Litvínov – Mladá Boleslav 4:3 (kon.) | K. Vary – Vítkovice 1:3 (kon.) | Liberec – Motor ČB 2:3 (po pr.)
Mountfield HK – Olomouc 5:4 (po pr.) | Sparta – Kladno 4:0 (kon.) | Kometa Brno – Pardubice 1:4 (kon.)
Třinec – Plzeň 6:1 (kon.)
konec
HC VERVA Litvínov
4:3 (0:1, 3:2, 1:0)
BK Mladá Boleslav
Neděle 08.01.2023, 15:30 • Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov • Tipsport extraliga • 36. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Hezké nedělní odpoledne přeji všem příznivcům hokeje. Extraliga pokračuje dalším kolem, a to už šestatřicátým. V jeho rámci budeme prostřednictvím tohoto textového online přenosu sledovat duel mezi týmy HC VERVA Litvínov a BK Mladá Boleslav.
     
    HC VERVA Litvínov

    Dnes domácí hokejisté se v extraligové tabulce nacházejí na jedenácté pozici a dosud zapsali jednačtyřicet bodů. Už to s nimi vypadalo celkem dobře a po několika výhrách se pomalu šplhali výše. Ovšem v poslední době se chemikům zase nedaří a nyní na poslední místo, které zaručuje baráž o udržení se, mají náskok pouhých tří bodů, takže to rozhodně není mnoho. Pokud pomýšlejí na zachování extraligové příslušnosti, měli by určitě zabrat, aby si vypracovali lepší náskok. Pět proher za sebou nyní mají Litvínovští, když získali jen dva body do tabulky. Na venkovním tripu nejprve pohráli 1:3 s brněnskou Kometou. Naposledy pak padli 2:3 v prodloužení na půdě třineckých Ocelářů. Dnes je čeká soused v tabulce a pokusí se proti bruslařům uspět. V opačném případě by zase tabulkou klesli.

    Nejproduktivnější hráči

    Šimon Stránský 7+22
    Giorgio Estephan 9+17
    Patrik Zdráhal 10+11
     
    BK Mladá Boleslav

    Mladoboleslavští hokejisté jsou na tom jen o něco málo lépe. Jsou o patro výše, tedy desátí se třiačtyřiceti body. Na Litvínov tak mají dvoubodový náskok a ještě také i o jeden zápas k dobru navíc. Také bruslaři nemají vyhráno a zatím jsou namočeni baráží, protože náskok jen mají pětibodový. Za sebou měli dlouhou šňůru neúspěšných zápasů, když pětkrát po sobě padli a získali jen jeden bod. V pátek se jim ale povedlo tuto nepříznivou bilanci utnout a doma si smlsli na brněnské Kometě, kterou porazili vysoko 7:3. A na tuto výhru budou chtít hosté navázat i dnes na severu Čech. Uvidíme zajímavý duel dvou sousedů v tabulce, takže se dá očekávat, že by mohl být i vyrovnaný.

    Nejproduktivnější hráči

    Ondřej Najman 8+6
    Jan Stránský 8+6
    David Šťastný 6+7
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se v probíhající sezóně utkaly už dvakrát a pokaždé se radovala z výhry Mladá Boleslav. Nejprve zvítězila v Litvínově 4:3, doma pak také nezaváhala a vyhrála 6:4. Chemici tak mají dnes svému soupeři rozhodně co vracet.
     
    Úvodní sestavy:

    HC VERVA Litvínov: Zajíček (Godla) – D. Zeman, Zile, Strejček, Freibergs, Wesley, Demel (A) – Zdráhal (A), Sukeľ (C), Š. Stránský – Abdul, Gut, Kudrna – Hlava, Estephan, Chalupa – Šalda, Jurčík, Havelka – Berka.
    Trenér: Karel Mlejnek

    BK Mladá Boleslav: Novotný (Krošelj) – Pýcha, Pláněk (A), Jánošík, Lintuniemi, Bernad, Hrdinka, Štich – Söderlund, Přibyl, Lantoši – J. Stránský (C), Fořt, Šťastný – Kantner, O. Najman (A), Kel. Klíma – M. Beránek, Závora, Dvořáček.
    Trenér: Petr Haken

    Rozhodčí: Hradil, Sýkora – Lhotský, Hnát.
     
