Columbus – Carolina 4:3 (3:2 po s.n.) | Toronto – Detroit 4:1 (kon.) | Buffalo – Minnesota 6:5 (po pr.)
Ottawa – Seattle 4:8 (kon.) | Montreal – St. Louis 5:4 (kon.) | Vegas – Los Angeles 1:5 (kon.)
Edmonton – Colorado 2:3 (po pr.) | San Jose – Boston 2:4 (kon.) | Winnipeg – Vancouver 7:4 (kon.)
Dallas – Florida 5:1 (kon.) | Washington – Columbus 1:0 (kon.)
po prodl.
Buffalo Sabres
6:5 (1:0, 3:3, 1:2 - 1:0)
Minnesota Wild
Neděle 08.01.2023, 01:00 • KeyBank Center, Buffalo • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    64:41 Victor OLOFSSON - 6:5
     
    64:41
    Buffalo právě vstřelilo branku!
    A nakonec na samostatné nájezdy nedojde! Dahlin zavezl puk do útočného pásma, zadovkou přihrál Krebsovi, který viděl v pravém kruhu najetého VICTORA OLOFSSONA, jemuž poslal puk. A Olofsson svou šestou střelou v utkání dal svůj druhý gól a rozhodl 19 sekund před sirénou o vítězství Sabres. Asistence: Peyton Krebs, Rasmus Dahlin.
     
    64:10
    A nájezd soupeře teď zastavil i Luukkonen! Brodin se po ztrátě soupeře dostal do úniku, byť byl zezadu obtěžován vracejícím se bekem. I tak se ale Brodinovi povedlo zakončit, jenže Luukkonen úspěšně zasáhl.
     
    63:30
    Skinner dostal přihrávku za obranu Minnesoty, ale ani tento samostatný nájezd se neujal! Fleury podruhé v rychlém sledu zachránil naděje Minnesoty na vítězství.
     
    63:12
    Přečíslení Sabres, ovšem Tuch po přihrávce z pravé strany nedokázal prostřelit přesouvajícího se Fleuryho!
    57:36 Rasmus DAHLIN - 5:5
     
    57:36
    Buffalo právě vstřelilo branku!
    No, a už to neplatí! RASMUS DAHLIN si vyměnil kotouč se Mittelstadtem, sjel si k pravému mantinelu a vyslal prudkou ránu, která propadla Fleurymu za záda! A je to 5:5! Asistence: Casey Mittelstadt, Owen Power.
     
    52:45
    Fleury chytal nyní bez hole, ani toho ovšem domácí Sabres nedokázali využít! Brankář Minnesoty skákal v brankovišti jako čertík z krabičky a úspěšně zastavil dělovku Powera od modré čáry. Teď patřily minuty jednoznačně Fleurymu.
     
    52:18
    Okposo si kličkou do pravého strany dokázal Fleuryho položit, jenže nic z toho! Nepovedlo se mu dostatečně zvednout střelu a Fleury zázračně odrazil kotouč nataženou lapačkou!
     
    50:13
    Zblokovaná střela domácích se odrazila od zadního mantinelu vedle branky a Power měl na hokejce vyrovnávací gól! Jenže Fleury nějakým zázračným způsobem dokázal natáhnout nohu k levé tyči a dorážku soupeře zastavit. Komerční pauza.
    47:48 Joel Eriksson Ek - 4:5
     
    47:48
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Jenže defenziva domácích teď zaspala! Nechala na útočné modré volného JOELA ERIKSSONA EKA, který přijal dlouhý pas od Addisona a vyrazil sám na brankáře Luukkonena. Probruslil až do levého kruhu a střelou do pravého horního rohu posílá Minnesotu do vedení! Asistence: Calen Addison, Marc-Andre Fleury.
     
    47:27
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres:
    Tyson Jost – 2 min., hákování.
     
    45:32
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres:
    Kale Clague – 2 min., podrážení.
     
    41:17
    A teď pro změnu za domácím gólmanem zazvonila, po střele Kaprizova z levého kruhu, tyč!
    40:26 Marcus FOLIGNO - 4:4
     
    40:26
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Hodně šťastný gól, který se ale počítá! MARCUS FOLIGNO protečoval přihrávku z pravé strany od Erikssona, ale do puku se tak trochu zamotal. Přesto se nějakým způsobem kotouč odrazil od útočníka Minnesoty a proskákal do sítě Buffala. Asistence: Joel Eriksson Ek, Jordan Greenway.
    38:45 Ryan HARTMAN - 4:3
     
    38:45
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Hosté ovšem vsítili kontaktní branku a zase trochu berou Buffalu vítr z plachet! RYAN HARTMAN si zkušeně počíhal na pravé straně brankoviště a tak trochu baseballově ze vzduchu sklepl vysoký pas od Gaudreaua za záda bezmocného Luukkonena! Asistence: Frederick Gaudreau.
    33:55 Dylan COZENS - 4:2
     
