbývá posledních deset minut a Sokolov se stále skvěle brání. Kvarka navíc ujel do útoku, ale Pavelka byl připraven.
     
    51:06
    Matěj Zadražil vlétl do útočného pásma, kde se hosté na několik sekund sice usadili, ale nedokázali si připravit střeleckou pozici.
     
    52:06
    Martin Rohan dostal přihrávku na levou stranu, odkud přihrál mezi kruhy, jenže tam zasáhla domácí obrana.
     
    52:36
    Rohan pálil z levé strany, ale jeho pokus o překvapení na přední tyč branku vůbec netrefil. Prostějov ale potřebuje hrát na opačné straně.
     
    53:10
    Vilém Burian se dostal do úniku, položil si Michajlova bekhendovým blafákem, ale hostující gólman přesto zasáhl!
     
    53:25
    Jestřábi právě vstřelili branku! Z další šance už domácí Prostějov dokázal vyrovnat. Krásnou přihrávkou poslal kotouč na pravou stranu Jakub Illéš a osamocený DAVID OSTŘÍŽEK z úhlu poslal puk do branky! Asistence: Jakub Illéš, Jan Bartko.
    53:25 David OSTŘÍŽEK - 1:1
     
    54:10
    Martin Weinhold posunul puk do útočného pásma, jenže tam neměl další spoluhráče. Prostějov se naopak ihned dere vpřed.
     
    54:35
    Jaromír Kverka se krásně dostal do útočného pásma, jenže opět neměl spoluhráče pro potřebnou kombinaci.
     
    55:06
    Martin Osmík se hnal do útočného pásma, kde si obhodil obránce, ale už nedokázal zakončit. Obránci Prostějova jsou důrazní.
     
    55:45
    Matěj Zadražil si před domácí klecí klepal holí o přihrávku zpoza branky, ale nakonec se k němu kotouč nedostal.
     
    56:16
    Martin Michajlov zatím drží Sokolov nad vodou! Do šance se dostal Tomáš Jiránek, ale hostující brankář jej vychytal lapačkou!
     
    56:40
    Na opačné straně se Pavelka nenechal překvapit střelou z ostrého úhlu a udržel beton u své levé tyče.
     
    57:26
    Jestřábi právě vstřelili branku! Prostějov v závěru dnešního souboje otáčí vývoj dnešního souboje! Po nahození vznikl závar před hostující klecí, kde se nejlépe zorinetoval JAKUB ILLÉŠ a poslal puk do sítě! Asistence: Jan Bartko, Tomáš Jandus.
    57:26 Jakub ILLÉŠ - 2:1
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    58:36
    Stanislav Vrhel se otočil na pravé straně útočného pásma a přihrál na spoluhráče na modrou čáru. Hostující gólman už je na střídačce.
     
    58:41
    Oddechový čas pro tým HC Baník Sokolov.
     
    59:10
    Jan Veselý zkoušel přes celé kluziště trefit odkrytou klec, ale těsně minul.
     
    59:35
    Sokolov se usadil v útočném pásmu, ale většina zakončení zatím končí blokem domácí defenzivy. Prostějov hraje velmi obětavě.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Prostějov nakonec po obratu v závěru třetí částí poráží Sokolov 2:1 a slaví důležité tři body. V úvodu třetí části přitom mohl vedení hostů navýšit Kverka, ale Pavelka jeho únik zneškodnil. V 50. minutě pálil nebezpečně Ostrížek, kterého pro změnu vychytal Michajlov. V 54. minutě byl v úniku Burian, ale ani on nevyrovnal. Domácí fanoušky rozjásal až o několik sekund později David Ostřížek. Rozhodující moment přišel v 58. minutě, kdy se prosadil Jakub Illéš. (19:05:37)
    Marken.cz

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 54. Ostřížek (Illéš, Bartko), 58. Illéš (Bartko, Jandus) – 5. Osmík (Csamangó)


    LHK Jestřábi Prostějov: Pavelka (J. Němeček) – Malák, Valenta, Bartko, Poledna, Pěnčík, Staněk, Hamšík – Illéš, Vlach, Jiránek – Veselý, Ostřížek, V. Burian – Jansa, Hašek, Slanina – Maruna, Venkrbec, Jandus.
    Trenér: Aleš Totter

    HC Baník Sokolov: Michajlov (Horák) – Mikyska, J. Novák, M. Rohan, Klejna, Weinhold – Vrhel, Kverka, Vracovský – Csamangó, T. Rohan, Berka – Osmík, Kysela, Hajný – Zadražil, Švec.
    Trenér: Martin Štrba

    Rozhodčí: Zavřel, Jechoutek – Kleprlík, Otáhal

    Diváci: 1 100
    thejrc.org