    Utkání začne o něco později. Před samotným duelem totiž uvidíme ceremoniál a čestnou buly Vladimíra Kýhose nejstaršího. Ten totiž v tomto týdnu oslavil životní jubileum 90. let věku. Gratulujeme!
    Vladimír Kýhos nejstarší oslavil životní jubileum 90. let věku
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:26
    Litvínovští se hned dostali do útočného pásma, tam ale o kotouč přišli a narodila se akce hostů. Ale Šimon Zajíček mohl být v klidu, nešla na něho také žádná střela.
     
    00:44
    Hra je přerušena a vhazovat se bude před mladoboleslavskou brankou, po levé ruce Filipa Novotného.
     
    01:11
    Nepřesnosti v rozehrávce hostů, nicméně nakonec bruslaři udrželi útočnou třetinu a pokračují v dalším obléhání domácí klece.
     
    01:21
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav:
    Ondřej Najman – 2 min., krosček.
     
    01:29
    Jako první mají k dispozici přesilovou hru domácí hráči a ti se hned usadili před Novotným. Na levé straně měl před sebou odkrytou část branky Šimon Stránský, ale nestačil puk zpracovat tak, aby mohl vystřelit.
     
    02:07
    Domácí už zvedali ruce nad hlavy, ale skóre se nemění. Fantastický zákrok totiž předvedl Filip Novotný a má kotouč v lapačce! Hra je přerušena, za chvíli se bude vhazovat před jeho brankou.
     
    02:14
    Giorgio Estephan orazítkoval konstrukci hostující branky, ale pouze tu boční. Nicméně akce chemiků pokračuje dále a ti hýří aktivitou. Novotný se tak musí mít znovu na pozoru.
     
    02:48
    Jan Stránský získal puk na svou stranu a okamžitě ho vyhodil až před domácí branku. Hosté tak díky tomu pošetřili cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    03:11
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Tak to je pro domácí šok. Ti chybovali v obraně a Tomáš Fořt vypíchl kotouč, který poté mezi nohama jednoho z domácích beků poslal na najíždějícího DAVIDA DVOŘÁČKA, jenž se natáhl holí pro puk a Zajíčka prostřelil mezi jeho betony – 0:1. Asistence: Tomáš Fořt.
    03:11 David DVOŘÁČEK - 0:1
     
    03:21
    Hosté jsou v plném počtu. Oslabení zvládli nejen bez úhony, ale dokázali v něm otevřít skóre zápasu. Domácí jsou jako opaření a nyní pokazili další rozehrávku.
     
    05:04
    Kelly Klíma, posila z Hradce Králové, se nyní dostal do zakončení před Zajíčkem, ale jeho přízemní pokus skončil zmarem stejně tak jako ten následující z hole Ondřeje Najmana.
     
    05:51
    Jindřich Abdul dostal nahrávku od Jurčíka a na pravé straně vystřelil, jeho pokus však končí jen na brankáři Filipu Novotném.
     
    06:37
    Na řadě je první komerční přestávka.
     
    06:43
    Radim Šalda nabral rychlost a spěchal za pukem. Filip Novotný ale povyjel ze své branky a u kotouče tak byl dříve a dostal ho do své moci. Domácí hráč tak nemohl vůbec zakončit.
     
    07:38
    Jurčík byl osamocen proti pětici hráčů soupeře a i on se nedostal do ohrožení soupeřovy branky.
     
    08:11
    Tomáš Fořt hledal přihrávkou do mezikruží Davida Šťastného, ten to měl ale na paty a na puk si nesáhl. Hned na to jdou do akce na druhé straně zase domácí hokejisté.
     