    33:55
    Buffalo právě vstřelilo branku!
    Přeci jen ale přichází gól z levého kruhu! Nicméně to nebyl Thompson, nýbrž DYLAN COZENS. Sabres se rychle vrátili do útočného pásma, Tuch posunul puk do levé strany na Cozense a tomu se po najetí do levého kruhu povedlo trefit střelu do pravého horního rohu. Asistence: Alex Tuch.
    32:02 Rasmus DAHLIN - 3:2
     
    32:02
    Buffalo právě vstřelilo branku!
    Menší tlak domácích, který ústí v další gól v síti Fleuryho! Ten napřed zachránil svůj tým proti přečíslení a střele Mittelstadta, nicméně akce domácích pokračovala. V jejím závěru se puku zhostil RASMUS DAHLIN, který si šikovně sjel až mezi kruhy a přesně mířenou střelou vrací Buffalo do vedení! Dahlin po dvou asistencích tedy dává také gól. Asistence: Casey Mittelstadt, Tyson Jost.
    30:30 Tage THOMPSON - 2:2
     
    30:30
    Buffalo právě vstřelilo branku!
    Tak to je bleskové využití přesilové hry! Po pouhých šesti sekundách! TAGE THOMPSON přijal přihrávku v levém kruhu, vypálil z voleje bez přípravy a propálil brankáře Fleuryho! Už 31. gól tohoto hráče v této sezoně. Asistence: Rasmus Dahlin, Dylan Cozens.
     
    30:24
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild:
    Connor Dewar – 2 min., podrážení.
    26:46 Kirill KAPRIZOV - 1:2
     
    26:46
    Minnesota právě vstřelila branku!
    A Wild dvojnásobné početní převahy využívají! KIRILL KAPRIZOV je úspěšným autorem branky po střele zpoza kruhů. Střela hostujícího forvarda propadla Luukkonenovi za záda, aniž by kotouč byl někým tečován. Asistence: Calen Addison, Sam Steel.
     
    26:24
    Problém pro Buffalo! Při vyhození z vlastního pásma poslal Quinn kotouč do hlediště a jde na dvě minuty na trestnou lavici za zdržování hry. Takže minutu budou hosté hrát proti třem.
     
    25:22
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres:
    Ilja Ljubuškin – 2 min., nedovolené bránění.
    22:52 Brandon DUHAIME - 1:1
     
    22:52
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Hosté vyrovnávají na 1:1! BRANDON DUHAIME výborně clonil před brankou Luukkonena, od modré čáry přílétl k brankovišti kotouč, který sice prvně neprošel až na branku, ale Duhaime se rychle zorientoval a úspěšně doklepl kotouč do sítě. Asistence: Ryan Hartman, Matt Dumba.
     
    21:33
    Do velké šance se hnal Kaprizov, který dostal přihrávku na útočnou modrou čáru a po otočce se dostal za obranu Sabres. Svůj nájezd na Luukkonena však ani nadvakrát neproměnil, domácí brankář nyní výrazně podržel svůj tým.
     
    17:19
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild:
    Kirill Kaprizov – 2 min., hákování.
    13:00 Victor OLOFSSON - 1:0
     
    13:00
    Buffalo právě vstřelilo branku!
    Je to ale Buffalo, kdo otevírá skóre zápasu! Vypadalo to, že Dahlin přišel o kotouč, k odraženému puku se ale jako první na levé straně dostal Mittelstadt a šikovně přenesl hru do pravého kruhu na VICTORA OLOFSSONA. Útočník Sabres kotouč zpracoval, počkal, až se brankář Fleury přesune betonem k tyči a brankáře v rozkleku poté prostřelil. Riskoval, že Fleury nebude ve skluzu tak nízko u ledu, ale vyplatilo se. Asistence: Casey Mittelstadt, Rasmus Dahlin.

    Jan Vojkůvka

    Branky a nahrávky: 13. V. Olofsson (Mittelstadt, Dahlin), 31. Ta. Thompson (Dahlin, Cozens), 33. Dahlin (Mittelstadt, Jost), 34. Cozens (Tuch), 58. Dahlin (Mittelstadt, Power), 65. V. Olofsson (Krebs, Dahlin) – 23. Duhaime (Hartman, Dumba), 27. Kaprizov (Addison, Steel), 39. Hartman (F. Gaudreau), 41. M. Foligno (J. Eriksson Ek, Greenway), 48. J. Eriksson Ek (Addison, M. Fleury)


    Buffalo Sabres: Luukkonen (C. Anderson) – Samuelsson, Dahlin (A), Clague, Power, Ljubuškin, Bryson – Ta. Thompson, J. Skinner, Tuch – Quinn, Cozens, Peterka – Jost, V. Olofsson, Mittelstadt – Girgensons (A), Krebs, Okposo (C).
    Trenér: Dean Evason

    Minnesota Wild: M. Fleury (McIntyre) – Dumba (A), Brodin, Middleton, Spurgeon (C), Merrill, Addison – Kaprizov, Steel, Boldy – J. Eriksson Ek, M. Foligno (A), Greenway – Duhaime, Hartman, F. Gaudreau – Dewar, Shaw, Reaves.
    Trenér: Don Granato

    Rozhodčí: Pollock, Blandina – Berg, Kovachik

    Diváci: 19070
    thejrc.org