Litvínov – Mladá Boleslav 4:3 (kon.) | K. Vary – Vítkovice 1:3 (kon.) | Liberec – Motor ČB 2:3 (po pr.)
Mountfield HK – Olomouc 5:4 (po pr.) | Sparta – Kladno 4:0 (kon.) | Kometa Brno – Pardubice 1:4 (kon.)
Třinec – Plzeň 6:1 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
1:4 (0:1, 0:2, 1:1)
HC Dynamo Pardubice
Neděle 08.01.2023, 17:00 • Winning Group Arena • Tipsport extraliga • 36. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:05 Tomáš ZOHORNA - 1:4
     
    59:05
    Dynamo právě vstřelilo branku! Je rozhodnuto! Puku se zmocnil TOMÁŠ ZOHORNA a po pravém křídle se dostal do útočného pásma, kde bekhendem poslal puk do odkryté branky Brna. Asistence: Peter Čerešňák.
     
    56:44
    Nyní už je Dominik Furch na střídačce, Kometa jde do akce v šesti hráčích.
     
    56:03
    Do přečíslení dva na jednoho se dostal Zohorna s Kousalem, druhý jmenovaný obdržel přihrávku a pálil z voleje, Furch dokázal včas zasáhnout a Kometa má stále naději.
     
    53:36
    Dnešní utkání sleduje 6467 diváků.
     
    52:10
    Holík obdržel puk od Ďalogy na hranici pardubického brankoviště, snažil se zavěsit nad beton brankáře Willa, ale právě touhle části výstroje teď pardubický brankář svůj tým podržel! Následuje komerční přestávka.
     
    48:38
    Po střele Davida Musila se k dorážce dostal Vondráček, ale příliš dlouho si zpracovával puk, kdyby byl pohotovější, zakončoval by do zcela odkryté branky Brna!
    46:45 Jakub FLEK - 1:3
     
    46:45
    Kometa právě vstřelila branku! Brno střílí branku naděje! Kotouč si na pravém křídle převzal JAKUB FLEK, najel si až před Willa a bekhendem zasunul puk mezi betony pardubického brankáře. Asistence: Kristián Pospíšil, Radek Kučeřík.
     
    46:20
    Vondráček přijal pas na pravém křídle a postupoval vstříc Furchovi, mířil na vzdálenější tyč, ale těsně minul!
     
    44:47
    Ďaloga pálil po přihrávce Zbořila, následně puk skákal v pardubickém brankovišti a ještě se snažil dorážet Dufek, pardubická obrana teď se štěstím ustála tuto krizovou situaci před vlastním brankářem!
     
    40:54
    Pardubice si zahrají druhou přesilovou hru v utkání, dvě minuty za vysokou hůl obdržel Radek Kučeřík.
     
    40:00
    Střídání v týmu HC Kometa Brno:
    ze hřiště odchází Marek Čiliak, přichází Dominik Furch.
     
    39:35
    Nepřesná rozehrávka Pardubic vedla k Pospíšilovi, který osamocen napřáhl z voleje, trefil však pouze brankáře Willa!
     
    36:50
    Přesilová hra Komety je u konce. Po osmi vteřinách odstartuje vůbec první početní výhoda Pardubic v dnešním utkání. Důvodem této situace je hra v šesti v podání domácího týmu.
     
    34:58
    Kometu čeká čtvrtá přesilová hra v dnešním utkání, na trestnou lavici míří Tomáš Zohorna na dvě minuty za držení.
     
    31:44
    Pardubice byly blízko ke čtvrté brance, když zakončoval Kousal a na dorážku ještě přispěchal Dvořák, Čiliak však dokázal udržet puk před brankovou čárou. Následuje komerční přestávka.
     
    25:54
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice:
    Lukáš Sedlák – 2 min., příliš mnoho hráčů na ledě.
    24:42 Jan KOLÁŘ - 0:3
     
    24:42
    Dynamo právě vstřelilo branku! Pardubice odskakují do tříbrankového trháku! Kombinaci hostů v útočném pásmu zakončil přesnou střelou pod horní tyč JAN KOLÁŘ. Asistence: Ondřej Rohlík, Daniel Herčík.
     
    21:25
    Kometa ze zvýšené aktivity těží druhou přesilovou hru v utkání. Na dvě minuty za podrážení míří na trestnou lavici David Cienciala.
    20:43 Robert KOUSAL - 0:2
     
    20:43
    Dynamo právě vstřelilo branku! Pardubicím se povedl vstup do druhé třetiny, když se vypořádaly s napadáním Brněnských v obranném pásmu. Na levém křídle se po přihrávce Radila uvolnil ROBERT KOUSAL a střelou na vzdálenější tyč s pomocí brankové konstrukce překonal Čiliaka. Asistence: Lukáš Radil, Tomáš Zohorna.
     
    17:39
    Kristián Pospíšil teď dlouho vedl individuálně puk, před vstupem do útočného pásma udělal ještě kolečko, aby pokračoval na střídání spoluhráčů, nakonec vzal celou akci na sebe a mezi pardubickými obránci se už málem prodral před Willa. Hosté museli zatáhnout za záchrannou brzdu, konkrétně Peter Čerešňák, jenž oslabí svůj tým na dvě minuty za podrážení.
     
    10:07
    Brňané nyní vystihli pardubický přechod přes střední pásmo a Raška postupoval vpřed společně s Flekem, nakonec si vypracoval palebnou pozici, ale branku Dynama minul!
    07:40 Lukáš SEDLÁK - 0:1
     
    07:40
    Dynamo právě vstřelilo branku! Pardubice otevírají skóre utkání! Do přečíslení dva na jednoho postupoval Cienciala, který nakonec i vystřelil, Čiliak pouze puk vyrazil, ale ze druhé vlny byl u puku jako první LUKÁŠ SEDLÁK a kličkou do bekhendu překonal brněnského brankáře. Asistence: David Cienciala, Jan Kolář.
     
    06:29
    Kučeřík teď předvedl dobrou práci za brankou, když vybojoval puk a nabruslil si před Willa, zde se neukvapil a vybídl ke skórování Koblížka, ten však bekhendem nedokázal trefit odkrytý prostor v brance Dynama, když na poslední chvíli hokejkou zasáhl skvělý Will!
     
    02:01
    Pardubice teď měly obrovské štěstí! Will špatně rozehrál a ihned se snažil z mezikruží zakončit Holík, jeho střela byla sražena, k bekhendové dorážce se ještě dostal Dufek, ale pardubickou branku minul!
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 47. Flek (Pospíšil, Kučeřík) – 8. L. Sedlák (Cienciala, J. Kolář), 21. R. Kousal (Radil, Zohorna), 25. J. Kolář (Rohlík, Herčík), 60. Zohorna (Čerešňák)


    HC Kometa Brno: Čiliak (40. Furch) – Ščotka, Kundrátek (A), Kučeřík, Holland, Ďaloga, Hrbas, Gulaši (A) – Raška I, Zbořil, Flek – Dufek, Holík, Pospíšil – Süss, Strömberg, Koblížek – Zaťovič (C), Kollár, Kratochvíl.
    Trenér: Martinec

    HC Dynamo Pardubice: Will (Matěcha) – Čerešňák, D. Musil, J. Kolář (A), T. Dvořák, Hrádek, Vála, Bučko – Radil, Zohorna (A), R. Kousal – Hyka, L. Sedlák, Cienciala – Vondráček, Poulíček (C), A. Musil – Rohlík, Paulovič, Herčík.
    Trenér: Král

    Rozhodčí: Šír, Stano – Rampír, Synek

    Diváci: 6467
    ocianews.com