    08:50
    Matúš Sukeľ zavezl puk do útočné třetiny, ovšem domácí se tam příliš nezdrželi. Hosté získali touš a poslali ho do neutrální zóny šikovně tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    09:21
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav:
    Adam Jánošík – 2 min., hrubost.
     
    09:40
    I tohle oslabení hrají mladoboleslavští hokejisté velmi dobře a vyhazují puky daleko od své branky. Domácí tak nyní musejí zakládat další akci z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    10:14
    Giorgio Estephan střílel z prostoru mezi kruhy, puk končí na Filipu Novotném. Hosté se pak znovu osvobozují výhozem puku až před Šimona Zajíčka.
     
    10:47
    Závar před Novotným, ale domácí ho překonat nedokázali. Následně je hra zastavena a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    10:55
    Patrik Zdráhal pálil z levého kruhu, jeho dělovku ale zlikvidoval Filip Novotný. A je tu další osvobození hráčů Mladé Boleslavi.
     
    11:21
    Mladá Boleslav je v plném počtu.
     
    11:56
    Michal Gut si obhodil Tima Söderlunda a šel dále do akce, ale nakonec z toho nebylo nic. Po chvilce se Boleslav dopustila zakázaného uvolnění a hra se stěhuje před Filipa Novotného.
     
    12:19
    Litvínovští nyní mají menší tlak před brankou hostů a snaží se o vyrovnání. To však zatím nepřichází a navíc nyní zase spěchají útočit hosté.
     
    13:07
    V rohu obranného pásma Litvínova vyhráli souboj o puk chemici a hned otáčejí hru na opačnou stranu a znovu se pokusí zaútočit.
     
    14:16
    Matěj Chalupa se neproháčkoval obranou hostů do pásma soupeře, poté ale zase získali puk hosté, kteří se rychle derou před klec Šimona Zajíčka.
     
    14:27
    Hra je opět zastavena a následuje komerční přestávka.
     
    14:38
    Alex Lintuniemi zastavil Šimona Stránského, který se tak nedostal do zakončení před Filipem Novotným.
     
    15:38
    Do šance se dostali domácí, ale opět se skóre nemění a hosté uhlídali svůj těsný náskok. Poté se vydali opačným směrem, ale o puk přišli už ve středním pásmu.
     
    16:31
    Daniel Přibyl poslal přihrávku Lantošimu, ale druhý jmenovaný se před Šimonem Zajíčkem neprosadil. A je signalizováno vyloučení chemiků, hosté tak jsou v šesti a bez brankáře. Pokud neskórují, zahrají si první přesilovou hru.
     
    16:41
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov:
    Šimon Stránský – 2 min., hákování.
     
    17:08
    Hosté se dostali do útočného pásma, ale záhy o puk přišli a domácí ho vyhodili až před Filipa Novotného. Šetří tak cenné vteřiny z oslabení.
     
    17:47
    Patrik Demel podél levého hrazení odpálil kotouč znovu až před soupeřovu branku a ukrojil další vteřiny z domácí početní nevýhody.
     
    18:06
    Nyní si připsal zákrok Šimon Zajíček a raději před dotěrnými hosty zastavuje hru. Buly po jeho levé ruce.
     
    18:41
    Šimon Stránský je na ledové ploše a domácí jsou tedy v plném počtu.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:11
    Ralfs Freibergs dostal od Stránského přihrávku do jízdy a z levého kruhu vyslal tvrdou ránu, který končí na Filipu Novotném. Hned na to pak hosté vytěsnili touš do neutrální zóny.
     
    19:50
    Hosté se ještě dostali ke střele, David Bernad štiplavou střelou ohrozil Šimona Zajíčka, jenž efektním semaforem kryje jeho pokus.
     
