Washington – Nashville 2:3 (kon.) | Detroit – Florida 2:3 (kon.) | Winnipeg – Tampa 4:2 (kon.)
Chicago – Arizona 2:0 (kon.) | Calgary – NY Islanders 4:1 (kon.) | Anaheim – San Jose 5:4 (po pr.)
New Jersey – NY Rangers 4:3 (po pr.) | Columbus – Carolina 4:3 (3:2 po s.n.)
konec
Washington Capitals
2:3 (1:2, 1:0, 0:1)
Nashville Predators
Sobota 07.01.2023, 01:00 • Capital One Arena, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistika
    Střely na bránu: 32 – 21 | Přesilová hra: 0/3 – 0/2 | Trestné minuty: 4 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Charlie Lindgren (WSH) – 18 zákroků, 3 OG, úspěšnost 85,7 %, odchytal 58:23
    Kevin Lankinen (NSH) – 30 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,8 %, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa
    Martin Fehérváry (WSH) – 0+0, 0 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 16:40

    Tři hvězdy utkání
    1. Ryan McDonagh (NSH) 1+0
    2. Jakov Trenin (NSH) 1+1
    3. Sonny Milano (WSH) 1+0 (03:52:05)
     
    Utkání přihlíželo 18 573 diváků.
     
    Venkovní trip Nashvillu pokračuje na vítězné vlně. Po úspěchu v Raleighu nad Carolinou zvítězili Predátoři 3:2 v hlavním městě USA Washingtonu.

    Hosté si v první třetině vybudovali jednobrankový náskok, o který v prostřední části přišli a do závěrečné dvacetiminutovky se tak šlo za vyrovnaného stavu. Dlouho to vypadalo, že zápas půjde při skóre 2:2 do prodloužení, když v 57. minutě podpořil ofenzivu Ryan McDonagh, krásným forhendovým blafákem obelstil Lindgrena a v i v pádu zvládl puk usměrnit za brankovou čáru. Domácí už se na reakci nezmohli, i navzdory powerplay se Predátoři ubránili bez problémů.

    Svěřenci kouče Hynese vyhráli potřetí v řadě a v tabulce Centrální divize se posunuli na čtvrtou příčku před Colorado, Washington zůstává čtvrtý v Metropolitní divizi.
     
    Konec zápasu.
     
    59:51
    Je to jasné, hosté zvítězí! V poslední příležitosti Erik Gustafsson zrušil nápřah a nalevo hledal Alexandra Ovečkina, avšak proti nahrávce skvěle vystoupil Alexandre Carrier a puk vypíchl do středního pásma.
     
    59:27
    Predátoři brání vlastní obrannou třetinu dokonale. Přestože mají na ledě o jednoho hráče méně, tak soupeře k ničemu nepouští.
     
    58:45
    Přestože domácí kontrolují hru zatím jenom ve střední třetině, tak se Peter Laviolette rozhodl k odvolání gólmana. Washington zkouší powerplay.
     
    58:22
    Jenže hosté zatím soupeře do tlaku nepouštějí. Dobrou práci odvedl Roman Josi, jehož vyhození sice skončilo mimo hrací plochou, ale s přispěním teče protihráče Kuzněcova. Vhazování ve středním pásmu.
     
    57:30
    Washington je rázem pod velkým tlakem. Času do konce základní hrací doby moc nezbývá, dosti reálnou je hra bez gólmana.
    56:44 Ryan MCDONAGH - 2:3
     
    56:44
    Nashville právě vstřelil branku!
    Predátoři se do třetice ujímají vedení a rázem jsou blízko třetímu vítězství v řadě! Johansen přes van Riemsdyka uvolnil ofenzivu podpořivšího RYANA MCDONAGHA, který ukázal na obránce až nečekaně šikovné ruce. Lindgrena si položil forhendovým blafákem a i navzdory podražení jeho levým betonem zvládl i zakončit do odkryté části brány. Asistence: Ryan Johansen a Matt Duchene.
     
    56:16
    Nejprve Jérémy Lauzon za vlastní bránu pěkným hitem odzbrojil Nica Dowda, ale vzápětí zazmatkoval, když při velkém množství času vyhodil po levém mantinelu na zakázané uvolnění.
     
    55:55
    Jevgenij Kuzněcov nabil na modrou čáru Eriku Gustafssonovi. Švédský zadák se nenechal dvakrát pobízet a tvrdou dělovku nasměroval do Lankinenovy výstroje.
     
    55:15
    Po levém mantinelu se Nicku Jensenovi vyhodit nepovedlo. Jakov Trenin ale zazmatkoval a kus černé gumy daroval zpět do držení soupeře.
     
    54:47
    Hodně si dal Martin Fehérváry načas s rozehrávkou. Vybral si Garneta Hathawaye, jemuž nevyšla klička po levém mantinelu na Fabbra.
     
    54:15
    Zpoza levého kruhu vyslal tvrdou střelu Dylan Strome. Leč výrazně nepřesnou, k volnému puku pak nejrychleji dojel bránící Jérémy Lauzon.
     
    53:46
    Výměna kotouče mezi Thomasem Novakem a Tannerem Jeannotem nevyšla, první jmenovaný nedosáhl na příliš ostrou zpětnou nahrávku.
     
    53:11
    Sám proti třem neměl Nicolas Aube-Kubel moc šancí na úspěch. Situace dopadla dle očekávání, domácí alespoň mohli vystřídat.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 10. Milano (Sheary, Orlov), 32. Aube-Kubel (E. Gustafsson, T. van Riemsdyk) – 5. Novak (Trenin), 16. Trenin (Lauzon, Pärssinen), 57. McDonagh (R. Johansen, Duchene)


    Washington Capitals: C. Lindgren (Kuemper) – T. van Riemsdyk, E. Gustafsson, Jensen, Orlov (A), Fehérváry, Irwin – Sheary, Kuzněcov, Ovečkin (C) – Oshie (A), D. Strome, Milano – Aube-Kubel, Eller, M. Johansson – Hathaway, Mantha, Dowd.
    Trenér: Peter Laviolette

    Nashville Predators: Lankinen (Saros) – Josi (C), McDonagh, A. Carrier, Ekholm (A), Lauzon, Fabbro – Sissons, Pärssinen, F. Forsberg – Duchene, R. Johansen, Jankowski – Granlund (A), Glass, Niederreiter – Jeannot, Novak, Trenin.
    Trenér: John Hynes

    Rozhodčí: Dwyer, Brenk – Barton, Daisy

    Diváci: 18 573
    ocianews.com