Columbus – Carolina 4:3 (3:2 po s.n.) | Toronto – Detroit 4:1 (kon.) | Buffalo – Minnesota 6:5 (po pr.)
Ottawa – Seattle 4:8 (kon.) | Montreal – St. Louis 5:4 (kon.) | Vegas – Los Angeles 1:5 (kon.)
Edmonton – Colorado 2:3 (po pr.) | San Jose – Boston 2:4 (kon.) | Winnipeg – Vancouver 7:4 (kon.)
Dallas – Florida 5:1 (kon.) | Washington – Columbus 1:0 (kon.)
konec
Dallas Stars
5:1 (1:0, 2:1, 2:0)
Florida Panthers
Neděle 08.01.2023, 21:30 • American Airlines Center, Dallas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    55:50 Miro HEISKANEN - 5:1
     
    55:50
    Dallas právě vstřelil branku!
    Máme hotovo, dva body dnes zůstanou doma! Po neúspěšné střele jednoho z hostujících borců se před svým brankovištěm ke kotouči dostal MIRO HEISKANEN, který nahozením takřka přes celé hřiště potvrdil vítězství Stars a zasáhl opuštěnou floridskou klec – 5:1! Bez asistence.
    44:20 Jason ROBERTSON - 4:1
     
    44:20
    Dallas právě vstřelil branku!
    Tak teď už to hosté budou mít opravdu těžké, pokud ještě chtějí pomýšlet na vyrovnání! JASON ROBERTSON se už poněkolikáté v dnešním střetnutí dostal do nájezdu a zatímco Knight jeho předcházející výpady zneškodnil, teď už takové štěstí neměl. Domácí forvard se prosadil ranou mezi betony – 4:1! Asistence: Colin Miller.
    33:14 Esa LINDELL - 3:1
     
    33:14
    Dallas právě vstřelil branku!
    Tak tohle je nejlepší možná odpověď ze strany domácích, Knight musí ze své klece lovit další kotouč! Benn vybojoval pryž u mantinelu na pravé straně a obratem ho poslal na úplně volného ESU LINDELLA, který naplno využil defenzivního zaváhání Panthers a z levého kruhu vrátil Stars dvoubrankový náskok – 3:1! Asistence: Jamie Benn, Ty Dellandrea.
    32:35 Carter VERHAEGHE - 2:1
     
    32:35
    Florida právě vstřelila branku!
    Hosté snižují, v American Airlines Center to dnes bude ještě zajímavé! Oettinger přichází o neprůstřelnost poté, co Montourovu ránu jen vyrazil před sebe a kotouče se následně ujal CARTER VERHAEGHE, jehož dorážka z poměrně ostrého úhlu prošla až do sítě – 2:1! Asistence: Brandon Montour, Matthew Tkachuk.
    30:03 Nils LUNDKVIST - 2:0
     
    30:03
    Dallas právě vstřelil branku!
    Texasané ale nakonec početní výhodu přeci jen využívají a odskakují do dvoubrankového náskoku! Dallas protihráče ukolébal sérií krátkých přihrávek a z prostoru pro vhazování následně Knighta tvrdou střelou bez milosti pokořil NILS LUNDKVIST. Pěkná rána – 2:0! Asistence: Wyatt Johnston, Ryan Suter.
    16:45 Jason ROBERTSON - 1:0
     
    16:45
    Dallas právě vstřelil branku!
    Domácí sice po většinu doby zatím tahali za kratší konec, nakonec se ale prosazují jako první a v sedmnácté minutě jdou do vedení! Pavelski se štěstím na kruhu předal kotouč JASONU ROBERTSONOVI, jenž se posunul blíže k brankovišti a na druhý pokus pokořil Knighta – 1:0! Asistence: Joe Pavelski, Ryan Suter.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 17. J. Robertson (Pavelski, R. Suter), 31. Lundkvist (W. Johnston, R. Suter), 34. Lindell (Ja. Benn, Dellandrea), 45. J. Robertson (C. Miller), 56. Heiskanen – 33. Verhaeghe (Montour, M. Tkachuk)


    Dallas Stars: Oettinger (Wedgewood) – Heiskanen, C. Miller, R. Suter, Lundkvist, Lindell (A), Hakanpää – J. Robertson, Hintz, Pavelski – F. Olofsson, Seguin (A), Dellandrea – Ja. Benn (C), W. Johnston, Marchment – Kiviranta, Faksa, Glendening.
    Trenér: Peter DeBoer.

    Florida Panthers: Knight (Bobrovskij) – Forsling, Ekblad (A), M. Staal, Montour, Mahura, Gudas – Verhaeghe, Barkov (C), M. Tkachuk (A) – Luostarinen, Bennett, Coli. White – Cousins, Lundell, Reinhart – Lomberg, E. Staal, G. Smith.
    Trenér: Paul Maurice.

    Rozhodčí: Schrader, Luxmore – Gawryletz, McNamara.

    Diváci: 18 532
    ocianews.com