    20:00
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav:
    Kelly Klíma – 2 min., hrubost.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetině je u konce a rozhodně se lépe povedla Mladé Boleslavi. Hosté totiž ve čtvrté minutě hry otevřeli účet dnešního duelu, a to ve vlastním oslabení, když se střelou mezi betony Šimona Zajíčka prosadil David Dvořáček. Jak se později ukázalo, stanovil i konečný stav úvodního dějství. Lépe se tak do kabin poprvé šlo bruslařům, kteří mají náskok o jednu branku.
     
    Střely na branku: 10 – 4
     
    Další třetina začne přibližně v 16:25.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:31
    Domácí se usadili v pásmu soupeře a snaží se využít početní výhodu. Estephan ale těsně před Novotným netečoval puk přesně.
     
    21:07
    Hosté se osvobozují a dokonce se po chvilce dostali znovu do útočného pásma, tentokráte ale neskórovali.
     
    21:27
    Na druhé straně se uvolnil Patrik Zdráhal, jenž pálil na Novotného. Ten si připisuje další důležitý zákrok.
     
    21:38
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Domácí využívají početní výhodu a je vyrovnáno! Z pravé strany vyslal jedovku Patrik Zdráhal, Filip Novotný ale nedostal puk pod kontrolu a na následnou dorážku NICOLASE HLAVY už byl krátký – 1:1. Začíná se tak zase znovu od začátku. Asistence: Patrik Zdráhal a Ralfs Freibergs.
    21:38 Nicolas HLAVA - 1:1
     
    22:56
    Jan Stránský s Davidem Šťastným šli do akce, ale tahle spolupráce nevyšla. Následně pak chemici poslali puk do středního pásma a šli střídat.
     
    23:53
    Nepřesnosti na obou stranách, nyní mají puk hosté a už operovali před Zajíčkem. Na toho vyslal nepříjemnou střelu Martin Pláněk, ale domácí ochránce svatyně si s ní poradil.
     
    24:15
    Matěj Chalupa švihem z mírného úhlu vyzkoušel pozornost Filipa Novotného, který uspěl a hned posílá puk spoluhráčům, kteří míří dopředu.
     
    24:53
    Ondřej Jurčík to zkusil pohotovou střelou z levého kruhu, ale tam byl připraven obránce soupeře, který touš poslal do bezpečí.
     
    25:55
    Strejček napřáhl mezi kruhy a jeho jedovku ještě chtěl před Novotným tečovat Jindřich Abdul, ale hostující brankář to zvládl a puk má v lapačce.
     
    26:19
    Další komerční pauza.
     
    26:36
    Šimon Stránský projel útočným pásmem a z levé strany pak vyslal nebezpečnou střelu, ta ale za zády Filipa Novotného nekončí.
     
    27:49
    Další akce Litvínova, na jejím konci byla střela Patrika Demela, ale i on si vylámal zuby na obraně Mladé Boleslavi.
     
    28:08
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Hosté znovu vedou. Po rychlém protiútoku poslal přihrávku Daniel Přibyl na DAVIDA BERNADA, který si najel do levého kruhu a poté svižnou ranou propálil Šimona Zajíčka – 1:2. Verva tak musí znovu dohánět jednobrankové manko. Asistence: Daniel Přibyl a Róbert Lantoši.
    28:08 David BERNAD - 1:2
     
    28:50
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Domácí neuhlídali protihráče, ALEX LINTUNIEMI si pak udělal dobrou střeleckou pozici, když obešel domácího beka a z prostoru mezi kruhy pak v brance Litvínova vymetl všechny pavučiny – 1:3. Asistence: David Šťastný a Adam Jánošík.
    28:50 Alex LINTUNIEMI - 1:3
     
    28:50
    Střídání v týmu HC VERVA Litvínov:
    ze hřiště odchází Šimon Zajíček, přichází Denis Godla.
     
    29:26
    Domácí lavička zareagovala na tuto situaci vystřídáním brankářů.
     
    29:35
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Bleskově se však domácí zase vrací zpět do zápasu. Na hranu pravého kruhu dostal pas od Patrika Zdráhala PATRIK DEMEL, jenž se do střely pořádně opřel a propálil doslova vše, co mu stálo v cestě – 2:3. Asistence: Patrik Zdráhal a Šimon Stránský.
    29:35 Patrik DEMEL - 2:3
     
    30:15
    Daniel Přibyl přivítal Denise Godlu v brance Litvínova, jeho střela totiž orazítkovala tyč a možná po ní domácímu brankáři ještě teď zvoní v uších.
     
    30:27
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov:
    Jindřich Abdul – 2 min., hákování.
     
    30:41
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav:
    Pavel Pýcha – 2 min., nedovolené bránění.
     
    31:03
    Hosté se roztáhli v pásmu chemiků, ale nedokázali ohrozit Denise Godlu.
     
    32:27
    Domácí v plném počtu.
     
    32:29
    Hosté mají dlouho ponechanou výhodu a mají tlak před domácí klecí. Snaží se znovu navýšit vedení.
     
    32:41
    Hosté v plném počtu.
     
    32:48
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov:
    Denis Zeman – 2 min., podrážení.
     
    32:48
    Následuje další komerční přestávka a po ní si klasickou přesilovou hru zahrají hosté. Domácí tak budou mít plné ruce práce.
     
    32:54
    Přibyl střílel z levého kruhu, jeho pokus srazil Denis Godla mimo a následně pak ho domácí hráči poslali až před klec Filipa Novotného.
     
    33:28
    Po zisku puku se domácí znovu osvobozují a šetří cenné vteřiny ze své početní nevýhody. Zatím se dobře brání a soupeře nepouštějí do přesnějšího zakončení.
     
    34:03
    Hosté se drží v pásmu soupeře zuby nehty, Jan Stránský pak střílel, ale jeho pokus zablokoval Matúš Sukeľ a puk znovu letí mimo obranné pásmo Litvínova.
     
    34:37
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav:
    Jan Stránský – 2 min., nedovolené bránění.
     
    34:48
    Litvínov je v plném počtu a začíná jeho zkrácená přesilová hra. Drží se v pásmu soupeře a uvidíme zda se domácím v přesilovce povede vyrovnat.
     
    34:58
    Chalupa dorážel pokus spoluhráče, ve velké šanci ale neprostřelil Novotného. Následně pak se rychle hosté osvobozují.
     
    35:51
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Verva využívá přesilovou hru a je opět srovnáno. Andrej Kudrna pálil z první z vrcholu pravého kruhu, před brankou změnil směr puku Jindřich Abdul a poté se mezi kruhy dostal k nekompromisní dorážce MATÚŠ SUKEĽ a začínáme opět od nuly – 3:3. Asistence: Jindřich Abdul a Andrej Kudrna.
    35:51 Matúš SUKEĽ - 3:3
     
    36:44
    Domácí ožili a hned se znovu natlačili před branku soupeře, dělovkou prověřil Novotného Kristaps Zile a hostující brankář si s ní poradil. Muselo ho to ale pořádně štípnout.
     
    37:21
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov:
    Denis Zeman – TS, hákování.
     
    37:21
    Sudí nařídili po faulu domácího hráče trestné střílení, které jel Daniel Přibyl. Dostal se do těsné blízkosti Godly, ale poté trefil pouze jeho beton!
     
    37:57
    Filip Novotný nyní zakročil proti pohotovému zakončení Jindřicha Abdula a zapisuje další důležitý zákrok. Hra je zastavena, buly po jeho levé ruce.
     
    38:16
    Tomáš Fořt spěchal do útočné třetiny za pukem, následně ho ale získali domácí a poslali ho daleko od branky Denise Godly.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:06
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov:
    Matúš Sukeľ – 2 min., krosček.

    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav:
    David Bernad – 2 min., krosček.
     
    39:55
    Andrej Kudrna zakončoval z pravého kruhu a pohotovým zákrokem ho vychytal Filip Novotný. Hra je zastavena, buly po jeho levé ruce.
     
    40:00
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav:
    David Šťastný – 2 min., sekání.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Je za námi druhá třetina a v ní padlo pět branek. Skóre se měnilo jako na houpačce a nakonec se zastavilo na současném výsledku 3:3. Matúš Sukeľ v přesilové hře zařídil vyrovnání a do třetího dějství tak půjdeme za nerozhodného stavu. Oba celky tak mají k výhře jak blízko tak i daleko. Uvidíme, jak to nakonec celé dopadne.
     
    Střely na branku: 33 – 13
     
    Další třetina začne přibližně v 17:29.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:32
    Giorgio Estephan z levého kruhu střílel na Filipa Novotného, ale ten ji kryje. Následně pak Kristaps Zile o kousek jeho branku minul.
     
    41:06
    Domácí jsou v plném počtu, hosté ve čtyřech.
     
    41:35
    Zile pálil, Zdráhal dorážel, ale Novotný si poradil. Hned na to se hosté osvobozují a posílají puk až před Denise Godlu.
     
    42:00
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    42:44
    Josh Wesley vyslal skákavou střelu na branku soupeře, ta nakonec nějakou tečí končí na ochranné síti. Hra je zastavena a vhazovat se bude před Novotným.
     
    43:25
    Tim Söderlund na druhé straně také nemířil špatně, ale proti byla obrana Litvínova, která kotouč srazila mimo ohrožení Denise Godly.
     
    44:18
    Matúš Sukeľ se dostal před hostující klec a hledal lépe postaveného spoluhráče, ale nakonec z této spolupráce sešlo.
     
    45:00
    Ondřej Jurčík převzal puk na levém kruhu a hned vystřelil, ale puk poslal jen vedle Novotného tyče.
     
    45:35
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov:
    Josh Wesley – 2 min., nedovolený zásah do hlavy nebo krku.
     
    46:06
    Domácí mohli jít do úniku ve vlastním oslabení, Matúš Sukeľ byl ale zastaven sudím u mantinelu a jen poslal kotouč do útočného pásma.
     
    46:50
    Hned na to se dostal k zajímavé střele Alex Lintuniemi a do zákroku musel jít Denis Godla, který uspěl a má puk ve své moci. Hra je zastavena, buly po jeho pravé ruce.
     
    47:08
    V oslabení se do útočného pásma tentokráte domácí už dostali, ale Zemanova dorážka z úhlu nekončí za brankovou čárou.
     
    47:35
    Domácí jsou v plném počtu.
     
    48:27
    Giorgio Estephan v obrovské šanci nadvakrát tváří v tvář nepřekonal Filipa Novotného. Ten bezpečně kryje puk a nechává hru zastavit! Následuje hned další komerční přestávka.
     
    48:42
    Nyní se zase hosté snažili o akci před Denisem Godlou, ale vystavili se ofsajdové pasti a hra se stěhuje zpět do středního pásma.
     
    49:04
    Martin Pláněk nahodil puk před branku Litvínova, kde ho místo jeho spoluhráče sebral Denis Godla a raději nechává přerušit hru.
     
    49:16
    A nyní Martin Pláněk už střílel mnohem nebezpečněji a Denis Godla musel do zákroku.
     
    50:03
    Alex Lintuniemi střílel od modré čáry a před Godlou se snažili dorážet hostující útočníci, ale znovu Denis Godla bere puk do ruky a zastavuje hru.
     
    50:20
    Nyní se zaskvěl Filip Novotný na druhé straně, jenž nedovolil skórovat domácím. I on pak raději hru přerušuje, buly po jeho pravé ruce.
     
    50:52
    Matúš Sukeľ šikovně prostrčil puk na vysunutého Patrika Zdráhala, ten na něj ale nedosáhl.
     
    51:40
    Z prostoru mezi kruhy střílel Michal Gut, ale jeho pokus končí znovu na pozorném Filipu Novotném. Ten opět nechává po dalším zákroku hru přerušit.
     
    52:30
    Oba celky mají snahu strhnout vedení na svou stranu, oba gólmani jsou ale proti. Stále tedy na ukazateli skóre svítí nerozhodný stav 3:3.
     
    54:01
    Nicolas Hlava operoval před Novotným, který znovu vyčistil prostor ve svém brankovišti.
     
    54:36
    Další komerční přestávka.
     
    55:00
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Pět minut před koncem třetí třetiny udeřili domácí hráči a strhávají vedení na svou stranu. Od modré čáry střílel Ralfs Freibergs a před Novotným pak šikovnou tečí nasměroval puk za záda hostujícího brankáře GIORGIO ESTEPHAN a domácí hala bouří – 4:3. Asistence: Ralfs Freibergs.
    55:00 Giorgio ESTEPHAN - 4:3
     
    56:06
    Hosté se natlačili před domácí klec, ale nedokázali Godlu ohrozit. Nicméně bruslaři svému soupeři nenechávají nic zadarmo a prahnou po vyrovnání.
     
    56:54
    Róbert Lantoši z úhlu zblízka z pravé strany zakončil a Godla si své místo u levé tyče pohlídal a dostal puk do lapačky. Hra je přerušena.
     
    57:29
    Kristaps Zile hledal střílenou přihrávkou na pravé straně volného Šimona Stránského, ale ten pouze promáchl.
     
    57:58
    Oddechový čas pro tým BK Mladá Boleslav.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:15
    Hosté jsou bez brankáře a se šesti bruslaři v poli.
     
    59:07
    Hosté se dlouho drží v útočném pásmu a snaží se vyrovnat. Až nyní ale dostali domácí hráči puk do středního pásma.
     
    59:28
    Boleslav se dostala do zakončení před Godlou, ale ten neinkasoval. Hra je opět ve středním pásmu.
     
    59:50
    Puk mají obránci Vervy a snaží se ho dostat pryč z obranného pásma. To se po chvilce povedlo a už to vypadá, že si domácí svůj těsný náskok uhlídají.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Ve třetím dějství strhli domácí hráči vedení na svou stranu a byli tak blíže výhře než soupeř. Ovšem hosté byli mnohdy hodně nebezpeční a snažili se vyrovnat a vynutit si nastavenou hrací dobu. K tomu jim měla pomoci i závěrečná powerplay, ale domácí vše ustáli a nakonec těsné vedení uhájili až do konce. Zastavují tak nepříznivou sérii proher a také poprvé v sezóně porážejí Mladou Boleslav.
     
    Střely na branku: 45 – 23
     
    Dnešní utkání sledovalo 3811 diváků.
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (18:09:13)
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 22. Hlava (Zdráhal, Freibergs), 30. Demel (Zdráhal, Š. Stránský), 36. Sukeľ (Abdul, Kudrna), 55. Estephan (Freibergs) – 4. Dvořáček (Fořt), 29. Bernad (Přibyl, Lantoši), 29. Lintuniemi (Šťastný, Jánošík)


    HC VERVA Litvínov: Zajíček (29. Godla) – D. Zeman, Zile, Strejček, Freibergs, Wesley, Demel (A) – Zdráhal (A), Sukeľ (C), Š. Stránský – Abdul, Gut, Kudrna – Hlava, Estephan, Chalupa – Šalda, Jurčík, Havelka – Berka.
    Trenér: Karel Mlejnek

    BK Mladá Boleslav: Novotný (Krošelj) – Pýcha, Pláněk (A), Jánošík, Lintuniemi, Bernad, Hrdinka, Štich – Söderlund, Přibyl, Lantoši – J. Stránský (C), Fořt, Šťastný – Kantner, O. Najman (A), Kel. Klíma – M. Beránek, Závora, Dvořáček.
    Trenér: Petr Haken

    Rozhodčí: Hradil, Sýkora – Lhotský, Hnát

    Diváci: 3811
    ocianews.com